Тегобите на една домакинА или най-честите признаци на изтрещяване - 3

• 46 851
  • 315
  •   1
Отговори
# 135
Честит празник , мили, "изтрещели" майки!
Ако позволите, бих искала да споделя нещо, което е и не е съвсем по темата..Който както иска да го тълкува.
ЗА КАКВО СЛУЖИ МАЙКАТА
 Барбара Ноак

Изложеният по-долу списък е съставен в резултат на напрегната обща работа на една четиринадесет годишна, един единадесет годишен и една петгодишна.
 Майката служи:
 1. Да подписва лоши класни, за които бащата по-добре да не знае.
 2. Да утешава.
 3. Като опитно зайче за издръжливостта на човешките нерви.
 4. Да измъква тресчици.
 5. Да се кара.
 6. Да чете часове наред, когато си болен от шарка, за да не те сърби чак толкова.
 7. Да се грижи за нашите домашни животни, взети само при изричното условие, че ще ги гледаме ние.
 8. Да си спомня винаги онова, което – ако тя не го помни – ние напълно забравяме.
 9. За учене на стихотворения на глас.
 10. Да мърмори, когато е необходимо.
 11. Да бута люлката, когато сме на нея.
 12. Да ни целуне пръстчето, когато сме били още малки и сме си го прищипали.
 13. Да ни изтрие гърба.
 14. Да ни гушка.
 15. Да изглажда подгънатите страници на тетрадките ни.
 16. Да ни чете конско, защото на татко това струва голямо усилие.
 17. Да лъже по телефона, когато искаме да ни няма у дома.
 18. Да мъти нови братчета и сестричета.
 19. Да разрешава семейни спорове.
 20. За душеприказчик.
 21. Да спестява парите, които останалите членове на семейството са прахосали.
 22. Да стяга куфарите.
 23. Да пише извинителни бележки.
 24. Да кърпи дрехите ни.
 25. Да ни обича, когато всички други са ни сърдити.
 26. Да ни дава заеми.
 27. Да прибира разхвърляните ни навсякъде вещи.
 28. За милосърдна сестра.
 29. За надежден будилник.
 30. Да ни повдига духа (по телефона), когато ни е домъчняло за в къщи, защото сме някъде, където не ни харесва.
 31. Да ни мие главата.
 32. Да убива оси, паяци и други гадини, от които се боим.
 33. Да ни държи ръчичката при доктора.
 34. За гръмоотвод.
 35. За търпелив слушател при любовна мъка – дори ако изплачем за четиринадесети път една и съща история.
 36. Да отпраща приятелите, с които вече сме скъсали.
 37. Да шие дрехи на куклите и на нас.
 38. Да отлепва дъвката ни от ръбовете на масата, облегалките на креслата и др.
 39. Да прави глупости.
 40. Да ни услужва с велосипеда си, с гримове, огърлици, чорапи, ластичета, ножички... повечето от които никога вече не вижда.
 41. Да ни тормози.
 42. Да се възхищава на децата си, когато няма кой друг да го стори.
 43. ... И за още много други неща (просто в момента не ни идват на ум останалите).

Във всеки случай майката има многостранно приложение и е крайно рисковано да останеш само с една, защото, ако тя излезе от строя, семейството ще трябва да бъде закрито.

# 136
  • Варна
Да се запиша в темата.
Преди малко ровя в страниците на  "На пазар" и виждам тема:"Столче за кола 15+". В главата ми  изникна мисълта"Тези БГ мами съвсем изтрещяха, за какво му е на 15 годишно дете столче за кола."  hahahaСлед миг се усетих, че става въпрос за килограми- не за години. ooooh!

# 137
Айде и аз да се включа, само че от името на мъжа ми. Слезе една вечер в мазата/живеем на 2рия етаж/ да си взема краставички за ракията, ама много се забави нещо. Връща се той, ама някакъв задъхан такъв. Викам къде ходиш бе. И той ми вика: " Ми аз вика първо се качих на третия етаж, обаче се сетих че съм забравил буркана. И след това се върнах да го взема и затова се забавих." Ми викам ти беше се отбил и комшиите да оползотворите краставичките по предназначение:).
А аз един път сложих да варя яйце на детето, мина време и си викам айде и тая песен да свърши и край забравих го. И то така си вря 15-20 мин., докато отида в кухнята Crazy.

# 138
То бива, бива ама съвсем съм изтрещяла... ooooh! Сложих две чинии в мивката  и водата, вместо да става по-бистра и чиста,ставаше все по-мазна и червена. Като махнах горната чиния, що да видя - долната не е празна, ами с пържените чушки вътре. Измих си яденето, така да се каже. Crossing Arms Crazy

# 139
Пускам днес пералнята, след това дрехите в сушилнята, чакам я чинно да ги изсуши и ги пускам в пералнята.......сега отново чакам сушилнята да ги изсуши  Shocked

# 140
  • В къЩи.
Само за две ще си кажа сега, че няма време:
1. Омъжих се, промених си фамилията и отивам да си сменя личната карта. Попълвам формуляр, всичко точно но на гишето жената ми казва да се подпиша и аз без да се замисля врътвам един ясен подпис с моминското си име. И до ден днешен името на подписа и фамилията ми са различни заради тази изцепка.

Ох, и аз съм с моминския си подпис,а искам да го сменя... Crossing Arms
Ако си сменя личната карта и си сложа 'новия' подпис ще стане ли номера,при положение,че вече толкова години навсякъде съм си слагала моминския подпис... newsm78

Темата е страхотна,наХилих се едно хубаво ,сега ще спя като бебе.  Heart Eyes

# 141
  • софия
Ще ви разкажа как водих война с тенджера.Имам доста тенджери ,но на едната дъното беше захабено и каквото и да сложиш загаря.Казах на свекито да я махне ,че тровим децата с това дъно и приключих въпроса.Минава се време и аз взимам от шкафа тенджера да правя крем за торта на синчето бъркам ,варя и по-едно време виждам в крема оранжеви мехурчета  Shocked .Признак ,че крема е загорял навеждам се над тенджерата и ме лъхва на гадно загоряло.Ако сте виждали побесняло куче е така изглеждах,грабнах я изсипах крема на кучетата слезох на двора взех секирата и като започнах да я сеча та пушек се вдига ,аз сеча тя подскача и аз продължавам да я гоня и пак замахвам  Joy.Накрая свекито слиза и ме гледа упулено а аз и отговарям гордо и самодоволно "Сега съм сигурна ,че няма да се върне в шкафа".
За случките с търсенето на ключовете за кола вече всички в офиса ме знаят и като тръгна някъде всички дружно стават да ги търсят,естественно повечето пъти са или в джоба ми или в чантата  Grinning.

# 142
  • софия
Само за две ще си кажа сега, че няма време:
1. Омъжих се, промених си фамилията и отивам да си сменя личната карта. Попълвам формуляр, всичко точно но на гишето жената ми казва да се подпиша и аз без да се замисля врътвам един ясен подпис с моминското си име. И до ден днешен името на подписа и фамилията ми са различни заради тази изцепка.

Ох, и аз съм с моминския си подпис,а искам да го сменя... Crossing Arms
Ако си сменя личната карта и си сложа 'новия' подпис ще стане ли номера,при положение,че вече толкова години навсякъде съм си слагала моминския подпис... newsm78

Темата е страхотна,наХилих се едно хубаво ,сега ще спя като бебе.  Heart Eyes
Може ли да се смени подписа  newsm78

# 143
Миналата седмица. Влиза колежка в офиса и носи новите каталози на Oriflame и Avon, при което аз пляскам радостно с ръце и казвам "Дай да ги разгледам, да си поръчам нещо за 8март Grinning!", изведнъж колежките ей-така Shocked Shocked Shocked и едната се престрашава и ми казва " Ама той 8март мина Wink!"

п.п После като разправям на колежките си, че съм толкова уморена, че губя представа за времето , те не ми вярват.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 15:49 от vita

# 144
  • На острова
1. Два дена търсим дистанционното от ТВ в спалнята. Няма го. Простирам на другия ден прането и дистанционното изпада от чаршафа... Чинно го подсуших, разглобих, изсуших със сешоара. И си работи. На мъжът ми не му казах, той и без това знае, че съм пълна блейка.

2. Дни преди това изхвърлям останала супа в тоалетната и точно там полита и телефона ми. Все съм си мислила, че само на един истински лузър може да се случи да му падне телефона в тоалетната, но ей на, и на мен се случи. Извадих го, забърсах го, подсуших го като дистанционното. работи и телефона.

3. Редовно като влизам с торбите в къщи и ключовете ми остават да висят на вратата отвън.  С часове.

4. Намерих едно руло тоалетна хартия в хладилника. Ама може и да не съм била аз, а детето... Mr. Green Mr. Green

П.п. Влизам да се редактирам. Току що установих, че за пореден път съм си изхвърлила белачката, заедно с обелките от картофи, вчера. Много се ядосвам, значиии  #Cussing out

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 19:52 от MiaGia

# 145
MiaGia , много зле...

Аз пък онзи ден тръгнах да нося гърнето на детето към мивката в кухнята вместо към тази в банята. Ама се спрях на косъм.  Sick /Обикновено наливам вътре вода от мивката преди да го изсипя в тоалетната/.

А няма да забравя как  малкото като беше бебе и аз някаква супер недоспала и вече не на себе си от умора казвам на голямата ми дъщеря да иде да пита за нещо майка си /като имам предвид баща й/.

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 08:47 от utro77

# 146
  • Бургас
MiaGia , много зле...

Аз пък онзи ден тръгнах да нося гърнето на детето към мивката в кухнята вместо към тази в банята. Ама се спрях на косъм.  Sick /Обикновено наливам вътре вода от мивката преди да го изсипя в тоалетната/.

А няма да забравя как в малкото като беше бебе и аз някаква супер недоспала и вече не на себе си от умора казвам на голямата ми дъщеря да иде да пита за нещо майка си /като имам предвид баща й/.
Спокойно,има и по-тежки случаи.Аз гърнето вместо в тоалетната го хвърлих в пералнята.

# 147
За втори пореден път в рамките на месец си забравям портфейла в офиса. Лошото е, че се усещам чак като трябва да платя Mr. Green Снощи колко срам брах в Билла на касата... Embarassed Пък касиерката и охраната ме гледаха едно подозрително. Добре, че магазинът е близо до вкъщи, а аз бях с колата - за 10 мин отидох, взех пари, разплатих се и си взех покупките,НО срама си остана Laughing

# 148
Вчера пускам вода да пълня ваната на детето и излизам от банята да се облека. Добре, че надникнах след това - бях забравила да сложа запушалката и водичката си течеше ли течеше...

# 149
  • Варна
Прала съм си телефона Simple Smile Не проработи повече. Ама аз го видях чак като тръгна центрофугата  Embarassed

Прала съм телефона на сина ми. Три пъти.. : Embarassed
Първия път си мина всички програми и центрофуга. Извадих го, подсуших го - не тръгна. Реших че се е скапала батерията и ако я сменя може да проработи. Тайно купих  една батерия (в къщи никой не знаеше за белята Crazy, на сина ми казвам че все съм забравила да му заредя телефона. Слагам батерията - не тръгна. Купих нов телефон, пак тайно, не казвам на никой. Хеле стана замяната. Mr. Green
Само че след няколко месеца пак чувам странно тракане в пералнята. Този път реагирах бързо, спрях пералнята, източих водата и извадих телефона. Изсуших го - не тръгна.
Пробвах първия телефон с новата батерия, която бях купила и о, чудо - тръгна. Mr. Green
След това с половин уста признах, че съм купувала нов телефон, защото синът ми беше поожулил стария, та нямаше как да не разбере разликата. Rolling Eyes
Третия път е преди седмица. Ще слагам анцуга на сина ми да се пере, знам че телефона му е в джоба, напомням си да го извадя веднага за да не го забравя. Ами... нещо ме баламосаха и изведнъж чувам в пералнята се чува пак - ТРАК... ТРАК... #Cussing out
Пак спирам пералнята, източвам водата, вадя телефона, суша го - не работи. Tired
Слагам  изпраната батерия от първия телефон и о, чудо - тръгна. Та сега се ползва, за съжаление по екранчето останаха някакви капки, може би следи от препарата, но... не е фатално. Mr. Green
 До следващия път. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт