КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 634
  • 809
  •   1
Отговори
# 90
  • Колибите
С тебе сме, мила Сара Hug. С тебе сме Hug.

# 91
  • Някъде в България
На колко беше малката, че не се сещам в момента newsm78. Ако е под година или около тази възраст - пюре, АМ /топла вода/, някаква каша от готовите в бурканче, вода нещо от този род но задължително носете поне два памперса и мокри кърпички, Судокрем или Бочко. Сигурно са ви казали за изписването какво да носите, но си вземете още един комплект дрехи задължително. Всичко се случва на път. Hug
И животът ви вече никога, ама никога няма да е същия  bouquet Стискам ви палци и попътен вятър дето се вика! Grinning

# 92
Сара, още веднъж едно огроомно честито и от мене ! newsm24 Flowers Four Leaf Clover

Предполагам, че след като ще пристигнете там към 10:30-11:00 часа , значи ще отпътувате обратно след обяда на детето. Това е чудесно време, защото пътя вероятно ще съвпадне със следобедния сън. Simple Smile Важно е, къде ще обядва госпожицата - в дома или с вас. Ако ще сте заедно, според мене е важно да вземете:
За обяда:
1. Лигавници (2 бр.);
2. Някаква кърпа или пелена: Ако ще използвате столчето за кола за храненето, евентуално ще е добре да имате кърпа, с която да го покриете да не се цапа;
3. Прибори за храната: чаена лъжичка, ако не си купувала специални;
4. Храна за обяд: примерно пюренце на Ганчев (чувала съм, че децата от домовете често ги знаят) или нещо, което си сготвила ти (напр.: картофена супичка, пилинце), но по-добре пасирано;
5. Сокче и/или водичка: Като цяло децата от домовете на тази възраст за съжаление не познават водата, но може да пият сокче или нектар, при това от чашка;
За пътя:
6. Някаква играчка: Предполагам, че ще се радва много на някоя музикална с копчета, които се натискат и издават звуци Примерно: такава
7. Одеалце - ако спи;
8. Памперси. Тя след като е на 1г.2м., вероятно ще и трябват номер 4 (7-18кг.) Аз съм доволна от марката на дрогериите ДМ Вabylove. На Pampers оранжевите: Simplydry са ужасни, другите са ок.Pampers Baby Dry на нас ни допадат, но са много по-скъпи от Вabylove;
9. Торбички: за мръсния памперс;
10. Цинково кремче, примерно Бочко;
11. Мокри кърпички: необходими и за храненето и за евентуално преобуване;
Следобед ще ви трябва евентуално:
12. Някаква каша, кисело мляко.. (ако сте на път - готова, иначе на Слънчо или други. Аз харесвам Безмлечна каша 7 зърна на Milupa или оризови каши, които смесвам с плодово пюре или банан... Готин справочник с кашите има ТУК)

А в книжката, която препоръчах, към края има част: "Буквар на грижите за малкото дете", която на мене много ми помогна.. Simple Smile Там са описани важни правила за здравословно и балансирано хранене, примерни менюта и рецепти, ако детето е твърде слабо/пълно и т.н...

# 93
Чандра както винаги много изчерпателен и точен отговор! Благодаря ти! Ще е полезен за всички нас!  bouquet

# 94
  • Някъде в България
Chandra_Den , супер си! Личи си, че на теб ти е с една година по-прясно Hug
Само да допълня, че и белите памперси на Памперс/сега ги рекламират/, които били много по-тънки и не знам какво още си,  пропускат и са голям боклук според майките, които още ползват.

# 95
Здравейте, чета ви, т.к и ние смятаме да подадем документи за осиновяване  Blush Много интересна тема, записвам се да ви следя Hug Peace Само да не ме изгоните, че не съм нито на 40, нито 40+ Embarassed все още  Mr. Green

# 96
Здравейте, чета ви, т.к и ние смятаме да подадем документи за осиновяване  Blush Много интересна тема, записвам се да ви следя Hug Peace Само да не ме изгоните, че не съм нито на 40, нито 40+ Embarassed все още  Mr. Green
Споко всички сме в кюпа. Mr. Green

# 97
  • Колибите

Добре дошла в темата и клуба  bouquet. Хайде, подавайте ги newsm10.

# 98
  • София
dor4eto48 , Hug,все тая с колко + и - си,добре дошла,както казва kartiche - в кюпа Grinning! Аз искам да споделя нещо с вас-утре става една година,от както сме вписани в регистрите на всички 28 РДСП...и-НИЩО Cry...за това днес отидохме в "нашето" ДСП И депозирахме декларация, с която правим някои промени,а именно-освен едно,може и две деца,възрастта,която бяхме посочили-от 6 мес. до 1 г. и 6 мес.,променихме на "от 1 месец до 2 годинки, и последна промяна-посочихме, освен български, и неизвестен произход.............надали е,заради това, на всяка цена да сме родители, надали е заради пустото му чакане-по-вероятно е,защото сме узрели и нещата са се избистрили,,Пожелайте ми късмет,по-малко сълзи,бързо чакане....това е...а,"дамата" Mr. Green.която ми прие декларацията -в Слатина сме ние, се засмя ехидничко и ме поизмъчи с глупави въпроси-да уточня дали да са с кръвно родство"тези близнаци"-цитирам я,или искаме просто 2 деца,а не 1-бавно и на ръба на беса в 9,00 часа й обясних,че може да са братя,може сестри, а може и да не са,но ако е 1-няма да сме против-просто допълваме и променяме....

# 99
  • у дома
Lisisko,нали помниш,че съм ти казала,че щъркела ви идва.
Относно този"неизвестен"произход,аз продължавам да съм в чуденка,какъв ще да е и не е ли повече объркваш.
Според мен всеки мес.трябваше да променяш по-нещо-да ти вадят папката и да дослагват,че да им писне,че им отваряш постоянна работа.
Утре има съвети-момичета дано са Вашите  Praynig

# 100
  • София
dgidgi ,  bouquet..объркващ е.., но и аз като мечо пух-колкото повече,толкова повече..и да, помня това,което ми написа за щъркела Hug...но ще трябва снега да го е позабавил     bouquet-за теб

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 16:06 от Lisisko

# 101
  • Някъде в България
Lisisko, ние пък изредихме произходите - примерно:български, турски, руски, еврейски, арменски и тн. каквито се сетиш в България и накрая писахме смесен, защото неизвестен ми е странно като понятие newsm78

# 102
Здравейте на всички 40+ мами и бъдещи такива!
Аз съм супер нова във форума, 42 години и от юни 2011 във регистъра за осиновители.Желанието ни е дете до 2 г, да не е от ромски произход, без значение пола.До сега нямаме нито едно предложение.Нямаше никакво специално отношение от страна на социалната служителка.Въпросът ми е колко време горе-долу сте чакали (има такъв форум, но не е много актуален-стари са данните),променяли ли сте критериите след определен период чакане..??Почти всичките ми познати казват, че без пари няма да стане SadИ за това ли трябват подкупи?!
Не знам как точно работи системата и леко вече се отчайвам!Ако може някой минал вече успешно през чакането да вдъхне надежда?
Благодаря предварително!

# 103
Благодаря ви за топлото посрещане момичета! Скоро да гушкаме малките човечета  Praynig Има ли някой от варна, че имам някои въпроси newsm78 На първо време мога да запитам и вас, има ли изискване да представиме декларация или някакъв друг документ, че сме си платили всички местни да речем данъци? Ние не сме ги платили поради разни причини Rolling Eyes и това ни спира единствено да подадем вс документи Sick

# 104
  • Вън от пространство и време
Lisisko, Моето мнение, от личен опит, е че точно когато детето е със статут "неизвестен произход", което обикновено означава, че поне единият от родителите е неизвестен, е по-трудно за осиновителите, а и за самото него. Аз например стъпвам на някакви данни, подадени от БР най-вече като здравословен статут. Колкото и оскъдни да са - все са нещо. Знам, че разполагам с достатъчно сведения за БР, за да могат децата ми ако поискат един ден да потърсят от каквото имат нужда...

Идва сезонът на щъркелите. Чух от надежден източник, че стягат багажите за да си идват. Дано в  куфарите има по едно дългочакано подаръче за всички момичета.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт