До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 743
  • 712
  •   1
Отговори
# 240
Оф, не знам за мен е много важно и спестяването. Не мисля, че е символ на мизерия, напромер за мен е едно от необходимите условия да постигнеш нещо в живота. Има за пример няколко човека от поколението на моите родители, които цял живот са вземали по страшно много пари, а в момента са стигнали до просяшка тояга. И нямат нищо налице, най-много по една гарсониера, която плаче за ремонт. И за толкова години, я са си завели по веднъж децата на море, я не. Всичко е похарчено по сбирки с добри приятели, певачки и т.н. Имала съм и колежки, които вземаха добри пари над средната работна заплата на страната и им стигаха само за кафета и цигари. Мъжете им работеха в чужбина и им пращаха по куп пари, те си купуваха всеки ден нов парцал, а забравяха да си платят тока и телефона. В развитите страни, които цитирате пиенето на кафе в заведение е лукс, а тук? Парите трябва не само да се изкарват, а и да се инвестират. Не говоря за семейства, които живеят под екзистенц минимума, то ясно, че при 800лв. на 4 човека няма как да спестиш, а по принцип съм провокира от писаното тук, че е важно да се увеличават доходите, а не да се пести. Аз не бих зарязала мъжа си, ако не изкарва достатъчно, но заради неговото прахосничество има голяма вероятност да го зарежа.

# 241
Егати, а ние от Сусурлево какво да правим? Така и баба знае. Елате във Варна. Wink

# 242
  • sofia
Някой плаща за  бълвочите на хората? Laughing

Как да сготвим спагети (поднасяме с уиски)=гурме?
Как да изплетем чорапи за родата-друг блог
Как да си подредим апартамента-подплатено със снимки от интернет
Какво да облечем днес-щрак-щрак безвкусица

Кажете кой блог печели пари?  Money Money Money
Блякс..Не си падам по блоговете, нещо...Май и така няма да се замогна...
По темата: когато изхарчим парите, отношенията вкъщи лееко охладняват...

# 243
Цонна,
Е, откога Ню Йорк е квартал на Сусурлево?
Ти си там да попиваш успешни бизнес модели, пък после ще дойдеш тук да ги пришиеш на местна икономическа почва. Ксения във Варна, ти - да речем в Пловдив.

# 244
Как се печелят пари от блог?

Ами предполагам по същия начин, както от сайт. Тъй като работя за един такъв сайт, съм забелязала как става, без най-важното, защото работодателят ,естествено, не казва. Mr. Green Та....той пусна сайта в мрежата и доста хора го четат, някои са се абонирали даже за него. Само не знам работодателят по какъв точно начин печели..... Ако разбера, веднага ще пусна и аз сайт, мога да пиша, да качвам снимки и да го поддържам(била съм администратор на сайт).Познавам и човек, който ще ми го направи. Остава само да разбера механизма на печелене на пари....май най-важното не знам Rolling Eyes newsm78 Някой знае ли? Може би блогът е на същия принцип, може блог да си направя, по-просто е.
П.П. Да, някой плаща затова, че се четат статии за плетене на чорапи, готвене и прочие...Не знам кой, науча ли ставам милионерка за нула време, много ме бива в тия истории Joy

# 245
Аргун, аз в България съм от едно градче със селски произход-Кутловица. Затова така настървено питам. Иначе мани го тоя Ню Йорк.  Аз съм пресна тука, ама в Родината съм живяла четвърт век. Та още не мога да го забравя, пък майка ми ходи, посещава и ми разказва как живеят  местните. Присърце ми дойде темата. Laughing

Представям си как си седя в Кутловица с моята диплома  за виШе и си я гриза, понеже нямам какво да работя. Също така си представям  как си търся работа  и не мога да намеря, защото просто работа няма. Готова съм на всякакъв труд (е не бих станала жрица на любовта), но продавачка-консултант на драго сърце.

И още много може да се каже, но ме мързи, защото ще си скапя настроението. Laughing

# 246
Нали разбра - правш блог за чорапи и ставаш милионерка. Било лесно казват.

# 247
Сега само трябва да намерим кой ще купува чорапките. Whistling Money Money Money

# 248
Нали Соня Васи се славеше с подобен успешен бизнес? Бабите от Варна плетат пончота, тя ги продава в ЕлЕй. Е, може и да се наложат една две сесии за Плейбой и подбрано мъжко общество, но важното е да има оборот, да успяваме..
Даже като се замисля, колко ли й е било трудно на жената да продава плетени пончота в град, в който Т не пада под 18 градуса:) Нюйоркчани имат зима, ще глътнат чорапите като топъл хляб.

пп. крайно време е да спра да пиша глупости Blush.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 16:30 от Рокси

# 249
Ама то трябва да има и данни за Плейбой. От всяко дърво свирка не става. Laughing

Намерихме българската нишка в плетачеството. Давайте да обменяме моделчета, че не се трае вече. Laughing

Ще ги шитна в ЕТСИ.КОМ. Цял свят да може да се докосне до това богатство. Money Money Money

Конкуренцията е жестока. Борим се само със 7000 други чорапки. Wink

http://www.etsy.com/search/handmade?ref=auto&q=wool+socks&am … ry&ship_to=US

# 250
  • Пловдив
Аргун, аз в България съм от едно градче със селски произход-Кутловица. Затова така настървено питам. Иначе мани го тоя Ню Йорк.  Аз съм пресна тука, ама в Родината съм живяла четвърт век. Та още не мога да го забравя, пък майка ми ходи, посещава и ми разказва как живеят  местните. Присърце ми дойде темата. Laughing

Представям си как си седя в Кутловица с моята диплома  за виШе и си я гриза, понеже нямам какво да работя. Също така си представям  как си търся работа  и не мога да намеря, защото просто работа няма. Готова съм на всякакъв труд (е не бих станала жрица на любовта), но продавачка-консултант на драго сърце.

И още много може да се каже, но ме мързи, защото ще си скапя настроението. Laughing
Можем спокойно да заменим Кутловица със Сопот и още 20-30 малки населени места....

# 251
Да, ама София, Варна и Пловдив не могат да разберат за какво става дума в Сусуерлево-Кутловица.

# 252
Да, ама София, Варна и Пловдив не могат да разберат за какво става дума в Сусуерлево-Кутловица.
Ми кажете де, може авторката да е именно от такова градче и да почерпи идеи. Струва ми се съвсем я забравихте Rolling Eyes. Сигурно вече е останала с 10.50 от вчера до днес. Времето тече..

# 253
  • Варна
Блоговете не печелят ли от реклама по принцип? Естествено, не блогове от типа "Какво сготви днес, снимай, покажи". Но тематичните блогове, които успеят да станат популярни и читаеми, привличат рекламодатели, които си плащат.

# 254

Хайде започнете да произвеждате вие първо , или се преместете от София в Лом напр, за да развивате бизнес и после пак пишете на хората от "сусурлево" , какво трябва да сторят, за да се преборят с живота.

Успешен бизнес може да се развива и в най-забутаното село, та камо ли в Лом. Градът няма никакво значение за този, който има глава на раменете и му се работи.

Колкото до чужбина...няма такава страна по света, в която да се правят повече и по-лесно пари от България. Трябва наистина да си много зле с главата за да хукнеш за пари навън.

Като споменах за багажа в главата, той не зависи от образование. Последното е по-скоро пречка.

Хайде моля  Stop Всеки занимавал се поне малко с бизнес знае едно - трябва капитал.Чисто и просто си трябват "готови пари", които си готов да рискуваш, защото тук в БГ никога не се знае...
И като сме на вълна поговорки ето ти още две:
"Пари - пари правят!" и "С трици маймуни не можеш да ловиш!"
Това с ябълката, която Рокфелер излъскал, продал и с парите купил две... е ще ме извинявате, но няма начин - не и сега, не и в БГ.  Laughing (което всъщност никак не е смешно, но иначе трябва да ревнем и да не спрем  Crossing Arms )

Общи условия

Активация на акаунт