Честна пионерска .... :-)

• 21 584
  • 271
  •   1
Отговори
# 240
Аз имам чудесни спомени от онова време. Много ме е яд на някои, които кават колко са били репресирани и колко ужасно е било всичко тогава. Ами не беше! Ходехме на пионерски лагер почти  без пари, имахме интересни кръжоци, които осмисляха свободното ни време. Сега се опитват да върнат в училищата тези  дейности, но под друго име.

# 241
А помните ли "Рицарят на бялата дама"?

# 242
  • Германия
А помните ли "Рицарят на бялата дама"?

Беше ми любим! Гледах го с голям интерес.
А помните ли "Закуска на тревата"?
Има ли в последните години някакъв интересен български детско-юношески филм? Какво гледат изобщо децата?

# 243
Спомням си "Господин Тау","Арабела","Фюри" и всички бълг .филми за деца.
Гледах с интерес и "Капитан Клос" и "Четиримата танкисти и кучето",както и "Форсайтови"!
В петък задължително руска телевизия и лафчето "хубав ли е филмът или е руски"!!!!

# 244
Припомних си събирането на хартия. Всеки месец по веднъж влачихме като луди, мерихме ги с едни кантарчета, които се държаха с ръга и пакетът се закачваше на кука.
М, да, сещам се. Grinning Много изпълнителни бяхме.

А `Синьо лято`, помните ли? Wink

Сещате ли се, как по супермаркетите поставяха табла със снимки на отличниците от у-щето в района? / моя милост редовно фигурираше. Flutter/

# 245
В провинцията може ! В София - не !

# 246
# 247
  • София
В провинцията може ! В София - не !
И в София слагаха  табла с отличници. Висях на тях от първи до четвърти клас.  Не че бях отличничка, но "баба ОФ" мислеше, че така се подмазва на баща ми, че той ще ги забележи и сина и ще се нареди на по-такава работа.
Времето ....

# 248
Къде в София и коя година/относително/,че ми стана интересно ?!!!!

# 249

Нямам такъв спомен.. на агиттаблото в училище ги лепяха зубърите.. нас по посредствените ни пращаха при по умните глави, та белким прифанем нещо!!!  Mr. Green
Да ви кажа по онуй време, родителите ме завлякоха по северните части на Русия.. уф..  имахме четири срока там.. червената ми руска вратовръзка беше от коприна с по толяма дължина от нашенските.. и някак си по ярка.
Кат се върнахме в БГ-то си я носех и все ми се караха че не съответствала на останалия колорит.
В Русия обаче редовно ме слагаха на агиттаблото заради буйният ми и необуздан характер.. бяхме се събрали една групичка неандерталци, дет все ни наказваха.. с една дума звездите на оркестъра..ъъъ, училището!!!  Joy
Да не говорим за Русия.. по доволен щях да бъда ако ме бяха завели в щатите да уча..  Wink

# 250
  • София
около 1968-71 год. София, Лозенец, на витрината на магазин на бул. Черни връх, срещу 122 у-ще.
Висях там като престъпник, наравно с отличниците.

# 251
Аз имам чудесни спомени от онова време. Много ме е яд на някои, които кават колко са били репресирани и колко ужасно е било всичко тогава. Ами не беше! Ходехме на пионерски лагер почти  без пари, имахме интересни кръжоци, които осмисляха свободното ни време. Сега се опитват да върнат в училищата тези  дейности, но под друго име.

Мен пък много ме яд на такива дето им било добре по онова време  Mr. Green
И, да, беше си гадно.
Страшен лагер няма що, като овце. Ама явно на някои им харесва да са такива......
Няма лошо, пък и имате възможности -  в Северна Корея още цари социализъм и всички плачат за великия вожд.
Иначе детството е незаменимо и много хубаво.................

# 252
  • София
А мен направо ми иде да ошамаря някои, дето упорито твърдят, че нямало репресирани, понеже те били ходели на пионерски лагери без пари. То бива капаци на очите, бива, ама една книга пък да не прочетеш, съвсем не бива.
Познати се върнаха от Куба, на който му е мъчно за онова време, може и натам да се насочи - най-новите коли са Лади, а най-ценния подарък - сапун и химикалка.

# 253
Аз имам чудесни спомени от онова време.
Спомени:

Много ме е яд на някои, които кават колко са били репресирани и колко ужасно е било всичко тогава. Ами не беше! Ходехме на пионерски лагер почти  без пари, имахме интересни кръжоци, които осмисляха свободното ни време. Сега се опитват да върнат в училищата тези  дейности, но под друго име.

Първо:или си имала късмет да попаднеш на хора,или си имал късмет да си държиш устата затворена.
Второ:безплатен обяд няма

# 254
Да ви кажа по онуй време, родителите ме завлякоха по северните части на Русия.. уф..  имахме четири срока там.. червената ми руска вратовръзка беше от коприна с по толяма дължина от нашенските.. и някак си по ярка.
Кат се върнахме в БГ-то си я носех и все ми се караха че не съответствала на останалия колорит.

Биеха малко на оранжево техните връзки.

Общи условия

Активация на акаунт