До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 743
  • 712
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Да, ама София, Варна и Пловдив не могат да разберат за какво става дума в Сусуерлево-Кутловица.
Нищо де, то и без това по-амбициозните местни, включително моя мъж ходят да работят в Пловдив. Ако малкото градче не е близо до някой от големите градове обаче какво става......

10те най-големи града в Бг - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен. (Според Уики, а те според НСИ)

# 256
Що не извика някой Краси*- Тортите. Тя нали има блог. Да разкаже - печели ли, не пичели ли Laughing. Кво крие и кви ги върши Crossing Arms

# 257
Да, ама София, Варна и Пловдив не могат да разберат за какво става дума в Сусуерлево-Кутловица.
Нищо де, то и без това по-амбициозните местни, включително моя мъж ходят да работят в Пловдив. Ако малкото градче не е близо до някой от големите градове обаче какво става......
Става фермер и започва да си търси жена.

# 258

Цял Видин е в Италия, Кутловица-Италия и Испания. За Враца не знам.

# 259
Боже, до блоговете, тортите и гозбите ли пак опряхме?! Нямате спирачка значи.  Mr. Green

Палма де Майорка - квартал на Бяла, Дупница се пресели в Неапол

# 260
[Цял Видин е в Италия, Кутловица-Италия и Испания. За Враца не знам.

Цонне, и ти резерватска мома излезнА Hug

Автогара Враца

http://prikachi.com/images.php?images/427/4237427E.jpg

Специално за Цонна
http://severozapad.org/

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 17:49 от lady_Blu

# 261
Боже, до блоговете, тортите и гозбите ли пак опряхме?! Нямате спирачка значи.  Mr. Green

И в Милано има много дупничани.   Grinning

# 262
Това ми е непознат лаф за Резервата. Видях го на мястото на местожителството на една съфорумка-съгражданка. Иначе знам само за Северозападнала България. Laughing

# 263

Да, една мама от отчетните на дребното живее там. В подписа й пише Дупница - Милано. Wink

Само едно не разбирам. Защо всеки си мисли, че са нужни пари да тръгнеш към по-големия град, ако искаш? Ако виждаш, че не може да си намериш работа на родното място се местиш. Или предпочиташ да гладуваш и мрънкаш? А, чакаш на родата да те изхранва....ясно.

# 264
Хората с ниска квалификация в чужбина са готови да работят на няколко места работа, коята в България с презрение отказват.
Колко души познавате кои работят на повече от 1 работно място? Или с по-дълго работно време от обичайното?

Е, това винаги ме е учудвало  Thinking
Как като заминат в чужбина са склонни да работят каквото и да е, да работят на две места по 13-14 часа дневно, а в България ако са - все с претенции.  Outta Joint

Аз честно казано не познавам ни един човек, който да работи на повече от едно място ...
Сещам се веднага за един познат, който пуши по 2, много често и 3 кутии цигари на ден ... Ама ми се оплаква как нямало пари за памперси на детето  #Crazy #Crazy
Намекнах му, че просто трябва да спре цигарите и ще се намерят за памперси .. А той ме погледна така възмутено  Shocked

# 265
Е, нем, от едно населено място в друго в рамките на една страна може и без пари да мигрираш, но ако си решил да смениш страната, легално, със семейството си, то не става без пари.
Погрешна е и представата, че в големия град /в частност София/ има рааабота, раааабота, раааабота. Много е трудно особено, ако имаш и деца в наличност. И в даден момент се въртиш в един порочен кръг на мизерия, независимо къде се намираш.

# 266
Хората с ниска квалификация в чужбина са готови да работят на няколко места работа, коята в България с презрение отказват.
Колко души познавате кои работят на повече от 1 работно място? Или с по-дълго работно време от обичайното?

Е, това винаги ме е учудвало  Thinking
Как като заминат в чужбина са склонни да работят каквото и да е, да работят на две места по 13-14 часа дневно, а в България ако са - все с претенции.  Outta Joint
...

Отговорът е много прост - в родния град хората масово се срамуват от това роднините и познатите им да не решат, че са се провалили като работят неквалифициран труд, а имат диплома за висше.
В по-голям град, който е далеч от родния и роднините, тези притеснения постепенно отпадат. А в чужбина - съвсем.
Виждала съм мед. сестри, които в България с години са безработни, но не са чистили, а в чужбина обикалят къщите и питат за още. Вярно, че на роднините си казват, че гледат болен или възрастен човек, но все пак работят.
Важи и за студенти, които сервитьорстват, инженери, които разнасят пици, и т.н.

# 267

Преди време в италианската тема писа една потребителка, която щеше да се мести от Дупница в Лайнате. Laughing
(Lainate - предградие на Милано)

# 268
Това лято майка ми търсила човек да и измие прозорците срещу заплащане. На фона на безработицата в моя край, такъв човек не се повил. И знам какво си мислят-Я, че и мием на таа прозорците... Хм.

Е, оправяйте се, нал тъй. Hug

# 269
Каси, мизерията те кара да тръгнеш и с ризата на гърбът си само. Отиваш при приятел, почваш на черно, без език. Предполагам четеш чужбинския....
Не искаш много да имаш взимане - даване с такива хора, разбираемо. Но не може да си затваряме очите и да казваме, че липсват. Нали? Гледат да оцелеят. А не да мрънкат. Защото мрънкането не храни....за жалост. Дали от малкия към големия град или в чужбина, няма никакво значение. Иде реч за нуждата от елементарни неща, която след време прераства в друг вид нужда....по стълбицата нагоре.

Цонне, ако беше пуснала обява майка ти тук, сигурна съм......щеше да намери човек. Напоследък направо съм в шах от морето от ЛС, търсих баба за детето на позната, да го взима от училище. За София иде реч. И болни, и след сърдечна операция, и за 1 лв. на час ми писаха...... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт