Отговори
# 675
llora, аз ще раждам в Англия.
Казаха ми, че ако имам желанията си черно на бяло, е много по-голям шансът да ги спазят, иначе мога да ги съдя.

Честно казано, не знам как е в България, но като чета разкази, не искам и да си помислям.

Това казано, сигурна съм, че няма гаранция никъде. Дори и в Англия. Затуй реших да си вържа гащите с подробен план за раждане, белким помогне нещо...  Peace

# 676
Валентина, да не я откажеш щерката да ражда някой ден, като присъства?
Що ви е страх да пиете Талцид, бе момичета? Аз като си помисля колко тежки препарати пия... И пак лекарите твърдят, че не е противопоказно. Не четете какво пише на листовките...

защото доктора ми каза,че не е добре да се пият каквито и да е анти-ациди (и абсолютно забрани всякакви алумино-съдържащи) - та за туй - инъче аз от листовката по-скоро се успокоявам.

Валче - много добре звучи плана - стискам палци да се съобразят на 100% с него и да го изпълнят. и аз мислех да пиша, ама нямало смисъл тука - обясни ми доки,че от 7-8 години вече въобще не се приемат планове за раждане - преди е било така.... а сега просто на принципа на минималната докторска намеса, което ме устройва.

# 677
ахаха валентина направо ме уби с тоя списък Mr. Green

абе чета ви тука оплакванията, ама никой ли няма като мойте - като кихна, кашля или се смея, и се напикавам Embarassed по-скоро се изпускам де, ама веднъж докато повръщах направо си се напиках, течеше по земята след всеки напън ooooh! оная вечер пък паднах на земята и от смях пак се напиках Rolling Eyes ходя вече с превръзки, страшна работа Rolling Eyes ако ми остане и след раждането, ще се гръмна #2gunfire
Има,има Mr. GreenТи пак у вас,ами аз насред центъра до НДК ooooh!Като ме разсмя мъжа ми,хем знае от миналия път,че не трябва и станах за резил EmbarassedАма за наказание му седнах на седалката в колата с напиканите дънки Mr. Green

# 678
  • София
Моят разрешава талцид и аз си го пия почти всяка нощ, като се събудя от киселини, след оная случка, дето се задавих зверски, докато спя и на следващия ден продължих едвам да дишам...

# 679
Моят разрешава талцид и аз си го пия почти всяка нощ, като се събудя от киселини, след оная случка, дето се задавих зверски, докато спя и на следващия ден продължих едвам да дишам...

моя нищо не разрешава - голям тиранин  - вика - няма да ядеш бе - ще ядеш следобед и вечер няма да ядеш и така.....

# 680
  • София
А, и моят иначе е мн. лош - не ми дава да ям също и други работи не ми дава да правя...  Simple Smile

# 681
  • Варна
Ама за наказание му седнах на седалката в колата с напиканите дънки Mr. Green
Joy
абе аз неска се напиках в мола - тъкмо влизам в тоалетната, и докато затварям вратата нещо се задавих и започнах да кашля ахахахах на една педя от тоалетната чиния егати простотията, ама добре че бях с превръзка, та пое всичко Laughing Laughing
въобще тая бременност ми е много странна - и с повръщането в 8-ми месец, и с много по-силните киселини, и с болките под дясната цица, и с напикаването, и със задушаването /особено като се смея въздух не мога да си поема/...представям си ако забременея с трето кво ше е хахха

# 682
Момичета всичко с бебчо е добре, неразбрах колко е тежка, че имах друга тревога. Лекаря дори каза че върви едричка, НОООООООООООО утре влизам в болница  smile3518. Много съм отекла та май ще ме включат на системи и най-рано лекаря каза че ще ме изпишат вторник - сряда.
До тогава няма как да ви чета и да пиша, казвам ви за да не се притесните.

Освен това каза, че ще е по-добре да раждам секцио  newsm78 съвсем ме хвърли в „ размисли и страсти “  newsm78 newsm78 newsm78

# 683
  • Варна
Десиии това твоето е като оня виц дето един имал разтройство и отишъл на доктор,казал "Помагай,4е голям зор,не мога да се изкашлям,ни да кихна!",доктора му дал таблетки някакви и след една седмица она пак в кабинета,"Абе докторе какви са тия таблетки дето ми ги даде бе 4овек - ми хванах жестока кашлица от тях!", а доктора "А смей сега да се изкашляш де!!!!" #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy hahaha hahaha hahaha

Ааа има някой си пикват без да са бременни...физиология...ще се оправиш Десииии няма страшно!

# 684
Vanya, спокойно!  Hug Лекарите си знаят работата. Нас тука може и след това да ни прочетеш, ние няма да избягаме  Simple Smile Щом трябва - ще отидеш

Софийски мами, никой ли не иска да отдели 1 час утре от времето си и да дойде на лекция по къпане. Аз не се имам, че знам всичко затова отивам, ама се надявах да не съм сама  Tired

За хемороидите - и аз имам Sad И то вече от 3-4 мес. Докито каза, че може да се скрият след раждане и аз се надявам на това. Макар че майка ми е имала и са и се появили точно от самото раждане, при напъните. Кара си така 20год. докато не се оперира. Аз сега нищо не мога да направя. Трябва да се видят "вътрешни" или "външни" са, колко са и тогава да се прави каквото и да е. Ако не се махнат може би ще отида на една безкръвна операция за махането им. Знам че става бързо и още същия ден си си вкъщи.

Малко по напред четох за бащинството - мисля, че то е 90% от брутната заплата, а не както писахте 70%, после 80% или нещо такова. Поне така е било последно, а за 2012 няма изменение поне за това.  "бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение. На основание чл. 50, ал. 6 КСО за периода на отпуска осигуреният за общо заболяване и майчинство баща има право на парично обезщетение при раждане на дете в размера, определен по реда на чл. 49 от кодекса, за срок до 15 календарни дни, ако отговаря на условията на чл. 48а КСО" чл. 49 от КСО е точно 90%. Ние не знаем още дали ще го ползваме. Ощитяваме се с доста пари, тъй като това на което го осигуряват е със значителна сума по-малко от това което взима. Ако няма кой да ми помага за тези дни - тогава.  Confused

Интересува ме обаче друго: Има една еднократна парична помощ при бременност в размер на 150 лв. Нея мога ли да я взема или е само за социално неосигурените лица??? И друго - от кой мес. мога да взимам онея големи детски в размер на 35лв месечно? С моя нямаме брак, а с моите осигуровки хващам детски.

# 685
Vanya Damyanova, какво ти казаха за подуването? Каква е причината? Стискам палци да се оправиш бързо.

BoBoDes, и аз съм от тая партия. Много се надявам да се оправя след раждането. Майка ми казваше за някакви упражнения за мускулатурата, като се възстанови малко организма от раждането, след това се почват.

Валентина007, в БГ ако те видят със списъка, хич няма и да те приемат в болницата. Чувала съм за скандинавските страни, че така протича раждането и ти искат за всичко съгласието. За Англия нищо не знам. В Германия сестрите ми имат и двете по две раждания, и двете са много доволни от лекарите там. Знам, че там се стремят всичко да е по-естествено, но нищо повече.

Мен днес ме накараха да се подпиша поне на 10 места, без да знам какво подписвам. Какви процедури да ми правят, с какво съм съгласна, за какво съм уведомена и т.н. Накрая ми каза акушерката "Ти нали си знаеш, всичко допълнително си е за твоя сметка, ако искаш нещо - упойки, кръв, ако ти трябва и такива работи." Толкова ми бяха неприятни всичките в кабинета, че изобщо не исках да ги слушам, гледах да се махна възможно най-бързо. В някакъв коридор, миришещ на цигари, с отворена външна врата е приемната за родилките! Пълно с мангали, влизат, излизат, народ колкото щеш в някакъв студ и смрад  Sick Имаше една жена за приемане вътре, трябваше аз да я изчакам, за да вляза да ми оформят лист за секциото. Вкараха ме, след като момичето си беше облякло нощницата.  Вътре три акушерки с едни вулгарни коментари иии... едни противни и нагли, коментират всеки, който влезе  Sick Най-гадно ми стана, като изкараха бременната по нощницата да се сбогува с мъжа си отвън в студа и цялата мизерия. Явно там правят клизма и има и баня, защото я коментираха колко е стояла в тоалетната.  #2gunfire
Надявам се мен да ме приемат сутринта рано, та поне да не е е пълен коридора с народ, както беше днес в 11 ч.

Днес доки ме предупреди, че с кърменето трябва да съм приключила до 3-4 месец. След това започвам лечение на HPV, че съм с лоша цитонамазка, а не можело по време на кърмене.  Cry
 И каза, че хич не е майтап работата, да не взема да забравя. Не, че съм забравила.  Confused

# 686
Привет и от мен.сега се връщам от преглед при докторката при която ще раждам.всичко е наред с бебка и с мама.3100,води в норма,плацента добра...абе доки каза че ще си изчакам термина май(04.02)дано:)утре ще ходя и на жк по зк за нов влагалищен секрет и урина че имах гадинки и пих антибиотик но тя ми каза каквито и да са резултатите сега да е пия вече нищо.изписа ми свещички вагинални за изчистване ако има нещо.дано всичко да е ок с всички нас и да гушкаме здрави пухкави бебенца

# 687

-Jeny- ние със Сави се 4удехме дали "дъртака" ще иска да "гледа",оба4е то за да те прегледа мануално нали трябва да стане от стола все пак....а това му е забранено!!!! и както си и мислехме леля ти акушерка свърши голямата работа....много ми е интересно сега какво ще изолират от мкб-то...
Днес ходих  и ми издадоха "пътния лист". Другата седмица иска или не ще трябва да се мръдне,че ще ме гледа на видеозона за последно Laughing За изследванията там няма да ходя. Ще правя изследванията,които Александров ще иска. Затова ще се срещна и с него към 24-25.01

# 688
  • София
И можеш да легнеш по корем и да заспиш като пън за 7-8 часа...Как го чакам с нетърпение този момент Crazy
Ей, това от кога го чакаааам. Simple Smile
Misence /jenny/ за коя болница става въпрос?
Днес си взех вече 45 дневния болничен. Бебка е 2,300 - радвам се , че върви така, за да е над 3 кила като ме режат. Обикалях из ВМА за очен лекар ама то всичко живо се е изнесло в 4 ч. следобед. Може ли такова нещо. Всичко друго е наред. Утре изследвания, надявам се да са ок.

# 689
И аз днес си взех 45 дневния болничен.Утре пак изследвания за последно МК,кръв и урина.Все се надявах да ми даде и документите,ама не!На 31.01 щяла да ги дава.Гледа бебето и установихме, че е 2600 кг.От 9.01 до днес 200 гр,ама колко е наистина ще видим.Аз съм качила около 15 кг до сега.Предишните два пъти качих по 18 кг,та имам още накъде Mr. Green
Видяхте ли по новините докторите как си измиват ръцете със секциото по желание?И във вестника пишеше,че заради тези операции имало такава смъртност при родилките!
Много са ви зли докторите. CrazyМоя е много добричък-всичко ми позволява Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт