Отговори
# 495
  • София
Първо добре дошли на новите мами и бебчета. Да са ви живи и здрави! Анничка, мн добра майка си, какво само си изживяла и не си се предала!!!
Искам да ви попитам какви лактогенни чайове пиете, защото искам и аз, но освен на Хип други незнам?/color]
Леле какъв сняг вали навън, всичко е затрупано!
Аз пробвах и българския лактогонен, и Хип- а, но след като попрочетох тук там, си набавих един доста голям пакет сминдух (чимен) и си правя чай от него. Малко горчи, но според мен най-много работи, сравнено с другите.  Така че го препоръчвам горещо!

В тази връзка аз пия ето такъв чай:http://www.docsimon.com/article/teekanne-tea-brestfeeding-tea-fo … -mothers-16x-1-8g
На доста малко места го има обаче, на мен ми го поръчва братовчедка ми, даже не можах да го намеря в български сайт, за да ви го покажа.

# 496
  • София
Стана ми интересно откъде мога да си купя посочените продукти и на какво попаднах: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3938411 .......  #Crazy  Дано да не е вярно. Според мен изобщо не е ясно откъде е плъзнала заразата.
Бубче , ти този чай от сайт ли го поръчваш или ти го носят от чужбина? Чудя се дали в Германия го продават  newsm78

yummymommy, сминдуха в аптеките ли го има?
Също ми е интересно дали има препоръчителни дози за прием. Знам, че от чайчето на Хипп не препоръчват повече от 2 чаши дневно и аз си го пазя за вечер, когато  имам най-малко кърма..

# 497
  • София
Не, не, в България си го има, но явно малко аптеки го поддържат. Затова братовчедка ми ми го поръчва през нейните аптеки, струва около 3,50 и може да се пият до 3 на ден. Аз бикновено пия един, рядко два. Много ми е удобен, защото е на филтър и не се вари Peace

# 498
  • София
Благодаря, Бубче  Hug Ще търся

# 499

[/quote]
В тази връзка аз пия ето такъв чай:http://www.docsimon.com/article/teekanne-tea-brestfeeding-tea-fo … -mothers-16x-1-8g
На доста малко места го има обаче, на мен ми го поръчва братовчедка ми, даже не можах да го намеря в български сайт, за да ви го покажа.
[/quote]

Купих си такъв чай от една аптека в Банкя - май беше около 3.60лв. Честно казано какви ли не лактогонни чайове изпих, но не мога да кажа, че имат ефект. Тъкмо мислех да си поръчам сминдух и тази статия с египетските семена ме разубеди.

# 500
здравейте момичета,

макар че не съм от кърмаческия отбор да дам малко инфо - ето едни от най-разпространените лактогенни чайове в Германия –http://www.shop-apotheke.com/stilltee/?expa=ggl.Adwords_keyword_ … tee%2F(still+tee)

Ако някой се види в чудо и му трябва помощ, пишете да пращам Simple Smile

А иначе и ние имаме корички като струпчета по главата и във вторник ще чуя какво има да каже доктора, засега не предприемам нищо.

Хайде спокойна нощ на всички ви!

# 501
Мimsat, много благодаря за съветите. Някои неща като компресията съм ги пробвала, но не винаги има ефект. Биологичната поза също няколко пъти съм се опитвала да я направим, но гърдите ми са големи и тежки и когато полегна, зърната ми отиват доста встрани и той не винаги успява да засуче, а и на мен ми е неудобно да го придържам - явно нещо не правя както трябва.

Вече пробвах да го полюшвам, когато започне да се сърди на гърдата и сякаш имаше ефект.
Ще пробвам и другите съвети, които си ми дала.

Притеснява ме само това, че когато го слагам на гърда, след това изцеждам много по-малко количество и то не защото според мен е изсукал кой знае колко, а може би заради различните начини по които бебето и помпата извличат млякото от гърдата (ако греша поправи ме). Та, притеснява ме, че няма да успея да изцеждам достатъчно количество за дохранване и ще трябва да давам повече АМ. Но иначе и аз осъзнавам, че трябва да го слагам по-често на гърда и ще го направя.

Искам да помоля за съвет относно пози за кърмене, удобни за жени с големи гърди, защото явно си има тънкости, които ми убягват. Чета по книгите как се практикуват различните пози, но не всички сработват при мен - легнала така и не успявам да си наглася удобно гърдата. Ако има и някое клипче по тази тема - още по-добре.

Момичета, благодаря ви за топлото посрещане  Hug

Относно лактогонните чайове - аз съм пила на Хип, а сега пия български лактогонен чай на фирма Билек - не виждам някакъв ефект, ама то и аз не съм кой знае какъв критерий...
yummymommy, откъде си набави сминдуха, че само него не съм пробвала.

От два дни на едната бузка на Гого са излезли едни ситни червени пъпчици без връх, но сякаш не му причиняват дискомфорт. Някой имал ли е такива и трябва ли да търся личната, че в това време хич не ми е до излизане?

И последно да се похваля - поръчах му люлка и сега чакам да пристигне. Скъпичка е, ама както вика ММ - заслужи си я детето с това едномесечно мъчение по болници. Стискайте палци да я хареса малкия бандитчо  baby_neutral

# 502
Анничка, поръчах си го на роднини, които преди време ме бяха светнали за тази подправка. Те си снабдяват големи количества и я ползват за осолени риби и меса  Laughing Не съм много сигурна откъде я купуват, мисля Гърция, но утре ще ги питам. Изправи ми косата това с ешерихията, обаче... Но предполагам факта, че от две седмици се наливам с чая всеки ден и нищо ми няма е добра новина. Поне за количеството, което имам  newsm78

Относно позите (макар аз да не съм с големи гърди, пак зърната ми гледат доста встрани напоследък), първите опити с биологичната бяха отчайващи, но си нагодихме със Софи една "почти биологична" - нещо като кръстоска между нея и люлка- т.е. аз съм леко (или повече) излегната назад, а тя ми е на корема по коремче, но странично, а не по дължина, както на снимките, които съм виждала. Така главицата и ми ляга на съответната ръка, не точно в ямката на лакътя, но почти и ми е по- лесно да я направлявам. Е, така не са ти свободни и двете ръце, както съм виждала че става при биологичната, ама и на двете ни и доста удобна. Не знам дали стана ясно  newsm78, ако искаш мога да се пробвам да се снимаме в действие  Grinning  А консултантите По кърмене ще кажат, ако и аз бъркам нещо и по- някаква причина не е препоръчителна позата, която ти описвам..
Дълъг пост се получи, извинявайте. Май е време да си лягам   Wink

# 503
  • Добрич
Анничка каква люлка поръчахте?
И аз поръчах една,вчера дойде,но изобщо не ми хареса. сега ще я връщам на онлайн магазина,нашия тати ми изяде главата за нея-каква съм я избрала  Embarassed

Момичета,погледнах при октомврийките,вижте каква сладка класация са си направили,искате ли и ние да си направим такава в първия пост?

Цитат
Кой е по-по-най?

Най-едро момченце - Максим - 5.040 кг.,на мама mama vinetu

Най-едро момиченце - Симона - 4.280 кг.,на мама lacrimaaa и Мария - 4.280 кг.,на мама Поли

Най-високо момченце - Максим - 56 см.,на мама mama vinetu

Най-високо момиченце - Ана - 57 см.,на мама supermum

Най-финно момченце - Калоян - 2.180 кг.,на мама mela

Най-финно момиченце - Дария - 1.150 кг.,на мама seawish

Най-ниско момченце - Алдимир - 44 см.,на мама hoshimin

Най-ниско момиченце - Сара - 36 см.,на мама kleopatra555

Най-нетърпеливо момченце - Стойо - 40 дни преди термин,на мама николова31

Най-нетърпеливо момиченце - Сара - 97 дни по-рано,на мама kleopatra555

Най-лежерно момченце - Светослав - 9 дни след термин,на мама ~MoDe~

Най-лежерно момиченце - Миа - 8 дни след термин,на мама Jane ღ и Ема - 8 дни след термин,на мама eLLi*

Момченце,родено на термин - Даниел на мама dany stoykova и Георги на мама lenkater

Момиченце,родено на термин - Стела  на мама zellda, Михаела  на мама tangra_t, Ния на мама Абрa и Яна на мама anbibian

Най-продуктивна дата - 11.10 - 11 бебчета

Ден с най-много родени момченца - 11.10 - 7 момченца

Ден с най-много родени момиченца - 07.10 - 6 момиченца

Най-предпочитано име за момче - Даниел - 7 момченца

Най-предпочитано име за момиче - Никол - 4 момиченца

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 09:54 от Sneakers

# 504
  • София
Привет, момичета. На фона на дискусията за лактогонен чай се чувствам малко неловко, но имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ - след запушване на канал в събота започнах да цедя на 2 часа и така до неделя, когато канала се отпуши. Започнах да разреждам изцеждането, м/увременно до снощи не слагах сутиен. Сега проблема е следния - на всяко хранене (през около 3 часа) и двете гърди са препълнени... как да понамаля кърмата, защото не ми се цеди постоянно, а ме е страх да не се запуша наново?  Confused

# 505
  • Пловдив
Аз пия от време на време това
http://apteka.framar.bg/30004825/%D1%85%D0%B8%D0%BF-%D1%87%D0%B0 … 345#axzz1ke2iy0a8
и жито си хапвам:)
Добре дошли на новите мами Hug

# 506
  • Там, където мечтите се сбъдват
Семена от сминдух има на био щанда в Карфур, предполагам и че из другите био магазини ще има. Една приятелка си взе от Карфур. Иначе в чая на Веледа има семена от сминдух. Аз си взех и сминдух на капсули и ще взимам три дни, че с тая хрема на Катерина ми понамаля кърмата или така си внушавам Grinning

# 507
  • София
Привет, момичета. На фона на дискусията за лактогонен чай се чувствам малко неловко, но имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ - след запушване на канал в събота започнах да цедя на 2 часа и така до неделя, когато канала се отпуши. Започнах да разреждам изцеждането, м/увременно до снощи не слагах сутиен. Сега проблема е следния - на всяко хранене (през около 3 часа) и двете гърди са препълнени... как да понамаля кърмата, защото не ми се цеди постоянно, а ме е страх да не се запуша наново?  Confused
  Здравей, ти си взела точно мерките за намаляване, а именно с плавно и постепенно увеличаване на интервала. Необходимо е известно време за да се даде сигнал на организма, като стоят леко пълни гърдите да се намали производство, по същият начин, както с по-често изцеждане си дала заявка за увеличаване на производството. Принципно чая от салвия води до намаляване на количеството кърма, но най-вероятно не е нужно да прибягваш чак до него, това което си направила ще е напълно достатъчно. При запушване много майки също приемат лецитин, около 3-4 капсули на ден по време на запушването и профилактично след това по една капсула за известен период. Ако ги чувстваш много препълнени може да изцедиш но съъъвсем малко, колкото леко да отнемеш напрежението, но да останат пълни. Ще са необходими поне няколко дни, за да намалее производството.

# 508
  • София

Притеснява ме само това, че когато го слагам на гърда, след това изцеждам много по-малко количество и то не защото според мен е изсукал кой знае колко, а може би заради различните начини по които бебето и помпата извличат млякото от гърдата (ако греша поправи ме). Та, притеснява ме, че няма да успея да изцеждам достатъчно количество за дохранване и ще трябва да давам повече АМ. Но иначе и аз осъзнавам, че трябва да го слагам по-често на гърда и ще го направя.   - Със сигурност изцеждаш по-малко защото бебчето е изсукало повече. Във всеки един случай кърмене плюс изцеждане, ще стимулират по-добре гърдите отколкото само изцеждане  Simple Smile

Искам да помоля за съвет относно пози за кърмене, удобни за жени с големи гърди, защото явно си има тънкости, които ми убягват. Чета по книгите как се практикуват различните пози, но не всички сработват при мен - легнала така и не успявам да си наглася удобно гърдата. Ако има и някое клипче по тази тема - още по-добре.  - Ето и една статия - Когато „повече” не означава „по-добре” – кърмене с големи и/ли „дълги” гърди

Относно лактогонните чайове - аз съм пила на Хип, а сега пия български лактогонен чай на фирма Билек - не виждам някакъв ефект, ама то и аз не съм кой знае какъв критерий...
yummymommy, откъде си набави сминдуха, че само него не съм пробвала.  - за сминдуха момичетата са ти отговорили, а може и направо на капсули да се поръча по нета, фенугрик, тоест сминдух.

# 509
  • София
AilaHug. Със запушването се справих благодарение на Людмила (тя беше на скайпа на НАПК в събота). Лецитин ще започна да пия профилактично, че с това даряване на кърма май ще е по-добре Wink Проблема ми е, че ако не изцедя 30-40 мл Калоян се дави, защото не се справя със струята, та в общи линии на всяко хранене - цедене Sad След кърмене не цедя, гърдата, от която не съм кърмила не я пипам (заради АБ не давам кърма временно), но от нея си изтича на воля до през подплънката Wink Дано до неделя се понаместят нещата, че пак почвам да цедя за БМК.

Момичета, има ли някоя, която да се пробва да прилага ЕБХ? На мен много ми се иска, но мисля след 3-тия месец. Ще се радвам, ако някой има опит и го сподели.

И за плуването да питам - аз не мога да се топя в басейни - имам проблем с кожата, дали има къде да водя малкия на инструктор без аз да трябва да влизам във водата?

Общи условия

Активация на акаунт