До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 743
  • 712
  •   1
Отговори
# 270
Същата работа е и при нас, Цонне, унизително е да работиш нещо такова, по-добре без пари да стоиш, но не и да се хванеш да свършиш нещо.

Пуснах снимката и линк към резервата.

# 271
А не е ли по-унизително да нямаш какво да ядеш и да разчиташ на помощи за безработни  newsm78
И на всичкото отгоре да си здрав, прав млад човек?

# 272
Съжалявам, че ще се отклоня от темата за емиграцията и успешните бизнес-модели, от които се забогатява като на шега, но за мен темата "причина ли са парите за дрязги в семейството" няма много общо с финансовото състояние на семейството, а с нещо много по-простичко - вътрешната му организация.

Независимо с какъв ресурс разполага едно семейство, ако средствата се изразходват непропорционално и без единни семейни приоритети, дрязги винаги ще има. Дали мъжът ще похарчи последните 20 лв за цигари, или последните 200 лв за въдица, или последните 2000 за 4 диодни тунинг фара колата - все тая.

Разбира се, колкото по-малко са разполагаемите суми, толкова по-голямо трябва да е съгласието, защото възможността за бърза компенсация на похарченото е по-трудна. Но пак казвам - въпрос е на семейна организация и на правилни финансови разчети, не толкова на имане и нямане.

Знам, че след това, което ще кажа, ще последва лавина от съвети да не гледам в паничките на другите, как и за какво си харчат парите, но е факт, че няма никаква икономическа логика при ниски доходи да поддържаш две коли в едно домакинство, или да сложиш 42" телевизор в стандартен хол 6 х 3 м, или при тричленно домакинство да изплащаш 2 лаптопа по n-на брой години...

Човек първо трябва да се научи да се разпростира според своята чергата, и след това да я разширява... А не да се съизмерва по чуждите черги... Защото който не може да управлява малко пари, той няма да може да управлява и много, и винаги ще бъде недоволен  Peace

# 273
BirdsFlu, така е, ама нали знаеш, че когато мизерията там таковата през вратата - любовта излитала през прозореца.

Относно това, дали мъжът ще похарчи последните 20 лв за цигари, или последните 200 лв за въдица, рязък удар с весло по тила, не оправя ли нещата поне за три месеца напред?

# 274
BirdsFlu -много правилно Hug
И аз това казах с няколко страници постове по -назад за разбирателството.

# 275
  • Mediterraneo
Чудите се що не съм почнала да чистя къщи в съседния квартал ли? Отговорът е съвсем прост- никой не ми предлага 600- 700 Е за този вид работа... Ако някой ми даде и половината, хващам се, ще чистя в свободното си от официалното ми работно място време, т.е. след 18 часа, и ще си свиркам!

# 276
Нали Соня Васи се славеше с подобен успешен бизнес? Бабите от Варна плетат пончота, тя ги продава в ЕлЕй. Е, може и да се наложат една две сесии за Плейбой и подбрано мъжко общество, но важното е да има оборот, да успяваме..
Даже като се замисля, колко ли й е било трудно на жената да продава плетени пончота в град, в който Т не пада под 18 градуса:) Нюйоркчани имат зима, ще глътнат чорапите като топъл хляб.

пп. кпра да пиша глупости Blush.

hahaha, то като казанлъшките понички.
голяма ниша навред по света  hahaha

# 277
Това лято майка ми търсила човек да и измие прозорците срещу заплащане. На фона на безработицата в моя край, такъв човек не се повил. И знам какво си мислят-Я, че и мием на таа прозорците... Хм. ...

Точно за такива хора говорех в предното си мнение.
Не искат да си мръднат пръста за 10лв, но виж - за 100 и по възможност да не си дават пак много зор, ще се прежалят.
Защото те не са длъжни на никого, но целият свят им е длъжен на тях и те заслужават!

А да живееш в малък град без постоянна работа не е рядко срещано. То дори в Бургас 700-800 лв. се счита за огромна заплата. Да не говорим за още по-малките градове и каква безработица е там...

# 278

Хайде моля  Stop Всеки занимавал се поне малко с бизнес знае едно - трябва капитал.Чисто и просто си трябват "готови пари", които си готов да рискуваш, защото тук в БГ никога не се знае...
И като сме на вълна поговорки ето ти още две:
"Пари - пари правят!" и "С трици маймуни не можеш да ловиш!"
Това с ябълката, която Рокфелер излъскал, продал и с парите купил две... е ще ме извинявате, но няма начин - не и сега, не и в БГ.  Laughing (което всъщност никак не е смешно, но иначе трябва да ревнем и да не спрем  Crossing Arms )

Това за "готовите пари" са глупости на търкалета, но сигурна съм няма да ми повярваш от форумски приказки. За да не загубиш тези "готови пари", трябва принципно да умееш да правиш пари. Ако не можеш сто лева сам да изкараш без да чакаш заплатка, гарантирам ти, че и сто хиляди да вкараш, ще останеш много бързо с нула, та и с дългове.
Това с ябълката на Рокфелер е много точен принцип валиден винаги и навсякъде.

# 279
Разкажи ми на мен. Аз ще ти повярвам.

# 280
Абе това за ябълката освен в България разказва ли се някъде другаде, например в биографиите на Рокфелер? Питам, защото аз тази приказка на английски език така и не съм я срещала, за разлика от името на първия му партньор Морис Кларк, който е вкарал там едни пари за да основат първата си компания с Рокфелер Wink

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 19:15 от 10 c's

# 281

Хайде моля  Stop Всеки занимавал се поне малко с бизнес знае едно - трябва капитал.Чисто и просто си трябват "готови пари", които си готов да рискуваш, защото тук в БГ никога не се знае...
И като сме на вълна поговорки ето ти още две:
"Пари - пари правят!" и "С трици маймуни не можеш да ловиш!"
Това с ябълката, която Рокфелер излъскал, продал и с парите купил две... е ще ме извинявате, но няма начин - не и сега, не и в БГ.  Laughing (което всъщност никак не е смешно, но иначе трябва да ревнем и да не спрем  Crossing Arms )

Това за "готовите пари" са глупости на търкалета, но сигурна съм няма да ми повярваш от форумски приказки. За да не загубиш тези "готови пари", трябва принципно да умееш да правиш пари. Ако не можеш сто лева сам да изкараш без да чакаш заплатка, гарантирам ти, че и сто хиляди да вкараш, ще останеш много бързо с нула, та и с дългове.
Това с ябълката на Рокфелер е много точен принцип валиден винаги и навсякъде.

Пари се правят с пари.
Ако ще се мъчиш да ме убедиш, че със 100 лева, ще започна бизнес и ще просперирам няма начин да стане. Ако става за въпрос и с 1000 не става. Ако само ще се правим на "бизнесменки" няма лошо, но да инвестираш малка сума и да очакваш тя да те издържа и да ти осигури приличен стандарт... не виждам как ще стане.  Peace

То въпроса не е как да изкараш 100лв, а как да направиш бизнес, който да те издържа - теб и семейството ти, иначе за чий ще ти е да си трошиш главата?

Иначе - спокойно... 100 лв все ще ги изкарам, въпроса който ме мъчи в момента е как да изкарвам по 20 пъти по толкова на месец, че да ми се отхлаби малко около врата. Не виждам обаче в момента начин да го направя.

# 282
Абе това за ябълката освен в България разказва ли се някъде другаде, например в биографиите на Рокфелер? Питам, защото аз тази приказка на английски език така и не съм я срещала, за разлика от името на първия му партньор Морис Кларк, който е вкарал там едни пари за да основат първата си компания с Рокфелер Wink

Ами така де... нали и аз това разправям - че за да правиш пари ти трябват пари, но Lizet33 ме прати за ябълки.  Laughing Ставало казва... незнам. Лично аз го приемам за "градска легенда" този случай с ябълката и Рокфелер.  Laughing

# 283

Аз съм чувала, че докато лъскал ябълки, леля му се споминала и той и наследил парите. Laughing Hug

Според този виц е вуйчо му.

http://www.adultjokes4adults.com/Clean_jokes_The_Rockefeller_Story1.html

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 19:24 от Цонна

# 284

Аз съм чувала, че докато лъскал ябълки, леля му се споминала и той и наследил парите. Laughing Hug

Joy

Навреме е инвестирал в ябълките значи.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт