Ин-витро в Истанбул 4

• 58 978
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Сладунче, тъй като аз съм една от жените, прочела всички теми Инвитро в Истанбул, бих искала да споделя впечатлението си, че ти не с една от участничките в темата се държиш заядливо, и дори арогантно. В списъка са Истинска, ИКСИ, Упорита...вероятно пропускам и други момичета, не си бях поставяла за цел да ги отброя и запомня. И нито една от горе изброените момичета не е заслужила това отношение.

Упорита си е направила труда да опише толкова подробно обстановката в Мемориал, пътя по който да се стигне до инвитро отделението, подробно е описала как минават прегледите й и т.н само за да помогне на момичетата, които тепърва тръгват по нейния път. И вместо да й бъдем благодарни, ти влизаш и я нападаш злобно и дори обиждаш... Shocked

Искам да ти напомня, че тази тема е тема за взаимопомощ и подкрепа, тема, в която си споделяме несгодите и препятствията по пътя към осъществяване на мечтата на всяка една от нас. Можеше наистина, след като си видяла неточност в поста на Упорита или някое друго от момичетата, да й напишеш на лични, та тя да се коригира, вместо да влизаш и да раздаваш обиди и сарказъм...НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА!!! Naughty Naughty Достатъчно шамари е "ударил" живота на всяка една от нас, нека бъдем по-добри и си спестим излишни негативни емоции и наранени чувства!!! Peace

# 346

"Тук не работят с Гонал, вместо него слагат Пурегон..." - рече и отсече![/b] И таз хубава!

---------------------------
Uporita:
Надявам се, че всичко вече е ясно, след направените обяснения и корекции и никой няма да бъде заблуден или объркан!

------------------------------------
Sladunche, това е последния ми пост към теб, защото е под достойнството ми да разговарям със заядливи хора! Против войната във форумите съм и не искам да водя  махленски разговори на дребно и спорове на ниско ниво. Всички имаме достатъчно други неща, които ни вълнуват, за да се занимаваме и с твоята медицинска компетентност. Много ми е важно да съхраня спокойствието си преди пункция, отколкото да се занимавам с теб! За пореден път показваш, че четеш през ред постовете и извличаш само този материал, който за теб е подходящ за заяждане, без да забелязваш същността на поста. Ако беше толкова обективна и прецизна, както твърдиш, щеше най-малкото да прочетеш, че съм писала, че след обясненията и направените корекции никой няма да бъде заблуден или объркан. /виж цитата горе/ Така с тази корекция, която пиша, че съм направила, трябваше и ти да си спокойна, че няма  да има заблудени или объркани, когато ми четат поста. Веднъж се заяждаш защо съм го писала грешно, пък после - защо съм си коригирала грешката! Определено на теб не може да ти се угоди! Остана да ти искам и разрешение да си коригирам собствените постове - кога и как! Какво си тръгнала като учителка да ми размахваш пръст!Я се дръж малко по-прилично! Тук сме все големи хора /че и по-големи от теб/, ти ли се намери да ни възпитаваш и да ни казваш кой какво трябвало да прочете и да научи! За хормоните да си се грижат докторите, това е форум за да си помагаме, а не лекарски симпозиум! ..... Не е приятен този тон, нали? - Ама точно ти си го заслужаваш, защото с добро не разбираш! Все ровиш и ровиш! И явно някой трябваше да ти каже всичко това директно! И понеже съм от скоро и смятам да съм за малко, аз ти го казвам! И все ми е тая дали и какво ще ми отговориш, защото това няма никакво значение за мен! И аз като "ИКСИ" ще прескачам от тук нататък твоите постове! Разбирам от други момичета във форума, че обичаш острия тон и е имало разплакани заради теб и не веднъж си търсила поводи да демонстрираш  властния си характер и в други теми. Явно не се отразява добре в отношенията ти с хората тая твоя начетеност и компетентност, която ни демонстрираш! И даже нямам намерение да изучавам в подробности листовките на лекарствата, за да не се превърна като някои компетентни във всичко, пък накрая – нищо! За мен са много по-важни човешките отношения, а не кой хормон как действа - за това си има лекари!  И ще потретя, никъде не съм писала категорично, НЕ РАБОТЯТ С ГОНАЛ – това е твое творение!!! Пишеше „вместо гонал слагат пурегон .........  Поне така е с мен”[/color], което автоматично изключва всякаква категоричност, а че при мен е така!!! И че ще питам за гонала по конкретната рецепта, за да дам на момичето конкретна цена! Спри да се заяждаш за едно пропуснато местоимение!
И не се притеснявай, че някой като прочете превърнатия от теб пост в "спорен", ще си помисли, че в Мемориал слагат само Пурегон - така го разбираш само ти! Така съм обяснила нещата, и в последствие умишлено съм коригирала допуснатата езикова неточност, че всеки друг ще разбере правилно идеята на поста – ЦЕНАТА, а не кой хормон как действа!.
И спри ако обичаш с разследването, Шерлок, че това вреди и на бебчето в теб!
Гледай си спокойно бременността, мисли повече за нея, отколкото за медицинските листовки и спри да търсиш под вола теле!
Мога да ти препоръчам да четеш вече темите за бременни, където ти е мястото, и за да не се дразниш от нашата „некомпетентност”!   Peace
А на всички, на които съм обещала, тук или на лични, да помогна - ще го направя!   bouquet

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 23:02 от Uporita

# 347
  • София

...Искам да ти напомня, че тази тема е тема за взаимопомощ и подкрепа, тема, в която си споделяме несгодите и препятствията по пътя към осъществяване на мечтата на всяка една от нас. Можеше наистина, след като си видяла неточност в поста на Упорита или някое друго от момичетата, да й напишеш на лични, та тя да се коригира, вместо да влизаш и да раздаваш обиди и сарказъм...НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА!!! Naughty Naughty

202uu
...много от обясненията ти са забавни и хумористично полезни, като със сигурност са разведрили много от момичетата  Laughing
oops Това вече ми се вижда лично и доста обидно!!! Подобно отношение към съфорумки е меко казано неприемливо!  Crossing Arms В крайна сметка, това наистина е ФОРУМ, а не научна конференция !!!

# 348
момичета,нека да спрем вече с тази тема-на всички ни е ясно,че сме тук да си помагаме,а не да се караме.  Hug Знаем,че и Сладунче (която направи чуден блог) и Упорита(която дава ежедневно пълна информация и снимки), както и всички ние в този форум се опитваме да помогнем с каквото можем. Лично аз именно от този форум разбрах за Мемориал, и въпреки че не успях първия път, се надявам следващия опит да е нашия. Нека продължаваме да се подкрепяме   bouquet    

# 349
  • София
...Нека продължаваме да се подкрепяме   bouquet    
Блум, мила, точно това иска всяка една от нас! Аз също научих от тук за Мемориал и постовете много ми помогнаха, като пак използвам случая специално да благодаря на Марго, която отговори на толкова много мои въпроси   bouquet   Hug  
Аз бих допълнила твоя призив с думите "...и продължим да си споделяме!".
Само нека да няма грубости - това е, на което аз лично много държа и се надявам, че дружелюбния тон, който досега беше характерен за хубавата ни темичка, много бързо ще се възцари отново Peace Peace  

Между другото, днес се запознахме в клиниката с едно момиче от Кърджали, което си живее в Турция. Тя ни разказа, че в момента прави трети опит в Мемориал, като предишните два са били неуспешни. Но е имала и две операции - не разбрах точно какви, защото тя беше позабравила българския и трудно намираше думите...  Това го разказвам с идеята, че поне малко ще разреди информационния вакуум по отношение на неуспешните опити в "Мемориал" /наскоро някой беше призовал да пишат повече момичета, които не са успели/ Като, разбира се, ми е пределно ясно, че един случай далеч не е показателен. Но, както и да е - момичето беше пред трансфер. Бяха извадили 23 яйцеклетки от които 15 оплодени...

П.П. Много силно стиснати палци за Михо Ши и утре я чакаме с добри новини  Praynig

# 350
burty,да наистина има доста неуспели,аз лично като бях с приятелката ми в Мермориял имаше 3 момичета от които двете бяха за втори опит, другото за трети,така че божа работа кога ще стане все пак те са лекари и то много добри ама не са факири,не пишат много момичета може би затова не се знае,дано ние сме от успелите в Турция .По темата с споровете,много неприятно наистина,така че вземете си поукиа,че всички тук сме изтормозени ,изморени психически,водим една дълга и трудна борба всеки ден, няма смисъл да си изразходваме положителната енергия за такива дебати,лекарите си знаят аз предлагам да им се доверим и каквото господ е рекъл това..)))Успех на всички ,чакаме добри новини това е най важно сега!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 351
За момичетата които имат повече  свободно време в Истанбул и имат желание да разгледат града.

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=turizym&Num … e=0&fpart=all

# 352
Достатъчно шамари е "ударил" живота на всяка една от нас, нека бъдем по-добри и си спестим излишни негативни емоции и наранени чувства!!! Peace

202uuАз също научих за Мемориал от тази тема и цялата информация тук ми е много полезна. Така че моля ви да не се караме, а да си споделяме и да си помагаме. Hug Hug Hug

# 353
За момичетата които имат повече  свободно време в Истанбул и имат желание да разгледат града.

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=turizym&Num … e=0&fpart=all

Благодаря за линка!   bouquet

# 354
  • София
Здравейте, момичета!
И аз се завърнах след първичен преглед в Мемориал! Всичко описано тук е така - модерната и хигиенична обстановка, усмихнатите доктори и сестри, подробното преглеждане и нанасяне на всичко направено до сега. Силно сме впечатлени и живот и здраве март-април ще стартираме. Д-р Карман (оказа се, че Х-то не се чете) каза, че не вижда защо да не става при нас - яйчниците и матката ми са добре, пуснахме СГ на мъжа ми и чакаме резултатите. Но относно СГ и ниската морфология, докторката каза че това не е проблем и изтъкна микроскопа, който използват с увеличение от 10 000 пъти!
Искам да ви попитам - имаше една дама от нас (която чака или вече има бебе), на която докторите там й бяха казали, че за тях тя е лесен случай. Моля ви, припомнете ми коя беше тя - много бих искала да я попитам разни неща, още повече че нашия случай се очертава подобен.

# 355
Здравей Акеми, и на мен проф. Кахраман ми каза същото нещо, че не вижда причина защо не става при нас. На мъжа ми морфологията също е ниска, но не била никакъв проблем при ИМСИ-то. Освен това друг проблем не се открива. При нас каза, че задължително преди процедура иска да види цветна снимка и кариотип. При вас има ли някакви изследвания които трябва да направите преди процедурата освен стандартните?
Не се сещам коя е тази дама с лесния случай. newsm78

# 356
Здравейте, момичета!
И аз се завърнах след първичен преглед в Мемориал! Всичко описано тук е така - модерната и хигиенична обстановка, усмихнатите доктори и сестри, подробното преглеждане и нанасяне на всичко направено до сега. Силно сме впечатлени и живот и здраве март-април ще стартираме. Д-р Карман (оказа се, че Х-то не се чете) каза, че не вижда защо да не става при нас - яйчниците и матката ми са добре, пуснахме СГ на мъжа ми и чакаме резултатите. Но относно СГ и ниската морфология, докторката каза че това не е проблем и изтъкна микроскопа, който използват с увеличение от 10 000 пъти!
Искам да ви попитам - имаше една дама от нас (която чака или вече има бебе), на която докторите там й бяха казали, че за тях тя е лесен случай. Моля ви, припомнете ми коя беше тя - много бих искала да я попитам разни неща, още повече че нашия случай се очертава подобен.

Здравей akemi,
Предполагам питаш за мен. Дадоха ни много добри прогнози при решаването за нашия случай. Какво искаш да попиташ? Доколкото виждам имате мъжки фактор или неизяснен?

# 357
  • София
Роза, Сладурче - благодаря ви Simple Smile
Имах малко въпроси към вас - ние имаме 1 Ин-витро на ЕЦ и 1 ИКСИ  (и 2 опита за Ин-витро с ЕЦ). При последния опит ни казаха, че имам лоши ЯЦ, лоши спермита и ЯЦ били с много дебела мембрана. Споделих всичко това на докторите и те се опулиха - казаха, че не знаят защо не е станало - отдадоха го на лоши ембриолози и недобра техника. Исках да ви питам дали сте имали таъв случай с мембраната?
Роза, нищо друго не ми искат преди процедурата, но аз имам епикриза от лапаро и генетични изследвания. Вие кога ще ходите?

# 358
акеми, на мен също ми казаха,че не съм по-сложен случай от всички останали,чакащи отвън!!!! Но съм с ендометриоза,на която те въобще не обърнаха внимание, и при направената при тях СГ всичко беше нараде,апреди това в БГ излизаше малко отклоние и заключението винаги беше азооспермия. Сега преди следващ опит ми искат само нова ЦС и нищо повече.
В тази връзка Жълта роза би ли споделила на теб защо искат кариотип??? Аз се чудя дали да не си го самоназначаи за това ме интересува в кои случаи лекарите го искат? Аз не съм правила никакви генетични до момента,освен антифосфолипидни, които аз си "изпросих" от БГ лекаря ми да ми ги назначи, но пък в Истанбул май не им обърнаха внимание (или оже би защото бяха в норма!!!!)

# 359
Акеми, аз имам едно неуспешно ИКСИ и никой не ми е казвал нищо за мембраната на яйцеклетките. Бяха ми казали, че повечето са презрели, но това беше заради неграмотно проведена стимулация мисля аз. Ние планираме опит за април-май. Дано всичко да е наред. Praynig
Блум, на нас ни искат кариотип защото имам 2 спонтанни аборта и 1 биохимична бременност от ин-витрото. Аз мисля, че ако не ви го искат няма много смисъл да го правите, но в крайна сметка вие ще си решите.

Общи условия

Активация на акаунт