Отговори
# 465
Chip4e, дано да се оправи малката Дивна, стискам палци. В началото, когато дохранвах, спазвахме схемата, описана на кутията. Преварявам вода в електрическа кана и оставям да се охлади или на чешмата. Не трябва да е гореща, за да не се губят разни ценни вещества на АМ. Ползвах шишета на НУК с най-малката дупка на бибката, в момента си ги ползвам за вода и чай. Надявам се да съм била полезна.

Успех и пиши по-добре ли е дивната.

# 466
Момичета, имам въпрос за тези детски. Видях, че се изискват доходите за 12 месеца назад. Това обаче и за майката и за таткото ли важи? Защото за мен ще е лесно - аз от 2 години съм на едно и също работно място и ще кажа на счетоводителките да ми извадят документ (всъщност от тях ли трябва да го взема?), но за последните 12 месеца ММ смени 2 работни места с около месец и половина "дупка" между тях. Мисълта ми е от всяка фирма ли ще трябва да ходи да си иска информацията, или може от някъде (примерно НОИ?!?!?) да получи данните наведнъж? Confused

# 467
Теди, служебна бележка и от двете фирми.

# 468
Уф... ooooh! За едните 35лв. на месец ще е голямо разкарване... А какво е нужно като документ за времето, в което не е бил на работа и от къде да го вземем?

# 469
Предполагам, че когато е бил без работа не трябва документ, защото реално тогава няма доход. Peace

# 470
Вероятно от бюрото по труда ще трябва бележка,ако е бил записан там...
За затоплянето на кърмата - тъй като аз цедя винаги малко повече отколкото за едно ядене,слагам в хладилника.После като дойде време за ядене вадя шишето и го слагам в джезве с топла,дане кажа вряла вода.Държа 5-10 ми н и давам.Не следя точни температури или минути!

# 471
Не е бил в бюрото. До тук добре. Сега обаче се сетих още нещо. Аз от края на април съм в болнични. След това се водех само за 10 дни на работа (последните 10 дни на октомври). За дните до края на април и тези 10-те от октомври ще си взема бележка от счетоводителките. За периода на болничните обаче трябва ли и от къде да се добера до нея?

# 472
На мен за периода на болничния ми искаха извлечение от банковата сметка, за да може от него да ми впишат обезщетенията, като доход.

# 473
Благодаря много за информацията!  bouquet   Отивам да си запиша, че да не ровя после да търся и/или да питам пак. Mr. Green

# 474
Добро утро ранобудни мами с гладни и неспящи бебоци
*Teddy* и аз в момента се занимавам с тези документи.през цялата ми бременност бях в болнични,но не са искали извлечение от банковата сметка,а само служебна бележка с доходите за 1 година назад.И на мен ми е чудно как за 35 лв. искат толкова много документи все едно кандидатстваш за зелена карта,ама....мисля си,че е направено с цел богатите да не станат по-богати  Joy

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ
моята бебка (25 дни ,3370гр)заочна трудно да се храни и да плаче по време на кърмене,реших да опитам с изцедена кърма от шише,но пак същото.засуква и след 10-20 секунди плюе шишето или гърдата ми и започва да плаче и така през цялото хранене.предимно я хърмя от двете гърди,но и дохранвам с нан,защото на първата консултация се оказа че е качила само 170гр.педиатърката ми каза след всяко ядене от гърдата да й давам 60гр нан.гърдата ми пуска мляко на непрекъсната струя,възможно ли е на бебка да й идва много,но ако е така защо и на шишето плаче,при положение,че там тя определя струята?притеснявам се, така като плаче и не си изяжда млякото,защото след плача тя заспива за 5-10 мин и след това не иска нито шишето с нан,нито гърдата ми.моля ви кажете ми какво да правя,нормално ли е така да се държи?

# 475
Уф... ooooh! За едните 35лв. на месец ще е голямо разкарване... А какво е нужно като документ за времето, в което не е бил на работа и от къде да го вземем?

Ако не е бил регистриран в БТ, няма да му искат документ, а да видят трудовата книжка. Ако не е в него да си я вземе. От 2010 година имало закон, според който работодателят няма право да задържа трудовата книжка и трябва да си е при работника. Мен ме скастриха в социалните като ми я поискаха, а аз им казах, че не е в мен. аз също имах период, в който не съм работила, нямах доходи и не съм била регистрирана в БТ.

# 476
Добро утро !
chip4e,как е Дивна?Разбра ли се от какво е проблема?
Ние се храним с Фризолак по 120мл на 3 часа.Само ве4ер прави пауза спи между 6 и 8 часабез да яде.

# 477
  • Sofia
Добро утро на всички!
chip4e, дано се възстанови Дивна бързо. То веднъж да преборите бацила (ако го има) и ще видиш как ще дръпне детето. За шишетата - много съм доволна от тези на Dr Brown's. За АМ - давам Лактана Био.

# 478
Въпрос към ЛЛЛ
Даниел взе да си похапва още по добре.След кърмене повръща доста,но после иска още.Дали да почна да поизцеждам предното мляко.Имам чувството,че търси по хранителното мляко,защото след това не повръща.Само вечер нямам този проблем пие всичко и не повръща макар и да не мога да го оригна.Иначе почти на всяко хранене пълни памперса,спокоен е,няма силни колики(мисля че даже че не са го почнали).Единственно и само на кърма сме,без биберони и т.н

Привет vatzi  Hug
 Радвам се, че Даниел се храни добре. Вярвам, че се справяте чудесно!
Много бебета в началните седмици и месеци връщат малко мляко след хранене. Често количеството върнато мляко изглежда много повече, отколкото е всъщност. Обичайно в един или друг момент това отшумява.
 За да помогнеш на Даниел да достигне по хранителното мляко би могла да опитваш да прилагаш техниката на компресия на гърдата.
 В периодите когато си забелязала, че връща мляко по-често  би могла да се опиташ да му предлагаш да суче на по-чести интервали, като ако има нужда прекъсваш кърменето, за да го оригнеш. В такъв случай, ако кърменето е по-често , в рамките на около час би било добре да се предлага само едната гърда, за да може да я изпразни добре и да достигне до задното мляко.
 Може да опиташ да го кърмиш в по-изправени позиции, когато главичката му се пада по-високо от телцето и  след кърмене да се избягват пози, които могат да притиснат коремчето.
 Изцеждането на кърма преди кърмене, би могло ако е често и в по-големи количества да стимулира гърдите допълнително и да доведе до препълвания.
  Желая ви много усмивки и весели януарски дни!

# 479
  • София
Добро утро!
Да ви почерпя виртуално за първата ни месечинка с една тортичка и кафенце.
Честита месечинка на бебе Ема и бебе Малена. Да са ни живи и здрави малките съкровища и много да ни радват.
Стефи и нашите пъпчици са червени, но с бели връхчета, мажа и аз всяка вечер с преварена вода и се надявам да минат до една седмица.
Зелено човече, и аз суша зад радиатора, но нямам голям успех. Аз пелените ги държа в един леген и не съм забелязала да миришат повече, а пускам пералня всеки ден. Ти колко броя пелени използваш и как ги переш?
Чипче, надявам се малката скоро да се оправи и да разберете от какво е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт