Отговори
# 660
Ох, съчувствам на всички с киселини и хемороиди. Толкова е гадно. Аз поне не повръщам. Нито веднъж досега не съм. Затова пък ще се спукам с това разстройство, вече повече от месец. Като пазя диета се оправя, но до момента в който почна пак да ям всичко. Този нощ беше много гадно, даже по едно време се замислих какво точно ме боли в корема.. но не, като отидох пак до тоалетна, всичко се успокои. хм.
Днес на ЖК се оказа, че съм качила 1,5 кг за една седмица, и не разбирам как става това, след като след всяко хранене тичам в тоалетната Sad(

# 661
  • Varna
Здравейте момичета.И аз съм в клуба с киселините,хемороидите,безсънните нощи и стриите Sad
Така и не можах да разбера полага ли се по здравна каса инжекцията за резус факторите. Моя доктор каза да си я осигуря (нямам избор).Бях писала в сайта на НЗОК на онлайн въпросите,но никой не ми отговори.
Инъче аз съм спокойна.Даже може би повече от колкото трябва.Още не съм започнала да пера и гладя дрешки понеже си чакам скрина и направо да редя в него.
Айде лек ден за сега,следя ви редовно  Hug
Честито на именничките ни!

# 662
Много пишете, сега нямам време да ви изчета назад от 15.15 съм  на лекар и ще видим бебка, после ще ви чета и ще ви кажа как е минало  Hug Hug Hug

# 663
ей и аз се включвам в клуба Cry вече нямам сили от повръщане киселини и всичко гадно дет се сетите ама малко остана с това се успокоявам

# 664
Tamina, полага ти се и още как. Не знам защо от сега ти казват да си я набавиш, при условие, че бебо може да е с - резус фактор и тогава не трябва да се поставя.

# 665
Здравейте,
И аз още не съм прочела всичко от вчера само, но се включвам за друго. Утре съм на лекция в магазин Лабиринт за мами. Които иска може да заповяда  Party ( Люлин, Кр.поляна и др. околни квартали). От 11:00ч е и се надявам да е интересно. ВИЖ

И още нещо любопитно... днес бях на нокти маникюристката ми ми каза, че като тръгна да раждам не трябвало да има цветен лак  Shocked Лекарите много се карали затова, въпреки че никой не те предупреждава. Идеята е че ако тръгне да ти става нещо, първо ноктите посинявали и докторите трябва да виждат това. Аз не го знаех това и ми беше интересно  Mr. Green

# 666

И още нещо любопитно... днес бях на нокти маникюристката ми ми каза, че като тръгна да раждам не трябвало да има цветен лак  Shocked Лекарите много се карали затова, въпреки че никой не те предупреждава. Идеята е че ако тръгне да ти става нещо, първо ноктите посинявали и докторите трябва да виждат това. Аз не го знаех това и ми беше интересно  Mr. Green

Това е много вярно, след една от операциите ми - не помня кога точно беше това, голяма паника вдигнаха,че съм имала син лак на ноктите на краката - а аз тъкмо излизах от упойка и ги чувам, но не мога да им отговоря и само помня,че майка ми беше под обстрела тогава - голяма шумотевица... и тогаз как сме го пропуснали това, но така разбрах,че не бива...

относно хемороидите  - има един чай, който много помага - бяло поддъбиче е билката - нямам търпение да идва майка в четвъртък и да ми донесе, че да се отърва от тая гадост, а инъче за сега само хладки бани и крем здраве, който и той вече не помага кой знае колко... преди помагаше май.

за киселините мисля,че всички вече го изписахме по няколко пъти - газирана вода, зелени ябълки и в много краен случай талцид...

за кръста - единствено топката ми помага за момента

и тазобедрените стави и колената ме наболяват, но за това няма лек -то си е мой кахър, просто ми тежи вече и трябва да го изтърпя....

Та тъй относно болежките

А инъче сега се връщам от курс - днес много упражнения правихме - обяснявахме си как се напъва, в какви пози се ражда и т.н.

# 667
Здравейте и от мен.И аз към "екстрите" от киселини,болки в ставите,задухване и пр. прибавих тези дни и хемороиди.Много е кофти.Мажа с Прокто-гливенол и промивки със смрадлика.Чакам им ефекта.
Днес бях на доктор за тонове и всичко е ОК.Говорихме с него за подробностите за раждането и малко ме хвана шубето.Хем искам да идва по-бързо,хем се успокоявам че има още малко време.Другата седмица отивам да ми пуснат финалните изследвания преди секциото,консултации с интернист и анестезиолог и да дадат последни документи и се нареждам вече на стартовата линия  Simple Smile
На мен трите месеца докато лежах в болницата все акушерка ми взимаше секрета и то без спекулуми.А и доктора каза че така било препоръчително за моя случай(серклаж и опасност от разкритие по всяко време),по-щадящо  newsm78
Кураж на всички да устискаме до финала.Не е лесно,ама малко остана.Лека вечер с по-малко оплаквания Simple Smile

# 668
  • Варна
Абе с тоз 4ай от малини да не идете в "малиновия храст",спрете се малко,защо го бързате отсега,а? Crazy

-Jeny- ние със Сави се 4удехме дали "дъртака" ще иска да "гледа",оба4е то за да те прегледа мануално нали трябва да стане от стола все пак....а това му е забранено!!!! и както си и мислехме леля ти акушерка свърши голямата работа....много ми е интересно сега какво ще изолират от мкб-то...

# 669
Добър ден!   bouquet

Момичета, аз току що си написах плана за раждане. Отдавна бях подготвила точките, но едва днес се наканих да го напечатам. Ще си принтирам много копия и ще давам по едно на всяка акушерка или доктор, който влезе при мен. В момента го превеждам за мъжа ми и като свърша, ще го пусна тука.
Мъжът ми е подробно инструктиран да следи плана ми да се изпълнява стриктно и ще се явява нещо като адвокат за мен по време на раждането. Обучила съм го да гледа какво правят и да знае кое искам и кое на искам. Така ще съм много по-спокойна!

Имам друга дилема, обаче. Дали да позволя на дъщето да присъства на раждането.... По принцип е позволено, тя го желае страшно много, то и аз го желая, но единственото притеснение е да на й стане скучно толкова часа на едно място и да вземе да ми мрънка (макар че не е малка вече), а аз в този момент да се опитвам да съм супер концентрирана в раждането и дишането... Как мислите?  newsm78

Starlet газът при предишното раждане беше ефективен, но само между контракциите - приспиваше ме. А самите контракции пак си ги усещах супер болезнени.

# 670
  • Сфия
Валентина, да не я откажеш щерката да ражда някой ден, като присъства?
Що ви е страх да пиете Талцид, бе момичета? Аз като си помисля колко тежки препарати пия... И пак лекарите твърдят, че не е противопоказно. Не четете какво пише на листовките...

# 671
starlet, споко, и да я откажа, тя природата си знае работата в убеждаване на жените да раждат.  Wink Сигурна съм, че и тя ще забрави всичко, като гушне братчето си.  Sunglasses

Ето го и моят ПЛАН ЗА РАЖДАНЕ:

Благодаря ви, че отделяте време да прочетете как аз се надявам да протече моето раждане с ваша помощ!
Бих искала да ви помоля да се допитвате за моето мнение преди да предприемете каквито и да било процедури върху мен и моето бебе. Аз не желая да ми се правят никакви процедури без моето знание и позволение. Ако съм в безсъзнание или спешно се налага по медицински причини, моля да потърсите позволение от съпруга ми и тогава да действате по най-добрия професионален начин. Благодаря ви!
1.   Предизвикване на раждането със система окситоцин (или вагинална таблетка) – само ако бебето е в опасност и то с малки дози окситоцин
2.   Разкритие – проверявайте колкото се може по-рядко
3.   Позиция за раждане и свобода на движение по време на раждане  – както ми е добре на мен – по мой избор
4.   Болкоуспокояващи – не желая никакви упойки. Ще ползвам техники за дишане.
5.   Спукване на мехура – не желая да се пука мехура със шиш изкуствено!
6.   Вакуум и форцепс – само ако бебето е в опасност
7.   Времетраене на раждането – бих желала да раждам толкова дълго, колкото се налага и не желая да ме форсират да бързаме или да ми измерват времето, за което ще достигна необходимото разкритие.
8.   Процедури по майката и бебето – моля винаги да питате за моето съгласие
9.   Говорене с родилката по време на раждане – моля избягвайте това, освен ако не се налага да искате моето съгласие за процедура и моля да не се намесвате с инструкции във втора фаза за напъване. Аз искам да пробвам да ‘издишам’ бебето навън, вместо да го напъвам с коема си.
10.   Докосване на бебето по време на раждане – моля да не докосвате бебето или мен по време на раждането, освен ако не съм се съгласила с дадена процедура или да поемете новороденото като се роди.
11.   Почистване на дихателните пътища – моля това да се направи чак след като бебето е напълно родено – не когато е наполовина навън.
12.   Епизиотомия – моля да ме оставите да се разкъсам естествено, вместо да ми ‘помагате’ с епизиотомия.
13.   Контакт с бебето на голо – моля да сложите бебето ми върху корема веднага след ражането.
14.   Почистване на верникса – моля да оставите кожата на бебето ми да абсорбира част от верникса, преди да го почистите.
15.   Пъпната връв – моля да не прищипвате или режете пъпната връв докато тя не спре да пулсира.
16.   Кърмене – бих желала да пробвам кърмене веднага след като бебето е родено по причини да се затвърди връзката майка-бебе и по-лесно раждане на плацентата.
17.   Плацента – моля да не докосвате или дърпате плацентата по никакъв начин след раждане. Нека тя да се роди нормално без да се притеснявате колко дълго ще отнеме, стига да не е повече от 60 минути.
18.   Бебе – моля да не отделяте бебето от майката (освен ако няма спешна нужда). Бих желала бебето ми да остане през цялото време в същата стая, в която съм и аз.
19.   Витамин К – моля да не давате това на бебето ми.
20.   Антибиотични капки за очи – моля да не слагате такива на бебето ми.
21.   Изкуствено хранене – моля да не давате добавка с биберон на бебето ми в никакъв случай. Аз желая да го кърмя.
22.   Нивата на глюкоза на бебето – моля да проверите тези веднага след раждане, пред вид историята на моя гестационен диабет.
23.   Цезарово сечение – само в краен случай. Моля да ползвате пълна упойка, както е назначено от анестизиолога ми. Бих желала съпругът ми да присъства в операционната и в реанимацията заедно с мен.

# 672
  • Варна
ахаха валентина направо ме уби с тоя списък Mr. Green

абе чета ви тука оплакванията, ама никой ли няма като мойте - като кихна, кашля или се смея, и се напикавам Embarassed по-скоро се изпускам де, ама веднъж докато повръщах направо си се напиках, течеше по земята след всеки напън ooooh! оная вечер пък паднах на земята и от смях пак се напиках Rolling Eyes ходя вече с превръзки, страшна работа Rolling Eyes ако ми остане и след раждането, ще се гръмна #2gunfire

# 673
  • София
Валентина, може ли да попитам в коя болница мислиш да раждаш?

# 674
момичета, така е в девети месец, той си е най-тежкият, няма как ще го преживеем...сега се оплакваме, обаче знаете ли колко е странно чувството след раждане когато всичко вече е притихнало, емоциите са отминали и няма нищо в корема което да те ръчка и се чувстваш ПРАЗЕН....
И можеш да легнеш по корем и да заспиш като пън за 7-8 часа...Как го чакам с нетърпение този момент Crazy

Общи условия

Активация на акаунт