Ин-витро в Истанбул 4

• 58 960
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Упорита чудесно е минало всичко, стискам палци сега за хубави, зрели, оплодени яйцеклетки, които да си прибереш за цели 9 месеца! Praynig Praynig Praynig

Моята пункция ще е в петък или събота. В четвъртък или петък ще правим вливания на имуновенин, че НК клетките ми са високи. Дано да е за добро..

Успех на Бърти и Надежда!

# 406
Miho_She , и аз ти стискам силно палци за пункцията  Praynig Praynig Praynig. Успех и на теб. Преди няколко месеца и аз си правих имунологични, и моите NK бяха 24 и аз се панирах в първия момент.  Тогава личният ми лекар, който е изключително ерудиран и доц. Маркова от АГ ми казаха да не ги мисля тези НК клетки, защото те могат да се увеличат и при някаква лека инфекция в организма и броят им не е постоянен. Даже личният ми каза, че ако ме заболи гърло и броят на NK клетките се увеличава и ако ги изследвам след 10 дни например - като ми мине гърлото, може да са съвсем с други стойности, като имаше пред вид в норма. Не съм специалист имунолог и затова говорих за резултатите от имунологичните ми и с доц Конова от Плевен и тя нищо не каза за стойностите на NK клетките, които бяха изследвани при тях. Каза да направя определени кръвни изследвания за щитовидната жлеза и ако са в граници, които тя ми издиктува, значи всичко ми е наред. Така и стана. Истината е, че в Мемориал като видяха имунологичните въобще не ги коментираха и не им обърнаха внимание, а направо преминаха към следващите ми резултати. Все пак ти ще си слушаш, разбира се, твоите лекари! Пиша ти тези неща просто за да не се притесняваш излишно!  Simple Smile Hug

# 407
За мен е голямо облекчение, че в Истанбул не се вживяват особено с тези НК клетки. Интересно защо е така...

Упорита, колко точно ти продължи стимулацията, какви размери бяха фол. и колко Я извадиха?

# 408
Момичета, с една голяма усмивка  smile3521 предавам молбата на мъжа ми, а именно едно послание към всички съпрузи, които си имат своите естествени и нормални притеснения, относно даването на материал за оплождането на нашите яйцеклетки. Виждала съм във Варна къде пращат съпрузите да свършат тази деликатна работа - в общата тоалетна на етажа  smile3511, в която като влезеш трябва да не дишаш и да не гледаш, камо ли да свършиш  някаква свята интимна дейност! В Мемориал за мъжете има специална добре оборудвана стаичка с удобно кресло, постлано с еднократен книжен чаршаф, тоалетна, баня, хавлия, чехли и най-важното - телевизор и DVD с филми с тематично съдържание! Могат да се заключат в стаята и спокойно да се отдадат на отделянето на безценния материал, все пак ние се задоволяваме само с първо качество, нали?  newsm10
Ще кача снимки /при другите в snimka.bg/с "мъжката" стая и баня, и стаята, където настаняват жените преди и след пункция и закуската, която ми сервираха час след пункцията. Навсякъде е предимно чисто и удобно!
линк към новите снимк: http://uporita.snimka.bg/travel/istanbul-01-2012.648438.26187439

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 00:09 от Uporita

# 409
  • София
Миеринче, много ти благодаря за милите думи  Hug Hug Hug Ние с теб така и не успяхме да се запознаем на срещите с момичетата от "Щерев", но може би е време да помислим за нова, "Истанбулска" среща...  Laughing

Михо Ши, Hug Hug Praynig Praynig Praynig Между другото, и аз правих вливания преди два или три от опитите ми /само че не беше Имуновенин, а аналогът на Интралипид, което е доста по-различно/. Последният път даже сама попитах док. и тя каза, че май тази теория за "вредата" от завишените НК-клетки "минава от мода", но щом няма да ми навреди, защо не.../кавичките са не защото цитирам, а просто защото използвам твърде непрофесионални термини/ Но моят най-голям проблем на бяха НК-клетките, както не веднъж съм споделяла...

# 410

Момичета, като така и така се заговорихме за препарати, да попитам тези, които вече са правили опит в Истанбул: някоя от вас съвсем случайно да има в излишък Кринон гел /не знам дали правилно го изписвам, но предполагам се сещате - този, дето го дават за след положителен тест/. Питам за едно момиче, чийто тест е утре - с нея се засякохме за малко, но тя вече си е в София и е пропуснала да си го купи оттук, а в БГ, както добре знаете, го няма. Аз мога да й го купя, но се прибирам след доста време и сигурно ще й е късно...

Аз имам Кринон гел в доста голямо количество.

Искам да попитам каква  е точно ролята на този гел и защо никъде другъде не се среща неговото използване ... newsm78  На мен би ми се искало при един следващ опит да си го назнача сама ,но незнам това добра идея ли е....Моля те ако имаш повече инфо ,пиши ,,Нищо не ми казва чичко Гугъл за това Blush

Много се радвам за вас момичета ,само хубави новини и пухкавки бебета да има занапред. Hug Peace
Упорита,Бърти ,Мишо и всички останали който са в процедура или на който им предстой -Успех и не спирайте да вярвате  Hug ще се получи и при нас някой ден.. newsm10

Следя ви и ви чакам с положителни новини Peace

# 411
 Uporita,няколко момичета те питат колко дълго е продължила стимулацията и колко  яйцеклетки са ти извадили и какви размери са биле фуликулите,но явно не искаш да ни отговориш  Joy,и аз да те попитам,пък ако е от суеверие няма да ти се сърдим  Joy Пожелавам ти от сърце успех и стискаме палци всички тук за теб,НАДЕЖДА,БЪРТИ за Miho_She,момичета ще успеете и ние сме след вас  Praynig

# 412
Упорита били споделила дозите на лекарствата по дни и стойностите на хормоните във всеки един ден.На една възраст сме и аз съм с две пораснали деца ,проблемът при мен е тубарен.След четири стимулирани неуспешни опита  сама търся отговори.Редовно чета темата, но нямаме финансова възможност ,в се пак ми е много полезна.Виждам ,че там няма оправдания като лошо качество на яйцеклетки.Желая ти успех утре.
-------------------------
jojoo, на мен в Мемориал не са ми казвали какви са стойностите на хормоните, а доколкото знам и на другите момичета не им ги казват, може би смятат, че не е нужно да ни занимават с това. ДАже не са ми казвали колко мм са станали фоликулите при всекидневната фоликулометрия, аз си виждах на монитора размерите , иначе само казват дали всичко е наред и после ми пращат смс за вечерната доза. Имай пред вид, че дозата и лекарствата се определят изключително индивидуално за всяка жена и освен това ден за ден, спрямо размер на фоликулите и стойностите на хормоните. Така че не съди по моите дози! Ето как протече моята стимулация от 3 ден от МЦ /1 ден на стимулациата/:
От 1-ви до 4-ти ден вкл. вечер еднократно  по 208 IU Пурегон.
На 5-ти ден 225 IU, 1 инжекция Citrotide.  
На 6-ти ден 225 IU, 1 инжекция Citrotide.
На 7-ми ден 2 х 0,5 mg Ovitrelle в 22.45 ч.
На 9 - ти ден сутринта пункция.
Така се случиха при мен нещата.
------------------------
Мили момичета, ето тук съм описала подробно ден по ден моята стимулация. Както и по-рано съм казала, в Мемориал не ме обременяваха с излишна информация като стойности на хормони или размери на фоликули, каквото успеех да видя на монитора пред мен по време на прегледа - това беше, те само ми казваха, че има един фоликул, който изпреварва с растежа си останалите и се опсаяваха да не се спука сам, и имаше друг, който растеше по-бавно, За останалите казваха, че растат нормално и всичко е наред, никой не ми казваше цифри. Те си знаят работата.  При всяка жена е индивидуален отговорът на стимулация и според годините и яйчниковия резерв броя на фоликулите е различен. При жени на моята възраст вече не се говори за големи бройки, а за малки,  и ние се борим за качество. Иска ми се да споделя с вас добри новини, когато имам такива. Разчитам, че тук ще направят възможно най-доброто. Другото /бройки, размери/ смятам за излишно на този етап!   bouquet
Стискам палци на всички други момичета, тук в Иастанбул, и в Бг. Praynig Praynig Praynig

# 413
  • СОФИЯ
Миеринче, много ти благодаря за милите думи  Hug Hug Hug Ние с теб така и не успяхме да се запознаем на срещите с момичетата от "Щерев", но може би е време да помислим за нова, "Истанбулска" среща...  Laughing

Михо Ши, Hug Hug Praynig Praynig Praynig Между другото, и аз правих вливания преди два или три от опитите ми /само че не беше Имуновенин, а аналогът на Интралипид, което е доста по-различно/. Последният път даже сама попитах док. и тя каза, че май тази теория за "вредата" от завишените НК-клетки "минава от мода", но щом няма да ми навреди, защо не.../кавичките са не защото цитирам, а просто защото използвам твърде непрофесионални термини/ Но моят най-голям проблем на бяха НК-клетките, както не веднъж съм споделяла...
Бърти няма никакъв проблем, само да се организираме и ще се видим. Ще се радвам да се запознаем, пък и с останалите момичата. При Вас е по интересно имате много да разказвате. Успех момичета стискам палци на всички Ви

# 414
  • софия
Uporita , чудесно е минало всичко, дано и днес новините са добри и всички яйцеклетки са се оплодили Peace

mimaa , Кринон гел е прогестеронов препарат-в БГ изписват Утрогестан(или Дуфастон според случая).Кринон е много добър препарат(от личен опит, слагах го чак до 21 г.с), усвоява се по-добре от Утрогестана, слага се веднъж дневно и е с апликатор, което е много удобно и определено по-хигиенично

# 415
Uporita, много се радвам за развитието на нещата при теб, но не съм съгласна за "необременяването с излишна информация". Разбира се, ако на теб не ти се говори, няма никакъв проблем, но твоите постове обикновено са много подробни... За мен (нас) е важна именно тази информация, за да съпоставим нещата със собствения си хал, за да си направим някои изводи (които колкото и да са безполезни, целят да ни вдъхнат малко спокойствие и надеждица).

# 416
И аз съм съгласна с vi_ga,тук си споделямае за да може да си помагаме взаимно,точно тази информация която ти намираш за излишна,за нас е най важна за да разберем как е повлияла самата стимулация,та това е най важното ти сама го каза в поста си,но както да е постовете са ти винаги подробни за всичко от началото,но щом така си сметнали за добре това си е твое решение.Пожелавам ти успех!

# 417
предавам молбата на мъжа ми, а именно едно послание към всички съпрузи, които си имат своите естествени и нормални притеснения, относно даването на материал за оплождането на нашите яйцеклетки. Виждала съм във Варна къде пращат съпрузите да свършат тази деликатна работа - в общата тоалетна на етажа  smile3511, в която като влезеш трябва да не дишаш и да не гледаш, камо ли да свършиш  някаква свята интимна дейност!
[/quote]

Това наистина е ужасно. Моя мъж съм сигурна, че би се отказал при такава ситуация и им тегли една......Били сме пациенти на д-р Владимиров и д-р Стаменов, и условията са били добри. В Надежда не си спомням, но при д-р Владимиров /старата клиника/ си беше точно така, в отделна стая  с  DVD, а хигиената там спроед мен винаги е била на ниво макар,  че беше доста тясничко.

# 418
Явно АГ Варна си е porca miseria par excellence, но клиниките в София не се различават чак толкова от Мемориал като условия. Дори и при Щерев е почти ОК.

# 419
Явно АГ Варна си е porca miseria par excellence, но клиниките в София не се различават чак толкова от Мемориал като условия. Дори и при Щерев е почти ОК.

Напълно съм съгласна с написаното. Аз като четох постовете на упорита за АГ Варна и се чудих как е възможно в 21-ви век да съществува подобна мизерия.
А новата клиника на д-р Владимиров наистина е на страхотно ниво по отношение на сграда и оборудване. http://www.ivf.bg/index.php/bg/za-nas/virtualen-tur

Общи условия

Активация на акаунт