ЗАНИМАНИЯ С 7-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 24 323
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте!
Дарка, стискам палци за лазерите!
Магнетче, вчера пак глътнахме две глътки, това е голям успех за Кокича! Simple Smile)
Мама на Ани, аз също като Пуци разчитам повече на боклуците. Понеже адски бързо взеха да му омръзват играчките. Кумът преди два месеца подари страхотно бусче, дето пее, две лисички отпред танцуват, има разни кръгчета като сметалце, зъбчати колела шарени, и се движи сама, като се удари някъде, завива и продължава. Еми радваше се и го гонеше два дни, после се научи да върти колелата и зъбчатите колела, яъртя ги два дена и това омръзна. Кумата онзи ден донесе влакче с мелодийки, натискаше един ден де що може и на това се нарадва... Много солено ми излизат неговите играчки, а и вече нямам къде да ги складирам, взех един голям панер за пране, защото побира най-много, но и той вече е пълен. Затова сега му събирам опаковки от мокри кърпички, които са с капачета, кутийките от кремовете, пълня ги с дребни работи да дрънкат и му ги затварям да си играе. Има една кутийки от ефересцентни витамини, играе с нея. Такива боклучета и като се наиграе ги хвърлям. Само меракът към клавиатурата и мишката на баща му на компютъра не минават, това винаги му е любим предмет...
Дребното спи, аз направих мусаката, успях да хапна, всеки момент и него ще нацокам и към 15 ще хапваме морковчета. От онзи ден изправянето върви в пълна сила, вече нищо не е в състояние да го спре. Събужда се и не плаче, а директно се катери по преградата на кошарката, вдига се по столовете, онзи ден обърна вече един, късмет, че падна до него... Бяхме снощо до свекърите и свекърва ми беше ошашавена как се вдига и каза, че като сме се върнели от София сигурно ще е проходил.. Доста отимистична прогноза като се има предвид, че днес правим 7м... Вчера бяхме и при педито - 8.680кг е, почти 300г е качил този месец. Много се радвам, защото ако продължавахме да качваме по килограм на месец, на 1г сигурно щяхме да сме 15кг хахах. Докторката много го похвали (тя винаги го хвали де, никога не е имала забележки) и каза, че съм била супер мама. Имаме много блед белег от БЦЖ, за нея това не е белег и каза, че до към 1г ще го следим. Каза, че костите му са много здрави, много добре оформен и твърд череп имал (той всеки ден го удря къде ли не, така го заздравява хаха). За неспането каза, че е възможно и кошмарите вече да са ни почнали, защото много промени са му се случили последните два месеца и нощно време е възможно да ги съпреживява. Дишането и гърлото му са чисти, само нослето е запушенко, иначе е здрав.
Племенникът е много болен, на инфузия е минал... И той почна с течащ нос, когато им бяхме на гости, а на следващия ден се разболя и много ме е страх. Едва чакам да си ида вече в София и малко да си избистря главата...

# 676
Като ви слушам, май ние сме с най-малко играчки.  Thinking Ама се справя с тях, разнообразява с ръцете ми или тези на баща си, омагьосват я мърдащи пръсти, смяях, та смях. Любимата й дрънкалка си остава първата. И мечетата от музкалната играчка, боже, какъв хъс за тия мечета! Когато се изправи заради тях ще е, да ги докопа.  hahaha

Честити седем месеца на Коко, Майче!   bouquet

# 677
Добър вечер  Hug Hug Вече съм здрава  Laughing Laughing Laughing Честити месечинки на всички  Hug Hug Много време ме нямаше  Sad Утре сме на консултации и ще видя Владис колко е наддала  Laughing Laughing Hug Hug Hug

# 678
  • София
Мая честити 7 месеца на Кокича,все така добре да се развива-пу-пу Hug и споко бе, те бебоците нали знаеш,че след 6-ти месц спират да качват като за световно Simple Smile офф тов а с настинките-ми пожелавам ти да не е като на другия младеж и да се размине само с това в момента Praynig

За играчките,ние сме с доста,музикални и всякакви джаджи и внимание за кратко време ..после от време на време, а все го влече към предметите за пораснали хора Mr. Greenтелефоните ни, чашите, кремчето за зъбки-тубичката нали, мокрите кърпички,клавиатурата и прочие ...с тях се занимава повече Rolling Eyes

Днес му дадохме втората доза на Ротарикс,малко спеших нещата,че с тия грипове хич не ми се чакаше,даже я помолихме да вземе мерки и теглилки за да не го водя и другата седмица и о чудо-тя се нави...та младежа е 8850кг и 70.5см/но е по-висок,там мерят калпаво../ след една седмица започвам с попарата, като мисля още от другата да започна да слагам мъничко сиренце в зеленчуковите пюрета..да не му е изненада на веднъж глутен/сухарите/ и сирене и масло....и след седмицата с въведена попара ще сменям кашите с млечни..още малко по-натам и бульон на обед ще добавя Grinning и сега кеф,чак м.март сме на консултация Party

Кажете ако знаете от къде може да се купи наистина читаво козе или краве сирене?

# 679
Магнет, аз съм много доволна от сиренето на Екобалкан и от кашкавала им. Имат вкус на сирене и кашкавал от едно време. Разфасовките им са големи, обаче, сирене по килограм, краве и овче има. Във Фантастико го има, вероятно и по други вериги.

# 680
  • Sunshine state
Привет на всички!Най-после се добрах до темичката. Rolling Eyes
Честити 7 месеца на Кокича.  bouquet
С играчките сме добре,но не сме ги обновявали скоро и започнаха да й омръзват.За сметка на това,боклуци колкото щеш и тя си ги уважава редовно-торбички,опаковката мокри кърпички,судокрем-а,някой нов памперс и всякакви такива. Crazy
Имам много работа тези дни и чета всичко отгоре-отгоре. Embarassed Оправям се със счетоводството на фирмата и сега разплитам моят казус.Надежда има,май ще си получа всички пари накуп.Стискайте палци! Praynig

# 681
Стискам, Пупи, дано възтържествува справедливостта.  Peace

Наши вещи избягвам още да й давам, че не ми се мие всичко наред. Но хубаво опипва клавиатурата, когато я държа в скута си ако е мрънкава. В Спок и в "Близо до бебето" четох нещо, скоето съм напълно съгласна - на тази възраст най-хубави са простите играчки, предметите, които и по-късно ще използват, така опознават света, не толкова с нафинтифлюшканите играчки, които бързо омръзват, явно.  Grinning

# 682
  • Sunshine state
Аз нали ви казах за гадния червей,който й подариха за коледа..  Rolling Eyes
Знам,че е подарък,но много ме дразни-тежък е,шарен като светофар и дрънчащ отвсякъде. ooooh!
Веднъж си го изпусна на главата и направо се ужасих.Оттогава е в шкафа. Naughty
Иначе още като купя кърпичките,ги измивам подобаващо,защото знам,че те са й любимец 13 от  'псевдоиграчките" и веднага се лепва за тях.Другите неща мия веднъж дневно,обикновено сутрин.Понякога забравям...  Blush

# 683
Аз мия играчки по 100 пъти, щото ги хвърля по килима, а там броди котката, пък и ние, макар и с домашни пантофи. По някое време ще ми писне, предполагам, и ще ги оставя да обменят флуиди. И без това със сигурност вече е яла котешки косъм. На нея последният фаворит й е спринцовката, с която й давах хапчето, но нея давам само под надзор, ръбеста си е.

# 684
Честити седем месеца на Коко и от нас! Simple Smile
За играчките не ги мия постоянно,защото тя постоянно ги хвърля на земята.Старая се да не ги лапа,но мисия невъзможна.И ние много обичаме шумящи неща,опаковки от мокри кърпички,чантички и др.
На нас ни отложиха консултацията,че докторката била болна.Трябваше да бъде днес,а сега ще е на 01.02.
Pupitka newsm10 .

# 685
  • Sunshine state
хаха,вярно,че имате котка. Laughing Е,поне вече е резистентна към нея. Mr. Green
И Лора си хвърля по пода играчките,но тя там си и лази,та не ги мия..  Grinning Сега даже съм й постелила едно одеяло да си лази. Забравих да спомена по-по-най на любимите й занимавки-огледалото.Имам едно малко,кръгло огледало,което обожава-прави си зайчета с него и си ги следи. Simple Smile

# 686
  • Cyprus, Пловдив
Честите 7-месечинка на Коко,все така да е първенец във всичко  Hug
Тони,намери ли лекар?
Пупи,от малка харесва да се оглежда в огледалото,каква мацка само  Crazy
Ние сме с такава проходилка,за която бяхте казали,отпред има разни натискащи се,гумени,пеещи и шумящи играчки  Crazy взехме я втора употреба,но е много запазена,за съжаление никой не ни помага финансово(и не само),а и аз не работя близо от 1 година и доста неща на Янис са втора употреба,е не са някакви парцаливи де,запазени са си  Wink
И аз съм на принципа да не бъде заринат с играчки,има си,но не чак в такова изобилие.Радва се много на едно бебешко шише,в което съм пуснала 5-6 зърна боб  hahaha
Има чувството,че виждам нещо белеещо се на венеца долу,ама вече не знам дали си внушавам,следобед си поспа добре,но сега е ужасно кисел,ще я видим таз работа  newsm78

# 687
  • UK
Честита месечинка на Коко!!! Майче да се развива все така добре и ти да си все супер-майка! Нищо чудно съвсем скоро и да ти проходи с тези темпове.
А и ние нямаме играчки, сега по празниците събрахме доста боклучета(свекито има книжарница) заринаха ни с разни гумени боклуци, но съм ги прибрала че според мен са опасни. Едно от любимите ни неща е огледалцето от гимнастиката , с него се смее почти цял ден. И първите две дрънкалки който ни подариха си и останаха любими. Аз вече престанах да мия всеки път щом паднат на земята и ние със сигурност сме опитали някой котешки косъм вече.
Ани полудява по пластмасови шишета, слагам нещо вътре да дрънка или малко вода.
darka_ и ние сме с дрешки втора употреба едва сега поръчах дрешки, досега все имахме да износваме и някой подарени, но вече за съжаление умаляха.

# 688
  • Sunshine state
Оооо,и ние купуваме много неща от продавалника. Peace Хич не ми дреме,стига да са запазени.Аз нямам намерение да държа някакво реноме за марка или каквото е там. Wink Дупе знае 2 и 200,както се казва,а пък и преценихме,че неща,които се ползват за по 2-3 месеца просто е по-добре да ги вземем от продавалника. Peace Дрехи майка ми накупи доста и имаме за сега.Ние просто нямаме много познати с бебета и деца,от които бихме могли да ползваме нещо.В началото свекърва ми ни носеше разни дрешки,но те си бяха пълни парцали и направо им показахме червения картон. Party
Мен ме прецакаха в работата и се оказа,че не са ми внасяни никакви социални осигуровки/само здравните,очевидно за да не забележа,ходейки на ЖК/ и съответно го закъсахме яко финансово,та сега оправям тая каша.Поне си пуснах социално майчинство и детски,докато успея да си получа парите,че преди и това не можех-нали се водя на работа,а де факто такава на хартия няма..  ooooh! Важното е,че светлината в тунела на финансовия батак се вижда и Сървайвър БГ е към своя край. Laughing

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 20:01 от Pupitka

# 689
Привет!
Мерсим за честитките.
Играчките не ги мия, като ги хвърли на място, различно от нашия под, тогава. Понеже вече щъка къде ли не и не може да бъде ограничен върху одеало или само на дивана, се примирих, че ще играе там, където ние стъпваме. Старая се да държа чисто, но винаги си има известна доза домашен прах, но това е. Нали така се прави имунитет.
Продавалникът аз също го уважавам. От него поръчахме бънджите, дето зълва ми го ползваше известно време, ние само една седмица, преди да ни забрани ортопеда. А много беше щастлив малкия в него. Сега от там съм си запазила столче за кола за 2 и 3 група, понеже няма да мога да си позволя 100-200лв наведнъж, адски много харчове ми излезнаха тези месеци, даже не знам как ще свържем двата края, дет' се вика.
Пупи, стискам палци да си оправиш паричките!!!

Общи условия

Активация на акаунт