МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

• 67 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
   alys, не е само цвета, уж бухва много , а си стои отвътре плътен, като сбит, влажен стои, не е на шупли. То и брашното си седи на пипане като мокро.

# 511
Здравейте,сега малко инфо:Моята хлебопекарна е Мулинекс.Правя хляб за 4-ти пътпо принцип пробвах рецептата за основен хляб с бяло брашно тип 500 и т.н както е по рецепта,на първа програма,но стана много твърд.После направих кекс с обикновено бяло брашно и стана като гигантска курабия(много твърд въпреки че спазих всичко както е в книжката)третият опит беше с брашно за кекс -стана мек ,но вътре беше на големи дупки (сигурно от набухвателите)снощи пуснах бърз хляб за 2 часа и 40 мин (май беше)но активитах маята предварително,наду се даже се пукна:)на пипане е мек от вътре,но още не съм го отрязала.Като го отрежа пак ще ви пиша Simple Smile
но мен ме мъчи дали слагам правилното брашно,моля споделете марката брашно която ползвате.

# 512
Хлябът ми от снощи (вече изстинал) - само с бяло брашно. Това е с брашно от Фантастико.

# 513
Бързам да се похваля ,че и моят хляб най-после изглежда така и е абсолютно хубав и вкусен и мек и всичко е на 100%както си го исках,по-късно снимки и точна рецепта ако някой иска:)

# 514
Бързам да се похваля ,че и моят хляб най-после изглежда така и е абсолютно хубав и вкусен и мек и всичко е на 100%както си го исках,по-късно снимки и точна рецепта ако някой иска:)

Simple Smile Браво, браво, а какво промени, за да ти се получи?

# 515
ето го
с най-обикновено брашно-бяло на Мелко(даже пише че е за баници)просто активирах маята (прясна) предварително:)много съм доволна и горда!

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 11:06 от Диана К

# 516
  • Luxemburg
Снощи пуснах да направя третия си хляб с машина Панасоник. В шкафа си намерих едно старо брашно за сладкиши и забърках 300гр. от него и 200гр. бяло пшеничено тип 550  за среден размер (L) и пак пуснах на средно изпечен с отложен старт на основната програма (4ч.). Тази сутрин в 7 беше готов и ето резулатата
Следващият мисля да го направя с олио и прясна мая и да пробвам и с ядки. Какви ядки и семена слагате вие? Аз сега взех само слънчогледови семки и овесени ядки (виждала съм хляб с ленено, сусамово и тиквено семе отгоре). Ако искам да има само семена отгоре, то трябва да ги сложа точно преди да започне печенето ли, да ги поръся отгоре, а не да ги слагам в диспенсъра, че тогава ще ги пусне при замесването?

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 12:51 от ronicat

# 517
... а за следващата седмица съм взела и готови брашна на които само вода да долея и ще видим какво ще излезе.

Информирай ме, моля те, за резултата с готовите брашна, че сме по цял ден на работа и нямаме време да смесваме и да търсим различни рецепти. Благодаря предварително.

# 518
  • Варна - Черна гора
Колебая се между Kenwood BM450  Mulinex 6000 . Приемам съвети ? И  двете ли имат приставки за багети или само Мулинекса?
аХ`Не!
за информация относно Kenwood BM450 можеш да попиташ Джемма, тя има такава хлебопекарна.
 Peace

# 519
като за начало прочети първата страница на темата - рецептите , блога ...  bouquet

Bongo чета чета .... ама много  сте писали  Hug
Аз следях от известно време тази тема и другата за избора ( и блога четох ) за да мога да се ориентирам в покупката на машина.
Много сте ценни  Peace
И да не ми е спам поста, да се похваля с второто хлебче - много пухкаво стана  Crazy

# 520
ronicat, този хляб, който си показала вече е друго нещо, т.е. това е обичайният цвят (олекна ми  Wink). Правила съм хляб с пет вида семена, но ги слагам в диспенсера. Ако искаш да са отгоре, трябва преди печенето да намажеш с нещо - дали олио, дали жълтък... или само вода - трябва да пробваш кое ще ти допадне; Ердинч беше дал една табличка с картинки... в зависимост от това с какво ще намажеш, как ще изглежда хлябът или нещо такова, но май няма да ги намеря лесно (ако някой се сеща, да даде линк или таблицата).
Не знам дали ти пращах инструкциите за Панасоник, но за по-лесно, ще дам линк за изтегляне на книжките, които ползвам. В една от тях е хлябът с 5 вида семена (правим си го от време на време, като лененото семе го заменям с някое от другите). http://dump.ru/file/5563816
И още рецепти http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=2308185.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 16:17 от Анонимен

# 521
Ердинч беше дал една табличка с картинки... в зависимост от това с какво ще намажеш, как ще изглежда хлябът или нещо такова, но май няма да ги намеря лесно (ако някой се сеща, да даде линк или таблицата).

Hug

тука

Hug

# 522
  • София
   Днес ми беше първата издънка с хляба. Не стоях да наблюдавам тестото, дали има нужда от още брашно и когато замириса на печено, отидох да видя, колко се е надигнал и беше вече хлътнал отгоре, дори и до средата на тавичката не стигаше. Жалко за маята, за брашното не ме е яд.

# 523
Ердинч беше дал една табличка с картинки... в зависимост от това с какво ще намажеш, как ще изглежда хлябът или нещо такова, но май няма да ги намеря лесно (ако някой се сеща, да даде линк или таблицата).

Hug

тука

Hug

Ердинч, благодаря!   bouquet

Тюли, не го намерих на първа страница - дали можеш да го качиш там?

# 524
  • Paris, France
Привет,

Въпросът ми не е свързан с машина за хляб, но го публикувам тук, защото няма, според мене, по-големи разбирачи от вас за све дето касае хляб и тестени изделия.

Печах пиците и някои хлябове върху глинена негледжосана подложка (плоскост, плочка, табла) във фурната и само така ставаха хубави пиците. Моята беше простичка, тънка (загрява бързо), негледжосана и без никакво покритие, от тези дето преди да се употребяват се киснат денонощие във вода и после се печат известно време. За съжаление се счупи. Кой ме би по главата да я слагам на шкафа, ама на. Сега си бия главата. Тази беше купувана отдавна от един пазар и струваше не повече от 2-3 евра. Търся подобна. Единствените, които намирам са много, много скъпи и не ми се дават 100 евра за плочка а гледах и по 300 и кусур. Някой има ли идея откъде мога да си набавя подобна по-евтино? Може би не зная къде да търся и какво. Из форуми съм чела, че купуват някакви плочи от камък от магазини за обзавеждане като Мр Бриколаж. Не зная какъв камък да е и не е ли токсичен ако съдържа алуминий и подобни.

Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт