Църквата се произнесе днес.

• 31 140
  • 844
  •   1
Отговори
# 600
Българската църква са направо революционери щом приемат инвитрото. Сега остава утре сутринта да се обявят и за сурогатното майчинство.
Е ,те в своето височайшо невежество го признаха! Оказа се,че признават ин-витрото само с материал на Съпруга,но никъде не казват за яйцеклетките! Ами ако те са донорски, то съпругата не се ли явява един вид "сурогат"!?
За мен е важно когато искат  мнението на някого то да е компетентно и подплатено с факти! Да ме прощават ама "светите отци" се изложиха да не казвам като какво.....!
 Остава им само да се нашибат "С КЪСМЕТЛИЙСКИ КЛОНКИ" за опрощаване на греховете им!

# 601
  • София
Да разбирам ли, че приемаш зачеването чрез гълъб за едно нормално явление, което трябва да се разпространи, с благословията на Църквата?
Че то това по задължение си е благословено от църквата. Simple Smile
Значи според теб ПЦ приема содомията?

Ти го казваш Mr. Green
Къде?

# 602
  • София
Остава им само да се нашибат "С КЪСМЕТЛИЙСКИ КЛОНКИ" за опрощаване на греховете им!
Какви са тези клонки, че ми стана интересно? Mr. Green

# 603
Да разбирам ли, че приемаш зачеването чрез гълъб за едно нормално явление, което трябва да се разпространи, с благословията на Църквата?
Че то това по задължение си е благословено от църквата. Simple Smile
Значи според теб ПЦ приема содомията?
Ти го казваш Mr. Green
Къде?
Във въпроса си по-горе.

# 604
  • София
Очаквам твоето мнение по въпроса си.

# 605
Какви са тези клонки, че ми стана интересно? Mr. Green
;-  action032
 Laughing

# 606
  • Най-сетне у дома
Хм, слизам от самолета, пускам си новините и гледам - едни хора в черни раса и бели бради се извиняват по повод гафа с инвитрото. Уточняват, че ще коригират неверните и изопачени медицински факти в становището си и дебело подчертават, че никак, ама никак не са против АРТ, при положение, че ембриони не се унищожават. Другото смислено нещо е, че не казват "ама не, не, вие сте ни разбрали грешно", а казват "едни хора между нас сбъркаха и ние ви се извиняваме от тяхно име". С което за мен дебатът се изчерпва, световното малоумие намалява с поне един грам (а това не е малко) и така... Браво!

Още по-браво, че т.нар. pressure groups вече работят и в България, че когато хиляди хора спонтанно се обединят около някаква кауза, адресираща безобразие, от това има ефект.

# 607
Българската църква са направо революционери щом приемат инвитрото. Сега остава утре сутринта да се обявят и за сурогатното майчинство.
Е ,те в своето височайшо невежество го признаха! Оказа се,че признават ин-витрото само с материал на Съпруга,но никъде не казват за яйцеклетките! Ами ако те са донорски, то съпругата не се ли явява един вид "сурогат"!?
Да стана като "не пожелавай жената на ближния". За мъжа нищо не се казва.

# 608
Аз не разбирам какви доказателства и факти очаквате от църквата.  Rolling Eyes

# 609
Казаха, че и яйцеклетките трябва да са на жената. Лошото е, че  трябва да се трансферират всички оплодени mrgreen:

# 610
Казаха, че и яйцеклетките трябва да са на жената. Лошото е, че  трябва да се трансферират всички оплодени mrgreen:
Ако едното или другото или и двете не са защо не може?

# 611
Казаха, че и яйцеклетките трябва да са на жената. Лошото е, че  трябва да се трансферират всички оплодени mrgreen:

Предполагам защото е донорство. Не казват точно защо...поне аз не съм прочела никъде

# 612
Казаха, че и яйцеклетките трябва да са на жената. Лошото е, че  трябва да се трансферират всички оплодени mrgreen:

Предполагам защото е донорство. Не казват точно защо...поне аз не съм прочела никъде
Нали донорството пишеше, че го приемат или не става въпрос за генетичен материал.

# 613
Донорството на биологичен материал вероятно е недопустимо, защото бракът е свещен съюз, а децата логично се създават от влезлите в съюза. Получава се вид генетична изневяра. Simple Smile
А относно трансферирането на всички оплодени яйцеклетки мисля е ясно- те, оплодените яйцеклетки, носят душа.

# 614
Против донорството на всякакъв генетичен материал са.

Общи условия

Активация на акаунт