До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 739
  • 712
  •   1
Отговори
# 405
  • в пералнята
Има нещо, което основно се забелязва при нас, като изключим постоянното оплакване и злостната завист. Всеки се чуди как да прокопса по най-бързия начин... До тук добре, амбицирани млади хора с остро желание за прогрес. Единици са, за огромно съжаление хората, които се опитват да го постигнат по честен (според всеобщите морални норми) път. Когато видя чисто нов джип пред мен, никога не очаквам от него да слезе 80 годишен старец а защо?! Shocked Защото дядо Пешо, който е работил и пестил цял живот едни пари е вече до такава степен изкуфял, че е готов да си ги даде на първия човек, който му се обади по телефона и му каже, че внукът му е сгазил дете...При това без да помисли въобще. Аз искам да ви попитам, вие очаквате ли дядо Пешо да слезе от Х5? Мислите ли, че дядото заслужава да кара такава кола? Трябва ли дядо Пешо на 80 години да отиде за 2 месеца на остров Бали, а синът му да бачка като откачен по цял ден и да му плаща наем? Ами аз си мисля, че когато достигнем до това дередже, вече ще сме се оправили.

# 406
аз не разбирам защо мерите успеха само с пари

за мен една 35-40г жена, която все още не е успяла да създаде семейство, не може да се нарече успяла - независимо колко печели на месец или на година.
Или пък жена, чиито деца са пропаднали - наркомани, алкохолици, престъпници - дали може да се смята за успяла?
Според мен - не

# 407

за мен една 35-40г жена, която все още не е успяла да създаде семейство, не може да се нарече успяла - независимо колко печели на месец или на година.
Или пък жена, чиито деца са пропаднали - наркомани, алкохолици, престъпници - дали може да се смята за успяла?
Според мен - не

А ако въпросната 35-40 годишна жена просто не е искала да има семейство?  newsm78
Защото историята сигурно помни и такива случаи.  Peace Тя може за себе си да си се счита за успяла.  Peace

# 408
Защото, Piny, на днешно време с пари можеш да си купиш всичко. Е, почти всичко.

# 409
...
...

Нима смяташ, че семейството и децата са най-важното нещо за всеки човек?
Има хора, които не желаят нито едното, нито другото.
Означава ли това, че те са провалили живота си? Че не са успели?

# 410
Успял, за мен, означава да си удовлетворен и доволен от това, което си постигнал.
Напълно индивидуално.
Защото и за най-реализирания човек в нашите очи може да се намери още по-реализиран, за когото да е смешна реализацията на първия. Както и за най-богатия в нашите очи, може да се намери по-богат, за когото да е нищо богатството на първия.

# 411
Успял, за мен, означава да си удовлетворен и доволен от това, което си постигнал.
Напълно индивидуално.

202uu

В добавка и да се чувства в мир със себе си.  Peace

# 412
  • В заешката дупка

Е, да, ама парите освен да дават, могат и да вземат - от времето ти, от спокойствието ти.  Grinning Ако изкарването на големи пари е свързано със стрес, липса на време за семейството или за други любими неща по начин, че да те кара да се чувстваш неудовлетворен или хронично не-щастлив, успех ли това?

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 18:55 от ЧеКа

# 413

Е, да, ама парите освен да дават, могат и да вземат - от времето ти, от спокойствието ти.  Grinning Ако изкарването на големи пари е свързано със стрес, липса на време за семейството или за други любими неща по начин, че да те кара да се чувстваш неудовлетворен или хронично не-щастлив, успех ли това?

Има хора, които самото "правене на пари" ги прави щастливи.  Peace

Пък ако си направил достатъчно пари (за всекиму според собствените му критерии) и се чувстваш "хронично не-щастлив", винаги можеш да кажеш - майната му на всичко, да си хванеш семейството и да правиш любимите си неща.  Peace

# 414
  • В заешката дупка
Е, има и такива, ама има и онакива.  Grinning Затова и парите няма как да са единствен критерий за успех. Това ми е мисълта.

# 415
Е, има и такива, ама има и онакива.  Grinning Затова и парите няма как да са единствен критерий за успех. Това ми е мисълта.

Е, с тази приказка и аз съм съгласна.  Peace

Дали е успял един човек може да каже само той самият сам за себе си - така поне мисля аз. Важно е как се чувства самият той, а не какво си мислят за него хората.  Wink

# 416

По принцип се шегувах, но имам няколко примера за познати, открили истинския успех и щастие в правенето на пари. Даже не и в харченето. Последното от липса на време, но пък липсата на време им е достатъчна за да нарекат себе си доволни от живота. Simple Smile

# 417

Според мен - не

ужас.

# 418
Парите винаги са причина за дрязги, в едни случаи, защото са малко, недостатъчни, в други пък, защото са предостатъчни.

Според мен - не

Голяма глупост за мен, честно. И показател за тесногръдо мислене.

# 419
затова съм написала ЗА МЕН- това е моето виждане.
Аз не разбирам успеха само като парично измерение. Парите са само средство, а не самоцел. Wink

Общи условия

Активация на акаунт