Грижи за косата - 87

• 74 548
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Готова маска+ рициново масло+ зехтин= усещане много близко до това на Еластисайзър.

Това съм го пропуснала , но със сигурност ще го пробвам. Wink Peace

Аз пък си смесих : кристали (силикон) +рициново масло+масло от жожоба - получи се много хубав финиш за моята коса. Blush

Може да добавиш и гел или сок от алое (пх 4.5-5) към домашно обогатен финиш.

Ще добавя   Peace .... заради PH -то  ли ? ...  друго мога ли да очаквам като действие?

# 526
ПХто(блясък), + има хидратиращо действие, без да утежнява или омазнява. А нанесен на кожата има допълнителен бонус от успокояване и ускоряване регенерацията на клетките. Гел алое е страхотно нещо, всеки дом трябва да има тубичка, за изгаряния и кожни раздразнения най-малкото.

# 527
ПХто(блясък), + има хидратиращо действие, без да утежнява или омазнява. А нанесен на кожата има допълнителен бонус от успокояване и ускоряване регенерацията на клетките. Гел алое е страхотно нещо, всеки дом трябва да има тубичка, за изгаряния и кожни раздразнения най-малкото.

Звучи страхотно  Grinning  ... нямам никакъв опит с алое вера  Blush .... благодаря   bouquet

# 528
На мен рициновото ще ми дойде тежко за финиш, иначе с удоволствие бих ползвала. Но всеки си намира начини да ползва нещо най- добре.
Иначе свалих доста боя с две намазвания. Юпиии!  Mr. Green

# 529
  Кое, кое сваля боята, рициновото масло ли?  Защото аз смятам да започна да я свалям с маската с мед, канела, зехтин и дестилирана вода + затопляне. Ако и рициновото помага и от него ще сложа. За сега се отказах от химичните методи ...

# 530
По принцип маслата свалят боя- без значение какви са.

# 531
Здравейте  Grinning момичета, ще се радвам ако ми помогнете със съвети да си запазя косата здрава. Дълга ми е до кръста и е с много плътен косъм, но е суха и цъфти. Напоследък започнах по-често да я изправям с преса, по-често за мен значи един път седмично, защото преди да си купя преса съм се изправяла във фризьорски салон 5-6 пъти в годината. Боядисвам я на 3-4 месеца. Това и е третирането, не ползвам стилиризиращи продукти, не къдря.  Бихте ли ми препоръчали продукти, които ще ми помогнат да не я съсипя с пресата.
В момента ползвам тези кристали, според вас дали са добри?
http://static1.framar.bg/product/Semi_cristali_iztoshteni.jpg

# 532
Моля и аз за помощ- добавките Maxi-Hair сгъстяват ли косата? Приемам и предложения за други сгъстяващи средства. Косата ми е мазна, тънка и рядка, но пък расте бързо, наскоро се справих с дългогодишен косопад и искам най-после гъста коса с плътен косъм! В момента ползвам домашни маски с масла и билков лосион без отмиване.

# 533
Здравейте  Grinning момичета, ще се радвам ако ми помогнете със съвети да си запазя косата здрава. Дълга ми е до кръста и е с много плътен косъм, но е суха и цъфти. Напоследък започнах по-често да я изправям с преса, по-често за мен значи един път седмично, защото преди да си купя преса съм се изправяла във фризьорски салон 5-6 пъти в годината. Боядисвам я на 3-4 месеца. Това и е третирането, не ползвам стилиризиращи продукти, не къдря.  Бихте ли ми препоръчали продукти, които ще ми помогнат да не я съсипя с пресата.
В момента ползвам тези кристали, според вас дали са добри?
http://static1.framar.bg/product/Semi_cristali_iztoshteni.jpg

Само кристалите не са ти достатъчни. Трябва да си вземеш термозащитен продукт. Пусни си търсачката- много неща ще ти излезнат като резултат.
Трябва ти и нещо за хидратация, за да се бориш със сухотата.

Моля и аз за помощ- добавките Maxi-Hair сгъстяват ли косата? Приемам и предложения за други сгъстяващи средства. Косата ми е мазна, тънка и рядка, но пък расте бързо, наскоро се справих с дългогодишен косопад и искам най-после гъста коса с плътен косъм! В момента ползвам домашни маски с масла и билков лосион без отмиване.
Пусни търсачка- има много изписано за Maxi Hair.  Wink Или прочети дна тема за Косопад-а.  Wink
Ако косата ти генетично е тънка според мен не можеш да очакваш с добавки тя да започне да расте с плътен косъм. Няма как. Да расте по- здрава и силна- да, може.

# 534
Пусни търсачка- има много изписано за Maxi Hair.  Wink Или прочети дна тема за Косопад-а.  Wink
Ако косата ти генетично е тънка според мен не можеш да очакваш с добавки тя да започне да расте с плътен косъм. Няма как. Да расте по- здрава и силна- да, може.

Косата ми като цяло е тънка, но тук- там съм попадала на учудващо дебели и черни косми, чак съм се чудела как може да са върху моята глава Laughing  Та затова ми хрумна, че би могло с подходящи грижи да имам шанс и за по-плътни косми... някой друг да е забелязвал върху себе си нещо подобно?

# 535
И аз имам косъмчета с различна дебелина.

# 536
Аз имам нужда от помощ  Praynig - искам да закупя някои от шампоаните на Redken, който да приглади (разбирайте изправи) косата ми, тъй като моята е доста чуплива и като аз изсуша със сешоара и бухва страшно много   Shocked

# 537
Препоръчайте ми лак за коса от масовите марки - да не слепва и да е с добра фиксация  Simple Smile

# 538
  • в 1001-та нощ

Косата ми като цяло е тънка, но тук- там съм попадала на учудващо дебели и черни косми, чак съм се чудела как може да са върху моята глава Laughing  Та затова ми хрумна, че би могло с подходящи грижи да имам шанс и за по-плътни косми... някой друг да е забелязвал върху себе си нещо подобно?

за дебелината на космите гледай да има цистин и цистеин в добавките за коса, в максито има, те способстват за уплътняването на косъма, но няма да е много забележимо, може да има леко стимулиране и ако косъмът е изтънявал във времето .... новите растежи да се възстановят до генетично заложеното или малко над него - като плътност  Peace

примерно - ако в резултат на косопад и причините, които го провокират е имало изтъняване на косъма (обичайно се случва, ако не е сезонен), то той може да се повъзстанови, но това е бавен процес и ще го усетиш на новоизникващата коса,  а тя ще стане дълга - след време  Peace

# 539
Хайде и аз при вас  Simple Smile

Прочетох темата, четох и назад, ще продължавам да се ровя и още. Но тъй като съм гола и боса в грижите си за косата, доста сложничка ми идва цялата информация  Embarassed  Общо-взето, досега не съм се грижила особено за косата си - шампоан, от време на време Thermo Repair на Лореал ииии... това е общо-взето откъм продукти. Чат-пат пяна и дифузер.

Сега реших да се взема малко в ръце, но не знам с какво и откъде да я почна тази коса... Виждам, че сте доста в час и затова ще ви помоля за помощ. Положението към момента е следното - косата ми е естествено тъмнокестенява, дължина до раменете, на черта, етажирана, чуплива. В краищата имам около 4 пръста "остатъци" от кичурите, които си правих преди година. Косата ми не е гъста (не е и прекалено рядка), с тънък косъм, омазнява се в корените на 2 дни. Мия я на 2-3 дни. В краищата е леко суха. Напоследък я изправям със сешоар (краищата "заглаждам" и с преса), защото иначе няма никаква форма и стои ужасно сплескана.

Искам да стане по-жива, по-плътна, евентуално и по-гъста. Когато бях дете, докъм пубертета някъде, имах гъста и плътна коса. Какво стана после - не разбрах. Rolling Eyes  Та сега искам да имам пак хубава коса, а не висящи израстъци. Нямам прекалени очаквания, нямам и прекалено голяма възможност да се грижа за нея. Не мога да отделям по 1 час всеки ден за косата си. Откъм финанси - мога да отделям средно по 15-20 евро на месец за продукти.

Съвети, въпроси и критики приемам всякакви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт