Тегобите на една домакинА или най-честите признаци на изтрещяване - 3

• 46 850
  • 315
  •   1
Отговори
# 150
  • В страната на бурите
Влизам в магазина, оставям покупите от друг хранителен магазин на рафтовете, отделени за тази цел, пазарувам си и... си тръгвам. Естествено без оставените на съхранение покупки. И при това не се върнах, защото се усетих чак на другия ден, като отворих хладилника и трябваше да мина половин София, пък оставеното не беше толкова значимо.

# 151
  • София
След готвене, бутилката с олио оставена на кухненския плот, непосредствено до мивката, вместо да си я прибера в шкафа. И тъй като точно в тоз момент верото ми е с жълт цвят, естествено хващам си олиото, изцвърквам си върху гъбата, но и пак не се усещам...мокря с вода гъбата и се чудя защо не се пени, пак църкам олио, пак правя опит да разпеня...

Редовно вместо гел за миене на лице си изцърквам балсам за коса в ръката, веднъж дори върху четката за зъби си изстисках от пяната за бръснене на мъжа ми, но обикновено се усещам веднага. Но явно с възрастта и по-зле ще ставам.

Когато синът ми беше малък и ревнеше, че си иска залъгалката на няколко пъти се опитвах да я завра в устата на мъжа ми и веднъж в тази на дъщеря ми. Номера е, че само протягам ръка да я пъхна в уж бебешката уста, а краката ми и цялото тяло летят към следващата задача. Но устата не поема и аз обръщайки се да видя защо ме бави това бебе, срещам опуленият поглед на мъжа ми  Shocked

# 152
готвя тази вечер- водата за спагетите на единия котлон,а на другия вече почти готов сос болонезе...почти готов в тиган,наливам му доматите и взе да прелива,че и да се пали отдолу/на газ готвя/...бързо реагирам с черпак-изгребвам остатъка от водичката,дето ми прави таз беля и греба ли греба и изсипвам в мивката... и все си кипи и прелива тоз тиган ....
аз съм изливала от водата за спагетите

# 153
Онзи ден излизаме с детето на разходка.По едно време една съседка ми звъни по телефона,вдигам аз,а отсреща тя ме пита "Абе,на теб къде са ти ключовете за апартамента?",веднага започнах да мисля....Ровя в чантата,няма ги,мисля къде може да съм ги оставила...и накрая установявам,че явно съм ги забравила на вратата...
Но не само съм ги забравила на вратата,но и вратата съм оставила отключена,че даже и открехната...Добре че съседката е минала,та затворила,заключила и ми прибрала ключовете ooooh!
Беше ми се случвало да забравям ключовете да висят на вратата,ама по принцип бързо се усещам,ама такова чудо не ми се беше случвало... Stop

# 154
А пък аз тази сутрин се опитах да обуя терлиците на детето, вместо собствените си чорапи. Викам чакай първо него ще обуя и по инерция в/у моите крака Laughing

# 155
  • София
Аз пак да се запиша в темичката:)
Приготвям вечерята и карам мъжа ми да смени памперса на дъщерята. Той я взима, отиват в другата стая, преобува я и я оставя при мен до печката. А тя милата се хванала за дръжката на хладилника и понеже още не може да говори само ме дърпа за полата. По едно време й се скарвам, че ми пречи и да отива при баща си, който си работи нещо на компютъра. Детето започва да подскача към него и чак тогава забелязваме, че като и е обувал долничката, мъжът ми е пъхнал и двата й крака в единия крачол:)

# 156
  • София
Влизам в банята да си взема душ и над мивката (доста близо е до душа) почвам да си настройвам топлината на водата (сакън да не си попаря или истудя крачетата). С палеца и показалеца на едната ръка държа слушалката на душа, другите 3 пръста са ми под струята, за да усетя колко е топла водата. С другата ръка въртя крана на батерията. Водата е недостатъчно топла, настройвам още батерията, пак е недостатъчно топла - още я завъртам, пак е хладка ... прокрадват се мисли, че децата са ми източили бойлера, завъртам ръкохватката докрай, но уви водата е само леко хладка. Ядосано удрям батерията надолу, за да спра водата - явно ще се къпя по-късно. Но едва когато решавам да окача слушалката установявам, че от нея още тече вода и че аз през цялото време съм въртяла батерията на умивалника, а не на душа.

# 157
Излизам от банята и решавам вместо да използвам пяната за коса, да пробвам един продукт на Нивеа, който майка ми си беше донесла от Германия.
Гледам флакона, решавам да разтръскам като пяна и си изтисквам доволно количество в ръката. ) Става една хууубава, богата пяна и започвам да се клепам по косата.
Всичко ок, започвам да се суша, обаче косата стои нещо много странно.
Решавам все пак да прочета с какво съм се наклепала....оказа се балсам-мус, който трябва да стои 5мин, и след това се изплаква.
Е, не го изплакнах, защото вече се бях изсушила. )

# 158
Днес сутринта си спя блажено и мъжа ми ме събужда,сина ми се сърдел и не искал татко му да го облича за яслата,искал мама.Ставам аз,ама страшно сънена,с едно отворено око Laughing,хващам първата дреха,която виждам(аз му ги приготвям от вечерта и го оставям на стола в стаята му),обличам го,а той се дърпа и се сърди,не иска да се облича...Аз вече супер ядосана,скарах му се,викам стига се лигави,за какво ме викаш да те обличам като ще ми проявяваш инати,скарах му се на детето,то се примири и се кротна,та го облякох.Поглеждам го аз,нещо не е наред...Чудя се какво ли,ама викам,то сигурно,защото съм сънена и го оставям на баща му,а баща му като го видя и прихна да се смее LaughingПоглеждам аз,вместо неговата блузка,аз съм му облякла една туника,която е на дъщеря ми(но й е голяма и незнайно защо съм решила да я сложа при дрехите на брат й),а тя розова,с разни мечета и маймунки и дантелени къдрички,при това и му е малко тясна,гледката беше просто.... LaughingГоркото дете...Добре че баща му го видя,че като нищо щях така да го пратя на ясла.

# 159
Не обичам много да готвя, по-голяма вероятност има да оцелея на война, отколкото в кухнята. Първият ми опит с тенджера под налягане щеше да взриви къщата. Бях я забравила цял ден, водата от боба беше извряла, а самия той беше станал на стафидки. Второто ми преживяване с тенджера под налягане щеше да ми отнесе главата. Слагам аз боба да се вари и отивам да играя на компа. Тенджерата е от тези със страничните дръжки, които се стягат около нея. Не я затварям изцяло, защото след малко нещо ще добавям. Отивам на компютъра и съответно изобщо забравям, че готвя. Играя старкрафт, а гадовете зергове ме нападат. Изнервям се максимално и решавам, че ще пуша и започвам да търся запалка. Озовавам отново в кухнята. За зла участ точно в момент, когато боба кипи, а капака на тенджерата излита с невероятна скорост нагоре, удря абсорбатора, пада на стъклокерамичния котлон и го чупи. За добра участ съм на метър от цялото действие и главата остава на раменете ми. Вода, боб хвърчат из кухнята и обливат печката отдолу, която впоследствие отказва също да работи. Всичко зад печката е мокро, кабелите разтопени. В паника съм и не знам какво да правя. Предполагам, че мъжът ми знае и му звъня. След минутно бръщолевене, разбирам че трябва да изключа бушона. Е, да ама не знам кой от всичките - изключвам централния. Седя и чакам един час в амок да дойде помощ, вмирисана на боб, с полепнал по косата джоджен. Радостна съм обаче, оцелях. Вече не използвам тенджери под налягане, боб все още ям Laughing.

3. Редовно като влизам с торбите в къщи и ключовете ми остават да висят на вратата отвън.  С часове.

Внимавай да не те заключат Laughing. Един наш съсед скоро ни се обажда да ходим д го отключваме. Някоя гад го беше заключила отвън, а той сам човечеца и 2 часа се чудил как да си излезе Laughing

# 160
Не, не, няма такъв хил  Laughing Joy

# 161
  • На острова
loca, верно си луда, душа  Joy Аз поради тези причини нямам херметическа тенджера. Което не ми пречи два пъти да съм на крачка от пожар в кухнята.
1. Сложила съм малка тенджерка да се стопли прясно мляко на котлона (газови котлони). Детенцето си седи на детската масичка в хола и се гледа Мики Маус примерно, а аз отивам при мъжа ми и се заглеждам в някакво супер просташко интервю на Огито от Бургас ли, Варна ли беше, по Карбовски. По едно време почва да ми мирише жестоко на изгоряло, скачам, в хола пушилка, не виждам детето, но го виждам всъщност, още си седи на масичката и не му пука особено. В кухнята трагедия, това цялото млако изкипяло и образувало като черен капак върху тенджерката...пушиии, дими, ужасТ. Няма да ви казвам колко време мирише на супер гадно вкъщи, как съм изчистила котлоните, тенджерката е ясно, че замина в боклука..
2. Подобно, но беше месо и го хванах преди да ми даде фира тенджерата, та я спасих. През това време обяснявах на мъжът ми, че ще яде чудна вечеря.. не яде.

Всъщност има и трети много опасен случай, в който детето е напъхало запалка в един отвор на фурната (тя също беше на газ) и пет минути след като я включих, стана нещо страшно, едни огньове бълнаха, добре че бях наблизо..

Иначе относно заключването - друг вариант. Излизам на терасата и малкото ме заключва. Но то е много малко и не може да ме отключи (вратите са странни, не е дръжка, а се плъзгат и се самозатварят). Добре, че балкона е общ със спалнята, където спи половинката. Да, ама външните щори пуснати до долу.. Тропах, виках, събудих го..Не ми се мислеше, ако го нямаше, какво щях да правя без телефон и с малък беляджия сам в апартамента  Whistling

# 162
По повод заключването. Малкият беше на година и половина, две. Аз излизам да пуша на терасата по пижама, набързо Simple Smile И малкият щрак - заключи вратата ( то по-скоро я бутна детето и тя от тези старите дървени дограми, дръжката горната падна и се заключи). Аз разбира се съм по пижама - без телефон, без нищо, а в къщи сме сами с бебока. И какво да правя, чудех, чудех се и накрая взех метлата, покатерих се на един стол и с дръжката и малко по малко успях да вдигна дръжчицата на вратата. А малкото отвътре реве.  Grinning

# 163
MiaGia, като каза фурна и се сетих за една по-скорошна случка Simple Smile. Идва ноември и мен вече ме е обзел коледният бяс и решавам, че ще правя украсата, за да изненадам половинката.  Предварително сме ходили на Витоша за шишарки. Качвам кашоните с украса,всичко върви по план. Шишарките обаче са мокри, не приличат на нищо, а аз искам да ги пръскам със спрей. Започвам да ги суша по радиаторите, но бързо ми писва и ми идва  гениалната идея, че ще ги суша във фурната Shocked. Леко ме е страх, но този път си обещавам, че ще съм много внимателна. Слагам първата партида прилежно в тавата, като ги пускам на леки градуси и съответно ги спирам. Нещата работят, аз вече съм по-спокойна и увеличавам градусите. Гледам да съм около печката, защото вероятността да ги забравя е огромна. Естествено, точно това се случва. Отивам в спалнята и още на вратата забравям за какво съм тръгнала и къде отивам. И ,естествено, след около 10-тина минути започва нещо да ми намирисва. Боже, шишарките Shocked. В кухнята е димна завеса, а пушек излиза даже от шкафа под печката. Отварям я и къбла дим ме блъска в лицето. Шишарките са се разтворили и удвоили размера си, някои от тях са се долепили до реотаните, Слава богу - не горят. Мисълта, че нещо може да е паднало през вентилатора отзад ме плаши, защото кабелите за газовия котлон са там. Но аз имам опит вече - централния бушон. Само дето и  газта трябва да се спре, а аз не се сещам къде е спирателният кран. Отново звънене на половинката да ме спасява. Намерих го, де и всичко приключи благополучно, с ясната заповед печката да се ползва само по предназначение.   Laughing

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 15:46 от loca

# 164
Боже, loca, ти си късметлийка. Ей затова отказвам да ползвам тенджера под налягане, знам се каква съм. Laughing

В тази връзка, със загарянето, оня ден търчах като бясна към кухнята с мисълта, че ОТНОВО съм оставила водата за хлапето да се вари до пълно изпаряване. Е, даже не бях включила котлона.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт