КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 703
  • 809
  •   1
Отговори
# 570
Много се радвам, че има и хора, които се замислят.  Точно това искам да постигна, деца да се осиновяват само от хора, които могат да бъдат родители.   Включително и да се направят законодателни промени, за да се предотвратят лошите приказки.  А на въпроса не знам как бих отговорила.    Имам момченце на 7 години, но всеки път когато го погледна, виждам и нещо от менв него. Не знам как и дали бих могла да обичам осиновено дете. Но аз съм осиновена и имам много лоши спомени, затова може би не искам и не мога да отговоря на този въпрос. Не знам дали ако нямах дете, щях да се замисля за осиновяване,  може би не, не мога да преценя..

# 571
  Точно това искам да постигна, деца да се осиновяват само от хора, които могат да бъдат родители.   

Съжалявам за разочарованието, но няма как да се получи.
Нито е възможно да се раждат деца, само от родители, които могат да са отговорни, любящи,подкрепящи и съзидателни, нито е възможно  деца да се осиновяват само и единствено от перфектни осиновители.Абсурдно е, помисли си.

Наталия, някога този подфорум беше безкрайно полезен, всъщност от началото на създаването му.Заради скудоумие, ограниченост, шаблонни вярвания , хеле и от "специалисти"и ред подобни причини е обречен на вегетиране и израждане.

Пък децата имат простичка нужда от обич и закрила, това е.Не от феи, не от перфектни родители и каквото там се сетиш.

# 572
  • Вън от пространство и време
...Включително и да се направят законодателни промени, за да се предотвратят лошите приказки...

O... милааа, няма как да се предотвратят чрез закон. Просто трябва обществото като цяло да извърви пътя си. А това не е невъзможно. Когато аз бях малка на децата на разведени родители се гледаше съвсем не по този начин, по който сега. Сега това обстоятелство на никого не прави впечатление, но тогава бяха заклеймявани. Заклеймявани бяха и хората които съжителстваха без брак и децата им. Отношението към осиновяването също си върви по своя път и се ороменя и определено е много по-лесно сега да си осиновител. Много повече информация има.

Колкото до въпросите ти - преди да осиновя имах само два 100-процентови отговори - на въпроса дали ще кажа на детето си и на въпроса с наследството. Никога и през ум не ми е минавало, че на дете влязло в семейството чрез осиновяване не се полагат абсолютно същите наследствени права, както на рождено. А ако някой роднина реши да оспори това просто ще остане да ни свързва само кръвната връзка.

# 573
Искам да се извиня, ако съм обидила някой.  bouquet Просто това е моето мнение.Моето решение.Моят живот.Не искам с никого тук да влизам в безмислени спорове...в крайна сметка целта ни тук е една и съща.Напротив, много бих се радвала да се запознаем "на живо" един ден...
В понеделник сме на някаква среща, там където ще бъде обучението.
Самото обучение е на 23, 24 и 30, и 31 януари.Много е недомислено, че дните са по средата на седмицата, ама това е положението.  Laughing
Поздрави на всички вас!  bouquet
Форест Гъмп   bouquet извинявай!

# 574
  • Вън от пространство и време

Искам да се извиня, ако съм обидила някой.  bouquet Просто това е моето мнение.Моето решение.Моят живот.Не искам с никого тук да влизам в безмислени спорове...в крайна сметка целта ни тук е една и съща.Напротив, много бих се радвала да се запознаем "на живо" един ден...
В понеделник сме на някаква среща, там където ще бъде обучението.
Самото обучение е на 23, 24 и 30, и 31 януари.Много е недомислено, че дните са по средата на седмицата, ама това е положението.  Laughing
Поздрави на всички вас!  bouquet
Форест Гъмп   bouquet извинявай!

Hug Само че така и не разбрах за какво се извиняваме взаимно.

Искрено ти желая да се сбъдне в най-скоро време каквото искаш!   bouquet

# 575
Благодаря!Дано на всички ни се сбъднат мечтите за дете!

# 576
Наталия, твърде много спекулираш на темата относно мотивите на един осиновител да стане такъв, дали той може да обича "чуждо дете", какво представляват гените за него и подобни... Несериозно е. Разбирам горчилката ти, но какво очакваш от пишещите тук? Да предпазиш, както споменаваш, други деца от това, което си преживяла ти? И как конкретно ги предпазваш? Ако не беше толкова нелепо това изказване, щеше да ми е смешно... Притеснява те, какви майки са (или ще бъдат) пишещите в тази тема? Защо? И в крайна сметка възрастта ли е проблем според тебе или това, че "кръвта вода не става" и че "няма начин осиновители искрено да разбират и обичат осиновеното си дете"? Много едностранчиво разсъждаваш... Сигурно е нормално предвид болката ти, но това не означава, че твоето мнение отговаря на реалността...

Имам момченце на 7 години, но всеки път когато го погледна, виждам и нещо от менв него. Не знам как и дали бих могла да обичам осиновено дете.
Това са твоите усещания в тази връзка, но не ги прехвърляй върху всички. Да, има много хора, които като тебе си дават сметка, че не биха могли да обичат осиновено дете, но те и в повечето случаи не се решават на такава стъпка.... Светът е шарен. Аз пък имам съученичка, която разказа, че от раждането си не могла да заобича сина си (който сега е на 19), че страда от това, но не може да промени чувствата си. Добре че не смята, че всички майки са като нея... Wink

Съгласна съм, че има и несполучливи осиновявания. За съжаление съм чувала, че и разсиновяванията у нас не са малко. Ужасно е, но нека не обобщаваме като цяло за осиновяването! Още повече в тази тема.

# 577
Никой не знае какъв родител ще бъде , докато не стане такъв .
Едно е да искаш дете , друго е да го имаш , без значение по какъв начин , и да поемеш всички съпътстващи отговорности .
Не винаги родител и дете си пасват като характери и темперамент , това с обичането също не винаги се случва  веднага , дори и при раждане .

Не е лесно , с две думи ...
Но пък си струва ! Peace

Успех на всички !  bouquet

# 578
# 579
Никой не знае какъв родител ще бъде , докато не стане такъв .
Едно е да искаш дете , друго е да го имаш , без значение по какъв начин , и да поемеш всички съпътстващи отговорности .
Не винаги родител и дете си пасват като характери и темперамент , това с обичането също не винаги се случва  веднага , дори и при раждане .

Не е лесно , с две думи ...
Но пък си струва ! Peace

Успех на всички !  bouquet
  202uu 

# 580
Здравейте и от мен,реших и аз да се запиша при вас,ние миналата година юли месец получихме заповед че сме одобрени за кандидат осиновители и вече почти седем месеца по късно от никъде все още не са ни се обадили за детенце.Бяхме писали до 2 годинки сега след нова година решихме да промениме и да пишеме до 3 годинки,не е много времето което чакаме но може би ни се иска да стане по бързо.Дано по скоро се сбъдне мечтата на всички ни които чакаме да гушнем своето детенце Praynig

# 581
Здравейте и от мен,реших и аз да се запиша при вас,ние миналата година юли месец получихме заповед че сме одобрени за кандидат осиновители и вече почти седем месеца по късно от никъде все още не са ни се обадили за детенце.Бяхме писали до 2 годинки сега след нова година решихме да промениме и да пишеме до 3 годинки,не е много времето което чакаме но може би ни се иска да стане по бързо.Дано по скоро се сбъдне мечтата на всички ни които чакаме да гушнем своето детенце Praynig

Дай Боже! Hug
И късмет, защото си има значение.
Само да допълня нещо, което съм писала години наред- ако пишете здраво дете, а няма идеално здраво шансовете намаляват.Има много деца с лечими и преодолими заболявания.

А иначе- до 3г. всичките са си бебета!

# 582
  • София
А иначе- до 3г. всичките са си бебета!
определено до 3 г. всички са бебета, обаче едно е 2 години престой в институция, а друго - 3 години  Peace

# 583
Да попитам някой знае ли дали може да ни предложат детенце което е гледано в приемно семейство и вече е с подготвени документи за осиновяване или дете само то дом може да ни предложат Thinking

# 584
Сонита75 - и от приемно семейство може да е.

Общи условия

Активация на акаунт