Парфюмни размисли и страсти - 147

• 58 762
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • при морето
"....От аудите ме е страх, въпреки че Winter Fairy ми подпали чергата с Червения Ауд..."  
Cassandra,само мога да гадая докъде съм ти я подпалила,но да знаеш моята направо изгоря.Особено по Aoud-ите и  Musk-овете на Монтал.Успокоява ме само това,че има и други Монтали ,които не ми допаднаха/имам си ги записани в един тефтер,и аз като теб наченах изучаването Му,но тъй като не съм от София,мога да разчитам само на епизодични включвания от  парфюмни другарчета,които ми пращат проби.../Имам 2 капки от Oud Musk/страхотен е!/,така че ако се престрашиш свирни ми да ти го пратя!И понеже съм подстрекател,ще ти сложа и от Red Aoud,та като ще се хвърляш в огъня поне миглите си да поопърлиш малко! spoko

# 346
Секунда, ей сега ще се редактирам! Никой да не пише, Каси да не вземеш да изплюеш камъч„ето! Сетих се! Май?!

Така! Според мен иде реч за Cabotine Gres.

#
1. Има си ТУБЕРОЗА, има си и сливи.
2. Бубс припада по Cabochard и е възможно да е издумкала нЕколко флакона, понеже ѝ е голяма любофф. Съответно кожата от него може да е родила някой от бисерите на Мимс, някой теляк или телена четка, напр..
3. Gres е много рядко обсъждан, че и низвергнат.

Само не ми се връзва да е от 10-20 години, ама не знам кога е лансиран.

Че хубава ТУБЕРОЗНА лакардия му спретнахме, дано не съм познала да ѝ сложа края Mr. Green

ПП Атти, точно до камината те бях курдисала, верно си познала :hug

Yes!!!
В десятката! Честито!  bouquet

Първият аромат е Каботин, близнакът на АП Емотионел е Кабаре, а любимецът на Бубанка е Кабошар, който Мимс бе оприличила на стадо бикове.
Аз си мислех, че Бубанка ще се познае с шестте Кабошара, или аз съм в грешка.

Денси, къде е шоколада, къде са доматките?...Странна работа как различно се проявяват парфюмите...Не е честно, утре пак ще тествам. Може би от офъщяване ще се усеща повече. Дали да не ида до бутика другата седмица...Опасни места за портфейла са тези.
Много беше весело у нас днес, защото тествах проби с приятелка  и сравнявахме. Епик върху нея засия божествено! За Бандит каза че е ужасен, но Кабошар бил страхотен и зареждащ с енергия. Заразна съм и много си се радвам.

Пуснете вие някоя гатанка ако искате, искам и аз да си упражня сивото вещество.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 21:06 от Cassandra

# 347
  • София
Сънче, ако решиш да си причиниш Монтаната, само подай сигнал  Peace

Честито на Натали за бингото!  Hug Сега на Каси ще й тежа на съвестта, че ми подпали спокойствието с новата туберозна краста. Откога го заглеждам за на сляпо, пък не съм подозирала, че вътре има неща точно като за мен. Имам и нося Fleur de Cabotine и този си го представях пак нещо в този дух. Ейййй, пък аз си мислех, че съм в нирвана  Whistling

# 348
Обсъждате парфюми като Кабошар, Идън, Каботин, които мнооого отдавна съм пробвала и трудно се намират сега по парфюмерии.  Спомням си Каботин--много цветен и непожелан.

За мене в Емоционалния АП няма сливи, а много ги обичам и търся. Хммм....

Натали, интересен подход към тестване. С тестване нямам проблем. Всички асистенти са много щедри с тестери и настояват да се пръскам дори когато не искам. Виж, с пробите на повечето места са стиснати, и все повече дават само с покупка. В голям и луксозен магазин миналата година поисках проба от нов парфюм. Дамата сви рамене и каза, че няма. Тогава направо заявих, че аз така или иначе купувам бутилка друг парфюм и бих искала проба от онзи новия. Получих няколко проби след покупката.  Най-добре е да се изградят отношения с асистентите, но затова си трябва често ходене по магазините Sad        Само аз ли се чудя как толкова много проби се оказват на ИБей. Подозирам, че им е по-изгодно да ги продават там вместо да ги дават на клиенти.

Въодушевена от Уинтър, нося Идил Дует. Траен е наистина, макар и да не прожектира много.

# 349
Мда Каботина хич не ми е туберозен ама хич, зеленище си е, а Кабарето грам не ми прилича на Емоционалния.

Пикси, и аз смятам, че е най-добре е да се установяват при възможност контакти с консултантите и тогава с проби, покупки, кодове за намаления няма никакви проблеми.

Аз също носих днес Дуета и сега се изкъпах вк. косата и още го усещам.

# 350
  • Варна

След като се ошиприх яко(Соар дьо лун,Ла перла и дори Ароматикс еликсира!) и започнах да харесвам кожи(L'Agent,Cuir Amethyste и др.) се чудя дали не е време да тествам въпросната Монтана Parfum de Peau newsm78

newsm43 bishop smile3519

Натали, хай честито!  Grinning

В Лютите чушки и аз не усещам шоколад. При мен е само разчупено на две люто чушле, заедно с листата и стъблата - зелено, ама младо, едва започнало да люти. Приятна тревичка  Simple Smile

# 351

П.П. Доста коментираният Бай Килиън ще предложи ...........
От сума ти време чета това по-горе и си мисля, "дамите тук са толкова наясно с всички продукти и къщи, че дори фамилиарничат с дизайнери, дето изобщо не съм ги и чувала. Както в доброто старо време, когато всички съседи бяха бай Иван, чичо Стоян и т.н.
А то било By Kilian Embarassed

Е на това нещо днес се смях със сълзи.foxysilver Hug
Натали,страхотна инструкция  bouquetЩе бъде голяма помощ на новобранците.
На мен вече изобщо не ми пука от консултантките.Ако решат да ми обърнат внимание,много бързо ги разкарвам според настроението.Най-често при въпрос от тяхна страна, се усмихвам с най-широката си усмивка и казвам,че за сега нямам нужда от помощ и винаги ме оставят на мира.
Тук най-обичам да ходя в Дъглас,защото си пръскам каквото искам и не ми досаждат.

# 352
  • София
Натали ме разсмя с инструкцията - прекрасно настолно четиво за срамежливите  Mr. Green

Аз ползвам походка и поглед "мога да ви купя и да ви продам", хладно любезен отговор на поздрава на консултантите и репликата "Ако имам нужда ще ви повикам", което моментално им напомня, че са обслужващ персонал преди всичко. Естествено съм много мила през цялото време. Слушалки в ушите също помагат да не ви дотягат с приказки..

# 353

П.П. Доста коментираният Бай Килиън ще предложи ...........
От сума ти време чета това по-горе и си мисля, "дамите тук са толкова наясно с всички продукти и къщи, че дори фамилиарничат с дизайнери, дето изобщо не съм ги и чувала. Както в доброто старо време, когато всички съседи бяха бай Иван, чичо Стоян и т.н.
А то било By Kilian Embarassed

Ай, това сега го видях  Laughing   Ами не бих се сетила да наричам Килиън с фамилиарното "Бай" Килиън, но трудно ще го излича от съзнание сега Simple Smile

В  Чушките на Л'Артизан, и аз не намирам шоколад, бял или не; може би с много въображение в най-крайните фази нещо се усеща.  Скоро пуснах да минат през мелачката чушки (не бяха люти) и ароматът, който изпълни кухнята, беше точно като този на Л'Артизан.

Редовният въпрос в парфюмериите е, "Какъв аромат носите?" като очакват да назова един любим и носен редовно.  Само казвам, че харесвам разнообразие. Повечето асистенти не разбират от парфюми така или иначе и не знаят за парфюми, които не са на тезгяха им. Те са инструктирани само как да продават (при това повечето и в това не са тренирани добре).

# 354
Шоколада в моите Чушки е млечен не е бял и се усеща наистина силно.
Много обичам да се бъзикам добронамерено с младите промоутърки на нови аромати, които абсолютно нищо не разбират от парфюми и са наети треторазрядни манекенки, които да представят горе-долу аромата. Гонят ме с блотери с някакъв аромат и аз като кажа "а този вече си го имам" ме гледат три минути опулени. Mr. Green Последно това се случи на новия Шалимар. Не съм сигурна дали ми повярва мацето, че го имам наистина и то още от лятото.
Другото ми любимо е като търся лимитка и ми кажат "о то свърши веднага/отдавна/ за часове" аз да кажа небрежно "е в ибей всичко има". Пак се пулят доста. Whistling

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 21:41 от densi

# 355
  • Козлодуй
Обичам Кабаре.Значи по всяка вероятност би ми допаднал и Емоционалния,различен или не толкова?От известно време нещо ме тегли към него Grinning
Атти,благодаря,ако събера кураж за тест,ще се възползвам Hug
Мимси и Pixie,с описанията на тия чушки,със или без шоколад,ме отказахте да се глобна на сляпо Mr. Green За което покорно благодаря!

# 356
Сънчо, Чушките никога насляпо. Те имат само няколко фенки тук. На повечето хора хич не харесват.

# 357
Поздравления на Натали за труда с инструкциите  bouquet, но, както се казва, "мене жокер ми не требе, я го знам бе!" Не, не знам инструкциите, знам начина, "щот съм си от там"!
С което искам да кажа, че парирането на нахални и/или некомпетентни консултанти почти не ми се налага - с моя опърпано-клошарски вид, рядко някой се втурва да ми предлага каквото и да било. В повечето случаи ме наблюдават като рядък екземпляр, вмъкнал се погрешка в средите на разкоша и лукса /то и те са там погрешка, ама едва ли го осъзнават, което е друг вид драма, не за този пост/. И си ме оставят да шетам на спокойствие. Mr. Green Е, хвърлят ми по едно око, да не потроша скъпоценните стъкълца, но някак без особено напрежение.
Разбира се, има и отзивчиви смелчаци, които почват да ми свалят щандове и стелажи - с някои завързвам непринуден лаф + много смях /ми да, смешно е аз да се вмъкна в бутика в кожа, ципове, токи и капси от глава до пети, а тя да ми предлага последаната излезнала Ескада, която, освен всичко друго, е точно същата, като 50-те преди нея, ама простено да й е на мацката за труда/, ако си паснем и са готини, с други губим интерес един към друг, след 1-2 учтиви отказа от моя страна - както дойде.
Та тъй... не е лесно, но се понася.  Laughing
Освен дебилните продавачки в БЛИК - те са в тежка категория; очаквам да си съвпаднем все някога в ПМС настроенията. Mr. Green

# 358
  • при морето
От днес съм щастлива собственичка на така харесваните от мен Meteorites/Guerlain-прекрасни пудрени и мнооого срамежливи виолетки.Шишенцето е едно истинско бижу,че и кутийката даже.
Зимна, честита ти нова придобивка, много любопитен за мен аромат от така харесваните Герлени. Отдавна съм им хвърлила око, ама пусто като няма къде да ги душна тези Метеорити.. Ще споделиш ли откъде са? Hug
O,дa,ot ebay. Hug
Не са евтини хич,но си струват всяка стотинка!
Ако не ти се рискува насляпо, бих ти пратила пробичка,нали си ми парфюмно другарче. Laughing

Ей досега четох умуванията за гатанката на Касандра,на моменти сама  се смях,особено там,където Нат/както всякога си страхотна,момиче,и аз те обичам,да знаеш! Heart Eyes/ пише :"Мимс,ти си се омотала повече и от мен", Joy,много яко,аз къде бях,че пропуснах тая вечер,ааа...филм май гледах.И,хаха,Поемата ми е на сърце,ама до 6 флакона май няма да стигна,още съм на 4-ти и от доста време ми харесва да си я душа само от капачето,и аз не знам що,то от нови и нови време за нея не остава.Като се сетя,че преди години/ех,години,години,къде отлетяхте/това ми беше най-плътния и силния аромат. ooooh!
Ааа,и за Бандит или добро,или нищо.Много го обичам!Денси,две сме,много сме! Peace

И да ви кажа ,че от днес пък си имам бутилка от Accord oud/Byredo-много ме радва.Не,не  просто радва,/вече придрямвам /,,направо съм си в еуфория.Голяма е красота-идва хард началото с много кожа,но постепенно се появява ром,и заедно с него идва и ууд-а,страшно добре балансиран,не така замайващ като Монталите,бе,разкош в бутилка!Страшен! Heart Eyes

От L`Artizan-ите се спрях на  L`eau de Navigateur,създаден от Жан-Клод Елена,през 70-те,звучи ми като декадентски аромат отвсякъде,а и имам вътрешното усещане,че е много мой с тия кожи,тютюни,тамяни,смоли...ммм,много еротично,пък дано не ме подведе 6-тото чувство. Thinking

Уф,няма да се спи тая вечер...вижте какво са пуснали в нашия сайт и кажете обсъждали ли сме го и ако не-моля бързо за описание:
http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/paco-rabanne-la-nuit.php
Описват го като най-доброто от Пако Рабан,като по-сложен и от Ларте на Гучи,много секси,но... трябва да се пробва.Обезателно!Джулката май го имаше,но тя махна почти всичко преди време.Хайде да пратя един  зов за помощ-ако някоя от тук пишещите го има,да метне една пробичка,плз.! Praynig

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 04:49 от Winter fairy

# 359
Аз си мислех, че Бубанка ще се познае с шестте Кабошара, или аз съм в грешка.

виноват, последните два дни преглеждам темата по диагонал  Blush

със загадките е чудесна идея  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт