Тази Коледа с тумбаци, февруари с мънички юнаци! - Тема 16

• 31 678
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Тапата може и да не е кафява (моята при първото раждане беше абсолютно прозрачна, дори без кървенисти нишки).  Peace Дискутирахме надълго и нашироко темата във ФБ...  Wink

# 361
Shada,да при д-р Калев от 2 градска си раждам аз!Имам си абонамент там Joy Сестра ми му е комшийка на ул.Чумерна,аз съм на Редута!
За тапата не знам.До сега директно ми изтичаха водите и двата пъти и то в болницата.
За нощниците не съм си купувала,защото във 2 градска не дават да се носи,там дават техни!

# 362
  • София
Леле момичета, бебепада май се почна  Rolling Eyes
Сигурна съм, че с Дени и бебоците всичко ще е ок. Любчето е после. След това Поли мисля, Shada и тя сега се похвали, че е идва реда и т.н. всички ще се изредим. Бррр, май  почна да ме хваща шубето.
Утре най-накрая имам среща с док в МД да видим какво ще се правим и да разбера как ще раждам, че от неведение още повече ме хваща шубето. Ама както някоя мама беше казала "вътре е, все някак трябва да излезе", та няма отърване.
viki_88 да чукна на дърво - ни една стрия, ни целулит. Ама има време, още съм 8 месец Simple Smile
amfibia_bg да кажеш утре какво е станало.
Аз си пия горещия шоколад и се каня малко на разходка да излезна, че от миналата година не съм си подавала носа.
 Hug

# 363
За софийската среща и аз съм на линия, но не разбрах кой ден, къде и т.н.

1. Ели - Елси
2. Сия - Спящата
3. Жени - Misence
4. Ирина - imortisha
5. Рали - Ralipo

Нощници и аз не купувам, защото и в Шейново държат да сме с техни, за да знаят коя от кое отделение е.

Аз започнах по малко да пера дрешки. Едната партида е вече подредена в чекмеджетата. Трябва да купя козметиката само и малко неща за болницата и съм готова.

Моята тапа при първото раждане беше прозрачна с кафеникави нишки.

Стрии имам малко по бедрата, но те са ми от пубертетските години, а не от 2те бременности и се скриват почти като съм с нормалните за мен килограми. По корема - нито една. И аз мисля, че е до кожа.

Иначе съм добре. Наедряла доста, но от неразположенията единствено от задух се оплаквам и то само през нощта, когато съм легнала. Не пия магнезий, защото нямам контракции за разлика от предната бременност, когато имах почти непрекъснато от 4ти месец. Вече и аз нямам търпение да дойде денят  Heart Eyes.

# 364
  • Сфия
Привет, момичета!
Рали, и аз почнах да пера малко по малко дрешки вече. Още не съм купила памперси, превръзки и някои неща за бебето, но ще стане след 15.01, че тогава трябва да ми преведат болничните.
imortisha, аз точно за това, че не ми се дват по 15 лв за нощница, която ще скапя и ще облека веднъж, та се снабдих с 2 втора употреба. Едната е с къс ръкава, другата с дълъг и така. Мсиля, че около 5-6 лв ми излязоха двете.
По въпроса с тапата, във ФБ Имам Надежда се беше оплакала също от слуз по бельото, по същия начин, но се оказа, че не е тапата в края на краищата.
vanesska, при кой ще раждаш в МД?
Shada , ние ще ти стискаме палци и ще се молим за теб и бебето да мине всичко по вода. Надявам се, че ще ни уведомиш веднага, че си станала мама.
Мая06, какви кръвоизливи имаш?  newsm78

# 365
  • Varna
Здравейте момичета!
Аз мога да се похваля,че вчера харесахме легълце със скрин.На Бертони са и като сравнявам цените по интернет магазините сме ги намерили на мн хубави цени.
Искам да попитам на коя марка перилен препарат залагате и на коя марка за бебешка козметика?Всички мой познати ползват Бюбхен,но аз май клоня към Нивеа.За праха и омеколтитела нямам идея.

# 366
До колкото съм чувала не е много препоръчително да се ползва омекотител. Аз взех Бочко, но не съм го пробвала още. А шампоан и лосион взех на Хип.

mayanka, варненки май ни тресе яко мързел. Ама за сега обмислям да отида на лекцията на 10 на сп. 9 месеца. Най-вероятно няма да е нищо ново, ама да видя малко хора

# 367
Здравейте.Честита Нова Година на всички!Най-хубавите и здрави бебета да ни се паднат! Simple Smile
Честито на NovDen!Да са живи и здрави първите бебета на темата!
Аз не съм писала много отдавна,но горе-долу успявах да следя темите.Бях 3 месеца в болница (ТК),на легло.Няма да казвам как съм се чуваствала,но важното е че съм си вкъщи сега.Продължавам с лежането до края.Даже тази седмица ще спирам с пиенето на хапове-досега бях на Гинипрал.Бебе си расте-станало е около 2,500кг.Момиченце казаха че ще бъде.Определихме и дата за секциото вече.Няма да дочакам февруари  Simple Smile Почти нищо още не сме подготвили за бебето и малко започва да ме хваща паника и страх.Иначе си имам нормалните неразположения-киселини,безсъние,задух...Ама няма да се оплаквам.  Simple Smile

# 368
  • София
starlet Емил Филипов се казва. Не знам още дали той ще ме изражда или ще ме насочи към някой друг. Утре ще се уговорим за всичко.

# 369
Здравейте и от мен. Рядко пиша, ама сега като съм си в къщи може да съм по редовна   Mr. Green
С приготовленията за бебо съм почти готова, всечко си имаме, че и изпрах и изглаих вече. Та по цял ден се чудя какви да ги върша.
Козметика взех на Бюбхен. А праха ми е на Персил сенситив, аз с него пера, не съм взимала конкретно за бебо.
Нощница си купих една по голяма за 8 лв. от Кауфланд с нея да раждам, а имам от предишен престой по болници още една, та се надявам като родя да ми стане. Чудя се дали да си купувам още една  newsm78
От списъка за АГ-Варна съм купила всичко без конците. Излезе ми 30 лева, а самите конци май са 50-100 лева, и ги има само в Санита. Ама ме хвана яд, че ще снабдявам с консумативи другарките дето един лев не дават.  #2gunfire
Стрии имам от шестия месец още по гърдите, а сега и по бедрата и отстрани на кръста ми се появиха, оше един месец и сигурно шще стана на раета като зебра. А се мажа редовно, то си е до кожа.
За лекцията на 10-ти се чудя, ама сигурна ще отида.
Старлет, дано се оправиш бързо.
Примависта, ти кога си на преглед при Танев, аз ще ходя на 12-ти.
Стискам палци на всички мами на които им предстои раждане.   fingerscrossed

# 370
  • Сфия
Добре де, варненки, аз също все се чудя как ви карат да носите конци и какво ли не за АГ-то... Ами мангалките дали си носят? От къде на къде? Какво ще стане, ако отидете без конци, превръзки и другите неща, които ви искат? Няма да ви зашият ли? Примерно, ако се направите на ударени, че не сте разбрали? Разсъждавам просто, не давам въобще акъл. Сигурно и аз, ако бях и аз щях да си нося. Тъпото е, че от нас очакват да сме стриктни, информирани и запасени. Никой не го очаква обаче от циганките.

# 371
Здравейте:) Аз да се отчета , сега се прибираме от ЖК , всичко ни е добре , почти сме заели стартова позиция , доки каза че поне още 2 седмици има докато родя , ама вика може и изненади(нищо не се знае) Simple Smile Тонове ..  всичко наред. Тестуваха ме за опойки и към 4  имам алергии . Тоя анестезиолога ми вика : Ти какво раждане ? И аз :еми нормално . При което той ми отговори: Като те гледам как си се гипсирала ,направо секцио те виждам ........ и аз е така  #Shocked #Shocked #Shocked .. викам си да да ... добреее .То повече ме гипсира мисълта за секцио ... а бе успокой ме човечеца  Laughing
imortisha в подлеза на НДК има нощници за родилки по 22 лв са ...аз лично си купих 2  с копченца много са весели ... една синя и една розова с щъркел и носи меченце .Аз мисля после  в нас да си ги нося  докато кърмя ( с едно клинче отдолу и ми е идеално)
НоВДен  Hug Всичко ще е наред , ето ти мен за пример - 1450гр ... пък ей ме на сега Simple Smile
Аз купих прах за пране  Теобебе , за омекотител и аз знам че не е хубаво да се ползва . Взели сме сапун на Себамед , едно кремче на Чико и още 2 крема на Бочко ... пък ще видим кое как ще му понесе , мисля да пробвам с Бочко в началото .
За стрии аз оняден забелязах че ми се е появила 1 на корема малка и една отстрани .. а аз си мислех че това са очертания от ластика хаххахаха ... в каква заблуда съм била а ?! Simple Smile

# 372
Привет, мами!
 Днес бях на преглед в Окръжна болница и доктора ме хвърли в оркестъра! Каза, че по негови изчисления и размери съм не в 34гс+2д, ами съм 37гс+2д  Shocked То вярно, че с моя объркан цикъл термина си го налучкахме, ама чак пък толкова... Каза другата седмица пак при него да ме види и да каже кога ще правим секциото. Каза още и то в прав текст, да си събера багажа и ако тръгне бебо по-рано да му звънна и да тичам в болницата Simple Smile Много спокоен човек Simple Smile а на мен какво ми е само аз си знам  Crazy  Laughing
 Пък аз съм до никъде с багажа и сега ще излизаме с мъжо да донапазаруваме и да почвам да пера и гладя, че без да съм изпрала никъде не отивам да раждам  Whistling

# 373
Мами здравейте и тук!
Най-сетне си видях бебчетата! Миличките само кожа и кости са. Сега активно трябва да дебелеят и растат.
А ето и статистика за първа страничка: Калоян - 1850g; 42см. Михаил - 1480g; 38см. родени на 31.12.2011
      Честито! Да са ви живи и здрави момчетата и бързо да наддават грамчета, за да си ги приберете у дома. Hug

# 374
SAVETO85,то и аз така викам,без да съм приготвила няма да тръгвам,ама се ослушвам още.Кошарата не е напълно готова,трябва ни още около седмица.Иначе ако стане нещо по-рано ще ползваме сгъваемата.Иначе мама ще ми помогне като предния път....
Бебо доста силно ме рита....а аз цял ден пак шетам ,а щях да почивам......

Общи условия

Активация на акаунт