МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 67 155
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 212
Правих хляб по рецептата на alys за едновремешен хляб "Добруджа" и стана точно какъвто е и споменът ми, чудесен, благодаря!  Mr. Green
Защо не я постнеш в темата за рецептите, да я има и там, за да не търся всеки път?  Flutter
Постнах я.  Hug
Видях и благодаря, фенове сме му вече  Hug

# 376
  • Мнения: 1 111
и аз се "нареждам" за хляба Добруджа-ще пробвам,харесвам го, да видим дали ще го издокарам у дома

Да споделя,че днес направих царевичен хляб,който много приличаше на този вкус,който търся и питах преди време...Рецептата я записах от една книжка към един вестник,чието име не помня.Книжката е с рецепти на Бай Даньо-готвача на Тодор Живков. Естествено рецептата е за месене на ръка, но аз сложих необходимите продукти в машината.Получи се доста рядка каша и понеже нямах никакво брашно,за да сгъстя и оформя топка, та сложих....галета... Sunglasses Не вярвах,че ще се получи нещо, обаче излезе невероятен хляб...
Дано следващия път го направя същия,защото знаете-хляб с хляб не става еднакъв,дори и да се придържаме към една  и съща рецепта Peace

Бонго, хубави неща си показал Peace
 Тайна, направо ме изуми с тази купичка вода ,плисната във фурната...

# 377
  • Мнения: X

 Тайна, направо ме изуми с тази купичка вода ,плисната във фурната...

Сред рускините (чета) е много модерно да се пече хляб по този начин, но не съм пробвала. Вчера правих тутманик, като тестото ми го омеси и втаса машинката, а после (след като оформих тутманика) оставих хубаво да втаса върху съд с топла вода, опекох във фурната и стана страхотен. В провинцията нямам фурна, на която да задам 50 градуса и реших по по-простичък начин да действам.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 09:59 от Анонимен

# 378
  • София
  • Мнения: 15 849
   Аз преди машината, така си втасвах, имам две еднакви големи купи, в едната тестото, в другата топла вода, и слагам едната в другата. А за плисканети на вода го гледах при Джулия Чайлд. Днес пак хванах интересна серия с разни печива. У нас, ако работи телевизора, ще е на кулинарна програма.

# 379
  • Мнения: 4 753
Да споделя,че днес направих царевичен хляб,който много приличаше на този вкус,който търся и питах преди време...Рецептата я записах от една книжка към един вестник,чието име не помня.Книжката е с рецепти на Бай Даньо-готвача на Тодор Живков. Естествено рецептата е за месене на ръка, но аз сложих необходимите продукти в машината.Получи се доста рядка каша и понеже нямах никакво брашно,за да сгъстя и оформя топка, та сложих....галета... Sunglasses Не вярвах,че ще се получи нещо, обаче излезе невероятен хляб...

Чудесно...  Laughing  А дали ще дадеш и рецептата...  Mr. Green

Днес правих баничките от миналата страница - на вид не изглеждаха точно така, но станаха вкусни... Харесах тестото (глътна ми 200 гр. повече брашно от зададените 600), следващият път ще направя питка от него... Правих и малко странен хляб с трици - замених пшеничените трици с овесени такива и тестото имаше вид на нещо гъсто разсипано...  Laughing  Добавих поне още 300 гр. брашно, за да получа някакво смислено тесто, но пък хляба стана хубав - най-сполучливият ми тричав хляб до сега...

# 380
  • Мнения: 3 695
И аз правих тутманик - омеси го машината и втаса в нея, после го оформих и втаса във фурната. Страхотен стана. Обаче - после пуснах хляб - уж обикновен, но набухах овесени трици /някакви по-едри, каквито не съм ползвала досега/ и пшен. зародиш. Тестото ми се видя мокро и за да не отварям нов пакет с брашно, сложих овесено брашно /пак каквото не съм ползвала досега/. Е нямах досега /вече година и половина/ такава ужасна тухла - ниска, мокра, срам, срам.  Crazy Не мога да си го обясня по друг начин освен с овесените новости. Маята си е ок, защото от същата стана тутманика.  Simple Smile

# 381
  • Мнения: X
С триците и зародиша действам много внимателно, защото "пият" много вода. Не слагам повече от 10-15 г общо. Чета, че може да се сложи до 3-4 с.л., но нещо не ме влече.

# 382
  • Мнения: 3 429
Тини, ами пробва ли го на вкус, може да е станал вкусен пълнозърнест хляб?

# 383
  • Мнения: 3 695
O, да, опитах го, не ставаше за ядене.  Sick Аз редовно слагам доста зародиш и трици, но финни и досега не съм имала проблеми.

# 384
  • София
  • Мнения: 15 849
   Някой тук, преди време питаше, оформям ли допълнително тестото? Ето как става моето, без допълнително оформяне. Винаги ми става гладко.Днес се сетих да снимам. Embarassed




# 385
  • Мнения: 4 753
С триците и зародиша действам много внимателно, защото "пият" много вода. Не слагам повече от 10-15 г общо. Чета, че може да се сложи до 3-4 с.л., но нещо не ме влече.

В рецептата за хляб с трици, която обикновено ползвам, пише 210 гр. трици...  Thinking   До сега слагах пшеничени и всичко си беше ок, но вчера реших, че е все едно какви са и набутах овесени - тестото се разля, т.е. май не пое почти никаква течност...   newsm78   Наложи се да добавя още брашно, но пък се получи готин хляб...  Peace

# 386
  • Мнения: 0
   Някой тук, преди време питаше, оформям ли допълнително тестото? Ето как става моето, без допълнително оформяне. Винаги ми става гладко.Днес се сетих да снимам. Embarassed






И моето винаги става гладко, но понякога след второто месене (особено ако не е от бяло брашно) си остава наръбено. С белия хляб няма проблем.

# 387
  • София
  • Мнения: 15 849
    Мъжът ми е купил тези две брашна, не съм правила такива, могат ли да се замесват чисти, само те,или да добавям само към бялото? Бях му поръчала Добруджа, той видял някакво бяло на промоция и взел и от него 10 кила, но е много влажно, не знам какво да го правя.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 16:33 от Тайна

# 388
  • София
  • Мнения: 2 649
От мен едно много вкусно ръжено-пшеничено хлебче по рецепта на natalyna, с добавка от мен на слънчогледово и тиквено семе.







Тайна, някой път и аз бих пробвала това с водата, но лошото е, че аз нямам време да пека във фурната. при някакъв повод ще пробвам обаче.  Peace

# 389
  • Мнения: 1 591
Тайна, смеска с ръжено не съм ползвала, но меся само с пълнозърнесто (като втория пакет от снимката) и става много вкусен хляб.  Е, иска малко повече време за втасване и не набухва като бял хляб.  Също имам рецепта, в която смесвам бяло и черно 50/50, бухва като белия хляб.  Сподели резултата после  Peace

Общи условия

Активация на акаунт