Майчинството счетоводно - 46

• 31 546
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Уфффффф много съм зле аз мислех че тези за януари ще ми ги преведат другия месец. Въобще не съм се замисляла за тях. Мерси много  Hug Hug Hug Hug

# 541
Здравейте!
Отново се обръщам към Вас за помощ. От 22.12.2011г. съм в болничен поради трудна бременност до 20.1.2012г. , които ми беше продължен. Още не ми се изплаща болничния (глупава държава а ние с какво ще си плащаме сметките не ги интересува #Cussing out), в нои е предаден на 13.01.2012г. от работодателя, като след това е добавил и актуалната банкова сметка на 21.01.2012г.(по справка чрез ЕГН и ПИК. Нали срока е 15-раб. дни или се лъжа, там стои със статус "в момента се обработва". А януарския кога да чакам да се изплати?..може би края на март? Ужас, не мога да разбера тази система...
Благодаря, Ви за отговора предварително!

# 542
  • София-Младост
Здравейте!
Отново се обръщам към Вас за помощ. От 22.12.2011г. съм в болничен поради трудна бременност до 20.1.2012г. , които ми беше продължен. Още не ми се изплаща болничния (глупава държава а ние с какво ще си плащаме сметките не ги интересува #Cussing out), в нои е предаден на 13.01.2012г. от работодателя, като след това е добавил и актуалната банкова сметка на 21.01.2012г.(по справка чрез ЕГН и ПИК. Нали срока е 15-раб. дни или се лъжа, там стои със статус "в момента се обработва". А януарския кога да чакам да се изплати?..може би края на март? Ужас, не мога да разбера тази система...
Януарският ще го изплатят 15 работни дни, след като работодателя подаде декл.обр.1.

# 543
А аз как мога да разбера дали е подадена тази декларация..и поне декемврийския кога ще склонят да го изплатят? Ох това е ужасно, заплатите ни изплащаха на 1-ви а сега и сметки ме чакат.... Sad

# 544
  • София-Младост
А аз как мога да разбера дали е подадена тази декларация..и поне декемврийския кога ще склонят да го изплатят? Ох това е ужасно, заплатите ни изплащаха на 1-ви а сега и сметки ме чакат.... Sad
Защо след като са изплатили на първо число заплати, подават болничният на 13-ти? И след седмица и банковата сметка...в случая НОИ каква ивна имат?
Извадете си персонален код и проверявайте в сайта им за дати на плащане.

# 545
Честно казано нямам и най-малка идея защо и има ли някакви срокове работодателя при положения че аз съм го предала още в деня на издаването му. ПИК имам но не виждам да пише нищо относно изплащането му..или аз не зная къде да търся..

# 546
  • София-Младост
Честно казано нямам и най-малка идея защо и има ли някакви срокове работодателя при положения че аз съм го предала още в деня на издаването му. ПИК имам но не виждам да пише нищо относно изплащането му..или аз не зная къде да търся..
Без да звуча грубо срокове има...както навсякъде, особено когато някой трябва да плаща пари;)
Щом не пише нищо, просто не е почнало плащане по този болничен лист.

# 547
Болничните се представят в НОИ до 2 раб. дни след внасяне на осигуровки и подаване на декларация обр. 1 за съответния месец.
В страницата на НОИ има справки за соц. осигуряване - там виждате дали е подадена декларация обр. 1. В справки за представени документи виждате кога са представени болнични и декларации в НОИ. В справката за изплатени обезщетения виждате кога и какво са изплатили.

# 548
Здравейте!
На нас заплатите ги дадоха на 20,01,2012. На 22 имаше в сайта номер на  болничен които пишеше че се обработва. Днеска сутринта ми преведоха болничния за декември и малко от януари. И аз се изчаках ама така е с първия. После все си мисля че ще са си всеки месец около втори.  Hug

# 549
То се е видяло в заеми ще се влиза...а после и с майчинските ли е така ..с месец на зад..или?
Много благодаря за отговорите Hug Heart Eyes

# 550
  • В полите на Пирин планина
То се е видяло в заеми ще се влиза...а после и с майчинските ли е така ..с месец на зад..или?

Естествено, че се плаща за предходен месец, няма как да е за текущ, щом той още не е минал  Mr. Green Не знам какво точно визирате под "майчински"  newsm78

# 551

Естествено, че се плаща за предходен месец, няма как да е за текущ, щом той още не е минал  Mr. Green Не знам какво точно визирате под "майчински"  newsm78

В някои случаи даже с два месеца назад вървят.....
Иначе има служби където се плаща месец за месец, ама става въпрос за заплата не за майчинство, болнични или други тем подобни.

# 552
  • В полите на Пирин планина

В някои случаи даже с два месеца назад вървят.....
Иначе има служби където се плаща месец за месец, ама става въпрос за заплата не за майчинство, болнични или други тем подобни.

За всяко нещо си има срок. Тези срокове са посочвани нееднократно в темата. Поне аз съм ги писала безброй пъти. Не винаги / почти никога / вината е в НОИ - там нещата са регулирани вече отдавна. Причините идват от работодатели, които не си вършат редовно работата и така изплащането на задълженията се забавя. Освен това не пречи на колегите да обясняват с две думи на хората кога приблизително ще си получат обезщетението.

# 553
[/quote]

Да съгласна съм, но още не ми е изплатен декември -това имах в предвид че в такъв случай за януари ще ги взема март. Незная аз съм направо обидена, работила съм коректно, плащани са ми осигуровките коректно и никога ама никога не съм взимала болнични или да съм излизала на борсата, а сега когато ми се налага януари да взимам март....направо ми е обидно. Съгласна съм че не винаги вината е в НОИ ама тогава да наказват работодателя, щото ЧЕЗ не го интересува че съм решила да раждам деца....а аз не зная дали мога да направя нещо в случая до получавам обещетението си поне до края на месеца, т.е. януарското до края на февруари.
Де да знам държавата ни е такава, преоритетни са тези които не си плащат..това е.

# 554
  • Варна
Здравейте, имам следния въпрос. Забременях през декември и януари си взех 18 дни болничен. Сега февруари съм в отпуска целия месец, след което влизам в 12 г.с и доки ще ми даде 6 месеца болничен. Въпроса ми е ако през тези 6 месеца болничен си взема и отпуската (защото имам много), има ли значение за майчинските после или болничния трябва да е непрекъснат.

Общи условия

Активация на акаунт