Отговори
# 645
За чая от малинови листа... аз лятото докато бях на планина / 2 седмици/ само такъв чай пиех, без да си имам идея какво причинява, но добре че и не разбрах  Laughing

какво имаш предвид, Дани?
аз не съм чувала нещо лошо да причинява ... ама кажи че тъкмо се каня да почвам да го пия...
до колкото разбрах е тъпкан с витамини

# 646
  • Сфия
Здравейте, момичета, аз пак не можах да спя, като много други мами тук в темичката. Всяка вечер се повтаря един и същи сценарий - Заспивам към 23-24 часа и се събуждам към 3-4 часа и се почва едно блъскане на мисли в главата, след това повръщане и заспивам към 6-7 часа до 9. Тази нощ обаче към блъскането на мисли в главата и повръщането се прибавиха и контракции и съвсем не мигнах. Сега съм парцал... Оплаках се...
selania, това с детските за година назад е от ясно по ясно, че е с цел да се резнат още семейства. И друг път съм го коментирала в темата. Примерно, ако половин година си бил без работа и си отговарял на критериите за детски, след това обаче почнеш работа на "висока заплата", то тя ти покрива минусите от безработния период и общео за целия ти излизаш над минимума за отпускане на детски. А това, че за тези 6 месеца си имал нужда от детски - няма значение.

# 647
Стар - нощния ти график е подобен на моя
само дето при мене е много весело - всяка вечер е различна причината да не спя - оня ден киселини и повръщане, предната вечер контракции, снощи ужасни хемороиди - абе разнообразие да има  Mr. Green

За тез детски, аз от вас научавам, преди наивно си мислех,че всеки има право да ги взема или нещо подобно съм си мислела, де да знам - и нямам думи - не искам да се намесвам в темата, само казвам,че съм съгласна с вас, момичета- това наистина е доста кофти социална политика.

# 648
Стар, направо ми дожалява за теб- поне през деня гледай да поспиваш. Контракциите ти сериозни ли са ?
bibilyana, това с хемороидите и аз го тегля в момента- появиха се след първото ми раждане. Сега обаче не знам мога ли да ги лекувам с нещо. Ти мажеш ли се с нещо ?
Да се оплача и аз/дано като се оплачем сутринта, след това да нямаме поводи/ Laughing
Спя добре, но зорът ми е докато заспя, защото киселините вечер упорито се опитват да излязат под каквато и да е форма Wink
Преди ви се оплаквах,че съм се сдобила като бонус към бременността с пъпна херния, и не стига това, ами се оказа,че съм алергична към лейкопласта,с който доктора ми залепи пъпа- махнах го,у защото ужасно сърби и сега корема ми е на мехури по формата на лейкопласта. Седят си вече 2 дни и се чудя дали да не ги спукам, защото така много дразни и сърби. Мисля си,че с тази бременност следващата стъпка е да ми изникне рог или опашка Laughing То не бяха екстри, не беше чудо ooooh!

# 649
Киселини, неспане, повръщане.... е така ли ще е до края, то , като в началото  #Cussing out
И за капак на всичко за една седмица коремът ми е пораснал рязко и имам "страхотни" червени стрий, които ме побъркват,боли,сърби, само се мажа и вече ми се иска и гората да хвана Whistling ooooh! И аз се оплаках
За чая от листа на малинки, на мен не ми действа...Пия го от 4-ят месец, защото помага за кашлицата, но незнаех, че предизвиква и контракций  Shocked
Аз до сега незнам какво е контракция, малката само си се мести от ляво-надясно, но болки каквито вие споделяте нямам, дали ще усетя момента???

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ !!! И НА МОЕТО МАЙЧЕ, КОЕТО ПРАЗНУВА ДНЕС ДА МИ Е ЗДРАВА И ВИНАГИ ДА МИ ПОМАГА Simple Smile)))

# 650
Добро утро.Станах рано но досега шетам,че съм поканила колежките на кафе в 14 часа.Че вече ми тежи и незнам кога ще можем да се съберем пак всички да се видим.

Честит Имен Ден  на всички празнуващи днес!

# 651
  • Сфия
velinche , всъщност подготвителните контракции не са болезнени, те представляват силно стягане на корема, при което той става на камък.
Селаниа, не ме съжалявай, не беше това целта. То е ясно, че всички сме на един хал. Контракциите ми не са сериозни, в смисъл не са родилни, а подготвителни, но нещо много взеха да зачестяват. Снощи ги засичах, че са през няколко минути, а не както беше до сега по 10-15 пъти на ден. Наближава явно.. Не може ли да си намажеш мехурчетата с нещо противоалергично? Много неприятно се е получило.
Биби, да винаги трябва да има някаква екстра за съжаление...

# 652
Стар, имах предвид,че ти съчувствам- не са ми създавали такъв дискомфорт тези контракции до сега, но звучи неприятно.
Мазах се един-два пъти с адвантан/изписаха го на дъщеря ми,когато се бяхме обринали преди месец-два/, но не смея повече да се мажа с него,защото не се препоръчва за мазане на голяма площ особено при бременни, а корема ми на площ доста добре го докарва Laughing

# 653
Сия, мерси за уточнението за таза. Подозирам, че сега с тези електронни регистри са по сериозни нещата. Аз нямам точно артрит, т.е. карала съм артрит на коляното но реактивен (след гнойна ангина). Ще видим какво ще стане. Тия дни ще посетя някой и ще му се примоля.

selania, розов лейкопласт ли са ти сложили. Знам, че белият е противоалергичен.

Относно детските има много недообмислени неща. Като се замисля колко много хора използват тия пари за цигари и алкохол и децата им голи, боси и гладни ходят. Бях чула, че имало някакви идеи да се изплащат в натура, което също не е много добър вариант, че кой знае какви боклуци ще ти дадат. Може би купони за определени магазини (като бебешки борси, пък после за хранителни магазини) е малко по-удачен вариант.

# 654
Добро утро .. или по-скоро Добър ден  Hug
Верно всеки се е сдобил с някакви екстри ... и аз съм с екстра недоспиване.Първо докато заспя .. после поне 4 пъти ходя до тоалетна .. окорвам се към 5 почвам да мисля и аз ... заспивам към 8 и до 10 вече съм събудена ,защото звънят да ме проверяват ... #Crazy
Аз оняден имах няколко леки подготвителни контракции , вчера имаше една силничка  и това е ...Искам вече да раждам чесно ви казвам . Имам чуството че цял живот ще съм бременна  Joy... Искам вече да си го гушкам малкия и да знам че всичко е наред . Ама това чакане днеска ли ще е ... утре ли ще е .. много ме изнервя . Оф дано не съм била досадна ,ама трябваше да се оплача.
 А бе  тия малинови листа ... имат ли ефект ? От аптеката ли се купува? И значи на ден по 1 чаша ? А захарчица може ли хааххахах ?Thinking... нещо за арниката взех да се отказвам и аз незнам защо , мисля за след раждането да пия

# 655
  • София
Добро утро .. или по-скоро Добър ден  Hug
Верно всеки се е сдобил с някакви екстри ... и аз съм с екстра недоспиване.Първо докато заспя .. после поне 4 пъти ходя до тоалетна .. окорвам се към 5 почвам да мисля и аз ... заспивам към 8 и до 10 вече съм събудена ,защото звънят да ме проверяват ... #Crazy
...

Явно сме на един и същи режим...  Wink

# 656
момичета, така е в девети месец, той си е най-тежкият, няма как ще го преживеем...сега се оплакваме, обаче знаете ли колко е странно чувството след раждане когато всичко вече е притихнало, емоциите са отминали и няма нищо в корема което да те ръчка и се чувстваш ПРАЗЕН....

# 657
Спящата хаха това е за да не ни е скучно  Grinning #Crazy
Вчера поръчах овлажнител за въздух  (сутринта)от Пакостник и бях много очудена когато телефона ми звънна в 9 без нещо вечерта , дали е удобно да ми го донесат до 20 мин. ; ми що да не е ? И така вечера по никое време се сдобих с този овлажнител .
Една приятелка ми препоръча този сайт: http://www.bebeshkidreshki.com   ... гледам има готини дрешки на добри цени. Тя каза че е много доволна 

# 658
  • София
Я да ви питам и вас - да има желаеща бъдеща мама за участие в сутрешния блок на ТВ7 по темата за и против секциото по желание (дискусия)? Става дума за изразяване на лична позиция, търсят по-скоро майка или бременна, к. да защити правото на жената отн. избора й как да роди... Ако някой има желание, моля да ми пише ЛС, за да му дам телефона на журналистката!  Hug

# 659
  • Sofia
Здравейте,  Hug

Киселини, схванат бут от притиснат седалищен нерв придружен от куцане и безумни болки, неспане през вечер и аз съм в програмата  Joy

Обаче гледам да не се давам особено, защото толкова малко остана  Wink движа се на пълна пара, все някой се намира да ме закара от точка А до Б.
Посещавам и офиса чат-пат.

Ходя на ресторант с приятели, които все не оставаше време да видя преди  Joy

Липсва ми социалния и интересен живот, най-вече  пътуванията  Sad , от осмия месец не съм мърдала извън София...

Взимам дъщеря ми от училище, но заради поледиците с такси, водя я на тренировки. Болничният ми е от вчера, макар да съм 37 г.с.

Притеснявам се за бебка с двойно пресуканата пъпна връв около вратлето и днес ще ходя да я погледне приятелката ми в МЦ Марков, белким се е отмотала Heart Eyes .

Всеки ден или през ден съм на тонове, в зависимост от находката на записа, засега повечето са добри...

Днес съм и на преглед в Токуда за очите - този в девети месец, заради високото късогледство(-9.75). Пак ще ми разширяват зениците, тикат стъклени лещи под упойка и ще огледат очните дъна,процедурата е цели 20 минути, ако очите са в състоянието от осмия месец, което беше доста добро, от моя страна няма да има противопоказания за естествено раждане  Heart Eyes

Иначе  Sick около 1 февруари може и да преминем към планово секцио при д-р Димитров, Токуда

Мисля ви   bouquet да стискате зъби и да се забавлявате, защото после първите седмици са си як физически тест за издържливост  Joy

Общи условия

Активация на акаунт