Ин-витро в Истанбул 4

• 58 978
  • 760
  •   1
Отговори
# 330

"Тук не работят с Гонал, вместо него слагат Пурегон..." - рече и отсече![/b] И таз хубава!
Не бих била толкова категорична за неща, които лесно могат да бъдат опровергани. Особено, пък когато могат да оставят грешно впечатление. Най-обичам да видя как някой съди само по себе си! И после тръгват слухове разни: "Там не работели Гонал, само с Пурегон..." - без това изобщо да е вярно - просто твоята стимулация е с Пурегон, не с Гонал. Ако искаш да й помогнеш просто питай за Гонал-а и тогава с категоричностите!
Моята стимулация също беше с Гонал. На Блумчен с Гонал и т.н...
"...доколкото разбрах няма разлика в действието..." да, само дето е така, ама не съвсем, както за съжаление знаят двойките с повече опити - еднаквостта е дотолкова, доколкото карат фоликулите да растат, друг е въпроса по колко, как, с какво качество и т.н. - за това и самите те са различни, а това не е толкова без значение за конкретната двойка. Така че, има много хормонални лекарства, които се използват при различни случаи, кое за кои, лекарите преценяват.

---------------------------
Сладунче, защо ми влизаш така остро, мисля, че в постовете си повече от всичко съм показала желанието си да помогна на всеки. И ако си прочела внимателно поста ми, никъде не съм писала, че не работят с Гонал, а само споделям с какъв пакет лекарства е моята стимулация, за да може да се направи сравнение за цената /като подобен на гонала вариант/. И когато ми дадоха лекарствата и Кюбра ми обясняваше кое какво представлява и как се слага, аз я попитах какво представлява Пурегона и тя ми отговори за сравнение, че  действието на Пурегона е като на Гонала - стимулира фоликулите да растат. Така съм и писала: "Доколкото разбрах няма разлика в действието ....", без да коментирам как точно действа и какви дози! Това да ти звучи категорично.... Даже не е нужно да обяснявам смисъла на това изречение, но ще обясня: под "няма разлика в действието" се разбира, че и двете лекарства като резултат от действието си стимулират фоликулите да растат, като никъде не коментирам по какъв начин действат, защо, с колко, качество и т.н. , защото не е това смисъла на поста, а и не е моя работа, така че няма какво да спорим тук. Не карам момичето да си сменя лекарствата, цитирм какъв пример са ми дали на мен. И не веднъж в постовете съм писала, че в Мемориал се подхожда индивидуално към всеки пациент, така че нападките ти към мен считам за несправедливи... Момичето пита за цена и аз и давам пример колко е струвала моята стимулация. И все пак нека като четем да отсяваме основния смисъл на написаното: Идеята на поста беше за разликата в цените, а не генералните изводи относно методите на стимулация. Ако прочетеш и  малко по надолу в същия мой пост, който си цитирала, там пише ясно и безкрайно добронамерено, че ще питам за Гонала и ще направя каквото е необходимо, за да й помогна, затова я моля да ми прати рецепта, за да ми кажат конкретна цена за нейните конкретни лекарства, ето копирам го, за да се успокоиш: "Мога да попитам в понеделник-вторник Кюбра, дали може чрез тях да купя по бг рецепта лекарствата, които ти трябват, на преференциални цени, но за целта трябва да имам копие на рецептата, за да ми отговори каква ще е цената конкретно за твоите дози и количества. Иначе да не я занимаваме излишно с въпроси по принцип. Така ще е най-добре - питам за конкретно лекарство и конкретни количества , за да получа конкретен отговор. Ако искаш сканирай си рецептата с добро качество, за да се чете лесно и ми я прати на имейл /пиши ми на лични и аз ще ти дам имел/ и  ще я покажа на Кюбра. Така ще мога да ти дам конкретен отговор. Ще попитам дали има Гонал, както ти е по рецепта.  Ако е възможно да ти взема от тук лекарства на ниска цена, ще се уговорим на лични как да стане това. Аз трябва да се прибирам около 1 февруари, или 2-ри, ако всичко върви по план. Дано да не ти е късно да ти ги донеса тогава. Предполагам, че си от Варна, което ще улесни нещата. Тук лекарствата ни ги дават със замръзител, което е изключително важно при пътуване, а и времето си е студено, така че условията за транспортиране на лекарства са чудесни!
Което зависи от мен ще го направя да ти помогна, няма никакъв проблем. "

Ето Блумхен след мен е писала, че има Гонал и всичко е наред. Аз като говоря с Кюбра ще мога да съм по-конкретна и с цената, както писах вече.
Така че, Сладунче,  много те моля, прибери томахавката! Всичко може да се каже с един по-спокоен и човешки тон!  Дори ако някой не се е изразил правилно, не му режи езика! Ако нещо съм се изразила неточно, можеш да ми дадеш знак и да го коригирам и ще го направя с удоволствие, за да не заблудя някого без да искам, но не ми се нахвърляй като на враг! Тук всички сме от един отбор и би било добре да не постъпваме типично по нашенски да се дракаме вътре в отбора, а да мислим как да сме полезни в общата си цел с нормален и човешки подход една към друга!   Направо ме радваш как в такъв дълъг пост, изпълнен от начало до край с огромна добронамереност, ти успя да намериш три думи, за които да се заядеш!!! Но това си е наша българска черта - да наругаем, вместо човешки да се разберем!
Аз също искам всичко да е точно, за да не остават грешни впечатления у тези, които четат! Но ако утре ти случайно напишеш нещо не съвсем точно или просто се изкажеш в бързината с някаква неточност, аз лично бих ти писала на "лични" да обсъдим евентуалната неумишлена грешка, за да коригираш написаното! Никога не бих реагирала така враждебно, както ти реагира на моята неточност, породена от непознаването на лекарствата! А и да ти кажа честно много се надявам да не ми се налага да разбирам чак токлова много от подробностите за действието на тези лекарства. Надявам се, че всичко вече е ясно, след направените обяснения и корекции и никой няма да бъде заблуден или объркан!
След всички хубави неща в твоите постове и в блога ти, не ти прави чест тонът, с който отговаряш на желанието ми да помогна на Dragony и да й занеса в България по-евтини лекарства!
Ама да знаеш, че не ти се сърдя, Сладунче, защото и аз понякога реагирам спонтанно, прибързано и не точно така, както е трябвало, без да съм вникнала по същество в казаното. Случва се на всеки и просто има моменти, когато напрежението идва в повече, а и хормоните! Но жестокият шамар, който ми нанесе животът преди 1 година и 5 месеца, ме научи да не реагирам грубо, да помисля няколко секунди преди да се изрепча или да кажа нещо остро, дали резултатът няма да е по-добър, ако го кажа човешки и спокойно! Поне се старая да постъпвам така! И ще е добре, ако всички поне се замислят над това! Бях зверски ядосана и ми идваше да разкъсам на парчета лекарите, които заради своята некомпетентност допуснаха да изгубя 5 г. си дъщеря, но какво щях да постигна с агресия и караници....? Оказа се, в един следващ момент, че тези няколко варненски светила не намериха сили да се изправят пред мен и да ме погледнат в очите! Е, аз във всички случаи изгубих повече от тях, но да реагираш интелигентно не означава примирение или поражение,  напротив - въздействието е много по-силно, отколкото грубото поведение!  Млъквам, за да не започна да звуча като учителка! Всички тук са големи хора и носят глави на раменете си!
Peace Желая ти от сърце лека и безпроблемна бременност!
Мисля, че не трябва точно този форум да се превръща в бойно поле.... Тук всеки носи своята болка и не са нужни други наранявания.  
Много се надявам и да не си секваме желанието да си помагаме!

Малко по-късно ще направя и синтактичен разбор на спорния си пост! Grinning  Thinking- това го казвам на шега, в случай, че не е ясно!     yes

КОГАТО НЯКОЙ СОЧИ ЗВЕЗДИТЕ, ДОБРЕ БИ БИЛО ДА НЕ СЕ ГЛЕДА КЪМ ПРЪСТА МУ.........  Naughty

Казах как виждам аз нещата и мисля, че след всичко това, продължително ще замълча!  smile3505

Стискам палци за успеха на всички!

Praynig   bouquet

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 09:00 от Uporita

# 331
   Здравейте, момичета, имам един въпрос . Какво е това "разчитане на резултати" от ценоразписа на 1-ва стр. Ако сме за първичен преглед- преглед + спермограма, ще трябва ли и това да се плаща Thinking

# 332
   Здравейте, момичета, имам един въпрос . Какво е това "разчитане на резултати" от ценоразписа на 1-ва стр. Ако сме за първичен преглед- преглед + спермограма, ще трябва ли и това да се плаща Thinking
поне при нас,а и до колкото съм чела форума и при другите двойки, се заплаща само първичния преглед и спермограмата.След прегледа обсъждате какво е положението и правите план за действие ,а резултата и коментара от спремограма ги изпращат след няколко дни по мейла. Така че не знам какви са тези цени и за какво точно се заплащат.Може би в други случаи........

# 333
Miho_She, стискам палци за хубави ембриончета въпреки ниския естрадиол. За бебче е нужна само една хубава яйцеклеткa. Така че стискам палци за успешна процедура! Hug

# 334
За моите лекарства се изказаха в Мемориал, че били остарели, те щели да ме стимулират с лекарства от ново поколение. Доста се опулих, стимулирана съм с мерионал и менопур на двата опита и виждам, че и двата препарата се използват при стимулации в Мемориал. Приемам, че човек не бива да задълбава в думите на лекарите чак толкова. Все пак нещо трябва да се каже, да се даде опора някаква и така се ръсят доста глупости независимо дали лекарят работи в Англия или Норвегия. Тук в Щерев също се случваше да чуя дивотии, но това не ми пречи да харесвам и двете си лекарки и да съм много благодарна, независимо от неуспеха. Приемам, че при ин витро наистина всяка стимулация е различна и заради състоянието на организма ни и да се уцели лекарството е въпрос по-скоро на интуиция, отколкото на пресмятане на фактори. Нещата наистина не бива да се драматизират и да се правят кардинални изводи. Ако нещо ме подразни кардинално в Щерев, то беше, че в неделя моят организъм трябва да спре да работи, за да изчака лекарките да си починат. Надявам се в Мемориал да не ме оставаят насред стимулацията и се надявам на по-добра ембриология.

# 335
  • София
...Ако нещо ме подразни кардинално в Щерев, то беше, че в неделя моят организъм трябва да спре да работи, за да изчака лекарките да си починат. Надявам се в Мемориал да не ме оставаят насред стимулацията и се надявам на по-добра ембриология.

Пенче, писано е в много постове, но и аз да повторя, вече от личен опит - в Мемориал няма събота, няма неделя. Има си дежурни лекари, лабораторията си работи... На мен точно в неделя /3-ти ден от МЦ/ ми се падаше да започна стимулация и Кюбра дойде заради мен до болницата, за да ми поръча лекарствата, да ме снабди със спринцовки и игли, да ми обясни как се приготвят дозите /че сестрите не говорят английски и няма как те да показват/, да ми покаже лабораторията...

И вчера, и днес хората си преглеждат и всичко изглежда като в делничен ден, само дето пациентите като че ли са по-малко...

Впрочем, в "Щерев" не работят ли вече в неделя? Аз имам спомен от моите опити, че дори за пункция са ме викали в неделя и е имало лекари... Ама може нещата да са се променили, аз от няколко месеца не съм имала път натам...

mimiroka, и ние не сме плащали за разчитане на резултатите, когато отидохме за първичен - платихме си само прегледа и спермограмата. Както и Блум ти е писала, най-вероятно няма да ти искат пари за това "разчитане"...

Uporitaspoko не й се обиждай на Sladunche - тя и друг път е реагирала така остро, когато й си стори, че някой "заблуждава" момичетата тук с неточна информация. Мисля, че не е нищо лично към теб и не е искала да те обиди newsm78. Иначе си напълно права, че можеше и много по-любезно да ти "направи забележка"...  Така че пиши си, защото, както видя от реакциите на другите момичета, за тях е много интересно и полезно това, което им разказваш bouquet

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 09:35 от burty

# 336
На мен пък не ми взеха и една лира за първичния преглед. Може би е затова, че категорично заявихме, че в Мемориал ще правим лапароскопията и хистероскопията, не знам newsm78
Дори мъжът ми повика отново Кюбра да я пита какво дължим, и тя каза - нищо и се усмихна Rolling Eyes

# 337
На мен пък не ми взеха и една лира за първичния преглед. Може би е затова, че категорично заявихме, че в Мемориал ще правим лапароскопията и хистероскопията, не знам newsm78
Дори мъжът ми повика отново Кюбра да я пита какво дължим, и тя каза - нищо и се усмихна Rolling Eyes

Това ме очудва!!! По принцип за първичен преглед не взимат пари само когато веднага се започва процедурата!!! Много интересно  newsm78

# 338

Това ме очудва!!! По принцип за първичен преглед не взимат пари само когато веднага се започва процедурата!!! Много интересно  newsm78
И мен. Много странно.Thinking

# 339

може би това са счели да е прегледа към операцията и за това така са преценили, не знам, не съм категорична, но друга логика не намирам. това няма лошо, пък и е жест към вас, успех.

# 340

Супер странно ми е и на мен!!
Ние си платихме както всички останали!

# 341
  • София
Впрочем, в "Щерев" не работят ли вече в неделя? Аз имам спомен от моите опити, че дори за пункция са ме викали в неделя и е имало лекари... Ама може нещата да са се променили, аз от няколко месеца не съм имала път натам...

Работят си до обяд, а дори съм имала трансфер и след обяд,в неделя....
А по отношение на лекарствата за стимулация,мисля си,че е цяло чудо как ще реагира организма-и,едва ли може да се предвиди-било тук или там. Имала съм два последователни опита,с едни и същи дози /минимални/,уж,близки стойности на хормоните,еднаква бройка атрални фоликули при старта,в първия-биохимична с почти трицифрено ЧХГ/затова и изцяло повторихме нещата/,при втория-кошмарен резултат-дори до трансфер не стигнах  ooooh!
УпоритаHugпостовете ти са изключително полезни и подробни,не се обиждай на Сладунче и "не дърпай ципа"  Wink-нормално е всяка от нас да има различен поглед на нещата,както и е нормално всяка от нас да си отсява това,което смята,че ще й е полезно...

# 342
Да момичета, на мен със съпругът ми също ни се стори странно, че не ни взеха никакви пари за прегледа, още повече, че все пак те нямат сигурност, че ще отидем да направим лапароскопията и хистероскопията там Thinking Да, голям жест е от тяхна страна, за което сме им много признателни!

Упорита и мъжът й могат да потвърдят това, защото и те бяха с нас Grinning

# 343
Dragony, тук вместо Гонал ми дадоха Пурегон - различни са имената на лекарствата, иначе доколкото разбрах няма разлика в действието.
...
« Последна редакция: Нед., 22 Ян. 2012, 01:07 от Uporita »

Ето така както си редактирала поста си трябваше да е още в началото. Разликата с долното е видима:
Dragony, тук вместо Гонал се слага Пурегон - различни са само имената на лекарството, иначе доколкото разбрах няма разлика в действието.

Това е и отговора на въпроса ти, къде какво си писала. Ако го изредактираш още малко, може и да се окаже, че четем и пишем в някакви паралелени форуми, нямащи нищо общо един с друг. И когато някой не се съгласи нещо с теб - влизаш в машината на времето, поправяш и после питаш: "Е къде пък съм го писала това, четеш ли внимателно?"

От както започнах да пиша в този форум, винаги съм защитавала информацията да е обективна, защото само така може да е и полезна, а не като говоря нещо с мъжа ми той да ми се смее и казва "Във форума има потвърждение за всяка теза". За това и както вече съфорумничките са забелязали реагирам веднага след като видя нещо неточно и дезинформиращо.
От тази гледна точка вече редактираното от теб "тук вместо Гонал се слага Пурегон" на "тук вместо Гонал ми дадоха Пурегон" ме удовлетворява с липсата си на дезинформация. Това, че дезинформацията е дадена от незнание, не я променя като такава, визирам твоята
неточност породена от непознаването на лекарствата!
В този случай смятам, че е по-добронамерено и честно за околните човек да не се изказва категорично за конкретното нещо.

Всеки се опитва да е полезен както може и с каквото му е направило впечатление, но трябва и да отчита интелигентността и знанието на околните, без да заблуждава, като си направи труда да прочете поне малко от малко темата от начало, за да се запознае със събеседниците си и важното за тях - така ще знае, че вида на хормона има значение например. За повечето от двойките твоята, цитирам: "... евентуална неумишлена грешка..." и неточност може да доведе до смут, особено когато има двойки молещи се да направят поне 4 зрели и качествени яйцеклетки, за да могат да бъдат отгледани до бластоцист... Защото случващото се с много от момичетата, ги е принудило да изучат в детайли и подробности всичко свързано с процедурите. Подметни неумишлено "тук стимулират само с Мерионал" и гледай реакции, да видим колко ще отидат и ще повярват, че в Турция са много напреднали, и ще им помогнат (давам пример - Мерионала също е подходящ в много случаи Simple Smile - да не стане белята.)

Като изключим горното много от обясненията ти са забавни и хумористично полезни, като със сигурност са разведрили много от момичетата  Laughing
... като се влезе през главния вход се завива веднага в дясно и като се влезе в голямото кафене, вътре в кафенето има коридор в ляво, който веднага ви отвежда пред асансьорите за блок С, и в асансьора натискате копчето 1...

И така, Упорита - упорствай, но без категорични изказвания като това, което вече си променила.

# 344
  • In a surreal moment!
sladunche - предполагам , че си права, не ги разбирам тези медицински тънкости, но тона , с който пишеш е обидно остър и от както ме разплака ненужно аз прескачам постовете ти. Съжалявам, че ми се наложи да те прочета, направих го само защото ми е приятно да чета постовете на Упорита!  
Може и да има неточности в изказа, но повече ще ми помогне, от колкото да ми навреди и ме зарежда с оптимизъм- така го чувствам!

Упорита -   Heart Eyes  Hug  Peace Благодаря ти за поканата, но ние ще сме на преглед на 14 февруари. Измислих вариант да си помогна, дано стане. От сърце ти желаем успех - аз, мъжът ми, майка ми и баща ми! Всички разгледахме снимките с вълнение, ще те помоля да снимаш хотела, спирките, автобусите, какво и къде хапваш - битието ме вълнува , медицината я оставям на докторите! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт