Ин-витро в Истанбул 4

• 58 981
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Страхотно е Люси, дава заряд за тази наша нежна борба, за която трябват много сили и устойчивост.  newsm10 Стискам палци на всички в процедура, където и да са!! Praynig

Качвам в snimka.bg още малко снимки за ориентир вътре в болницата. В първия ми подробен разказ споменавам, че като се влезе през главния вход се завива веднага в дясно и като се влезе в голямото кафене, вътре в кафенето има коридор в ляво, който веднага ви отвежда пред асансьорите за блок С[/b], и в асансьора натискате копчето 1 и като излезете от асансьора насреща е голямата чакалня, която съм снимала. Има и още един вариант да се стигне до същите тези асансьори - като се влезе през главния вход се продължава леко в ляво и напред, като трябва да гледате на пода зелените стрелки и зеленото С. Това е навярно официалния маршрут до асансьорите, но аз минавам през кафенето за по-пряко, а и много хора минават от там. Нашата клиника е в блок С, така, че даже някой да се обърка трябва да върви по зелените стрелки. Ама то навсякъде има схеми, стрелки в различни цветове, така че ще се ориентирате. Качвам снимки на схемата на блоковете в болницата и стрелките, които трябва да се следват, ако се мине в ляво от входа.
http://uporita.snimka.bg/travel/istanbul-01-2012.648438.26148982

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 14:03 от Uporita

# 316
  • София
Люси,нищо не си изпуснала  Wink Още не можем да си  измислим датата за "горчивото"-то, а идеята е процедурата да я правя май-юни,когато имах бременности...ама,като се замисля, и ноемврви имах, и юли имах,май вече имам голям избор  Mr. Green

# 317
Хриси, ето моето "предложение" - 1.03. за "горчивото", да сте бели и засмени и да сте неразделни като Пижо и Пенда  Grinning и после стимулация април, заедно с нас (това е от чисто лично сметкаджийство  Embarassed )

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Когато и да решите, смятам, че това е правилния път  Peace

# 318
  • София
Момичета, много ви благодаря за стиснатите палци! Hug Hug Hug

Ние тук с Упорита почти в пакет си се движим вече  Laughing - заедно си ходим до болницата, заедно се прибираме... като гледам, може и пункциите ни да са една след друга  Laughing Laughing

Михо Ши
, тъкмо си мислех за теб тия дни и се чудех стартирала ли си  newsm78... Ама да вземеш да подмениш пораженческото настроения с по-бодро - на Крисита от АРТ-охолишката тема също уж щяха да й прекъсват стимулацията, а сега от същата тази стимулация гушка сладката Дара!
Е, знам, че от страни лесно се дава акъл, знам и аз как съм си броила фоликулите и хормоните, но пък моите стимулации в "Щерев" като вървяха все много добре, та какво?!?!  Много силно ти стискам палци, да знаеш  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Впрочем, в "Мемориал" щеш-не щеш, пропускаш момента с вълнението около нивата на хормоните /аз нямам никаква представа моите как са, но тази информация никак не ми липсва - защо ли Laughing/, защото се влиза на преглед преди да са готови резултатите и лекарите няма как да ги коментират с пациентите. Обсъждат си ги само помежду си на оперативките. И така и трябва! А ние само безгрижно си чакаме СМС-ите с дозите  Wink... Поне аз така го чувствам...

# 319
  • Sofia
Аууу, Бърти, ти вече си започнала, това пък как съм го изпуснала! Успех успех и на двете ви с Упорита, всички ви стискаме палци тук!  Praynig Praynig Hug Hug

Как е времето в Истанбул? Чудесно е, че изобщо не сте натоварени с мисли по хормони и други процедурни въпроси, бъдете спокойни и не спирайте да вярвате! Успех!   bouquet

Благодаря ви, момичета, за окуражаващите думи. Надявам се да започне да се покачва този естрадиол и да изглеждат по-добре нещата в понеделник, но .. готова съм за всичко, каквото стане - такова Simple Smile живота продължава Simple Smile

# 320
Здравейте момичета,
Имам един въпрос или по скоро молба към Упорита...би ли могла да попиташ докато си в Истанбул в някоя аптека, какви са цените на лекарствата за стимулация - Гонала най-вече...и дали е възможно ние българите с българска рецепта да си ги купим от там...разбира се ако е по-евтино. Ще съм ти много благодарна, защото търся всякакви начини да спестявам дори стотинките Sad

# 321
Dragony, тук вместо Гонал ми дадоха Пурегон - различни са имената на лекарствата, иначе доколкото разбрах няма разлика в действието. Другото, което ми изписаха е Cetrotide, Folbiol - фолиева киселина 5 мг дневно, и Ovitrelle /Pregnil/. Поне така е с мен - това е пълния пакет лекарства за целия период на стимулацията ми и в аптеките в Истанбул идва на цена 2489 турски лири, което е 2090 лева. Но Мемориал имат явно отношения с доставчика на тези медикаменти и ги поръчват, и аз платих през болницата всичко 1235 турски лири = 1037 лева. На половина по-евтино идва отколкото в аптеките в Бг и Турция. Мога да попитам в понеделник-вторник Кюбра, дали може чрез тях да купя по бг рецепта лекарствата, които ти трябват, на преференциални цени, но за целта трябва да имам копие на рецептата, за да ми отговори каква ще е цената конкретно за твоите дози и количества. Иначе да не я занимаваме излишно с въпроси по принцип. Така ще е най-добре - питам за конкретно лекарство и конкретни количества , за да получа конкретен отговор. Ако искаш сканирай си рецептата с добро качество, за да се чете лесно и ми я прати на имейл /пиши ми на лични и аз ще ти дам имел/ и  ще я покажа на Кюбра. Така ще мога да ти дам конкретен отговор. Ще попитам дали има Гонал, както ти е по рецепта.  Ако е възможно да ти взема от тук лекарства на ниска цена, ще се уговорим на лични как да стане това. Аз трябва да се прибирам около 1 февруари, или 2-ри, ако всичко върви по план. Дано да не ти е късно да ти ги донеса тогава. Предполагам, че си от Варна, което ще улесни нещата. Тук лекарствата ни ги дават със замръзител, което е изключително важно при пътуване, а и времето си е студено, така че условията за транспортиране на лекарства са чудесни!
Което зависи от мен ще го направя да ти помогна, няма никакъв проблем.

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 01:07 от Uporita

# 322
има и Гонал-аз и още едно момиче с мен бяхме на стимулация с Гонал,само преди 1 месец, друго момиче беше с Пурегон,а пък другото с Менопур-правят стимулации с всички лекарства.....и ако ги дават със същата отстъпка с бг рецепти както при стимулация в Мемориал, просто ще е супер....цените са доста по-ниски newsm78
Мишо не се притеснявай за естрадиола-при мен в Мемориал до деня преди овитрела е бил нисък (тогава не съм знаела),но никой не ми е казвал,че ще прекъснем процедурата. По-късно,като се прибера в къщи, ще ти напиша ако искаш как ми се е покачвал Е2. Ще видиш,че всичко ще е наред,не се притеснявай!

# 323
Мишо,ето как са се движили моите хормони, до седмия ден е доста нисък Е2 и 2 дни след това е скочил изведнъж,но явно всичко е било наред,т.к. дозите на лекарствата ми до последно си бяха едни и същи:
05.12.11,second day started with 300 RFSH, 86 estradiol,LH 5,6 and Progesterone 0,6
next visit on Day 5 ,08.12.11, Estradiol is 306,
09.12.2011, Day 6, Estradiol 428,DOSAGE 300 IU+ANTAGONIST CETROTIDE,
10.12.2011, Day 7, Estradiol 448
12.12.2011, Day 9, Etradiol  1040, LH 0.2, 0.3, Progesterone 0,3, dosage discreased to 150IU+CETROTİDE.
13.12.2011, DAY 10, Estradiol 1367, LH 0.4, hcg 2 ovitrelle.
14.12.11 - The estradiol after hcg was 1491
Тебе с какво лекарство и в какви дози те стимулират?
Желая ти успех!!! Hug

# 324
  • Sofia
Мила, Blumchen, благодаря ти много за инфото и куража, който ми даваш!

Моята стимулация до момента е с 150 гонал сутрин и вечер, от тази вечер сменям вечерния 150 гонал с 225 марионал. Моят естрадиол е много нисък, Блум, 70 - на 5ти ден Sad Твоят е бил 306 на 5ти ден, което е далеч по-високо. Не знам, надявам се на чудо Simple Smile Докторката като видя на ултразвука, че се развиват фоликулите каза - продължаваме, нямаш причина да се притесняваш. На мен обаче мира не ми дава това, дано да е грешка и в понеделник да са по-високи показателите, ще видим. Ако трябва да спрем процедурата, ще я спрем, значи не е нашия месец това. Всичко се случва както трябва да се случи. Аз вярвам в това.

Благодаря ти още веднъж  Hug Hug

# 325
Miho_She , по-спокойно, не се вкарвай във филми с тези хормони, щом фоликулите растат и лекарката ти е казала, че няма причина да се притесняваш - недей! И аз не им вярвам на българските лекари /изключение прави само доц. Маркова от АГ-Варна/, но все пак е важно да си спокойна! Съгласна съм, че в България всички сме на щрек и общо взето ако не си помогнеш сам, няма кой да ти помогне... Та, водени от тази максима, тръгваме всичко да си оправяме и анализираме сами. За себе си сме си прави, но по принцип не е правилно, трябва всеки да си е специалист в областта и хората да му се доверяват. Виж, тук в Мемориал никой не ни казва какви са стойностите на хормоните ни. Единственото, което ни казват е, че фоликулите растат нормално и дозата ден за ден! И ние не мислим и не се тревожим за нищо! Като се има пред вид, че тук всички много работят и то съвестно и отговорно, наистина сме спокойни, а и те са наясно, че в такъв момент спокойствието е изключително важен фактор за успеха на процедурата и не ни обременяват с излишна информация, а мислят и решават професионално всеки индивидуален случай. Затова моя съвет е да се успокоиш и да не си гледаш резултатите. Каквото е "писано" - ще се случи със и без твоето притеснение, затова е по-добрв да се успокоиш. Стискам ти силно палци и да ни зарадваш с хубави ембриони!  Hug  bouquet

# 326
Dragony, тук вместо Гонал се слага Пурегон - различни са само имената на лекарството, иначе доколкото разбрах няма разлика в действието. Другото, което ми изписаха е Cetrotide, Folbiol - фолиева киселина 5 мг дневно, и Ovitrelle /Pregnil/..........................
Което зависи от мен ще го направя да ти помогна, няма никакъв проблем.

"Тук не работят с Гонал, вместо него слагат Пурегон..." - рече и отсече! И таз хубава!
Не бих била толкова категорична за неща, които лесно могат да бъдат опровергани. Особено, пък когато могат да оставят грешно впечатление. Най-обичам да видя как някой съди само по себе си! И после тръгват слухове разни: "Там не работели Гонал, само с Пурегон..." - без това изобщо да е вярно - просто твоята стимулация е с Пурегон, не с Гонал. Ако искаш да й помогнеш просто питай за Гонал-а и тогава с категоричностите!
Моята стимулация също беше с Гонал. На Блумчен с Гонал и т.н...
"...доколкото разбрах няма разлика в действието..." да, само дето е така, ама не съвсем, както за съжаление знаят двойките с повече опити - еднаквостта е дотолкова, доколкото карат фоликулите да растат, друг е въпроса по колко, как, с какво качество и т.н. - за това и самите те са различни, а това не е толкова без значение за конкретната двойка. Така че, има много хормонални лекарства, които се използват при различни случаи, кое за кои, лекарите преценяват.

Мишо, не се навивай предварително, че ще прекратявате процедурата. До последно нищо не се знае. Стискам палци.

# 327
  • Sofia
Упорита, сладунче, благодаря ви за куража!  Hug

И на мен в Мемориал ми назначиха стимулация с Гонал (по отношение на това дали се ползва там).

# 328
Miho_She,я се стегни,всичко ще е както трябва не се притеснявай с теб съм и се моля всичко да мине по вода и да се похвалиш!!!!!!! А що се отнася до лекарствата ПОДКРЕПЯМ СЛАДУНЧЕ с две ръце,защото съм била и с ПУЕРОГОН и с ГОНАЛ,изобщо не е едно и също и има голямо значение препарата това решава лекаря,аз например с Гонал имах по добри яйцеклетки и повече на брой,така,че има разлика и то голяма..)))зависи от организма.Успех на всички!Нека не бъдем крайни и да не даваме погрешни мнения,нека оставим лекарите да преценят какво и как,все пак в Турция са доста добри специялисти,аз лично им имам пълно доверие..))) Hug Praynig Hug

# 329

Общи условия

Активация на акаунт