Отговори
# 435
Друг е въпроса обаче като ходя на преглед, там плащам като поп, защото повечето АГ в Бс въпреки че много си обичам града, са слабо казано некадърници

слушай това не са пари на вятъра, така че не се кахъри. за твое е негово добро са. Hug

# 436
Друг е въпроса обаче като ходя на преглед, там плащам като поп, защото повечето АГ в Бс въпреки че много си обичам града, са слабо казано некадърници

слушай това не са пари на вятъра, така че не се кахъри. за твое е негово добро са. Hug

Да мила, знам просто ме е яд на печалбарството на гърба на бременните жени  #Cussing out
А за мърдането на бебо, точно това претеперване усетих и аз първия път, само че снощи беше по-скоро като натиск и съм сигурна че беше мъника  Hug 

# 437
мама Рая-тръпки ме побиха като прочетах какво сте преживели...думи нямам!Аз също мисля да си платя за екип,въпреки,че съм чувала 2-3 много кофти ситуации с платен екип,пък после зарязани родилки или платено повторно за друг екип...което е Shocked Shocked Shocked И то в този важен момент!Няма гаранции никакви в тая скапана държава!Вместо да ни носят на ръце и да ни помагат за това,че носим и ще родим бъдещето на тая страна...ни правят диви и щастливи...Ох. иаз се ядосвам много!

# 438
Мама Рая, темата наистина е изнервяща, но за мен е много важно мнението на майчетата, които са раждали или ще раждат със секцио, да кажат кой е по- правилния вариант- с или без избор на екип. Иначе , ако питаш доктора той ще ти вземе парите и ще направи нещо си там, но тези,които са го преживели , ще знаят усещането и ще дадат най- правилния съвет. А за мърдането, аз няколко пъти усетих нещо , но не мога да го обясна с думи Flutter
Диденце, ето от това най- много ме е страх- да си платиш и след секциото всеки да си хване пътя и пак да останеш в ръцете на дежурните, които след това са доста резервирани  Rolling Eyes  
Снежи, пий парацетамол, но ако си леко замаяна може да е и от ниско кръвно, изпий едно кафенце, вече е малко късничко,но занапред може да го прилагаш Wink

# 439
Здравейте! По отношение на раждането аз също винаги съм била ЗА естественото раждане. При първото ми раждане обаче се наложи секцио, заради седалищното положение на бебето. Реших да не взимам присърце, че не съм родила естествено, все пак най-важното е позитивната развръзка и нагласата на човек към ситуацията. Аз съм против плащане на ръка на лекари. Според мен, ако продължаваме по този начин ситуацията с отношението на лекарите и качеството на здравеопазването ни няма да се промени. Затова отделих пари и родих в частна клиника със сравнително разумни цени. Така знам за какво плащам и точно какво да очаквам и всичко е законно и регламентирано. Раждането ми протече много по-добре от очакваното и след него съм на мнение, че мога и 10 деца да родя.
По отношение на упойките - няма нищо страшно в тях щом са сложени по лекарска преценка и от специалист.

# 440
Тери, все пак аз съм за избор на екип независимо дали е нормално или секцио, поради друга причина, а именно - отговорността не е някъде в пространството, а е поименна. Ти си посочила този и същият този се е запознал с твоята анамнеза и е приел. Оттук нататък, всичко което се случва, за добро или лошо, е негова отговорност. Не на дежурната, не на Пена, която била първо при теб, но после отишла при друга родилка и ти пратили Васка и т.н. Въпросът е? Чий е този пациент? Мой!

# 441
Тери, все пак аз съм за избор на екип независимо дали е нормално или секцио, поради друга причина, а именно - отговорността не е някъде в пространството, а е поименна. Ти си посочила този и същият този се е запознал с твоята анамнеза и е приел. Оттук нататък, всичко което се случва, за добро или лошо, е негова отговорност. Не на дежурната, не на Пена, която била първо при теб, но после отишла при друга родилка и ти пратили Васка и т.н. Въпросът е? Чий е този пациент? Мой!

Това с имената е алегория де

# 442
Ама я да ви попитам аз вас. Вие нямате ли доброволно ЗО. Що си мисля, че тези които сме след 61-ва година трябва задължително да се осигуряваме и така. Аз поне съм осигурена и избора на екип ми се поема от Фонда

# 443
Ох определено взех да се депресирам с тази тема, и накрая ще взема си платя на доктор!!!
Нека това всеки го реши сам за себе си, разни хора, разни мнения.
И да, в случая Рая е права, щото като нямаш доктор можеш да се молиш само да не те подмятат като мръсно коте или да попаднеш на някоя акушерка, която мъжа и примерно се върнал от гурбет и тя няма търпение  да разкаже на колежките си, а "онази" се мъчи на магарето да ражда.
А това за ЗО не го разбрах Рая, я дай подробности  newsm78

# 444
Мама РАя, разбрах за творческия ти похват WinkЩе видим накрая какво ще решим Hug А за ЗО, ти сигурно имаш доброволно здравно осигуряване, за да ти се поемат разходите за избора на екип?

# 445

Здравно осигуряване. На мен моят работодател ми го осигурява като условия - той е договорил условията с Фонд, какво трябва да плащам аз и какво ще получа в замяна. Колкото повече осигурени има, толкова договорът е по-добър. В моя случай не съм наясно дали плащам цялата сума или се дели с работодателя. ЗО се предлага и за членове от семейството и мисля юни месец да платя за сина ми вноските. Тази година ни се наложи да ползваме услугите на Токуда и с едно боледуване почти си ги платихме. Според договора, който е уникален за нашата фирма, те ми плащат цюлото раждане и пребиване в болницата, вкл. избор на екип, настаняване във ВИП стая, раждане във ВИП зала, без обаче присъствието на таткото- това си го плащаш ти. Така беше и първият път, макар фондът ни да беше друг. Моят мъж каза, че за хората, родени след 61 година е задълоително, т.е. задължително доброволно осигуряване - трябва да се прочете повечко. Сега ще си подготвям документите, за да ми се възстановят парите от ФМ и БХС, което си е цифра!

# 446
  • София
Добре дошли на новите мацки    bouquet
Леко бременеене и най-хубавите и здрави юлски бебоци на финала Hug

Гледам,че големи дискусии се водят тук.Много е интересна,предполагам на всички,темата за раждането и избора на екип.
Та в този ред на мисли,нека,ако не ви притеснява,са си кажем който си е избрал лекар-на кой лекар или екип се е спрял.Независимо в кой град.Смятам,че бихме си помогнали взаимно по този начин.

Аз например бях категорична,че пак ще раждам в МД,но нещо взех доста да се колебая за Окръжна болница.На една крачка ми е и бих помолила майчетата,които имат препоръчам лекар там,да споделят.Аз като цяло познавам лекарите в родилното там,със сина ми лежах цял месец при тях за задържане и останах с доста добро цялостно впечатление.Хем беше доста преди ремонтите и си беше мизерничко.

Ако има момичета от района на Окръжна болница и Младост 1 и 2 в София,може да си спретнем някоя срещичка за обмяна на опит Laughing

# 447
Здравейте мамчета Simple Smile
Отдавна не съм писала, но си ви чета редовно.
Добре дошли на новите момичета и леко бременеене и хубавеене!!! Hug
Коментирате раждането....аз раждах първия път нормално. Смея да твърдя, че това е най-щастливия момент в живота ми и не бих го проспала за нищо на света. Но трябва да спомена, че в 7ч. отидох в болницата, а в 9ч. бях родила. Въпреки, че дъщеря ми се роди 4200гр и имах няколко шева всичко стана много бързо, като на шега. Друг е въпроса, че раждах с епидурална, което ме лиши и от болки Grinning Може би ако имах тежко първо раждане нямаше да разсъждавам така, но на операционна маса бих легнала само в краен случай, при реални причини.
Аз раждах в частна болница,гинеколога ми е там. Там ми правиха лапароскопия, когато имах извънматочна бременост преди време и също там приключи и една неуспешна бременност миналата година. Живот и здраве пак там ще раждам. Там ми водят и ЖК. Плащам си всичко, здравната каса не поема почти нищо, но в крайна сметка за мен е важно да съм спокойна, да имам доверие в лекаря /както се казва знае ми и кътните зъби/ и да се чувствам добре, а не да се чудя къде и на кой ще попадна. Отношението на персонала няма да го коментирам-6+
Та за себе  си съм решила, че не искам за раждането на децата ми да разчитам на късмет. Ако здравеопазването беше на друго ниво нямаше да го умувам изобщо Laughing

# 448

Здравно осигуряване. На мен моят работодател ми го осигурява като условия - той е договорил условията с Фонд, какво трябва да плащам аз и какво ще получа в замяна. Колкото повече осигурени има, толкова договорът е по-добър. В моя случай не съм наясно дали плащам цялата сума или се дели с работодателя. ЗО се предлага и за членове от семейството и мисля юни месец да платя за сина ми вноските. Тази година ни се наложи да ползваме услугите на Токуда и с едно боледуване почти си ги платихме. Според договора, който е уникален за нашата фирма, те ми плащат цюлото раждане и пребиване в болницата, вкл. избор на екип, настаняване във ВИП стая, раждане във ВИП зала, без обаче присъствието на таткото- това си го плащаш ти. Така беше и първият път, макар фондът ни да беше друг. Моят мъж каза, че за хората, родени след 61 година е задълоително, т.е. задължително доброволно осигуряване - трябва да се прочете повечко. Сега ще си подготвям документите, за да ми се възстановят парите от ФМ и БХС, което си е цифра!
Благодаря за инфото, нямам определено доброволно ЗО, само това което шефа ми осигурява по закон и както си е навсякъде принципно!
Въпроса не опира само до пари, а до принципи, от самото начало затова говоря, пари се печелят  Wink

# 449
  • София
Мама Рая,оф,ние минахме през операция за сваляне на задържан и заклещен от херния тестис,когато малкия беше на 2 години.Просто не искам да се сещам какво преживях като майка Cry.И колко се радвам,че избегнах лекарите от Пирогов/имахме планова опрезция при Момчилов/,а по спешност направихме операцията при един невероятен млад доктор в Добрич.Там видяхме такова отношение,каквото би трябвало да е навсякъде.Пълно обгрижване на детето от всички - опериращ,анестезиолог,сестри,санитари.Ние с баща му бяхме при него през цялото време,като ни осигуриха легла,перфектно направена операция и това без нито един лев.Естествено,дадохме му от благодарност,но той до последно не искаше нищо Laughing
Такива лекари вече са рядкост,този доктор Димов,замина малко след нашата операция да работи в чужбина,от което ми стана много мъчно.Добрите и съвестни лекари май нямат място в нашата мила родина Twisted Evil

Малко по-късно ще се включа по темата за избор на екип и какво аз видях в МД в предродилна Sick

Общи условия

Активация на акаунт