2012-та, добре си дошла, ЯНУАРЧЕТА носиш под всяка елха

• 38 525
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Много ви благодаря за милите думи, наистина  се поуспокоих малко.

Аз съм на приливи и отливи -ту ми светва, ту пак отпадам. Днес почти цял ден спах, дано утре съм по-добре. Осцилококцинум пия всеки ден, откакто мъжа ми се прибра болен, стоя в друга стая, ходя с маска, ама не - лепна ме гадината  #Cussing out
Контракции също имам и са доооста неприятни, но не са прогресиращи. Очевидно няма да съм от късметлийките с леко раждане  Sad

Аз за малко да пророкувам, че Григ няма да успее да стигне до болницата   Laughing Браво Григ - да сте живи и здрави с малкия юнак!  Предвиждам още една мама, която ще има подобно раждане, но нека роди и тя и ще споделя коя е Wink

Честита радост и на Hrisikole!

Честито бебче и на мама roseto 84 !

Irka Misirka не съм се отказала от окръжна, дано се засечем, виждам, че и Бръмби държи още фронта - та дано се запознаем и с нея!

Lovelybrud прекрасен разказ! Ти къде ражда, че се спасиот системката? Simple Smile

Криси - няма страшно, успех утре! Твоята дата и на Пинк са ми от фаворитите, да видим

Лелееее ВЕроника -истинска принцеса е - много е красива! искаме я! Simple Smile

# 61
Ето това се казва истински бебевалеж!!! Браво на новите мами   bouquet Това ми е петия път в който почвам пост за да се включа в темата и все нещо се случва и не успявам, затова нямам сили да съм многословна!

Григ моля те сподели ако можеш по-подробно как беше третото раждане в сравнение с предните две  Hug Че ми е много терсене как ще се развият събитията, уж трето, уж трябва да е бързо, а цяла седмица се влача с болезнени контракции и накрая нищо  Tired

За епидуралната да кажа - двете раждания ми бяха с епидурална. Тя нали се прави на 4 см разкритие, така че ти идва добре дошла и те отървава от агонията, забързва раждането, аз понеже съм доста чувствителна, даже ме обявиха за плашлива и в момента в кой действието й отслабваше си поисквах още една доза ( слага се абокат и ти вливат дозички - тогава разбрах защо хората се пристрастяват към наркотиците - голям кеф е ей!). Втория път бях с контракции от 8ми месец и така месец и половина си мечтаех за момента в който ще ми предложат вълшебното обезболяващо. Но да си кажем честно самото поставяне на този абокат и много неприятно ( не трябва да се движиш и това по време на контракциите) и ако мога сега да го избегна бих била много щаслива. Когато дойде момента за напъване си усещах чудесно напъните, бях си починала от болките и имах сили да се съсредоточа върху напъните. Иначе въпреки упойката аз усещах кога имам контракции, а в техния пик, когато ти се втвърдява горната част на корема, направо не можех да дишам. Teddy Може би девойката която е крещяла е била с прекалено слаба доза упойка, знам ли  Rolling Eyes болка не би трябвало да има, но напъните са изтощителни и с упойка.

Да ви кажа болката не е толкова страшна, колкото продължителността на раждането, то много повече умаря - не ти дават храна, стоиш, лежиш, чакаш, чакаш ... първия път бяха ме приели от предната нощ и родих чак следобед ... така си мечтая за едно бързо раждане, пък колкото болезнено да иска да бъде! И да не ми слагат упойка си мечтая, и да съм без система!Но каквото е писано такова   Mr. Green

Благодаря на всички мами споделили чудесните си разкази за бързо и леко раждане - давате много кураж на нас с тумбаците!  Hug

# 62
 stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy stork-boy
Хайдееееее, още едно щъркелче кацнааа: днес (преди малко) в 22,15 bebo_sn е родила момченце - Александър, с мерки 3 600 и 51 см. Естествено раждане, даже без шевове. Мама и бебе се чувстват отлично  Hug!
Поздрави на мама и бебе, нека се прибират бързо и да си носят само взаимна радост!!!   bouquet
Поздравления и на другите мами с бебчета, не бебвалеж, а направо буря се заформя  Crazy !
Lovelybrud, много вдъхновяващ разказ, много ми напомня на моето раждане  Mr. Green и на чувствата, които изпитвах тогава!
Иначе Калоян пак е така Shocked , след като цял ден спа. Очаква ме поредна безсънна нощ  Tired, дано поне не е ревлив.

# 63
Момичета, и аз започвам да се ентусиазирам покрай пороя от прекрасни новини за появата на най-чаканите същества в живота ни! Все повече се замислям в кой момент ще започне чудото! Анализирам постоянно всички физически усещания  и настроения, търсейки симптомите на началото...
Честито на bebo_sn Simple Smile))))) да сте здрави и скорошно прибиране!
Честито и на hrisikole ! И на нея най-прекрасни пожелания за здраве и много радост!
Veronika, имаш прекрасна рожба! Да е жива и здрава!
lovelibud..., твоят разказ за най-чакания момент в живота ти е наистина вълнуващ и трогателен! На мен лично силно ми въздейства! Надявам се и силно вярвам, че и аз ще имам такъв невероятен спомен от раждането на първото си дете. Дори го прочетох на глас на нашия татко, така че и той вече е официално съпричастен към общото вълнение и щастие Simple Smile.
Krisita, леко и безпроблемно раждане утре!
Аз, след победа на карти, си лягам доволна и с надежда най-после тази вечер да спя непробудно! Лека нощ и успех на всички Simple Smile))))))))) Hug

# 64
Леле какъв бебевалеж е настанл тук Simple Smile пу пу да са живи и здрави новите бебчета на мамите скорошно възстановяване Simple Smile
И аз вече само следя какво се случва някакви признаци за скорошно раждане, но като нз и какво да чакам и се притеснявам Sad

# 65
Леле какъв бебевалеж днес....Да са живи и здрави всички бебчета,много да слушкат и да папкат,да радват мама и татко Hug
Бързо възстановяване на мамите,и много  Hug

При нас всичко е нормално за сега,днес бяхме на преглед ,бебка си стои в позиция както трябва,даде ми час за другата седмица.Дано скоро да се гушкаме с малката ,вече нямам търпение Heart Eyes
Лека вечер,много се заредих с хубавите новини и снимките като гледам малките ангелчета Hug

# 66
Ехааааааа, ама аз не мога да се откъсна от компа заради нашите бебоци! Не бебевалеж, не буря, ами направо януарско международно торнадо! Честито, честито на всички ви! Така се вълнувам за вас и така искам и аз вече като вас!  Hug

... виждам, че и Бръмби държи още фронта - та дано се запознаем и с нея!...

Ааааа, това може лесно да се уреди. Аз съм на тонове в петък от 11,30 ч. там.  Wink

Аз пък за епидуралната - не я ща изобщо, ама изобщо! При първото раждане в Шейново бях обезболена наполовина по права вертикална линия. Губеха се тоновете на бебето и ме накараха да лежа наляво, съответно болката я усещах само от едната страна. Изобщо нямах контрол над раждането, не знаех кога тялото ми е готово, само слушах доктора и в резултат - не знам си колко външни шева, зверско главоболие на следващия ден и месеци болезненост в боцкания прешлен. При второто раждане в ОБ, уж говорихме за без окситоцин и упойка, обаче изневиделица се яви анестезиолог и аз докато кажа "Бръмбазела упойка не ще", вече имах абокат. Разликата този път беше, че ми вливаха епидуралната на порции, когато аз кажех и усещах пиковете на контракциите. Съответно с акушерката се получи добра комуникация и нямах нито един шев. Страничния ефект от упойката, обаче, беше супер гаден - не си усещах краката цяла нощ и бях абсолютно обездвижена от кръста надолу. На сутринта се изправих без проблеми, но това неприятно усещане не искам повече да ми се случва.

Мен от болката не ме е страх, а от... клизмата.  Sick Ужасяваща манипулация ми е.

Моите познати вече се притесняват за мен, че преносвам, защото всички знаеха, че ще раждам преди или най-много между празниците.  Mr. Green А пък сега какво стана...

Лягам и аз, този път няма да мисля за сурогатното майчинство, барем поспя.  ooooh!

Успех и щастливо раждане на всички, които се готвят за среща в следващите часове!  Hug

# 67
Lovelybrud прекрасен разказ! Ти къде ражда, че се спасиот системката? Simple Smile
Раждах в Щерев

# 68
Само минавам да кажа, че водичките ми са още в мен.....и то достатъчно количество от тях, нищо не е тръгнало да излиза Simple Smile Ама така започнахте да раждате всички, че аз се вдъхнових Grinning

И аз няма да искам упойка....За първи път ще ми е и леееекичко ме е шубе, но така съм решила и гледам да не го мисля. По-скоро го мисля, но по възможно най-позитивния начин, дано успея да повлияя на събитията  Peace

Най-близките ми хора вече спят до телефона и не се отделят от него, всеки чака вести. Днес усетих 4-5 слабо болезнени контракции, но това е защото цял ден бях навън, шофирах, напрегнах се...Вече всичко е нормализирано  Simple Smile

Спокойна нощ на всички Simple Smile
Нааааай-вече на скоро родилите мами Simple Smile

# 69
  • Across the Multiverse
Както цял ден имаше затишие- изведнъж бебевалеееж!
Честито! Честито! Честито!  на всички мами, няма да изреждам, че ще забравя някой.

# 70
Лелелееееее ей на това се казва валеж.
Честито на всички мами гушнали бебоците си. Да са живички и здрави.
Не ви изброявам, да не изпусна някоя.
Бебо ти ни също ни разби, сутринта темичка сега бебе БРАВО.
lovelybrud отличничка си Simple Smile страхотно си изразила положението, пожелавам на всички ни такова раждане, кажи кой е филма явно е с правилния ефект Simple Smile)))))))))))))

Крис стиснати палци за утре / днес/ чакаме новини. Както и за всички други мами на които утре е планирания ден.

Аз днес се сдобих с ужасни болки в гърлото, пробвам някакви бабини работи, но явно утре ще трябва да взема по сериозни мерки. Днес е видях с док при който ще раждам - каза че шийката е скъсена доста, няма разкритие / а незнам защо при тия болежки 10 дни все си мислех че имам/, водите намаляват. Все пак каза може да изкараш до термин, ако на 17 не съм родила на 18 отивам в болницата да се видим. Та чакам а и ако се разболявам предпочитам да изчакам да премине.

Красидика оправяй се по скоро.

Усмивчице добре че се разписа, чудех се какво става с теб.

# 71
 smile3525Вероника,Диляна,Григ,Росето84,Хрисииколе и Бебо ,честити ви рожби мили майчета,да са ви живи и здрави,и все такива прекрасни емоции да носят със себе си.На вас много  Hug и бързо възстановяване иии разбира се чакаме разкази и снимки.
Днес май е денят с най-много бебета до сега  Heart Eyes,браво все така да е.
Крисита стискаме палци,с теб сме  Hug
Мен ме мъчат гадни киселини и станах да хрусна едно хапче,дано сега поутихнат,че да поспя мъничко. Hugсладки сънища,а на момичетата на път или в болницата стискам палци Praynig

# 72
  • София
Само няколко часа не съм влизала, а тук настанал истински бейби бум. Честито на всички обебили се мами вчера, да са им здрави и много щастливи рожбите   bouquet
Благодаря на всички за стиснатите палци за нас с беба. Както е видно сън не ме лови, е успях да поспя около 4 часа, сега чакам да стане време да тръгваме за болницата. Чувствам се странно, не се страхувам, превъзбудена съм от очаквнето,но  някак не осъзнавам,че не мен ще се случи раждането и само след няколко часа ще гушкам малката душица. Ще пиша при първа възможност.
Ловлибруд, прекрасен разказ  Hug
Леко раждане на всички, за които днес е големия ден fingerscrossed

# 73
Крисита, като те поемат в болницата, ще усетиш и важността на събитието  Wink аз го усетих, като запрашихме към родилна зала първия път , и акушерката ме спря "ее, ама няма ли да се  целунете с таткото"  Wink палци за теб днес!

честито на хрисииколе!   bouquet
честито на бебо-сн! Бебо, дано отношението към теб да е било добро! Като гледам бързо естествено раждане - нормално е минало всичко, свърши очакването, свършиха притесненията вече  Wink ще разказваш как мина, как се организира/предполагам, че таткото го нямаше/.

и да не пропусна да отбележа, че Ваялин е прекрасна - голяма и красива  Heart Eyes като бебе на 2-3 седмици е направо.

аа, сложих и последната си снимка в албума с коремите Simple Smile)))

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 06:26 от тити

# 74
Крисита, с теб  сме, чакаме хубави новини само. ЧЕСТИТО НА  Вероника,Диляна,Григ,Росето84,Хрисииколе и Бебо. Григ смятам че всички ще те извинят за нечетенето, но все пак си имала нищо работа - "някакво си раждане".  Е, отсрами американските майки и сега ве4е с пълна пара можеш да се посветиш на партито. Аз също не разбрах - ти в къщи ли роди ???
Бебо и на тебе  - Браво!!! Сутринта темичка - ве4ерта бебче.Той голям мъж излязъл и затова толкова ти е тежал напоследък.
Аз за епидуралната да попитам пак,защото гигамига казва че ускорява раждането,пък аз съм чувала че го забавя. Кое е вярното? Ще изчакам до 4 см и ако много боли ще си поискам. 10 см  главичка ми е по-страшна от игла Sick Sick
Ловлибруд, прекрасен разказ, дано всички така- докато се усетим и да няма време за мислене и на 2 напъна и бебето да е навън.
Вероника, много  е хубава Ваялин. Преди ми се струваше че всички новородени са еднакви, а сега виждам голяма разлика във всяко бебче.
Мамма Мил и аз като теб, май повече ме е страх от периода след раждането и затова сега си ми е добре,поне си го нося навсякъде с мен. Имам чуството че ще ми е мъчно като му прережем пъпната връв и се отдели от мен.
Айде нямам търпение за нови попълнения  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт