До къде ни стигат парите и причина ли са те за дразги между нас

• 38 740
  • 712
  •   2
Отговори
# 480
Абе аз познавам хора дето пестят от храната на децата и ги дават за лекарства. Никога не бих си лишила детето от пълноценна храна, ако трябва ще ходя облечена като последната клошарка и ще нагъвам хляб и шарена сол, ама за нея ще има.

# 481
  • България-Швейцария
Снощи си говорих с една приятелка, която роди преди около два месеца за същите неща. Та, с нея доста спорихме лятото за това как се променят приоритетите на жената с появата на децата й. Тя  беше категорична, че с нея това няма да се получи.
Ако щеш ми вярвай - днес, днес аз говорих за приоритетите и как ти се променя начина на живот на бременна приятелка. Нищо, вярвам, че скоро ще разбере, в 8мия месец е Laughing Mr. Green Twisted Evil И тя ми говори как нямало да се промени, как така едно бебе не променя нещата и ако не кърмиш какво ти пречи Joy Joy Joy Joy Joy Joy Сега чакам...  Twisted Evil Признавам си - мисля злобарски да и натякна. Мисля, че 6 месеца ще и стигнат да ми разбере гледната точка Mr. Green
Много сте категорични и двете Laughing
Аз пък имам достатъчно примери около себе си в обратната посока.

# 482
  • Пловдив
Как така? Ражда се бебе и после живота продължава същия? Няма колики, разнасяне на ревящо бебе, отиваш на почивка с една чанта ръчен багаж?

# 483
  • София
Как така? Ражда се бебе и после живота продължава същия? Няма колики, разнасяне на ревящо бебе, отиваш на почивка с една чанта ръчен багаж?
Ако имаш баби да мяташ бебето винаги (ама винаги), когато ти скимне, защо да не? Животът може да продължи да бъде /почти/ същия. И на почивки сама с мъжа си да ходи, ако ще и сама с приятелки, и на дискотеки да ходи и т.нат. Или пък достатъчно пари за 24 часова детегледачка.  Laughing

# 484
  • София
не позна!  Laughing Имат си баба на 24/7.

Клеми ме е изпреварила

# 485
  • Пловдив
 Shocked newsm78

След първоначалната изненада се замислих. Да, сигурно има и такива хора. Но така изтърваш есенцията на това да имаш дете. Една личност за която си морално и материално отговорен.

# 486
  • София
Ех...мечтииии. В другия живот ще си осигуря поне две от тези екстри (или две жертвоготовни баби в цветущо здраве или мъж с много пари, готов да плаща за детегледачка, а може и всичко на куп) и тогава ще раждам.  Mr. Green
(Личи ли си как ми липса тази липса?)

# 487
  • Пловдив
Klemy дай да правим бартер - аз ти гледам децата един уикенд, другия ти връчвам моя зверилник Mr. Green

# 488

Познавам няколко такива примера.
Единият е особено драстичен - детето ходи на ясла до дома на едните си баба и дядо (съответно нощува е тях), от понеделник до петък, а в събота и неделя пребивава при другите си баба и дядо. Невероятно, но факт - в дома на родителите си дори няма креватче. Дрехите и играчките му са разпределени в бабините домове. Родителите го посещават веднъж на една-две седмици. И не е като да кажеш, че километри лежат между тях. Действието се развива в София, и майката, и таткото имат коли... Не искат второ дете, защото било много изтощително  Joy

# 489
Имали сме периоди на безпаричие, особено след сватбата, беше ни много трудно, но караници по този повод не, ограничихме се и натиснахме на работа.

За появата на детето и промените, при нас почти нямаше такива, явно сме си водили "детски" живот и преди, а и никога не съм изпадала в ужас, че е с нас, не ни пречи, напротив.

# 490
  • Варна

Познавам няколко такива примера.
Единият е особено драстичен - детето ходи на ясла до дома на едните си баба и дядо (съответно нощува е тях), от понеделник до петък, а в събота и неделя пребивава при другите си баба и дядо. Невероятно, но факт - в дома на родителите си дори няма креватче. Дрехите и играчките му са разпределени в бабините домове. Не искат второ дете, защото било много изтощително  Joy
Ако бабите МНОГО са настоявали за внуче, е разбираемо.

# 491
Независимо от наличието на баби и дядовци 24/7 станалият родител се променя, дори и само заради това че е станал такъв.
Колко ли хм.. няма да квалифицирам, трябва да си, за да не забележиш появата на детето си и да продължиш на 100% съществуването си както до този момент. Та, то вземането на куче у дома променя ежедневието ти, дори и само заради това, че трябва да му сипеш веднъж на ден да яде.

# 492
  • София
Klemy дай да правим бартер - аз ти гледам децата един уикенд, другия ти връчвам моя зверилник Mr. Green

Става, ама си ми далече. Те моите хуни са поне за 10 кротки деца, та още три грам няма да ме впечтлят.  Mr. Green

# 493
Независимо от наличието на баби и дядовци 24/7 станалият родител се променя, дори и само заради това че е станал такъв.
Колко ли хм.. няма да квалифицирам, трябва да си, за да не забележиш появата на детето си и да продължиш на 100% съществуването си както до този момент. Та, то вземането на куче у дома променя ежедневието ти, дори и само заради това, че трябва да му сипеш веднъж на ден да яде.
Peace

Аз откакто гледам куче желанието за деца съвсем се изпари. Точно бях започнала да си мисля в тази посока и се сдобих с любимец най-неочаквано. Трябва верно да си голямо перде, за да не ти се преобърне живота от момента, в който станеш родител. Проблемите идват, ако не си готов за това. Но, както вече заключиха специалистите в други теми - за да смееш да се наречеш нормална жена трябва да родиш дете, пък после ако искаш го хвърли и на братовчед ти да го гледа.

# 494
Разбира се че ти се променя живота, но много зависи какъв живот си водил преди. Аз например на дискотеки много отдавна съм се находила, на почивки също и сега ми е най-интересно да водя малката някъде. Точно на тази възраст те са най-интересни, толкова се впечатляват от всичко ново, направо имам чувството, че покрай си изживявам детството отново. Наслаждавам се на тези моменти, защото като започнат да ходят на лагери с детската градина или от училището вече не им е интересно да ходят с родителите си. На една приятелка детенцето е трети клас, казва ми че много й липсва ходенето по площадките вечер след работа. Градът ни е малък и спокоен и дъщеря й от повече от година си ходи сама.

Общи условия

Активация на акаунт