А искате ли внуци?

• 11 219
  • 228
  •   1
Отговори
# 165
Lizet33, аз добре съм те прочела. Но това, което ти мислиш че те засяга, далеч не е така. )
А теб насила ли те карат да работиш?. ) Че видиш ли на това се поставя на първо място. А ако един ден останеш без пари, и нямаш трица в гъза си да дадеш на тези внуци, за които си ламтяла? Тогава какво правиш?. )

Този вариант за "трица в гъза" го няма при никакво стечение на обстоятелствата. Не съм от хората които губят всичко (а и да загубя, умея бързо да възвърна всичко с лихва), нито пък някой има достъп до моето имущество че да го направи за мен.

Насила никой не ме кара разбира се- кара ме нормалното желание да дам на поколението си добър старт в живота. Което е съвсем логично и разбираемо. И смятам че моите ценности достатъчно съм ги внушила и на детето си. Така че до войни едва ли ще се стига.

# 166
  • Бургас
Ха колко познати думи, размисли и страсти Lizet33.
Дано с детето сте на един акъл, че колко пъти ще отстъпваш не е истина.
Думата ти на две може да не става, когато тъпчеш, мачкаш и драпаш, че да ги спечелиш пусти пари и имоти, ама с детето нещата не са толкова прости. Имаш едно дете и си амбициозна,дано и се промениш  с годините Peace.
Иначе твоите думи са ми толкооова познати, че и по крайни, познай дали ме пречупиха и дали промениха моите възгледи за живота. Няма имоти, пари и удоволствия, които да ме накарат да живея нечий друг живот и да изпълнявам мечтите на друг, било то и моите създатели.

# 167
При такива родители има два варианта....Или децата им след време им теглят една хубава майна....и ги оставят да се тръшкат с техните си разбирания, желания и не знам си какво още за това как да живеят. А те намират друга "жертва" на която да казват как да си живее живота, под предлог че ще им завещаят нещо си том. ) 
Или ако са по-лабилни личности, се водят по акъла на родителите си и живеят техния живот с техните разбирания, схващания и всичко останало. Обсебват съответно и внуците си, ако децата им са от тези, които могат да бъдат манипулирани.

# 168
Lizet33, твоите ценности може да не са никакви ценности за детето ти.Ти май това не можеш или отказваш да разбереш.Ти отглеждаш разумно човешко същество, което си има свои мисли, чувства, представи.И с напредване на възрастта, все повече ще иска да върви по свой собствен път.Мисълта да програмираш детето си по свой модел и да му вмениш своите мечти и възприятия, най-малкото е егоистична.

Звучиш наистина фанатично и съм почти сигурна, че тъй като си изградила толкова категорично мнение и мислиш да го постигнеш с цената на всичко, ще стане точно обратното.

# 169

Или ако са по-лабилни личности, се водят по акъла на родителите си и живеят техния живот с техните разбирания, схващания и всичко останало. Обсебват съответно и внуците си, ако децата им са от тези, които могат да бъдат манипулирани.

Плюс, че подобни хора имат безброй проблеми.Разкъсването между желанието да угодиш на майка си или баща си, защото така ти е внушавано много години, и съвсем естествената нужда да следваш своите мечти, няма как да не доведе до сериозни проблеми в психологическо отношение.
Подобни хора просто не могат да са щастливи, което за всеки нормален родител, би било най-голямата трагедия-да гледа детето си нещастно.

# 170
Леле, тръпки ме побиха...  newsm43Лизет, ти сериозно ли това го мислиш. На 33 години ли си, всъщност (зарази ника питам)

# 171
  • сред маслини и портокалов цвят
На мен пък ми стана жал за Lizet33, честно. Не и е лек живота, не бих искала да съм на нейно място и с нейния акъл. Mr. Green

# 172
  • Sunshine state
Ооо,тук станало интересно. Mr. Green
Това,което Лизет описва в постовете си,е болно и не е нормално.Мое лично мнение. Peace
Както споделих по-назад и аз искам внуци,но чак пък толкоз,хайде холан!   Whistling

# 173
Lizet33, хубаво е, че можеш да печелиш.

За съжаление, рано или късно ще се разбере можеш ли и да губиш.

# 174
  • София
Lizet33 бая почтатели си е навъдила, гледам. Ама дъщерята не е навлязла в пубертета още, нали? Thinking

Наистина е забавно, когато някой с такава категорична увереност заявява намерения и позиции, особено по спорни въпроси, независещи от него. Laughing

# 175
  • Бургас
Lizet33 бая почтатели си е навъдила, гледам. Ама дъщерята не е навлязла в пубертета още, нали? Thinking

Наистина е забавно, когато някой с такава категорична увереност заявява намерения и позиции, особено по спорни въпроси, независещи от него. Laughing
Голям купон я чака. Lizet33, много мога да ти кажа, но надали има смисъл Peace

# 176
  • София
Племенниците не ме касаят изобщо- те не са ми преки наследници, поне докато има деца и внуци. Ако щат да раждат братята и сестрите- това си е техен проблем техните наследници.

Аз изобщо не разбирам дондуркане на племенници като собствени деца.

Мнението ми по отношение на внуците е толкова категорично, че ако имах повече от едно дете, и някое от тях реши да остава без деца, ще го лиша абсолютно от наследство в полза на внуците и продължението на рода. За какво се трепем в края на краищата ако не за продължението на рода?
Няма да си го нося в гроба теези фирми и къщи я! Всичко за което съм се борила в живота е за внуците.

Съответно имам претенции както дали изобщо ще ги има, така и от кого да бъдат (т.е. да носят нормални в моите представи гени).

Политика на ненамеса- само за неща, които не ме касаят по никакъв начин.

Joy Joy Joy Скица  Joy В първия момент реших, че говориш сериозно.  Embarassed

# 177
  • Бургас
Племенниците не ме касаят изобщо- те не са ми преки наследници, поне докато има деца и внуци. Ако щат да раждат братята и сестрите- това си е техен проблем техните наследници.

Аз изобщо не разбирам дондуркане на племенници като собствени деца.

Мнението ми по отношение на внуците е толкова категорично, че ако имах повече от едно дете, и някое от тях реши да остава без деца, ще го лиша абсолютно от наследство в полза на внуците и продължението на рода. За какво се трепем в края на краищата ако не за продължението на рода?
Няма да си го нося в гроба теези фирми и къщи я! Всичко за което съм се борила в живота е за внуците.
Съответно имам претенции както дали изобщо ще ги има, така и от кого да бъдат (т.е. да носят нормални в моите представи гени).
Политика на ненамеса- само за неща, които не ме касаят по никакъв начин.
Joy Joy Joy Скица  Joy В първия момент реших, че говориш сериозно.  Embarassed
Поне ни гледа сеира Grinning

# 178
  • София
 Laughing Аха.

# 179
Lizet33, хубаво е, че можеш да печелиш.

За съжаление, рано или късно ще се разбере можеш ли и да губиш.

а, може...я може я не...само си говори тука.... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт