Ин-витро в Истанбул 4

• 58 988
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
И аз от Щерев съм доволна,въпреки че нямам положителен резултат в ЩЕРЕВ,съм си доволна от моята лекарка и от условията и след упойката от пукнцията се чуствах отлично,стаята за даване на материял мъжо сподели ,че си ок.На нас тук в БГ не ни липсват лекари,а ембриолози и техника.Това е моето мнение..)))

# 421
Аз така ни в клин, ни в ръкав ама да кажа :
новата клиника на Владимиров по условия може да се конкурира с Мемориал.

# 422
момичета, тъй като подхванахте темата за "необременяването с излишна информация"- от личен опит-аз също бях решила да не питам неща,които ме обременяват и да се насладя на времето прекарано в Истанбул. При предишните ми опити в БГ непрекъснато питах лекаря ми, задавах хиляди въпроси,за да знам кое как се случва и защо така се случва..... В Мемориал се бях оставила изцяло в ръцете на лекарите и не питах, само слушах това, което те решат,че е необходимо да ми кажат. Може би само две-три неща съм ги попитала през цялата стимулация. Сега обаче осъзнавам за себе си, че това е било грешка!!!! Не че аз можех да променя нещо,ако знаех повече подробности за това как протича стимулацията ми, но мисля,че когато човек се интересува повече и показва, че знае за какво става въпрос, с други очи се гледа на него. Същото го забелязах и при лекарите в Мемориал-не че съм се чувствала пренебрегната, но отношението им ставаше различно в малкото случаи, когато съм им задавала въпроси. Иначе на всеки мой въпрос отговаряха много обстойно. За себе си съм решила,че при следващия опит ще си питам всичко, което ме интересува.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 14:14 от Blumchen

# 423
И аз споделям мнението, че нашите доктори са добри, но ни липсват ембриолози и техника! И това е единствената причина всички да пишем точно в тази тема. А също така и че човек трябва да е добре информиран за всички неща, които го интересуват - в нета инфо бол. А особено когато се отнася до здравето му да е напълно в час кое как протича и защо се прави.
И съм убедена в думите на Блумхен, че отношението се променя, когато насреща си докторите видят ерудиран и начетен пациент!

Да попитам нещо: в мейла от Кюбра с изследванията за първичния преглед не видях да искат АМХ и Инхибин Б. Дали ги е пропуснала или наистина не са нужни?

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 12:28 от * sunflower *

# 424
Момичета UPORITA меко казано здраво ви " хлъзга" за условията в АГ-Варна, въобще никого не са пратили в общата тоалетна да дава материал - има си оборудвана стая / от много отдавана/ и който желае дава там, който не носи от вкъщи до определено време.
Не зная какви са нейните мотиви, но въпреки всичко трябва да сме обективни в даването на инфо и да не си измисляме глупости : че й казвали чакай да пуша една цигара и тогава ще те прегледам - то Александров въобще не пуши и е върл противник на пушачите. Нито пък са й казали да чака че са в почивка, защото там организацията е такава, че докато не се свърши всичко почивка няма, няма даже хапване - всички ядат към 16 ч. когато вече работата е свършена.
Нямах никакво намерение да пиша, но тази откровенна лъжа с тоалетната не можах да подмина.
Успех на всички.

# 425
Така е, Блумхен, всеки си преценява кое е най-добро за него. Ако имаш пълно доверие на лекарите, може и да е по-разумно да не се задълбочаваш, но аз мисля, че ако човек сам не си помогне, никой друг няма да му помогне. Все пак за лекарите това е само работа. Може би това, че съм приела стерилитета като интелектуално предизвикателство е грешка, но не виждам докъде щях да стигна, ако се бях оставила на докторите да правя с мен каквото могат, защото те са експериментатори по дефиниция, да не кажа, че са модерните инквизитори.

# 426
И аз съм съгласна с vi_ga,тук си споделямае за да може да си помагаме взаимно,точно тази информация която ти намираш за излишна,за нас е най важна за да разберем как е повлияла самата стимулация,та това е най важното ти сама го каза в поста си,но както да е постовете са ти винаги подробни за всичко от началото,но щом така си сметнали за добре това си е твое решение.Пожелавам ти успех!
------------------------------------------
Не сте ме разбрали добре, за мен лично е излишно да я знам тази информация, колко точно са били стойностите на хормоните ден за ден, за да не се вкарвам във филми и да тръгвам да ровя из нета дали са нормални тези стойности и да се тревожа, ако има някакви разминавания. Но дори и да искам да знам тези стойности, няма как да ги разбера, защото като дам сутрин кръв в лабораторията не ме карат следобед да ходя да си взимам резултатите и да ги нося на лекарите, а резултатите се изпращат автоматично на екипа и на мен следобед само ми пращаха смс с дозата за вечерта. Така че колкото и да искам да дам някакви данни, за да си сравните стойностите, за съжаление няма как да стане. Пункцията я правят когато фоликулите станат около 20-21 мм, но мисля, че и в Бг е така, поне при предния ми опит в АГ-Варна пак беше така. При прегледа лекарката не коментира подробно всеки фоликул, само казва, че всичко е наред. Аз гледах на монитора като ги мерят и забелязвах, че на всеки следващ ден са порастнали с около 2 мм. Но пак казвам, че дали нещо е нормално, се преценява за всеки организъм, според индивидуалните му специфики. Аз лично относно извадените яйцеклетки ембриончета съм леко суеверна и бих искала да кажа подробностите като имам окончателни резултати. Днес ми казаха само, че са оплодени и много се надявам да се развива всичко така добре, както до сега, за да  мога да се похваля с ++++ резултат!  

# 427
Изобщо не се заблуждавайте, че българските лекари са толкова добри!

# 428
  • София
Упорита,радвам се,че  и пункцията е минала според очакванията ти. Дано и ембритата сега да се развиват перфектно  Praynig
Blumchen,аз също не споделям идеята с "необременяването". Все пак,като става въпрос за моето здраве,независимо с какво доверие подхождам към лекаря,бих искала да знам какво се случва. По същия начин,въпреки,че имам пълно доверие на лекарката ми в Щерев,ако беше тръгнала да ме блъска с разни неупогени,хормони на растежа,да ми се разхожда из матката всеки месец и подобни простотии,както се практикува в една друга клиника,нямаше да го допусна,защото не искам да се превръщам в опитно зайче,без ясни отговори за ползите и последствията от такива експерименти.
vi_ga, не съм съгласна да отричаме всичко тук. И тук и там, има успехи,има и неуспехи. Все пак, и при нашите лекари са се родили доста бебета и,не е било само въпрос на късмет, а вярвам,че и на умения. За съжаление,в някои случаи,поне за мен,ембриолозите и апаратурата не стават, а успехът на опита зависи предимно от това  Sad

# 429
Uporita, чудесна новина, че всички са се оплодили  Peace Hug Само така, чакам те с още по-хубавите новини  Peace Praynig Hug Hug Hug

# 430
Явно АГ Варна си е porca miseria par excellence, но клиниките в София не се различават чак толкова от Мемориал като условия. Дори и при Щерев е почти ОК.

Напълно съм съгласна с написаното. Аз като четох постовете на упорита за АГ Варна и се чудих как е възможно в 21-ви век да съществува подобна мизерия.
А новата клиника на д-р Владимиров наистина е на страхотно ниво по отношение на сграда и оборудване. http://www.ivf.bg/index.php/bg/za-nas/virtualen-tur

Joy възможно е, възможно... в тина киркова бяха завряли мъжа ми в коридора на едно килерче!, където нямаше нито къде да седне, нито въздух, нищо, и тъмно отгоре на всичко, и след 10 мин неуспешно свършване го изгониха  #2gunfire , защото  Shocked това бил складът за упойките!
за щерев е вярно - има кожен диван с хартиена ролка, тоалетна с душ, спинания и двд  Wink и съпругата се допуска с него  Joy, което определено му помага на моят  Laughing

# 431
Момичета UPORITA меко казано здраво ви " хлъзга" за условията в АГ-Варна, въобще никого не са пратили в общата тоалетна да дава материал - има си оборудвана стая / от много отдавана/ и който желае дава там, който не носи от вкъщи до определено време.
Не зная какви са нейните мотиви, но въпреки всичко трябва да сме обективни в даването на инфо и да не си измисляме глупости : че й казвали чакай да пуша една цигара и тогава ще те прегледам - то Александров въобще не пуши и е върл противник на пушачите. Нито пък са й казали да чака че са в почивка, защото там организацията е такава, че докато не се свърши всичко почивка няма, няма даже хапване - всички ядат към 16 ч. когато вече работата е свършена.
Нямах никакво намерение да пиша, но тази откровенна лъжа с тоалетната не можах да подмина.
Успех на всички.
---------------------
Ха ха ха, колко смешно! Смесваш нещо информацията от постовете ми, за цигарите и почивките ставаше въпрос как по принцип се работи в Бг във всяка една сфера например. Когато ходих за изследванията за Рубеола в ХЕИ точно това ми казаха - изчакай да си изпуша цигарата, че ми започва почивката, после ще си платиш изследванията. В АГ Варна  може и да има специално пригодена стаичка, ама явно е само за хора с връзки или по-специални пациенти, защото лично със съпруга ми сме били в коридорчето, когато Ани прати едно момче да даде материал с думите: "Отиди ей там  в тоалетната за материал" и той отиде и след малко излезе с бурканчето с материала. Това си беше героизъм от негова страна.
А ти ако обичаш не се изживявай като адвокат на Александров. Аз не съм против него, нито лично го плюя, обективно описвам нещата в АГ-Варна и в Мемориал. Всеки има глава на раменете си, за да прецени и да направи своя избор.
Всичко е видно от снимките, ако искаш да ме опровергаеш за условията в АГ-ВАрна, нареди до всяка моя снимка от Мемориал аналогична от АГ-Варна, пък  било то и тоалетните!

# 432
  • София
Като си говорите за условия да поспамя и аз. В Майчин дом мисля водят класацията, материал за спермограма зад една завеска, така каза мъжа ми, 4 пъти е ходил там.
Само мога да си представя "женската" част как е  Rolling Eyes

# 433
  • София
Като си говорите за условия да поспамя и аз. В Майчин дом мисля водят класацията, материал за спермограма зад една завеска
Тъй,тъй, а зад нея,една леля се разхожда,потропва с токчета и говори /почти крещейки,защото от другата страна не я чуват/ по телефона .....и моят е "впечатлен" от условията там

# 434
Ама не ги жалете толкова тия ваште мъже! Все пак действието се нарича "мастурбация", докато нашето е "операция".

Общи условия

Активация на акаунт