Дрицкащ Еднокриминолог се моли на Благородица, да ОспеЙ с вкусутий-64

• 26 352
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Цитат
а други са напът

Такова сливане не бях виждала до сега. ooooh!

# 61
Това сливане се оказа правилно, аз също бях изумена, но четох обяснението на някаква учена жена от БАН. Доколкото помня, било като "вкъщи" и "навън".  Thinking

# 62
Значи е правилно "напът"?
Или "на път" и "напът" са дублетни форми?
Винаги съм го писала "на път"... Rolling Eyes ooooh! Whistling

# 63
  • Mars Hotel
Не, не са дублети. Зависи от значението.

Тръгвам на път, но Напът съм да се откажа.

П.С. Виж ти, според доц. Петя Костадинова от БАН само слято е вярно.
"Напът е една дума според речника, но в масовото съзнание се тръгва на път?
Напът се пише слято, както и други съчетания от предлог и съществително име – насън, начело, отстрана, подръка, присърце, при които съществителното не се променя граматически. Това правило е формулирано в уводните части на същия речник."

Оттук: http://www.capital.bg/light/tema/2011/05/04/1084618_ot_a_do_ia_pa_ti/

# 64
Точно това четох аз.  Peace

# 65
Светлица, ИрПуц, благодаря ви!   Simple Smile

Цитат
пухино халадче

# 66
  • София, център
Спихатър

П.П. Отдавна съм го видяла, та за това не мога да го цитирам

# 67
"Здравеите на вси4ки.С мъжът ми имаме познати които непрекъснато спорят , тя казва 4е търпи мъжъ си тои казва 4е търпи нея.Тои като цяло е добър 4овек .Работи но не пе4ели много,не пие, не пуши,оби4а си децата мисли за тях.Прави си сметката и се мъ4и да свърже двата края  до следващата заплата но доста е изнервен 4есто вика и се кара на децата защото не слушат или 4е са с4упили нещо,на жена си също мърмори.Много слуша и се влияе от маика си,4есто имат скандали заради нея с жена си също така я удрял заради маика си,предполагам 4е е изнервен заради това 4е вси4ко пада на неговия гръб,това за него.Жената е последен месец по маи4енство и след това остава без доходи има много малък шанс да запо4не работа тъи като е с малко дете и работното време  трябва да и е удобно другото е 4е няма  средно образувание и шанса е много малък.Тя е много затворена,не общува с никои отдала се е изцяло на децата и домакинската работа малко е странна,също 4е пуши по много цигари направо е зависима като няма пари прави вересии за това .Въпросът ми към мъжете е бихте ли живяли с такава жена и какво ви е мнението за мъжът?Въпросът за жените е обратно?"

- това май се води "чатерско писане"
Бисерите вътре нямах нерви да отбележа поотделно.

# 68
Спихатър

Това психиатър ли е?  Shocked

# 69
Ибикновено

# 70
  • София, център
Спихатър

Това психиатър ли е?  Shocked

Да, психиатър  Laughing

# 71
Ужас. Добавям си го в медицинската колекция.  hahaha

Цитат
анестезиолога ме нави да е с пълна упойка ( първият път бях с месна )

# 72
  • в пералнята
"Здравеите на вси4ки.С мъжът ми имаме познати които непрекъснато спорят , тя казва 4е търпи мъжъ си тои казва 4е търпи нея.Тои като цяло е добър 4овек .Работи но не пе4ели много,не пие, не пуши,оби4а си децата мисли за тях.Прави си сметката и се мъ4и да свърже двата края  до следващата заплата но доста е изнервен 4есто вика и се кара на децата защото не слушат или 4е са с4упили нещо,на жена си също мърмори.Много слуша и се влияе от маика си,4есто имат скандали заради нея с жена си също така я удрял заради маика си,предполагам 4е е изнервен заради това 4е вси4ко пада на неговия гръб,това за него.Жената е последен месец по маи4енство и след това остава без доходи има много малък шанс да запо4не работа тъи като е с малко дете и работното време  трябва да и е удобно другото е 4е няма  средно образувание и шанса е много малък.Тя е много затворена,не общува с никои отдала се е изцяло на децата и домакинската работа малко е странна,също 4е пуши по много цигари направо е зависима като няма пари прави вересии за това .Въпросът ми към мъжете е бихте ли живяли с такава жена и какво ви е мнението за мъжът?Въпросът за жените е обратно?"

- това май се води "чатерско писане"
Бисерите вътре нямах нерви да отбележа поотделно.

Честно казано, май и авторът на поста няма средно образУвание...

# 73
"дарц"  - чакам предположения.
 За позналия верния отговор - дружеско потупване по рамото!

# 74

Общи условия

Активация на акаунт