Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за коледна питка?
Как мога да използвам останалите сухи филийки за приготвяне на хляб?
Каква рецепта за хляб с айрян мога да използвам?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за коледна питка?
Рецептата за коледна питка включва 240 г прясно мляко, 10 г мая и 240 г брашно, които се оставят да втасат в машината за хляб за 20 минути. След това се пуска програмата за тесто и се добавят 2 яйца, 2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 60 г разтопено масло и 250-300 г брашно, докато тестото стане меко. След втасване в машината за хляб, питката се оформя, намазва с олио, втасва на 50 градуса във фурната около 30-40 минути, маже се с разбито яйце с прясно мляко и се поръсва със сусам и след това се пече на 140 градуса във фурната за около 35-45 минути.
-
Как мога да използвам останалите сухи филийки за приготвяне на хляб?
-
Каква рецепта за хляб с айрян мога да използвам?
-
Какви са разликите между лимец и спелта?
-
Какви са причините за различния вкус и текстура на хляба при различни надморски височини?
, значи трябва да сложа 4 г, а ако тестото ми е престояло в хладилника 2 дни, тогава мога да сложа половината мая. Солта няма да я пипам, че и без това не е много. Ако има друга причина за намаляване на солта... тогава може да помисля за намаляване.


Значи и на баш майсторите се случва.


Вече ще използвам само рецептите от книжката към машината ми за хляб.Всичко което пробвам извън тази книжка се увенчава с провал.
те ме навиха да се регистрирам и да пиша във форума, до сега само четях). Най-много им харесва доматения (преписах си рецептата от форума), царевичния и хляба със зелени маслини. Само някой да ми каже как да кача файл. Книжката е на Мидеа и формата е pdf