Отговори
# 360
Стефи, Ивая си продължава така вече 4-5 дни, просто май аз свикнах и чакам да дойдат по-добри времена. Повтарям си, че сега има най-голяма нужда от мама и влизам в ролята на залъгалка винаги когато поиска. Много е мъничка, за да са някакви инати, така че  просто следвам детето и да ти кажа се чувствам добре, че присъствието ми я успокоява.
А иначе за чувствителността на зърната и аз съм така още от първия ден и въпреки, че нямам голямо изтичане на кърма, си слагам подпплънки за кърмачки и се мажа с лансинох , подплънките са просто да не ми се търкат в дрехите зърната и се чувствам по-добре - може да пробваш.

# 361
От къде мога да си купя сутиен за кърмене  newsm78

# 362
Здравейте маминки  Hug Едва смогвам да ви изчета, включвам се по-често във фб.

Имам въпрос към ЛЛЛ, от няколко дни напипвам една бучка в дясната гърда, голяма е колкото грахово зърно и е близо до ареолата. Доста се притесних, дори кожата отвън леко розовее. Какво трябва да направя, за да я разсея?
Накратко да дам и малко информация за кърменето. Още от родилното, от вторият час сме изцяло на кърма. В началото гърдите ми преливаха, цедях се много често, за да ги облекчавам, пък и замразявах. В този период на препълване, малката не можеше да засуче от дясната гърда /тази, с бучката в момента/ давах и основно лявата, като правех опити да засуче и от другата, но рядко се получаваше, та общо взето нея в повечето случаи я цедях. Прочетох един ваш съвет за това, че не трябва да се цеди така усилено и да се замразява заради риск от хиперлактация. От около седмица вече много рядко цедя, само ако усетя тежест в някоя от гърдите. Сега вече усещам сякаш кърмата се е регулирала, няма препълване, течове. Но има бучка Sad Появи се май точно, когато всичко се нормализира и бебка засмука ефективно и от дясната ми гърда. Сега редувам и двете, на поискване, като тя сама си изгради режим на около 3 часа, нощно време има една-две почивки от по 4 часа.
Благодаря предварително

bubsi, аз съм със същия проблем от 2 дни, тъкмо щях да отправям питане, така че, ЛЛЛ,  помагайте!!!

# 363
Пилето и аз ползвам подплънки но въпреки това пак болят и товно след кърменето пък болката е една тънка пронизваща остра от зърното навътре #Crazy а Борко като засуче и направо ми иде да изрева,но хубавото е че след малко утихва болката !!!

А да се оплача и набързо от свекървата, от снощи е у нас и не я карам да прави нищо свързано с малкия за да не се оплаква,но уви сега седи на дивана върти телефони наляво и надясно и се хвали че гледа внука си и че бил ревльо,многоооо ревял и не можела ни снощи ни днес на обяд да дремне от него,първото което е детето даже и не плаче много само мрънка отвреме -навреме и другото тя какво очаква от новородено да и разказва преспивни приказки ли Rage

# 364
От къде мога да си купя сутиен за кърмене  newsm78

От магазин за бельо,може да провериш,в интернет ги има също примерно в pakostnik.bg !
Аз моя го взех от магазин Па-па Peace

# 365
stefito_8986и ние така бяхме, ползва ме за залъгалка , яде и заспива и след 15 30 минути се е събудила озверяла от глад, кърмата не достига, храня с АМ първо и после на гърда или обратното.Но когато после я дохраня като я кърмя и заспива и си спи вече спокойно по 2,3 часа и като се събуди не е вече така нервна.Не те съветвам да я дохранваш с АМ, но аз предпочитам да я дохранвам, вместо по цял ден да ми виси на гърдите и да не се нахранва така  Peace

# 366
  • София
Ние днес бяхме на църква Simple Smile.четоха ни молитва за здраве,че днес правим 40 дни!

# 367
  • София
Много благодаря за отзивите за въртележката за кошарка. Моята мома много будна, зяпа съсредоточено и има вече прилични периоди на будуване. В сряда е първата консултация, забравила съм вече - ръст, тегло, обиколка на главичката, ваксина - друго имаше ли?

Освен това съм малко уплашена - Ема не иска да засуче от шише - само като усети биберона и почва да се цупи , дави , повръща , плаче .. ужас направо ... Какво ще правя ако се наложи да я храни някой друг ...

Много бебета в подобни ситуации се хранят с алтернативни методи - лъжичка, чашка, спринцовка, пипета, система за хранене и т.н. Peace

ooups, благодаря за споделеното за многократните пелени. През цялото денонощие ли ползваш или...? Моята мома много чувствителна, като се намокри или наака, веднага надува гайдата да я преобуваме  Mr. Green Аз уж следя и съответната тема, любезни са всички, ама много жаргон там, много нещо, та не винаги ми се пише...

Lyubi, на мен ми дадоха приятелки назаем, не се ориентирам много добре в жаргона обаче, та не съм сигурна дали бих ти описала правилно... Виждала съм в Продавалника оферти, по сайтовете не са много евтини сякаш. Има тема за многократните пелени, ето я: Пелени и гащички за многократна употреба 7

me4koni, jeniad, krasitata, tania_burgas, january, честита радост   bouquet

Мами, имам въпрос-има ли някоя от групата на "изтръпналите през бременността ръце", при която проблема не е отшумял след раждането? В МД ми казваха, че минимум 40 дни след раждането се нормализират хормоните и едва тогава всичко ще отшуми, но ето, че те минаха и дланите ми са все още изтръпнали особено дясната, а само отоците сравнително спаднаха. Взех вече сериозно да се притеснявам, а да не говорим колко е неприятно усещането.

С първата бременност бях в тази група, може би е добре да потърсиш мнение на специалист - невролог, ортопед или поне на личния лекар, който да те насочи по-натам. Аз отказах терапия с лекарства през устата поради непълната информация във връзка с кърменето и ми намериха алтернативи: външно - мазане и няколко курса физиотерапия, както и силно намаляване на натоварването на ръцете по абсолютно всички възможни начини. Проблемът постешенно отшумя и сега с втората бременност не се появи.

stefito_8986, май прилича на скок в растежа това, дето го описваш  Peace Не си сама, предните 4-5 страници е пълно с подобни постове... Обикновено честото сукане в рамките на няколко дни дава сигнал на организма за рязко увеличените енергийни нужди и той бързо се настройва. Дохранването с изкуствено мляко в този момент вероятно би се отразило неблагоприятно на кърменето, доколкото организмът няма как да получи информация, че е нужно да започне да прави повече мляко. За болките може да е добре да оформиш питане към ЛЛЛ с повече детайли, напр. кога по-точно, къде, каква болка усещаш.

MuJIuHka, сутиен за кърмене може да се открие в детските магазини, читавите магазини за бельо, дори по едно време в Лидл имаше  Peace Ползването му никак не е задължително, но много майки го намират за удобство.

# 368
преди малко направих експеримент, притеглих Борко на гладно- 3.950кг
яде квото яде и пусна гърдата,притеглих- 4.030кг
след 30 мин пак поиска да яде пак му дадох и претеглих -4.040кг
извод изяжда 90 гр.
според вас добре ли е newsm78

# 369
Въпрос към ЛЛЛ. От другата седмица ще храним бебка със специално АМ и ще ми е позволено да и давам съвсем малко кърма (все още незнам колко). Въпроса ми е как да си намаля кърмата без да изчезне съвсем и без да ми се образуват бучки. Засега се изцеждам един път на ден, общо 80мл от двете гърди някъде, но незнам дали така е правилно. Благодаря предварително.

Здравей Lara8,
  За да се опитаме да ти дадем адекватна информация би ли разказала малко повече за храненето на дъщеричката ти в момента? Тя на кърма ли е или на смесено хранене? Предлагаш ли други течности и биберон залъгалка? Ако приема добавка колко хранения са от адаптирано мляко и колко кърма, колко хранения има за денонощие?  Суче ли от гърдата или предлагаш кърмата с шише и друго? Споделила си,че изцеждаш веднъж на ден от двете гърди по 80мл. Това количество е след като през някои части на денонощието бебето е сукало от гърдите или е  което успяваш да извлечеш с помпата и да предложиш към храненията?
 Би ли разказала малко повече и за това кое налага да намалиш предлагането на кърма? Обикновено храненето на бебето с адаптирано млеко не изключва възможността то да приема и кърма. Дори бебето да е предимно на изкуствено хранене,  колкото и малко кърма да приема, тя е източник на незаменими витамини, антитела, имунни клетки и би било добре, ако то има възможността да ги получава.
  Би могла да обсъдиш това с педиатъра на бебето или да потърсиш още едно мнение преди да вземете решението.
 Ще се радвам да пишеш и разкажеш малко повече за вашата ситуация, за да можем да се опитаме да дадем адекватни за вас идеи и информация! Hug

# 370
  • София
Стефи и ние сме така, но Стенли си свива и крачетата, та си мисля че е коремче. Давам цица и така, ще бъдем залъгалки.
На нас ни излезнаха пъпки по лицето, като пуберче сме. Нали е още рано за някакви кремчета, вие имали ли сте такъв проблем и какво правихте. Аз мисля да му почиствам личицето с преварена водичка.
Зелено човече през цялото денонощие ги ползвам, когато имам сухи, че много бавно съхнат в нас. Хубавото им е че колкото повече се перат, толкова повече попиват. Първата седмица не ползвах вечер. Аз темата не я следя също, защото и на мен не ми допада. Ако мога да помагам с още инфо съм на линия.

# 371
Ние днес бяхме на църква Simple Smile.четоха ни молитва за здраве,че днес правим 40 дни!

Браво  Hug! И Деа днес прави 40 дни, но на черква ще ходим в неделя, че не съм сигурна дали през седмицата ще има свещеник...

# 372
  • Sofia
Привет дами  Hug
Аз си ви чета най редовно нищо , че не успявам да пиша.У дома вече се опитваме да спазваме ритъм някакъв. Каката я пуснах на детска ( събра и се душичката милата ) Иначе сме си сами за сега без баби , но малката ми помага страшно много.доволна съм от това каква разлика се получи между децата.

Стефи и ние сме с перманентно висене от време на време на цицата , но стискам зъби за сега и не дохранвам с АМ , когато гърдата е съвсем празна и нервничи вече давам кърма , която съм цедила преди това  Peace Мисля , че 90 мл си е добро количество млекце   Peace

И да питам мамите , които ходихте на църква за молитвата носеше ли се нещо , че съм забравила от предния път  newsm78 И друго да питам отиваме си направо на деня нали ? Не се иска предварително уговорка ?

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 16:08 от mim_pl

# 373
  • Варна
Привет!
Утре сме на първа консултация и се чудя как ще идем в този студ! Притеснява ме , че Марти е излизал на въздух 2 пъти за по 5 мин. когато беше хубаво времето. С кола сме и доктора е близо, но пак се притеснявам от студа. Вие излизате ли в това време с малките до някъде?

# 374

Браво  Hug! И Деа днес прави 40 дни, но на черква ще ходим в неделя, че не съм сигурна дали през седмицата ще има свещеник...

ходи се точно на 40тия ден на бебето,независимо,че е през седмицата

Общи условия

Активация на акаунт