Отговори
# 420
  • В. Търново
vili79, добре дошла и от мен!
 За секцио и аз твърдо Против(ако е без основателна причина разбира се). А няма нищо по-хубаво от това да дадеш най-естествения старт на детенцето си! И аз бях с 3 вътрешни и 3 външни шевчета, но всички знаем как се забравя всичко след това и се помнят само положителните емоции.
По въпроса за раничката на шийката-не е вярно, че се предизвиква появата й след нормално раждане, аз имах такова "ерозио"(така го наричаха при мен-зачервяване на стената на шийката) още преди да забременея, но всеобщото мнение е, че не се третира по какъвто и да е начин преди жена да е родила. Та..после с лазер за 2 мин. ме " оправиха", но това стана едва след 2 години от раждането. При добри резултати на цитонамазката, не е притеснителен проблем! И изобщо не е болезнена процедура!

# 421
  • В. Търново
Snej_83, опитай с парацетамол-напълно безобиден при бременни. Мен ме спасява и при главоболие! Успех!

# 422
Здравейте, да се включа и аз от известно време ви следя. Терминът ми е на 26.07 и е първа бременност Simple Smile

# 423
Здравейте!
По темата за секциото, аз родих първият път така -с избор на екип и сега пак ще е секцио, но във Вита.Там съм записана от началото и живот и здраве там ще родя.За избора на екип, аз мисля, че е изключително важно, както родих дъщеря ми на първи януари, два часа след нова година, едва ли някой щеше да ми обърне внимание, така, както моята докторка, която пътува от далече, за да ми направи спешно секцио.За съжаление в нашата държава не може да очакваш това, което ти се полага, именно медицинска грижа за здравноосигурени лица, каквито сме всички  Peace

# 424
  • Sofia
Snej, аз също взимам Парацетамол, когато ме боли главата, а то не е никака рядко Cry Аз взимам едно хапче и ако не ми мине след 4-5 часа взимам още едно!

# 425
Снежи, аз взимам панадол, което си е парацетамол

# 426
Снеж първо си измери кръвното да не ти е ниско, ако е така, пий едно кафе или кола  Hug

# 427
Мила Пепина и вие момичета,

чета, чета и всичко се свежда до нашата мила родина. Не че имаме калпави лекари, калпави са им душите. Значи това дето го гледаме в Спешно отделение или Анатомията на Грейс или в Частна практита - аз много обичам медицински сериали, като отношение към пациента, при нас е под всякаква критика. Да не говорим, че апаратурата е кът, а пък чистота и други условия са мизерни. Но това е. Ако пък отидеш в частна клиника, рискуваш да те окипазят или недай си боже нещо по-лошо. факт е, че там са добри само в общия случай. При проблеми винаги опират до някоя от големите болници, а МД, я Шейново. Винаги, когато трябва да опра до лекар, проучвам лекаря. Не отивам току-така нито на зъболекар, нито на ендокринолог, никъде. В този случай още по-малко ще рискувам - ще ги платим тия пусти пари, ако искат и под масата ще дадем, не ме интересува, но искам човекът да си свърши работата.
Спомням си когато малкия се оказа че е с един тестис. Бях се пощурила. Отивам на общ частен преглед при проф Бранков, който трябваше да види пишлето му и да каже дали да го забелим. Покрай пишката видя че липсва левия тестис и ревна - бързо на операция, даже сте закъснели. Направо ми дойде като гръм. Ма как без ефограф, викам, още повече не го напипвате в каналчето. Нищо, ще го отворим и ще го потърсим Rolling Eyes Как се казват такива думи, това да не ти е пазарска чанта? Намерихме поззнат лекар в раковата болница при който направихме консултация. Не че детето има нещо, пази боже...обаче човекът ни обясни надълго и нашироко, нарисува ни го даже и каза че тъй като и той не напипва тестис, без ехограф да не правим операция. Нито лев не взе. А ни беше пратила колежка на майка ми - никакъв не ни е. Отидохме при Момчилов - отпред пише на голям лист - деца до три години, с адресна регистрация в София, се прегреждат без направление и безплатно. Наистина е добър, но ни поиска пари. Та, мили мои приятелки, ще дадем, та й ще повторим, ако трябва, само да ми е живо и здраво и да мога да си го гледам. В крайна сметка операция няма да правим, щото две последователни ехографски изседвания показаха, че няма тестис ими подобна маса. След няколко години - напр като стане на 7, ще му направим и ЯМР, за да го изключим въобще. Ако все пак се покаже, трябва да се отстрани, за да не стане рецидив. НО ДА МИ ОТВАРЯТ ДЕТЕТО И ДА ГО ТЪРСЯТ, касапи...нямам думи.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 16:00 от мама Рая

# 428
  • Сливен
mimimi_k , добре дошла и лека бременност  Hug

# 429
  • Варна
Секцио - против. НО. Раждах с такова. С първото дете тръгнах да раждам нормално. Бях си наела акушерка да ми стиска ръката. Да, ама не. Нямах разкритие и ме срязаха. Искрено завиждах на майчетата, които след няколко часа скокнаха на крака. С второто още нямаше практика за избор на екип, но се уговорих с лекар. Сега пек ще се уговоря.., ако той препоръча различна практика, ще видя какво ще правя.
Добре дошли на новите мами!

# 430
Рая и аз нямам думи, нещастници..
И аз като тебе проверявам всеки лекар при който ходя и от години в поликлиника почти не стъпвам.Така или иначе е Божа работа всичко, но това, което зависи от мен и мога да го направя-го правя.Смее ли човек да се остави тука в "ръцете" на системата на нашето здравоопазване и да е спокоен и да чака да го следят, както трябва...

# 431
mimimi_k добре дошла
Мама Рая задълбахме една тема да ти кажа, в която и двете страни са прави  Hug, т.е и родителите които искат да плащат и тези които не искат, въпрос на гледна точка, въпрос на това колко си си изпатил и прочие. И затова ти казвам /лично мое мнение мила, не се обиждай/, еми аз няма да платя за раждането си, защото ми е все едно кой ще ме изражда, при положение че и 5-мата лекари които го правят в Дева Мария в Бургас са ми пределно ясни, и при 5-мата съм ходила на лекар и от 5-мата НЕ съм въодушевена, пък камо ли да им плащам! Друг е въпроса, че ако израждаха в окръжната ни болница, исках не исках щях да плащам, но таммм нещата стоят друго яче  Simple Smile

# 432
Аз имах малко емоции преди няколко дни. Малко нерви и скандали и после  luvbed Вечерта излезнахме за малко на разходка и като се прибрах отивам до  smile3550 и гледам кафяво зацапване но не беше хич малко.

аз и друг път съм чувала, че след кекс е имало такова зацапване. сега си почивай повечко и се наблюдавай. в понеделник те чакаме след прегледа.

# 433
Друг е въпроса обаче като ходя на преглед, там плащам като поп, защото повечето АГ в Бс въпреки че много си обичам града, са слабо казано некадърници

# 434
mimimi_k добре дошла
Мама Рая задълбахме една тема да ти кажа, в която и двете страни са прави  Hug, т.е и родителите които искат да плащат и тези които не искат, въпрос на гледна точка, въпрос на това колко си си изпатил и прочие. И затова ти казвам /лично мое мнение мила, не се обиждай/, еми аз няма да платя за раждането си, защото ми е все едно кой ще ме изражда, при положение че и 5-мата лекари които го правят в Дева Мария в Бургас са ми пределно ясни, и при 5-мата съм ходила на лекар и от 5-мата НЕ съм въодушевена, пък камо ли да им плащам! Друг е въпроса, че ако израждаха в окръжната ни болница, исках не исках щях да плащам, но таммм нещата стоят друго яче  Simple Smile

бе тая тема взе, че ми доскуча, пък и ме кара много да се нервя. дай ние да мислим сега за нашите бебоци. аз говорих с моя лекар за усещането на бебето, щото от доста време усещам едно като все едно ми се мърда в коремчето, ама не като черва или газове. Тъй като при първата ми бременност работех и въобще не съм се вглеждала, го усетих след едно издуууване - явно тогава се протягаше. беше много смешно щото коремът ми си промени рязко формата. сега обаче е едно нежно притрепване и си мисля че бебка ме погалва. лекарят обаче каза че няма такива мускули и около 18 седмица ще го усетя.

Общи условия

Активация на акаунт