Отговори
# 330
Въпрос към ЛЛЛ. От другата седмица ще храним бебка със специално АМ и ще ми е позволено да и давам съвсем малко кърма (все още незнам колко). Въпроса ми е как да си намаля кърмата без да изчезне съвсем и без да ми се образуват бучки. Засега се изцеждам един път на ден, общо 80мл от двете гърди някъде, но незнам дали така е правилно. Благодаря предварително.

На малката и намаляха сополчетата, но кашлицата сякаш е на по-често. В една статия четох, че няма смисъл да се лекува тъй като става въпрос за вирус, а в друга че трябва. Мисля да изчакам до вторник когато имаме среща с лекарката и да видим тя какво ще каже. Още като и се появиха сополките ходих в спешното, но само се разxодих тъй като нищо не и предписаха, само казаха да продължа да и чистя носленцето с физиологичен разтвор. Мами, кажете вие какво правите в такава ситуация.

# 331
Teddy* аз също съм доволна на малко, тази нощ се наспах направо, хранене 9 и 30, после в 2 и 15, 5 и 30, 8 и 30, направо ми е идеално.
Тази нощ и ние бяхме така, но защото в 9,30 и дадох и 60мл АМ допълнително към моята кърма, явно на мама млякото и е малко във вечерните часове и има нужда от повечко мамбо  Joy

# 332
 newsm45 smile3511 Мама годзила,момичета се завърна с 5 торби багаж щях да припадна като я видях,до сега спорехме кой на кое легло ще спи,иска на леглото което е близко до малкия,а вечер по принцип тя не става да го люля или даде вода или биба #Crazy и стигна до извода че тряя да правим разместване,дано мъжо не и угоди че тогава няма да има отърване месеци #Cussing out
Плаче ми се съвсем сериозно,вече незнам как да постъпя с нея и да се осъзнае че не е желана,да идва през деня да вижда внука си да му се радва, но после всеки да си знае къщата!!!
Иначе снощи момъка ми се представи много добре,наспах се и той спа .... и днес също Heart Eyes

# 333
Стефи, какво е това чудо с твоята свекърва не знам! Я кажи на мъж ти да и стъпи малко на врата и вечер да си хваща пътя. Пък и ще се разпорежда кой къде ще спи, направо е за як бой тази жена  ooooh! Ако сега не я сложите на място, не ми се мисли после...
Ния направихме днес първата разходка с Лили. Опаковахме яко нея и количката и откарахме половин час навън. Много хубава семейна разходка се получи. Таткото теглеше шейната с Ния, а аз бутах количката с Лили  Laughing Дано е хубаво времето през седмицата, че ми се услади излизането... Утре трябва да запишем Лили при педиатърката и се надявам мъж ми да успее да се измъкне от работа. Така го разкарвах горкия, ама малко остана.
Лили се опитва да си създаде режим през деня, ама нощно време пак си хапва на 3- най-много 4 часа. Таткото дори предложи да направим график и той да я приспива след някое ядене  Heart Eyes Аз обаче няма да го занимавам- достатъчно ми помага с децата през останалото време. Пък и аз мога да дремвам през деня малко, а той няма как...
Хайде, отивам да убеждавам каката, че е време да се къпем  Mr. Green

# 334
Стефи, разбирам те и ти съчувствам. И аз съм горе долу така, но с моята майка.  smile3511

# 335
Ние какво ли не опитвахме колив, инфакол, чай и нищо. сега сме на лефакс та малко го облекчава, не реве много, само докато пръцне.
Голям ад са тези колики.  #Crazy
Кажи от къде взехте лефакса, тук намира ли се някъде или само в Германия?

# 336
Мами, имам въпрос-има ли някоя от групата на "изтръпналите през бременността ръце", при която проблема не е отшумял след раждането? В МД ми казваха, че минимум 40 дни след раждането се нормализират хормоните и едва тогава всичко ще отшуми, но ето, че те минаха и дланите ми са все още изтръпнали особено дясната, а само отоците сравнително спаднаха. Взех вече сериозно да се притеснявам, а да не говорим колко е неприятно усещането.

# 337
Аз бях с изтръпнали рце в последните месеци и около 10на дни след раждането. Но всичко отмина. Като нова съм.  Flutter

# 338
  • София
Привет и от мен  Mr. Green
И аз се позагубих, но съм активна във фейса - по-лесно се оказа през телефона.

Марина, аз пак да питам - вие сте на лечението на хомеопатката от лозенец, нали? Ще взема и аз да запиша часза нея. А тя искаше ли да водите и бебето? И ако може телефона (може и на лични) мерси   bouquet

Flower75, при мен изчезна изтръпването веднага след раждане, отоците спаднаха за около седмица, въпреки че имам чувството че не съм възстановила предишните си пръсти. Защо не питаш док за изтръпването, може да е недостиг на някой минерал примерно  newsm78 аз пиех за това магнезий и калции през бременноста и помагаше, но сега ако кърмиш се консултирай с док.

Mimetopl, лефакса от германия или австрия. Но той също е на основата на симетикон - както инфакола, еспумизана, саб симплекс и т.н.

# 339
  • Sofia
лефакса ми го донесоха от германия 9 евро - 50 мл., но май вече го свършвам и ще взимаме и втората опаковка ако не е продаден. моя момък май сега се кротна, то не бе ритане, игра. на мен също ми изтръпва средния пръст на дясната ръка /съвсем леко/, но още не съм ходила на гинеколог.

# 340
Здравейте маминки  Hug Едва смогвам да ви изчета, включвам се по-често във фб.

Имам въпрос към ЛЛЛ, от няколко дни напипвам една бучка в дясната гърда, голяма е колкото грахово зърно и е близо до ареолата. Доста се притесних, дори кожата отвън леко розовее. Какво трябва да направя, за да я разсея?
Накратко да дам и малко информация за кърменето. Още от родилното, от вторият час сме изцяло на кърма. В началото гърдите ми преливаха, цедях се много често, за да ги облекчавам, пък и замразявах. В този период на препълване, малката не можеше да засуче от дясната гърда /тази, с бучката в момента/ давах и основно лявата, като правех опити да засуче и от другата, но рядко се получаваше, та общо взето нея в повечето случаи я цедях. Прочетох един ваш съвет за това, че не трябва да се цеди така усилено и да се замразява заради риск от хиперлактация. От около седмица вече много рядко цедя, само ако усетя тежест в някоя от гърдите. Сега вече усещам сякаш кърмата се е регулирала, няма препълване, течове. Но има бучка Sad Появи се май точно, когато всичко се нормализира и бебка засмука ефективно и от дясната ми гърда. Сега редувам и двете, на поискване, като тя сама си изгради режим на около 3 часа, нощно време има една-две почивки от по 4 часа.
Благодаря предварително

# 341
  • София
flower75

На мен ми изтръпваха ръцете последните месеци през бременността.. първо само през нощта, накрая и през деня... но след като родих - всичко изчезна... дори и отоците.
Моя съвет е да се обърнеш към невролог...

# 342
Добро утро Simple Smile
На мен не са спрели да ми изтръпват ръцете през нощта и преди и след. При такива случаи човек трябва да ходи на невролог, оказа се че имам шипове на врата  Sad
При нас има нова мода - цял ден мрън, заспиване за 10 минути със зор и едно спане от 2 часа, но за това пък в 22 и 30 хранене, после сън до 3 и 15 и после пак сън до 6 и 30, ей така се наспивам вече.  Party

# 343
Добро утро Simple Smile
При нас има нова мода - цял ден мрън, заспиване за 10 минути със зор и едно спане от 2 часа, но за това пък в 22 и 30 хранене, после сън до 3 и 15 и после пак сън до 6 и 30, ей така се наспивам вече.  Party
И ние сме така. Само че последно в 00.00 и после в 5 или 6 часа. Няма заспиване това човече  Crazy

# 344
Нека и ние да се отчетем от първата консултация - наддал е 700гр. и 1см. от изписването - вече сме 3800гр / 52см.
Искам да попитам дали някоя от вас ползва новите капки Витамин Д на Jamieson? На нас педиатърката ни ги препоръча, но се чудя дали да не се придържаме към добре познатите Вигантол и Деавит... Някакви отзиви  newsm78 newsm78 newsm78

http://jamieson.bg/bg/product/39

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 11:28 от lulu4MU

Общи условия

Активация на акаунт