Ин-витро в Истанбул 4

• 59 004
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Блум, при теб тръбите ли са основният заподозрян за неуспеха /щом искат ЦС  newsm78/ - какво казаха лекарите, имаше ли нещо конкретно...?

Vi_ga Hug Hug Hug

Момичета, като така и така се заговорихме за препарати, да попитам тези, които вече са правили опит в Истанбул: някоя от вас съвсем случайно да има в излишък Кринон гел /не знам дали правилно го изписвам, но предполагам се сещате - този, дето го дават за след положителен тест/. Питам за едно момиче, чийто тест е утре - с нея се засякохме за малко, но тя вече си е в София и е пропуснала да си го купи оттук, а в БГ, както добре знаете, го няма. Аз мога да й го купя, но се прибирам след доста време и сигурно ще й е късно...

Бърти, кога се очаква твоята пункция? Ще си идвате ли до трансфера или ще сте там?

Михо Ши, може би днес ще разбера за пункцията, а иначе сме плътно тук - чак до 4.02., че имам и още забележителности в програмата... Laughing

# 391
burty,при мен основното при този опит беше асинхронното нарастване на фоликулите-имаше доста,но и с доста различни. Освен това имам ендометриоза и запушени тръби и въпреки че на прегелда на видяха да има хидросалпингс искат пак да напарвя ЦС,за да си сигурни,че всичко е наред.

# 392
Към момичетата които в момента са в Истанбул,имаше въпрос на Draqony за цените на лекарствата, бихте ли дали малко инфо.

# 393
 Blumchen,не е задължително като има запушени тръби да има хидросалпинг,даже в повечето случаи няма такъв,ти като прави инвитрото нямаше ли цветна снимка в Турция,на мен ми искаха задължително и да има годност 3-6 месеца?А това което споменаваш за различните фуликули по размери ако са това е лекарствата за стимулация,аз така мисля,заяото като бях с гонала,ми бяха много еднакви размери и доста добри,а като бях с пуерогона не бяха чак толкова,ти с каква стимулация беше в Турция.          jojooo,цените са доста по ниски отколкото тука,но ги нямам записани дано някой се включи с точни цени,аз като си взимах пуерогона от там беше ниска цената..)))

# 394
да,по принцип не е задължително при запушени тръби да има хидрсалпингс. Март 2011 имах лапаро в БГ заради ендометриозата и казаха,че тръбите са само запушени,но в добро състояние,за това нищо не са ги правили-нямало хидросалпингс,нямало сраствания.......На първичния преглед в Мемориал Кахраман каза,че не вижда течност в тръбите,но ако опитът е неуспешен ще иска ЦС. И ето че стигнахме до този момент. Иначе стимулацията през цялото време ми беше с Гонал 300IU, само деня преди овитрела ми намалиха дозата на 150IU. Сега Кахраман казва,че с комбинация между Гонал 200IU+ Менопур 0.75 ще се въздейства на синхронизацията им.

# 395

Момичета, като така и така се заговорихме за препарати, да попитам тези, които вече са правили опит в Истанбул: някоя от вас съвсем случайно да има в излишък Кринон гел /не знам дали правилно го изписвам, но предполагам се сещате - този, дето го дават за след положителен тест/. Питам за едно момиче, чийто тест е утре - с нея се засякохме за малко, но тя вече си е в София и е пропуснала да си го купи оттук, а в БГ, както добре знаете, го няма. Аз мога да й го купя, но се прибирам след доста време и сигурно ще й е късно...

Аз имам Кринон гел в доста голямо количество. Нещо в Мемориал не ни го изчислиха както трябва и ни дадоха цял кашон..., така че имам за още 2 бременности, и мога да й дам на приятелката ти. Другата част съм я нарочила за Блумчен Simple Smile, но тя си знае.

Освен това имам и доста ампули Прожинакс - прогестероновите ампули за инжекциите, които предписват в Мемориал. Те се слагат до положителните тестове, или ако след това има някакво кървене вместо Кринон се бият пак инжекции, така че ако на някое момиче й дотрябват да знае, че имам, дано не дотрябват на никого точно в този вариант, разбира се.

Въпреки, че в препоръките, които дават в Мемориал пише, че инжекциите се слагат до първия положителен тест, Кюбра ни посъветва да продължим с инжекциите до втория, удвоен положителен - той е през ден от първия и след това с Кринона. Така, че твоята приятелка ако прецени може и така да направи. Аз също съм от София, така че мога веднага да реагирам.

# 396
  • София

Аз имам Кринон гел в доста голямо количество. Нещо в Мемориал не ни го изчислиха както трябва и ни дадоха цял кашон..., така че имам за още 2 бременности, и мога да й дам на приятелката ти. Другата част съм я нарочила за Блумчен Simple Smile, но тя си знае.

Освен това имам и доста ампули Прожинакс - прогестероновите ампули за инжекциите, които предписват в Мемориал. Те се слагат до положителните тестове, или ако след това има някакво кървене вместо Кринон се бият пак инжекции, така че ако на някое момиче й дотрябват да знае, че имам, дано не дотрябват на никого точно в този вариант, разбира се.

Въпреки, че в препоръките, които дават в Мемориал пише, че инжекциите се слагат до първия положителен тест, Кюбра ни посъветва да продължим с инжекциите до втория, удвоен положителен - той е през ден от първия и след това с Кринона. Така, че твоята приятелка ако прецени може и така да направи. Аз също съм от София, така че мога веднага да реагирам.

Сладунче, благодаря ти от нейно име.   bouquet Тя май няма регистрация тук, но едва ли ще е проблем да ви свържа...Още веднъж благодаря! Hug

Към момичетата които в момента са в Истанбул,имаше въпрос на Draqony за цените на лекарствата, бихте ли дали малко инфо.

Йойо, аз мога да ти дам инфо за моите препарати, ама пак няма да е много детайлна и ще трябва да смяташ:

В началото на стимулацията купих следното:
4 кутии Cetrotide 0,25
2 кутии Ovitrelle 0,5 ml
Menogon /но не помня 2 или 4 кутии бяха, като във всяка има 5 ампули с прах и 5 с течност/

Всичко това струваше малко под 300 евро или към 600 и нещо лири /като съм сигурна, че една кутия Меногон е 100 лири, защото днес пак купувах/.

# 397
Здравейте,момичета.Искам да питам някой правил ли ЕЦ с ИКСИ оплождане.При нас това е единствения вариант и искам малко инфо.

# 398
burty благодаря.Аз поне с триста лева повече съм платила тук в БГ.

# 399
Момичета ето ме и мен след пункцията  wavey Всичко мина леко и безпроблемно, даже след болницата с мъжа ми се разхождахме и ходихме до хотела, в който е отседнала "Надежда" да се видим и да побъбрим преди утрешните й операции. Затвърди се убеждението ми, че в Мемориал спестяват на пациентите си всякакви отрицателни емоции. Настаниха ме в стая с 2 легла, тоалетна, телефон, а на леглото ми бяха приготвили нощница, чехли и шапчица. След като се приготвих и полежах около 2 часа, ме свалиха на втория етаж за пункцията и след няколко рутинни въпроса за алергии, алкохол, цигари, болести и лекарства, ме приспаха и тогава са правили цялата подготовка /неприятното вътрешно измиване и дезинфекциране/, пункцията и като ме събудиха, се чувствах като след лека следобедна дрямка - нито фъфлех като говоря, нито ми се патлаеше езика, даже на секундата бях в кондиция и си зададох въпросите на английски. Само за сравнение - след пункцията във Варна половин час след излизането ми от упойка не можех да говоря членоразделно и ми се виеше свят, та чак очите не можех да си отворя. След час ми донесоха закуска в стаята и чай. И до момента не усещам нито болки, нито някакъв дискомфорт. Дадоха ми и лекарствата, които ми изписаха и трябва да започна от днес, като цената им беше съвсем приемлива - 105 турски лири:
-Progestan Ampoule 50 mg /2 ампули дневно наведнъж/ - това са прогестероновите инжекции, които се бият мускулно /дадоха ми необходимите ампули за 15 дни;
-Coraspin100 mg tb /това е като нашия аспирин протект/ - по 1 таблетка дневно
-Parol 500 mg tabl  - това е обезболяващо, ако случайно имам болки
-Prednol 16 mg tabl 1 таблетка дневно 4 дни след пункцията
- Rulid 300 mg tabl - по 1 таблетка дневно 4 дни след пункцията
Сега вече се надяваме да ни отгледат и хубави ембриончета. И аз тръпна в очакване на смс от Кюбра!
БЛАГОДАРЯ най-сърдечно на всички за хубавите пожелания, за подкрепата и стиснатите палци!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug Hug

Питахме днес Кюбра дали може да се купуват от Мемориал лекарства за момичета в България, пред вид по-ниските цени, от колкото в Бг и тя каза че няма никакъв проблем. Естествено трябва да се знае точно името на лекарството, количество и дози, за да знае какво и колко да поръча.

Стискам палци за успех и на всички вас!

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 00:15 от Uporita

# 400
ionibonboni , опитах се да ти отговоря на съобщението на "лични", но кутията ти е препълнена и не приема повече съобщения. Като поизтриеш малко ми дай знак, за да ти пратя отговор.  Hug Hug Hug

# 401
Uporita, радвам се,че всичко е било наред и че се чувстваш добре. Колко яйцеклетки изкарахте? Дано всички да се оплодят!! Praynig

# 402
Uporita, силно стискам палци Кюбра да те зарадва с SMS за успешно оплодени всички яйчица! Много успокояващо ми действа поста ти, както всичките ти постове от Истамбул до сега!   bouquet

Аз скоро бях поставила въпросът за упойките в нашите клиники - нали имам опит от две такива. Та по същия начин, както ти описваш се чувствах в "Надежда". Направо все едно влак ме беше прегазил - след упойката не знаех на кой свят съм, вливаха ми някакви банки, поне един час след пункцията лежах в несвяст, а вкъщи бях абсолютно неадекватна. Толкова се бях наплашила от упойката, че въпреки ниският ми праг на търпимост бях решила на ЕЦ да бъда без упойка. Но за мой късмет, ме отсвириха с часа за ЕЦ поради натовареност на клиниката, за което вече изобщо не съжалявам. Даже напротив - помогнаха ми да взема по-бързо решението си в полза на Мемориал. Докато от пункцията при д-р Владимиров нямам никакви оплаквания. След като ме събудиха на собствен ход се придвижих до леглото и за има-няма половин час бях абсолютно в кондиция. Видът и дозата на упойката явно са от голямо значение. Радвам се, че в Мемориал се огнасят толкова щадящо към пациентите  Simple Smile

# 403
Упорита  Hug страхотно, че всичко е минало много добре!!!
Стискам ти палци за хубави ембриони  Praynig  Praynig
Мен също ме радва, това което пишеш за упойките!! Аз имам доста такива!!
sunflower и аз съм била при Владимиров и след упойка просто си ставах и се премествах и нищо ми нямаше, докато в клиника Надежда след упойка се чувствах като парцал.

# 404
  • СОФИЯ
Момичета като Ви чета много се радвам, искренно и от сърце най-вече за Бърти доста я чета във форума и знам, че заслужава най накрая да сбъдне своята мечта. Пожелавам ти го миличка от ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
УПОРИТА, НАДЕЖДА момичета и на Вас ще стискам палци да имате успешен край Praynig Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт