Грижи за косата - 87

• 73 392
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • в 1001-та нощ
Tifany  newsm78 без да съм лекар - колко себум се произвежда - зависи от вътрешни причини - хормони, физиология и т.н. вкл. хранене,   Blush така и от външни причини - примерно козметиката за коса, която ползваш, бои ... ако пресушават скалпа и т.н. климат, влажност.....

ако причината за повишената секреция е вътрешна  newsm78 трудно ще се регулира отвън  Confused но доброто почистване е важно, ако можеш да премерваш границата на достатъчно почистване и прекалено почистване, защото, като пресушаваш скалпа - провокираш още по-голямо омазняване

за грижи отвън - аз бих помислила и за почистващи шампоани и за регулиращи секрецията продукти; може би дори да смениш козметиката, която ползваш сега  Blush

за грижи отвътре - си трябва лекар и изследвания  Peace

# 61
Здравейте, момичета   bouquet
Преди месец ходих на диагностика на скалп, защото косата ми започна много бързо да се омазнява и фризьорката ми каза, че това може да доведе до косопад. За щастие нямам този проблем, но реших да взема мерки. Наистина се оказа, че около фоликула на косъма има повече себум, който трябва да се ругулира. Изписаха ми един лосион, който да нанасям преди измиване и да стоя с него 5 мин, а след това шампоана на Фармавита за регулиране на себум 515. Вчера ходих на контролен преглед, но все още проблема го има и се налага да си мия косата през две вечери. Купих си и ето тази маска http://vnos-na-kozmetika.targoviya.catalog.bg/product/%D0%BE%D0% … D1%82/32196/65703.
Косата ми е със средна дължина и е гъста, не я боядисвам все още, суша я със сешоар и ползвам кристали на Лакме и термозащита с мирта на Rene Furterer  ето този http://www.renefurterer.com/index.php#/en_EN/ritual-of-care/11/a … i-frizz-ritual/8/
Бих искала да ми дадете съвет и да ме посъветвате за някаква изпитана козметика с по- бърз резултат.
А освен това пия и цинк като хранителна добавка.
Да си миеш косата през две вечери не мисля,че може да се каже,че имаш проблем.Може би досега косата ти е била доста суха и новото положение ти се струва ненормално.Аз лично се мия през ден и така се чувствам най-добре,но не смятам,че имам проблем с косата.

# 62
***Ди*** в реда на изпизсване на опаковката ли са дадени съставките?
Да, copy/paste от сайта на продукта, но не посмях да ги отделям със запетаи - да не се получи някое ново химично съединение  Laughing

# 63
Днес си направих домашна маска и съм много доволна. Сложих кис.мляко,бадемово олио,зехтин и 3 счукани хапчета бирена мая.  Знаете ли дали се продава берина мая на капсули, че така на хапчета мн трудно се счуква и разтваря?

# 64
Благодаря за отговорите, момичета   bouquet
Може ли да ме насочите към някоя марка козметика. Аз гледах ето тази маска http://www.kozmetika.bg/show/Rene-Furterer/39297_%D0%A8%D0%B0%D0 … 0%BE%D1%81%D0%B0/ и този шампоан http://www.kozmetika.bg/show/Rene-Furterer/39299_%D0%A8%D0%B0%D0 … 0%BE%D1%81%D0%B0/. Какво ще кажете ?

# 65
potrebitel22 , ползвала съм и Seri Cristal Кристали за коса 50ml и Seri Силикон за коса против цъфтеж 50ml има си разлика ..... силокона е по-добър и по-икономичен ... консистенцията също се различава , силокона е по-концентриран от кристалите  Peace

# 66
Момичета, като състав това как ви се струва?
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropil Betaite, Sodium Chloride, Cinchona Pubescens, Citrus Acid, Parfum, Methilisothiazolinone

# 67
  • ВАРНА
Момичета,дайте някоя идея за косата ми.Десет години я боядисвах в черно и реших ,че е време за промяна.С ремувъри и какво ли не се опитаха да ми свалят черното за да постигна мечтаното кафяво.Обезцвети се отгоре почти до средата на дължината.Сега съм като на кичури или нещо като тъмно кафяво с червеникав отенък.Имах прекрасна здрава и дълга кола в стил Ким Кардашиян.Сега е суха,заплетена,безформена.Как да я възстановя?Няма блясък,живинка...

# 68
  • в 1001-та нощ
доста комплексни грижи ще са нужни - протеини за възстановяване на загубения кератин от кортекса и кутикулата, добра хидратация, приглаждащи продукти и силикони за кутикулата

от кое по колко - ще се учиш в движения, ако нямаш опит

най-елементарното е да започнеш с маслени маски - преди шампоана - може да са купени или домашни, ако имаш възможност за еластисайзер - ще бъде чудесно, иначе и зехтон става или други подходящи масла - нанасят се преди шампоана, престояваш около час, като завиваш в торбичка, нагряваш, ако имаш възможност да влезеш така в парна баня -още ще свали цвета  Peace а с подходящата маска и много добре възстановява  Peace

за след шампоана разгледай ботокса - серум, терапиите на Афоджий, олео релакс на керастаз или интенс рипеър на лореал

за финишите - коприна

варианти много - все от някъде трябва да се започне  Peace

# 69
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropil Betaite, Sodium Chloride, Cinchona Pubescens, Citrus Acid, Parfum, Methilisothiazolinone

Струва ми се като да е състава  на шампоана Хинин на Милва   Laughing

# 70
  • в 1001-та нощ
на мен хининовия на клоран не ми хареса  Sick

а този е много беден от към състав Confused

# 71

Струва ми се като да е състава  на шампоана Хинин на Милва   Laughing
Ъхъ, точно той е  Mr. Green От аптеката ми го препоръча жената  Rolling Eyes

# 72
  • ВАРНА
доста комплексни грижи ще са нужни - протеини за възстановяване на загубения кератин от кортекса и кутикулата, добра хидратация, приглаждащи продукти и силикони за кутикулата

от кое по колко - ще се учиш в движения, ако нямаш опит

най-елементарното е да започнеш с маслени маски - преди шампоана - може да са купени или домашни, ако имаш възможност за еластисайзер - ще бъде чудесно, иначе и зехтон става или други подходящи масла - нанасят се преди шампоана, престояваш около час, като завиваш в торбичка, нагряваш, ако имаш възможност да влезеш така в парна баня -още ще свали цвета  Peace а с подходящата маска и много добре възстановява  Peace

за след шампоана разгледай ботокса - серум, терапиите на Афоджий, олео релакс на керастаз или интенс рипеър на лореал

за финишите - коприна

варианти много - все от някъде трябва да се започне  Peace

Алена,златна си!
Имам възможност за всичко и сега започвам да чета темата.Щом е за красотата там съм Simple Smile.

# 73
Здравейте момичета! Чета ви отскоро и не мога да изчета всички стари теми. Пиша по повод на това , че отскоро започнах да правя маската с Тривитаминола. Правя я вече за четвърти - пети път и съм много доволна. Правя я така:
2-3суп.л. тривитаминол
1-2суп.л. мас
1суп.л. оцет
1суп.л ракия
1/2суп.л. газ
1суп.л. бадемово масло
1суп.л. масло от пшеничен зародиш
Слагам малко повече, защото косата ми е дълга и гъста/но косъма е тънък/ и не ми стига като количество - грешно ли е? Мъжа ми се шегува, че могат да ми поникнат косми по лицето  #Crazy - възможно ли е?
Правя я два пъти седмично и ще я правя два месеца.
 Искам да попитам обаче за какво служат/как действат/ оцета и ракията, защото и много познати ме питат и мислейки никой не знае и не може да отгатне.

# 74
И аз ако може тук да попитам къде извън нета мога да си закупя този Тривитаминол?  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт