Отговори
# 255
  • Ловеч
Може ли да ме добавите и мен - Silvia Gankova?

# 256
Хеликаза, браво, чудесна новина, най-накрая!
Да е здрава малката Ния, а с кърмата на мама тя има всички предпоставки!
Прекрасно име!

# 257
  • София
Aila, отново имам въпрос към теб. От известно време давам добавка на моя момък. Понякога си я иска, понякога изглежда че кърмата му е достатъчна. Аз се опитвам да стимулирам кърмата по всякакъв начин. Та искам да питам за цеденето. Не успявам да се изцедя веднага след хранене, защото докато го донахраня с добавката, докато го оригна, докато го преоблека (а той понякога ме изненадва по време на преобличане и напикава и нааква нещата още в процес) та понякога си минава повече от час до цеденето, а следващото хранене вече наближава. Питането ми е колко време преди следващото хранене има смисъл да се цедя? След всяко хранене ли да се цедя? Ако е наближило следващото хранене да цедя или по-добре не? И колко да цедя - докрай или не, ако целта ми е да стимулирам кърмата?
   Здравей, ако имаш време напиши ми по-точно как е организирано храненето при вас, колко кърмения имате за денонощие и в какви часове, за да може да отговоря по-конкретно.
   А за дадените въпроси, ако искаш да се увеличи количеството мляко да трябва да цедиш колкото се може по-често. Изцеждане веднага след кърмене или дори по-добре малко по-късно е ок. Производството на мляко е най-бързо, когато туку що са се изпразнили гърдите, а именно през първият час след кърмене около 50 процента от новото количество, втори час към 30 и третият час едва 20 процента. Така че реално , когато имаш изцеждане час след кърмене и имаш около 1,5 -2 часа преди следващото, това може да е само от полза. Тъй като ако често доизцеждаш непосредствано след кърмене или посредата на кърменето, общият брой стимулации на гърдите, с кърмене или изцеждане става почти двоен, а отнетото количество мляко от гърдите се увеличава, което веднага оказва влияние в посока увеличаване на производството. И обратният вариант, ако започнеш да изцеждаш по-малко мляко и да увеличаваш интервалите без стимулация и изпразване на гърдите, това води до намаляване на производството.
    Много често по-големи нощни паузи например могат да доведат до намаляване на количеството. Напълно нормално е късният следобед и вечер количеството кърма да е по-малко и бебчето да иска да суче по-начесто. В общият случай, най-лесно е просто да кърмиш по-често, отколкото да изцеждаш, но ти можеш най-добре да прецениш ситуацията. Средно едно бебче след първият месец има нужда от около 750 мл за денонощие или това е средно по 30 мл на час. Ако бебето изсуче 90 мл, няма проблем да хапне след три часа, късният следобед ако изсуква 60 мл ще огладнее след два часа например, а вечерта преди да заспи и да направи една по-голяма пауза, много бебета искат и сучат продължително като сливат няколко кърмения, но реално и по 30 мл на всеки час е напълно достатъчно тогава. Тоест по-малкото количество може да се компенсира просто с по-често кърмене. След подобно често кърмене и запасяване с известно количество мляко, обикновенно бебето заспива по-дълбоко и прави една по-голяма пауза.
    Сутрин обикновенно има малко повече мляко, така че някои майки просто доизцеждат след сутрешното кърмене и използват само веднъж на ден, вечерта изцеденото количество като добавка на вечерните по-трудни периоди.

# 258
Aila, отново имам въпрос към теб. От известно време давам добавка на моя момък. Понякога си я иска, понякога изглежда че кърмата му е достатъчна. Аз се опитвам да стимулирам кърмата по всякакъв начин. Та искам да питам за цеденето. Не успявам да се изцедя веднага след хранене, защото докато го донахраня с добавката, докато го оригна, докато го преоблека (а той понякога ме изненадва по време на преобличане и напикава и нааква нещата още в процес) та понякога си минава повече от час до цеденето, а следващото хранене вече наближава. Питането ми е колко време преди следващото хранене има смисъл да се цедя? След всяко хранене ли да се цедя? Ако е наближило следващото хранене да цедя или по-добре не? И колко да цедя - докрай или не, ако целта ми е да стимулирам кърмата?
   Здравей, ако имаш време напиши ми по-точно как е организирано храненето при вас, колко кърмения имате за денонощие и в какви часове, за да може да отговоря по-конкретно.
   А за дадените въпроси, ако искаш да се увеличи количеството мляко да трябва да цедиш колкото се може по-често. Изцеждане веднага след кърмене или дори по-добре малко по-късно е ок. Производството на мляко е най-бързо, когато туку що са се изпразнили гърдите, а именно през първият час след кърмене около 50 процента от новото количество, втори час към 30 и третият час едва 20 процента. Така че реално , когато имаш изцеждане час след кърмене и имаш около 1,5 -2 часа преди следващото, това може да е само от полза. Тъй като ако често доизцеждаш непосредствано след кърмене или посредата на кърменето, общият брой стимулации на гърдите, с кърмене или изцеждане става почти двоен, а отнетото количество мляко от гърдите се увеличава, което веднага оказва влияние в посока увеличаване на производството. И обратният вариант, ако започнеш да изцеждаш по-малко мляко и да увеличаваш интервалите без стимулация и изпразване на гърдите, това води до намаляване на производството.
    Много често по-големи нощни паузи например могат да доведат до намаляване на количеството. Напълно нормално е късният следобед и вечер количеството кърма да е по-малко и бебчето да иска да суче по-начесто. В общият случай, най-лесно е просто да кърмиш по-често, отколкото да изцеждаш, но ти можеш най-добре да прецениш ситуацията. Средно едно бебче след първият месец има нужда от около 750 мл за денонощие или това е средно по 30 мл на час. Ако бебето изсуче 90 мл, няма проблем да хапне след три часа, късният следобед ако изсуква 60 мл ще огладнее след два часа например, а вечерта преди да заспи и да направи една по-голяма пауза, много бебета искат и сучат продължително като сливат няколко кърмения, но реално и по 30 мл на всеки час е напълно достатъчно тогава. Тоест по-малкото количество може да се компенсира просто с по-често кърмене. След подобно често кърмене и запасяване с известно количество мляко, обикновенно бебето заспива по-дълбоко и прави една по-голяма пауза.
    Сутрин обикновенно има малко повече мляко, така че някои майки просто доизцеждат след сутрешното кърмене и използват само веднъж на ден, вечерта изцеденото количество като добавка на вечерните по-трудни периоди.

Хиляди благодарности, Aila!
Броят хранения не ми е съвсем установен. Обикновено са така: 20:00ч, 11:00ч, 3:00ч; 5:00ч, 8:00ч, 11:00ч, 14:00ч, 17:00ч, 20:00ч като някои са кратички, защото той заспива и нищо не може да го събуди, а други са дълги и при тях той си плаче за добавка. Обикновено не му стига кърмата сутрин и вечер. Мисля си, че и през другото време вероятно не му стига и той за това се успива, защото струята е слаба и той се успокоява и заспива. Наддал е едва 1кг. за 1 месец и 20 дни (сега е малко над 3700) и не смея да не му давам добавка. Странното е, че когато му давам добавка, понякога изпива цели 90мл. и плаче за още, което означава, че съвсем малко суче  newsm78, а друг път въобще не иска добавка.
А и не знам дали да го оставя сам да определи колко от добавката да изпие. Днес например вече имам повечко кърма - осезаемо и въпреки това той сука около 20 минути, оригна се и си плака за още - та изпи около 110мл. добавка???

# 259
zdraveite , ne та pisala mnogo otdavna,daje i ne та vi chela, no kato gledam nqma i da pisha - nqmam komp,a tela mi nqma kirilica,toq kirilizator syshto ne mi vyrshi rabota,iskah da popitam(moje i da e stavalo vypros za tova) po kolko spqt vashite deca- Alex  veche spi po malko prez denq i noshtnoto ni hranene e v 3-4 chasa i tova e... Simple Smile oshte vednyj se izvinqvam za latinicata....

# 260
Само минавам да се похваля че си намерих кирилизатор  Party

# 261
Да май спането не сме го обсъждали Mr. Green Моята всеки ден спи по различно време, няма още изграден режим. През деня почити след всяко хранене спи за около час два и после час, два не спи има случаи и да спи по повече или пък почити да не спи, вечера спи 6-7-8 часа, но отново има и изключения baby_neutral

# 262
 Hug Поздрави на всички! Ние сме здрави, добри и послушни..какво повече да искам от моето кротошанче Simple Smile)

# 263
  • Добрич
Хеликаза, браво мила за добрата новина! Дано всичко вече да е наред и да се радвате взаимно.
Гери, няма по-хубаво нещо от това децата ти да са здрави, добри и послушни! Дано предимно такива новини да споделяме всички.
И ние нямаме установен ритъм на сън и бодърстване. Обикновено правим паузи вечер от по 5-6 часа в най-добрия случай, а през деня като се събудим само придремваме по около 1 час между някои от храненията.  От вчера обаче сме с температура и сме така кривички, трудно е със спането, но когато спадне температурата се успокоява.  Да идва вече пролетта и да заминават вече тези вируси, че аман вече.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 10:56 от Radost_81

# 264
По повод на съня, не смея да се похваля, но нашето момиченце в последно време спи порядъчно, при това настоява да е в креватчето си. След всяко хранене подремва за около час-два, а нощем по 6-7-8 часа. Даже се притеснявам, че паузата за хранене е дълга. Последните няколко дни обаче е фиксирала едни картинки около креватчето и голямо кокорене, ритане и приказване им хвърля. Ядосва им се от време на време и се превъзбужда.
От няколко дни ака по веднъж на ден и съм в тревога, че не се храни като хората. Дохранвам я от самото начало, защото кърмата ми е малко. Досега си изяждаше всичко, а сега оставя понякога и половината. Но не нервничи, че е гладна, което малко ме успокоява.
Това е от нас засега. Хубав и усмихнат дееен  Heart Eyes

# 265
Eх, откога чакам такава новина! Hug Само хубави неща да ви съпровождат за напред!
Много се радвам. Grinning

# 266
Привет, момичета !

скоро не съм се включвала...
малко по-назад , мисля че opss споменава, че бебето й ака рядко. Ами и моето е така вече почти месец, понякога има и слуз,но рядко. Говорих с педиатъра, каза ми да давам биогайа, били раздразнени черва. Давам, но не виждам особен ефект. Някъде четох,че за кърмено бебе може акото да е рядко.Та се чудя вече кое е нормално и кое не.Снощи и тази сутрин имаше доста слуз,но и доста колики, дали са свързани нещата?
Вие имате ли подобни проблеми, споделете опит, решения...
Иначе относно спането - няколко дни беше спокоен, нямаше колики и съответно и спането беше наред - през деня между храненията по малко, вечерта от 22,30 до към 07,30 - 08,00 с две събуждания за хранене . Но това беше само няколко дни. Днес е предимно рев и напъване . Вече незнам каво става !

Хубавото е, че вече казва АГУ и се смее и играе , пак когато е спокоен, разбира се  Simple Smile

Хубав и сопкоен ден на всички !

# 267
  • София
Aila, може ли еднозначно да се заключи, че редовното изцеждане (след всяко кърмене) единствено гарантира да имаме достатъчни количества кърма за по-дълъг период от време (поне за следващите 4-5 месеца)?

Ако е така, това означава, че саморегулиранието на кърмата - толкова, колкото бебето има нужда, няма да сработи. Така ли е или не точно? Всъщност въпросът ми е към всички с опит.

Момичета, вече изперквам с (по)връщанията на Захари, почти след всяко хранене са и с различни количества - на струйка, на фонтанче, всякакви ги имаме. Вчера го премерихме конктролно и се оказа, че от 27 декември т.е. за две седмици е наддал с 800 грама. След прегледа педиатърката каза, че е напълно здрав, няма сериозна причина за повръщанията и най-вероятно е поради системно преяждане. Препоръчва да намаля времето за сучене. Пробвах да го огранича на до 20 минути само от една гърда без предлагане на втора, но не се получава. Става раздразнителен и на всеки час иска да яде, отделно си връща храна пак. Имате ли подобен проблем и какво правите?   

# 268
Tedishte и моя бебон връща често, е на фонтан само един път. Забелязах, че повръща повече когато го хванат коликите. Може и при вас това да е причината. Има дни когато го преобличам по 100 пъти и нито лигавник нито нещо друго ни спасява. А други дни дори да не го оригна не повръща.
И тук да си кажа: днес ставаме на два месеца, а имам чувството, че винаги си е било с нас човечето. Още не съм се научила как се качват снимки тук Blush, така че скромно  party023  cook

# 269
  • София
Aila, може ли еднозначно да се заключи, че редовното изцеждане (след всяко кърмене) единствено гарантира да имаме достатъчни количества кърма за по-дълъг период от време (поне за следващите 4-5 месеца)?

Ако е така, това означава, че саморегулиранието на кърмата - толкова, колкото бебето има нужда, няма да сработи. Така ли е или не точно? Всъщност въпросът ми е към всички с опит.

Момичета, вече изперквам с (по)връщанията на Захари, почти след всяко хранене са и с различни количества - на струйка, на фонтанче, всякакви ги имаме. Вчера го премерихме конктролно и се оказа, че от 27 декември т.е. за две седмици е наддал с 800 грама. След прегледа педиатърката каза, че е напълно здрав, няма сериозна причина за повръщанията и най-вероятно е поради системно преяждане. Препоръчва да намаля времето за сучене. Пробвах да го огранича на до 20 минути само от една гърда без предлагане на втора, но не се получава. Става раздразнителен и на всеки час иска да яде, отделно си връща храна пак. Имате ли подобен проблем и какво правите?    

Tedishte при ефективно сучещо бебе и достатъчен брой кърмения, винаги когато бебето иска кърмата е достатъчно и няма нужда от изцеждане изобщо. Необходимо е изцеждане единствено, ако поради някаква причина бебето не суче ефективно, ако се кърми на строг режим или в някои случай ако целта е по-бързо увеличаване на производството. Както и по-горе съм писала на хоуп, освен варианта доизцеждане, ако бебето суче активно може да се наблегне само на просто по-често кърмене. И трите ми дъщери са кърмени над 2 години, като само с близначките ми се налагаше първият месец за кратко да дохранвам и да изцеждам.
    Ето и една статия - Изцеждане на кърмата, кога е необходимо това?
    При проблемите с наддаването и многото кърма при теб, определено доизцеждането не е разумно. Доколкото си спомням обсъждахме блок хранения при теб, дали си опитала? Ако искаш може да поговорим повече по въпроса, за по-удобно може да ми пишеш на скайп.
    Ограничаването на бебето като продължителност и честота на кърмене, рядко е добър вариант, докато по-големи паузи за гърда и предлагане само на една за определен интервал, при сериозни случай може да се стигне и до 8-12 часа само едната, ще доведе до регулиране и намаляване на количеството мляко, което бързо повлиява добре рефлукса и проблемите при бебенцето. Наддаването само по себе си не е тревожно, но ако се дължи на излишък на кърма, няма лошо да се повлияе и на него , посредством намаляаването на количеството кърма.

Общи условия

Активация на акаунт