Църквата се произнесе днес.

• 31 462
  • 844
  •   1
Отговори
# 255
Кофти си е. Вместо да се молим и да принасяме дарове на църквата, разчитаме на друго.

# 256
Цитат
Поради това Българската православна църква по крайно снизхождение може да допусне  „ин витро”/„ин виво” оплождане, при което се използва биологичен материал, принадлежащ само на двамата съпрузи за създаване на ембриони, всеки от които се имплантира в съпругата без да се унищожава нито един от тях като те се износват единствено и само от съпругата.
По този начин целостта, единството и хармонията в семейството в значителна степен биха били запазени
Каква е разликата между между биологичен материал принадлежащ на двамата съпрузи и такъв не на двамата или на единния от тях.
Явно в подчертаното. Как не съм знаела рецептата до сега.

# 257
  • Поморие
Кофти си е. Вместо да се молим и да принасяме дарове на църквата, разчитаме на друго.
То и това другото ,на което разчитат двойките със стерилитет /лекарска помощ/  хич не струва малко пари да ти кажа.Работата в случая е "от трън та на глог".Като се замисля май поповете са прави в този случай за едно-осинови си детенце и не се занимавай с доктори, ,с попове и др.които предлагат изцеление.

# 258
Като се замисля май поповете са прави в този случай за едно-осинови си детенце и не се занимавай с доктори, ,с попове и др.които предлагат изцеление.
Хората искат да имат свое дете и това е по- силно от другото.
Не може да се съди никой който иска да пробва и да му се предостави тази възможност.
За християнската религия по този въпрос да не изказвам мнение, че ще прозвучи повече от вулгарно.

# 259
  • Най-сетне у дома
То и това другото ,на което разчитат двойките със стерилитет /лекарска помощ/  хич не струва малко пари да ти кажа.Работата в случая е "от трън та на глог".Като се замисля май поповете са прави в този случай за едно-осинови си детенце и не се занимавай с доктори, ,с попове и др.които предлагат изцеление.

Чудесно! Приветствам, осинови си. Същото се отнася за всички останали, които предлагат осиновяването като най-работещ и единствен начин за справяне с травмата от безплодието (не казвам, че ти го правиш  Peace). Но все пак предлагам да оставим на хората избор, а? Да имаш избор е хубаво нещо  Hug

# 260
  • Колибите
справяне с травмата от безплодието.

Захапах migito, няма да е коректно да премълча.
Не се чувствам безплодна, и съм в процедура по осиновяване на дете.
Кой каквато дълбинна, семиотична и семантична анализа да прави.

# 261
  • Най-сетне у дома

Не се чувствам безплодна, и съм в процедура по осиновяване на дете.
Кой каквато дълбинна, семиотична и семантична анализа да прави.

Розмариня, "безплодие" е по-емпатичният начин за описване на проблема на двойки, които не могат да имат деца чрез спонтанно забременяване. И със сигурност никой не се буди сутрин с мечтата за затруднения със забременяването и износването.  Тези проблеми, съдейки по постовете на потребители в подфорума "Проблемно забременяване", са ужасно травматични. Да отричаш емоциите и преживяванията на огромна група хора е причина ти самата да бъдеш захапана, така, че по-лекичко, моля!  Peace

Да родиш дете е само един от начините да бъдеш родител. Можеш да осиновиш също. При някои работи, при някои - не. Аз, например, попаднах в графа "вторичен стерилитет", след раждането на сина ми загубих бременности и това ме травмира ужасно. Нямам потребност да отричам емоциите си, от това няма да изчезнат, просто няма да ги съзнавам, но те ще се връщат под друга форма. Случилото се е безпощаден факт, чисто и просто.

Така, че - повтарям се, има повече от един начин да станеш родител. Все пак отново предлагам да оставим на хората възможност за избор - както на емоции, така и на варианти за изход от тежка за тях ситуация. Успех с процедурата по осиновяване и успешна адаптация!

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 14:46 от Saule

# 262
  • Ямбол
Аха, значи вече църквата е "мила" и "добра" и от нея да мине разрешава ин витро, но само с биологичен материал на родителите, понеже "По този начин целостта, единството и хармонията в семейството в значителна степен биха били запазени", т.е. за ин витро само собствен материал, а за осиновяване може и чужд.
Върти се като дяволска опашка, ама хайде, ще се направя, че не съм видяла противоречията им отново.

# 263
  • Поморие
Цитат
Да имаш избор е хубаво нещо
Права си! Hug
Лошото в случая обаче е,че няма избор.Срещу природата не можеш да се бориш.

# 264
Ауу, мерилин, ама добре, че дойде ти да кажеш, кой има и кой няма избор.

# 265
  • Колибите
...Случилото се е безпощаден факт, чисто и просто...[/quote]

Бих си позволила да те поправя само в частта: не е безпощаден факт, а просто факт.

Исках да съм коректна към потребителката migito; имам тази амбиция - в личен и житейски план да бъда максимално коректна. Най-много страдам, когато реагирам или се изкажа невярно, неточно или преднамерено или неосъзнато грубо към някого. Пък как щял да ме нарече някой, ми е...
Освен това, не съм човек, който си оставя магарето в калта. Особено в един особен смисъл.

Наречи го ако искаш, стесняване на съзнанието.

Ако желаеш да ми бъдеш полезна, напиши ми го, моля, на латински, че не можах да го намеря.

# 266
  • София

Ти я захапа за "бездетна", не за "безплодна"  Wink

Със сигурност вече няма да си бездетна, когато се срещнеш с детето си, още преди да заживеете заедно, но недей да се обиждаш на хората, които не са искали да те обидят  Simple Smile
Не се обиждай и на тези, които искат да те обидят - те пък най-малко заслужават да им обръщаш внимание  Hug

# 267
  • Най-сетне у дома
Цитат
Да имаш избор е хубаво нещо
Права си! Hug
Лошото в случая обаче е,че няма избор.Срещу природата не можеш да се бориш.

Мелилин, не е природата това, срещу което се борим - борим се с проблема. На мен ми предстои сериозно замисляне дали да се хвърлям в битката за второ дете, при положение, че това за мен ще е времеемко и емоционално занимание, а синът ми е само на 3 и си иска доста грижи. Но ако него го нямаше, щеше да е "инвитро до последен дъх", пък ако ще и БПЦ да се разстрои  Laughing Успех  Hug                                                              

Розмариня, както Jarrita ти е обяснила, между "безплодие" (което е по-щадящият вариант от "стерилитет") е много различно от "бездетие". А щом имаш амбицията да си коректна, не ме поправяй за това какви са емоциите ми. За мен загубите на бременности са безпощаден и унищожителен факт, както за повечето хора. И няма значение колко деца имам преди трите си загубени бременности, мен те почти ме убиха.

# 268
http://novatv.bg/news/view/2012/01/03/25201/

еееех къде бе, КЪДЕ ги намират т.нар. "богослови". Ама как е възможно подобно тесногърдие, несъпричастност и с извинение малоумие ...

айде сега всички спрете да ходите по клиниките и ходом марш към Долни Воден ... ooooh!

# 269
За пореден път да попитам- какво точно ви учудва в позицията на Църквата?

Ето, и в дадената от теб статия пише, че за гостенката в предаването "ин витро е била единствената възможност да има дете". Това не е и заблуждаване? Възможност да имаш износено от теб дете- да, но дете можеш да имаш и чрез осиновяване. Колко поредни неуспешни опита ин витро са морални?

Общи условия

Активация на акаунт