Отговори
# 480
Chip4e Ние сме на Лактана, хапваме по 90-100-120мл. на хранене почти всеки път хапва различно количество, храним се на 3 часа дори и през нощта, правим млякото с вода за бебета, която леко затоплям на микровълновата ( за 15-20сек. ) като всеки път все пак пробвам на китката. Водата наистина не трябва да е много топла защото се разпенва и по-трудно се разтваря млякото. За шишето имаме на всички марки, но малкия си хареса на Чико с каучукова биба (това е замлякото) , а незнайно защо чайчето си го пие само от шише на Авент , но мляко от него не иска и да куса. Не се води по таблиците на кутията те са ориентировачни, гледай детето колкото иска да си хапва, дали по-малко или повече, то само си показва

# 481
Имам въпрос към ЛЛЛ
Мога ли да пия лецитин за запушени канали? Повлиява ли лецитина количеството на кърмата- намалява ли кърмата или не при приема му?

# 482
  • Варна
Привет!
Момичета, които ще подавате за детски, нали знаете, че трябва общия ви доход да не надвишава 1050лв за да ви отпуснат! Ние се бяхме засилили, че и бележки изкарахме и жената ни каза като подавахме за еднократната, че няма смисъл!
Вчера тръгнахме да купуваме капки за колики Колийф и  Shocked 27лв! Тея хора майтап ли си правят  newsm78 Пих боза вчера сутрин и явно на Марти не му понесе и цял ден плака от коремче милия, нищо не помогна.Ама така ще е докато разбера кои храни не му понасят! Бяхме и на консултация вчера- натдал е 700гр и 1 см за 20 дни. И на мен така ми се излиза вече, малко сред хора или поне на въздух...Едно ми е замаяно, като пияна съм, незнам дали е от недоспиването и умората или от липсата на свеж въздух  Rolling Eyes

# 483
Привет!
Момичета, които ще подавате за детски, нали знаете, че трябва общия ви доход да не надвишава 1050лв за да ви отпуснат! Ние се бяхме засилили, че и бележки изкарахме и жената ни каза като подавахме за еднократната, че няма смисъл!

Само малко да те коригирам Simple Smile
Тези доходи са за трима на месец. По-коректно е да се каже, че доходите трябва да са под 350 лв на месец на член от семейството.  Peace

# 484
аз да изкажа едно мнение за затопляне на микровълновата - доста от качествата на храната се унищожават от вълните. аз си приготвях топла вода в термусче до леглото му. разреждах със студена ако се наложи и ставаше доста бързо.

# 485
Здравейте момичета.
Да попитам: Преди малко като преобличах малката видях, че се е изприщила по цялото коремче и по крачетата. Има и зад ушичките. Обрива не е от релефни пъпчици а като ситни петънца. Нашата док е следобяд на работа и ще ходим при нея но дотогава... #Crazy
Няма и температура. Направо съм Х

# 486
Здравейте и от нас, не сме много активни напоследък но няма как, все не ни стига времето Embarassed
Момичета да ви попитам, на Теди от няколко дни и тече жълто-зеленикав секрет от едното оченце. Предписаха ни капки - сутрин и вечер, слагаме и кърма но не намалява. Някоя от вас имала ли е подобен случай, много ме е страх да не и стане нещо и да го увредим. Моля дайте съвет Cry

# 487
mizvorska, да не е от претопляне?
PIPI M вече повече от месец се борим със секретите от двете очи и два вида капки слагахме и нищо, сега не слагам нищо, защото минаха 14 дни от както слагам капките и не мога повече да слагам , сега с чай от лайка ги избърсвам по много пъти на ден. Вчера докторката ми показа как да му правя масаж на очичките и това е, дано му минат вече.
А момичетата брутния доход на член ли е 350 или нетния?

# 488
А момичетата брутния доход на член ли е 350 или нетния?

Брутният

# 489
Въпрос към ЛЛЛ

Как най лесно мога да увелича лактацията, от вчера вечерта Никола будува стои с отварена уста, и мрънка, а суче на 2 часа. Преди или след кърмене да се цедя? Вчера вечерта пробвах да се изцедя и да дам количеството от шише, е нямаше такова повръщане след това, защото изпи 110 мл за секунди и после пак зейна? Явно че е малко 110 мл за него, колко трябва да изпива бебе на месец и половина? Предварително ви благодаря   bouquet

# 490
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
моята бебка (25 дни ,3370гр)заочна трудно да се храни и да плаче по време на кърмене,реших да опитам с изцедена кърма от шише,но пак същото.засуква и след 10-20 секунди плюе шишето или гърдата ми и започва да плаче и така през цялото хранене.предимно я хърмя от двете гърди,но и дохранвам с нан,защото на първата консултация се оказа че е качила само 170гр.педиатърката ми каза след всяко ядене от гърдата да й давам 60гр нан.гърдата ми пуска мляко на непрекъсната струя,възможно ли е на бебка да й идва много,но ако е така защо и на шишето плаче,при положение,че там тя определя струята?притеснявам се, така като плаче и не си изяжда млякото,защото след плача тя заспива за 5-10 мин и след това не иска нито шишето с нан,нито гърдата ми.моля ви кажете ми какво да правя,нормално ли е така да се държи?

Здравей nadq_tay и честита дъщеричка!   bouquet
 За да се опитам да ти дам адекватна за вас конкректно информация би ли разказала малко повече за кърменето? Как кърмиш - колко пъти на денонощие, колко пъти е през нощта, през какви интервали? Предлагаш ли едната или двете гърди на всяко кърмене? Добавката с шише биберон ли я предлагаш в какви количества и колко често? От кога даваш добавка и предлагаш ли други течности и биберон-залъгалка? Какво е било теглото на бебето при раждането и кога точно е мерено отново?
 Понякога би могло след честото предлагане на шише- биберон да обърка бебето и да повлияе на начина по-който протичат кърменията - например може да започне да засуква различно гърдата или да я отказва.
Много бебета биха могли да привикнат към по-лесното изтичане на млякото от шишето и да започнат да се сърдат или отказват гърдата. Сукането от шише-биберон се различава значително от сукането от гърда, изкуственото зърно на биберона обикновено попада върху твърдото небце в устичката на бебето, а зърното на гърдата, когато е добре поето , върху мекото небце. Млякото от бутилката буквално се излива в гърлото на бебето, с минимални усилия от негова страна и без да има голям контрол върху процеса за разлика от сукането от гърда, където дори при засилен приток на мляко бебето все пак трябва да се потруди за да го извлече.
  Затова се счита, че ако е необходимо дохранване, би било добре да се предпочетат алтернативни методи на дохранване- чашка,лъжичка,капкомер,спринцовка,пръст, които са щадящи кърменето. Ако имаш желание бих могла да ти разкажа повече за всеки един от тях.
 Ще очаквам отговора ти, за да се опитам да дам подходяща информация и идеи!  Hug

# 491
Имам въпрос към ЛЛЛ
Мога ли да пия лецитин за запушени канали? Повлиява ли лецитина количеството на кърмата- намалява ли кърмата или не при приема му?

Здравей ~Боряна~,
 Лецитин е хранителна добавка, която би могла да помогне при запушване на ,млечни канали, но би било добре нейният прием да се обсъди с лекар. Обичайно се приемат по няколко таблетки на ден през първите дни и постепенно техния брой се намалява .
 Обикновено причините за запушени млечни каналчета са препълване на гърдите, големи паузи между кърменията или пропуснати кърмения, както и механично притискане на гърдите - по време на сън, от сутиен, дръжка на чанта или друго.
 Честото изпразване на засегнатата гърда (по възможност от сукането на бебето), топли компреси преди кърмене и хладни компреси на гърдите след кърмене също биха могли да доведат до облекчение. Компресите от зелеви листа са споделени от много майки като ефикасни и облекчаващи дискомфорта причинен от запушването. Слага се на засегнатото място охладен, вътрешен зелев лист, на който са премахнати дебелите жилки и е надупчен на няколко места с вилица. Когато завехне може да се смени с друг. Би било добре компресите от зелев лист да не се държат много продължително, тъй като биха могли да намалят временно лактацията в гърдата. При поставянето се избягва да покрива ареолата и зърното.
 Надявам се скоро да има подобрение при теб! Ако имаш нужда от повече идеи не се колебай да ни питаш или да споделиш как си!  Hug

# 492
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ

Как най лесно мога да увелича лактацията, от вчера вечерта Никола будува стои с отварена уста, и мрънка, а суче на 2 часа. Преди или след кърмене да се цедя? Вчера вечерта пробвах да се изцедя и да дам количеството от шише, е нямаше такова повръщане след това, защото изпи 110 мл за секунди и после пак зейна? Явно че е малко 110 мл за него, колко трябва да изпива бебе на месец и половина? Предварително ви благодаря   bouquet

Здравей, silvergreen!

В повечето случаи най-лесно лактацията се увеличава чрез често и ефективно кърмене/изпразване на гърдите. Кърмене през 2 часа е много добър интервал в такива ситуация. Чудесно е, че кърмиш Никола по този начин!

Трудно е да се каже колко трябва да изпива бебе на месец и половина, тъй като всяко бебе е индивидуално и съответно има индивидуални нужди. Отделно те минават през различни етапи и в един момент може да имат нужда от малко повече количество. Също така обичайно приемат различни количества през деня, както и възрастните. За това често се препоръчва да се гледа общия прием за 24 часа, който за изключително кърмено бебе обикновено е между 500 и 900 мл или средно около 700 мл.

110 мл е едно чудесно изцедено количество, при това вечер, когато обичайно майки се оплакват от по-малко кърма. Ако умножим това количество по броя на кърменията ви, които ако правилно разбирам са около 10, то се получава 1100 мл, което е чудесно количество за 24 часа.

Разбирам, че имаш съмнения, дали кърмата ти в момента е достатъчна на Никола, тъй като той стои повече време буден, неспокоен е и мрънка и се притесняваш дали не остава гладен. Дали може да ми кажеш броя на напишканите пеленки за 24 часа и колко често се изхожда? Дали има някаква промяна при тях откакто Никола е по-неспокоен? Как изглежда кожата му - дали е свежа и еластична? Лигавиците влажни ли са? Той жизнен ли е? Тези неща могат да дадат една ориентировъчна представа, дали кърмата му е достатъчна на този етап.

Никола расте и като повечето бебета на неговата възраст вероятно започва да будува повече и да открива света около себе си - вълнуващ и светъл. Понякога нервната система на бебчетата може да се пренатовари с всички тези нови неща и те стават по-неспокойни, особено привечер. В тези моменти те разбираемо търсят мама, да се гушнат в нея, да усетят мириса ѝ, топлината ѝ, да чуят сърцето ѝ - всички тези познати неща, които им носят спокойствие и сигурност. Често в такива ситуации слингът може да е много добър помощник - държи бебето близо до мама, докато тя върши някаква своя работа.

Смяташ ли, че това би могло да е причина за необичайното поведение на Никола?

Ще се радвам да споделиш мнението си  Hug

# 493
Сега да се включа, че имам малко време да отдъхна. ooooh!
След повече от 10-дневна диария, от която последните 5 дни с допълнение към нея и кръв, прегледи при гастроентеролог и детски хирург, изследвания на кръв, няколко изпражнения, минахме на Аптамил ADC.
Благодаря на всички за информацията за приготвянето на АМ! Просто не бях давале до сега. Преварих вода, и правя млякото, като всеки път леко я затоплям и давам на 3 часа, както повечето от вас споделиха.
Сега освен Аптамил, давам и Креон - ензими, Био Гая.
Дала съм да направят изследвания и на кърмата ми. Като се има предвид, че съм на строга диета-ориз, картофи, морков, св. и пилешко и пуешко месо, а от плодовете - ябълки и круши.
Днес Дивна е акала само 2 пъти, Praynig а акото й беше повече от добро, но все още не смея да се зарадвам.
Докторът каза, че ако се наложи ще спра да я кърмя, това мляко ще ни го изписват по здравна каса с рецепта. Целта, която сме си поставили е да спрат честите изхождания, а от там и кървенето на дупето. Praynig
За сега се цедя на 3 часа, тъй като може и някога да се върнем към кърмата.
А тя изсуква 60, 80, 60 мл на три часа. Горчи й явно, но може би да я оставя да огладнее много и тогав ще изсуче повече.
А между храненията ако проплаче бебето давате ли малко АМ или давате водичка, или нещо друго? 
Готова съм на всичко, само детето ми да се оправи...

mizvorska, прилича ми на претопляне, но вашият лекар ще ти каже най-добре.

На всички с колики и проблеми - бързо да отминат! Peace

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 14:01 от chip4e

# 494
Mimsat,  благодаря ти bouquet

Напишкани са всички памперси, а наакани в момента са около 3, 4 на ден, обаче обилно, почти пропускат, в останалите има пръцнато, но е малко, чист памперс досега не съм сменяла, сменям го на 2, 3 часа непосредствено преди кърмене. Броя на нааканите памперси се промени като започнах да давам Инфакол, дотогава бяха на всяко хранене. Колики вече почти нямаме, така че
ще спра и инфакола и всички пробиотици тези дни. Кожата му е розова, изглежда жизнен, плаче доста по силно от преди, с цяло гърло. Другото, което ме притеснява да не го прехранвам, защото наддава много за кърмено бебе и искам да намеря оптимален вариант, затова всяка промяна в поведението му ме притеснява, всъщност като всяка майка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт