Избор на столче за кола

• 430 784
  • 4 414
  •   1
Отговори
# 990
То не е проблема на колко години е колата, а какъв е интериора.
Давам пример - в старата ни кола, чикото залепваше перфектно, просто ъгъла на седалката и облегалката беше  идеален за стола, в сегашната(по-нова), като го пробвахме се клатеше зверски, защото ъгъла между седалката и облегалката на колата е по-голям.  Но пък тобито не е на такава рамка отзад, би трябвало по-лесно да пасва, на повече коли.
Съвсем съм съгласна. Ние пробвахме 4-5 столчета и 2-3 от тях съвсем не ставаха, въпреки, че бяхме в листите за съвместимост. За сметка на това,  в колата на свекър ми не се получава никак добре, но там, заради липсата на изофикс сме го монтирали с колан, може и това да влияе. Но както и Ейнджъл дъст е писала, основното е извивката на седалката.
Във всеки случай, подкрепям призива да се пробва ако има такава възможност, може и на детето да не му е удобно

# 991
То не е проблема на колко години е колата, а какъв е интериора.
Давам пример - в старата ни кола, чикото залепваше перфектно, просто ъгъла на седалката и облегалката беше  идеален за стола, в сегашната(по-нова), като го пробвахме се клатеше зверски, защото ъгъла между седалката и облегалката на колата е по-голям.  Но пък тобито не е на такава рамка отзад, би трябвало по-лесно да пасва, на повече коли.

Казвам го в смисъл, че говорите за стари коли и изтъквате като довод несъвместимостта на столчето с колата. Нашата е Волво S40, но истината е, че докато не се пробва столчето, няма как да се установи дали ще пасне на колата и ще бъде ли удоббо на детето. Иначе знам, че зависи от извивката на седалката. Тоби пасна и на колата на баща ми - Волво S60

# 992
  • София
Не, писах, че с по-стари коли може да не са ги тествали и за това да ги няма в списъците за съвместимост.

# 993
Чак пък списъци за съвместимост и т.н....)
Нашата кола е по-стара от тази на баща ми....и то с цели 5г.
Голямото столче на дъщеря ми в нашата е идеално, а в тази на баща ми не пасва добре и то никак.
Говорете си пак за стари и нови коли...) И кое как пасвало...
Не всички карат коли на по 1-2г.

# 994
  • София
Мирама що така подскачаш за всичко? Списъците са улеснение когато не може да се пробва на място и когато колата я няма е по-голям риска, че може и да не пасне добре стола. Нашата кола също е на десетина години и я няма в доста списъци, още повече, че е и японка, което до някъде си е неудобство при избора...

# 995
Защото гледам тенденцията в темата да се обяснява как всичко най-най-ново е супер....и ако случайно човек е с по-стара кола или столче, вече това не е добре.
Много хора за това се отказват да четат теми в бгмама, а тази конкретно е наистина важна и не е нужно да се превръща в надскачане на възможности.

Нашата кола също е японска. На баща ми е същата марка, но произвеждана за САЩ.
Там Киди столчето не стои добре и изобщо не ляга както трябва на гърба на седалката.
С японската ни произведена в Япония няма такъв проблем.
А Гракото на щерката е стояло включително и в Лада, също идеално пасващо. )
Нито едно от двете столчета не съм ги пробвала в кола, защото не съм ги купувала от БГ. А в града ни продължава да няма от тези марки, така че дори и да искам, няма как да пробвам. Предполагам и при всички останали, които не се намират в София, Пловдив, Варна стои същият проблем.

# 996
  • София
Ами естествено е по-новите да са по-добри и по-сигурни, технологиите напредват, материалите остаряват... но всеки се нагажда според наличното и възможностите си. Като в личните си граници няма защо да не се стреми към най-доброто.

Това, разбира се, че една кола е по-стара и я няма в някой списък не значи, че стола няма да пасне, но когато е такава покупката крие по-голям риск, като няма възможност за проба. Както и обратното, като една кола е по-ново производство, това не гарантира задължителна добра съвместимост с всички нови столове.

Като цяло не виждам друго някой да е писал за по-старите коли....

# 997
  • Варна
2011 тоби го водят jet black по каталог, значи и то си е 2012-2013
И аз реших, че е от 2012 година  Sunglasses  Сега нямам търпение да дойде и да му видя етикета.
Ще докладвам  Peace
Тъй. Столчето пристигна, очарована съм от него на пръв поглед. Обаче не мога да схвана кога е произведено. Гледам в сайта на Maxi Cosi как се разчита етикета, но някак по-различен ми се вижда  newsm78
Вие как мислите, излиза, че е произведено през 15-ти месец на 13-та година  Mr. Green

- този пример е даден за производство от юли 2006г.

Като го сложа в колата, пак ще докладвам  Peace

# 998
Дата на производство по принцип се отбелязва на самия стол (пластмасата) защото етикета може по-лесно да се повреди. Прочетох че на Макси Кози датата на производство е отпред на коланчетата. Като откопчееш коланите, на самите тях има малки подобни на часовничета кръгове, там е отбелязана дата на производство

# 999
  • Варна
Дата на производство по принцип се отбелязва на самия стол (пластмасата) защото етикета може по-лесно да се повреди. Прочетох че на Макси Кози датата на производство е отпред на коланчетата. Като откопчееш коланите, на самите тях има малки подобни на часовничета кръгове, там е отбелязана дата на производство
newsm10  Благодаря! Намерих ги на гърба, на пластмасата... Но да не мислиш, че ги разгадах  Embarassed
Първото кръгче има стойности от 1 до 4- там сочи 2
Второто кръгче има стойности от 11 до 17- там сочи 13, мисля, че е годината
Третото кръгче е със стойности от 1 до 12- сочи 4 (месеците трябва да са)
Четвъртото кръгче е от 1 до 30 и сочи 10  newsm78

# 1 000
  • Пловдив
Според мен е 10.04.13, а двойката е номер на партида Peace

# 1 001
ооо  Embarassed Embarassed Embarassed ами и аз не съм ги разглеждала, само прочетох в чужд форум за тези часовничета, нямам време да отскоча до магазина за да видя за какво става въпрос. Но със сигурност всички дати на производство трябва да са отбелязани, задължително на самия стол, може и да има по етикетите някъде, но задължително трябва да има и на пластмасата   bouquet

# 1 002
А колко им е срока на годност на  Maxi Cosi столчетата?Поръчала съм си такова модел тоби и го чакам да пристигне другата седмица.Добре,че прочетох темата да разбера,че трябва да гледам срок на годност Grinning

# 1 003
  • Варна
А колко им е срока на годност на  Maxi Cosi столчетата?Поръчала съм си такова модел тоби и го чакам да пристигне другата седмица.Добре,че прочетох темата да разбера,че трябва да гледам срок на годност Grinning
Ами не знам колко е точно, но колкото по-скоро е произведено, толкова по-добре. После нали знаеш -материалите стареят. И аз си взех Тоби- страхотно е  Peace

Благодаря на всички, които изказаха мнение, много сте мили  Hug

# 1 004
  • sofia
Ние поръчахме от MOTHERCARE, Britax first class plus и до десетина дни трябва да е при нас. Нямам търпение да го видя и дано пасне в колата, че списък в сайта на бритакс не намерих.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт