Църквата се произнесе днес.

• 31 321
  • 844
  •   1
Отговори
# 75
Интересно ми е дали БПЦ отказва да кръщава заченати "небогоугодно" деца newsm78
Или в момента на изваждането на пачката те автоматично се превръщат в желана от Църквата таргет група?

Абе то май и децата без брак не са богоугодни по каноните  newsm78, ама да ви кажа дъщеря ни /както вероятно много други деца на двойки без брак/ е кръстена. И отчето не е отворило дума за това, че нямаме брак. Така, че както всеки се е досетил - лицемерието им край няма. По темата - църквата да си се изказва, колкото ще, радвам, се че не сме религиозна държава и че не сме възпитавани по нейните канони - много нещастни семейства щеше да има.

# 76
Я. що се клател мониторът на таз тема. Тука бутали църквата.
Ако остане от изолирбанда, да не забравите за Ватикана, че по-лани сте го пропуснали - да му залепите устата като заклейми Нобеловата награда за бащата на бебето в епруветка (Робърт Едуардс).

Та като отмените Ватикана, одма ще издухате и Източноправославната (църква). Освен, ако не ви е по-важен обратният ред, де.
Първо - бутате дузината (и кусур) източно-православни, пък Ватикана го оставяте, щото той си е по-така, дет се вика, той мож да изразява мнение, друго си е. Я против стволовите (ембрионални) клетки, я против клонирането, абортите, едно-друго, ама вие почнете от източноправославната. Освободете българското човечество от нея, щото тя, дет се вика една инквизиция си е нямала за респект, пък сега - мнение имала. Как тъй, виж ти.

# 77
  • София
Я. що се клател мониторът на таз тема. Тука бутали църквата.
Ако остане от изолирбанда, да не забравите за Ватикана, че по-лани сте го пропуснали - да му залепите устата като заклейми Нобеловата награда за бащата на бебето в епруветка (Робърт Едуардс).

Та като отмените Ватикана, одма ще издухате и Източноправославната (църква). Освен, ако не ви е по-важен обратният ред, де.
Първо - бутате дузината (и кусур) източно-православни, пък Ватикана го оставяте, щото той си е по-така, дет се вика, той мож да изразява мнение, друго си е. Я против стволовите (ембрионални) клетки, я против клонирането, абортите, едно-друго, ама вие почнете от източноправославната. Освободете българското човечество от нея, щото тя, дет се вика една инквизиция си е нямала за респект, пък сега - мнение имала. Как тъй, виж ти.

Ватиканът отдавна си е изказал мнението по посочените проблеми, затова не е удостоен с внимание. БПЦ тепърва се е сетила да го направи. По отношение на ин витрото е закъсняла с около 30 год. обаче.

# 78
  • sofia
Знаете ли от кое ме заболя много снощи ? Гледахме в къщи програмата от площада и настъпването на новата година. Всичко беше ок и в един момент както по традиция пуснаха запис на "Многая лета". Тогава мъжа ми каза ,а аз го погледнах като опраена ........"Къде е църквата тука, как поздравява миряните си сега, пак записи пускат ".
Та, да, къде е ( и трябва ли) в такъв момент някъде от някой храм (както на Великден) да има литургия? Не е ли работа именно на църквата да излезе и покаже, да обедини българите? Ей, така, за разнообразие, да покаже , че поне я има....Или ще е лицемерие? Разсъждавам на глас. Просто църквата липсва, факт. Липсва най-много там където и комуто е нужна. А се показва там ,където й е угодно. Обслужва интерсите на ДС , а не на гражданите. Защитава свои интереси, а не наши. Съди, онези, които трябва да закриля. Вони!

# 79
Ватиканът отдавна си е изказал мнението по посочените проблеми, затова не е удостоен с внимание. БПЦ тепърва се е сетила да го направи. По отношение на ин витрото е закъсняла с около 30 год. обаче.

За това също става въпрос - реакциите й са прекалено забавени.
Познавам деца, родени след ин-витро, които вече на свой ред са родители /по естествен път/. И БПЦ сега се сети да ги обяви за неестествени /а поколението им като какво би следвало да се приема?/. При това, едната жена ми е по-близка и помня /т.е. религиозна е/ как навремето се молеше ин-витрото да е успешно и да е всичко наред с децата й. Та явно Господ е чул молитвите й... Sunglasses

# 80
  • София
Знаете ли от кое ме заболя много снощи ? Гледахме в къщи програмата от площада и настъпването на новата година. Всичко беше ок и в един момент както по традиция пуснаха запис на "Многая лета". Тогава мъжа ми каза ,а аз го погледнах като опраена ........"Къде е църквата тука, как поздравява миряните си сега, пак записи пускат ".
Та, да, къде е ( и трябва ли) в такъв момент някъде от някой храм (както на Великден) да има литургия? Не е ли работа именно на църквата да излезе и покаже, да обедини българите? Ей, така, за разнообразие, да покаже , че поне я има....Или ще е лицемерие? Разсъждавам на глас. Просто църквата липсва, факт. Липсва най-много там където и комуто е нужна. А се показва там ,където й е угодно. Обслужва интерсите на ДС , а не на гражданите. Защитава свои интереси, а не наши. Съди, онези, които трябва да закриля. Вони!

Нова година не е църковен празник. Не може да има литургия по повод настъпването й. Противоканонично е.

# 81
  • Пловдив
Помните ли онзи виц, който завършваше с „... А вие защо избивахте цветнокожи?", същата работа.
Ама на мен пари за кръщене ми взеха. Хем като си говорехме със свещеника (много приятен човек между другото), стана дума и как е зачената дъщеря ни.
Дори не искам да ги коментирам. Сещате ли се кога скоро БПЦ е благословила нещо си. Ей така да излезе с официално становище и да каже „това е богоугодно дело". Ама плюха по статуята на езическа богиня, по статуята на влюбените дракони,, по не помня още какво. Анатемоса един поп лекарка изповядала, че прави аборти - официални при това. Друг пък гони инвалиди....

# 82
  • sofia

Нова година не е църковен празник. Не може да има литургия по повод настъпването й. Противоканонично е.

Peace

# 83
...Ако остане от изолирбанда, да не забравите за Ватикана, че по-лани сте го пропуснали - да му залепите устата като заклейми Нобеловата награда за бащата на бебето в епруветка...
Ватиканът отдавна си е изказал мнението...
БПЦ... По отношение на ин витрото е закъсняла с около 30 год. обаче.

Ватикана осъди решението на Нобеловия комитет да присъди наградата в областта на физиологията и медицината на британеца Робърт Едуардс за разработването на технологията за ин витро оплождане преди година, не "преди 30".

Ма вие взривете БПЦ, де. Щото "сте закъснели" за Ватикана.
Пък и не ви е "приоритет". Виж БПЦ силно пречи на някого.

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 00:10 от Холограма

# 84
БПЦ може ли да се заеме с по Богоудобни дела, като например да разберем за какво по-точно съществува, вместо да се произнася.

# 85

Не че Ватикана нямат изцепки, но нямат само изцепки. БПЦ не сътворява нищо друго.

А и изобщо тази логика ми е странна - щом Ватикана каже глупост, ок е и БПЦ да го прави.

Освен това, Ватикана влияе по-малко на моя живот от БПЦ. Също, моите данъци не отиват да покриват неговите разходи.

# 86
...

Бог не е в църквата, като институция /поне не и според Библията и още по-малко в лицето на самозабравили се свещеници/.
Пък, който иска, да подкрепи църквата - има си начини. Не просто да размахва пръст с гръмкото обръщение "вие". Peace

БПЦ може ли да се заеме с по Богоудобни дела, като например да разберем за какво по-точно съществува, вместо да се произнася.
  bouquet

# 87
Сещате ли се кога скоро БПЦ е благословила нещо си. Ей така да излезе с официално становище и да каже „това е богоугодно дело".

Peace И това ме дразни - изказванията и действията им са изключително в негативен аспект. Все нещо забраняват, анатемосват, изискват. Какво предлагат в замяна всъщност?

# 88
Какво предлагат в замяна всъщност?

Е как какво - непорочно зачатие!

Бързо, евтино, безболезнено, но с много силен ефект.

# 89
Ако погледнем безпристрастно, църквата донякъде има право. Домовете за деца лишени от родителска грижа са препълнени. Би било хубаво да се улесни процедурата по осиновяване, за да могат повече хора да преминават през нея и съвсем малките дечица да бъдат осиновявани бързо, за да не страдат и да не им се изкривява психиката в тези приюти, но пък от друга страна всеки иска да отглежда свое биологично дете - своя кръв. Въпросът е деликатен.

ОК, да, нека улеснят процедурите за осиновяване. Но от друга страна как ще се пресяват наистина свестни кандидати?? Питам не с цел заяждане, процедурите ако са добри, нека са такива. Проблемът е, да няма такива домове и деца, които да са изоставени. Ако църквата иска нещо да направи, ми да се заеме тогава с морална подкрепа на родители, които са принудени поради безпаричие да си оставят децата в домове... А не само да размахва пръст ! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт