Отговори
# 450
Здравейте мацки   bouquet
излязоха ми резултатите от Цибалаб и кръвната захар ми е супер 4,8, никой повече да не ми обяснява че имам гестационен диабед, попочетох днес и то даже е раничко затова... Naughty
За раждането, още не съм го обсъждала с лекаря ми, но със сигурност ще е с избор на екип, защото искам и таткото да присъства, а май във всички болници двете неща са свързани. Да не говорим, че ще ми е по-спокойно, което според мен също е много важно. Имаме двама татковци в компанията, които присъстваха и в най-скоро време ще ги хвана да ги разпитам, въпреки че от това което до сега са ми казали са невероятно щастливи, че са били до жена си. Има още време разбира се, но така съм се настроила още от преди години.
За ДЗО ще питам нашите счетита дали имаме такова, много добре звучи Simple Smile Mr. Green

# 451
Здравейте моми4ета ,и аз съм за нормалното раждане ,така и родих първия път предпо4етох да съм спокойна родих в 4астна клиника с епидурална и не съжалявам за нито един лев ,сега пак мисля да родя там живот и здраве, дано и този път да се размина с секциото 4е имам голям страх .То пак вси4ко е до късмет но като си платиш се 4увстваш някъкси по- спокоен поне аз мисля така  Grinning Но всеки си решава естествено кое е наи-добро за него  Grinning

# 452
  • Sofia
Привет момичета и от мен  bouquet. Много дебати днес.
Хубаво е, че сме на различни мнения в противен случай не е интересно.
Аз преди 15 години родих в МД, но си признавам, че тогава макар че нямаше избор на екип моят наблюдаващ док. беше там и веднага дойде да присъства на раждането. Най-много в целия процес ми помагаше акушерката, тя направляваше цялото раждане. Те са главните действащи лица, а лекаря е за наличие евентуално на усложнения. Естествено имах 2-ма лекари дежурната и моя, които в сублимния момент ми скочиха на корема и дъщеря ми излезе. След това 2 вътрешни и 3 външни шева нищо не бяха, защото 2 часа след това минаха на проверка и на мен ми казаха утре ли си тръгвате та това е предимството на нормалното раждане!!! Аз не отричам секциото, когато се налага. Честно казано раждането си е късмет и аз си пожелавам на мен и на всички вас един голям късмет тръгвайки към болницата. Вярата, че всичко ще е нормално също помага!  newsm10

Изследванията ми от БХС са за Даун 1 от 2 500.

# 453
  • Варна
Варненските мами явно сме фенки на нормално раждане с епидурална упойка в частна клиника ( Майчин дом - защо  не я казвате  Joy)
Е и аз там родих, по същият начин - не беше никак безболезнено или пък кратко ( мъчих си се 10-ина часа bowuu ), но пак там бих отишла и се моля newsm17 всичко да е наред с мен и бебчо, за да не се налага секцио.
Няма такова възстановяване както след нормалното раждане - едвам издържах тези 2 часа, които трябваше да лежа на масата - исках да скоча и да тичам от щастие. Бебка ми я дадоха веднага и си я обслужвах съвсем спокойно- памперси, кърмене - всичко newsm10.

Всеки сам преценява за себе си - най-важно е майката да е спокойна и позитивно настроена в процеса на раждането newsm51

# 454
Тери щом знаеш, че ще си със секцио, което така или иначе ще е планирано, сигурно ще се чувстваш много по-спокойна, ако предварително си се запознала с доктора и той е поел ангажимент към теб  Simple Smile
Между другото за един фризьорски салон да сменим разпитваме и търсим най-доброто, колата да ти се развали търсиш монтьор да разбира и да е добър и така за всичко останало... Раждането пък да се остави на който е дежурен...не знам..мен би ме било страх.

# 455
За майчин дом - Sick ами не мога да ида там доброволно, при положение че само за БХСто като отидох и лошо ми стана! Засега съм избрала Токуда и колкото трябва ще си платя. За мен макар и кратък, не е никак маловажен престоят в болница след раждането и не мога да преживея да ми се случи в мизерия  Sick Sick Sick Sick

# 456
katia_o_m-И мойте изследвания излязаха и изглеждат добри и аз съм с 4.8 кръвната захар!Сега съм още по-спокойна!

# 457
Ками, много е неприятно това, което казваш за доктора от Добрич, за жалост доста от къдърните доктори вече не са в България. Много от тукашните са го ударили на печалбарство и това им е основният интерес, особенно в АГ областта.
За раждането, аз ще съм без екип, защото при мен е трето раждане в рамките на малко повече от четири години и предполагам, че доста бързо ще се развият нещата и едва ли ще има смисъл  да се обаждам на доктор. Аз и при второто раждане не избрах екип и пак нямаше да има смисъл  защото, когато отидох в болницата бях с пълно разкритие. Има и една подробност, че аз не живея в София, а пък раждам в София та при мен го има и фактора път макар, че не е чак толкова много.
Ками, и аз сигурно ще раждам в ОБ. Вторият път също бях там и общо взето съм доволна. Не останах доволна от дофторката, която ме изражда Братоева и е името, казвам ти го като информация като избираш екип, иначе за Дачева имам доста добри отзиви от други хора.

# 458
Благодаря, на всички майчета, които отговориха на въпроса ми, а и ме посъветваха Hug Ако съм ви отегчила- извинявайте!!!  Peace За мен беше важен всеки ваш отговор Heart Eyes
Катя о м, Заради, Диденце ,браво момичета за хубавите резултати Hug Усещам,че вече сте по-спокойни, дано е така при всички ни през цялата ни бременност!  Wink

# 459
  • Sofia
Преди 7 години родих в Майчин дом, в екипа на д-р Гунев и живот и здраве пак там ще родя и този път! Раждането е прекалено важно, за да разчитам на случайността и на късмет! Ако живеех в малък град или избора беше между 5 доктора, от които нито един не предпочитам, но все пак знам и задочно познавам, сигурно би било различно. Тук не е така! аз вярвам безрезервно на моя доктор, благодарение на него тогава дежурната докторка не ме сряза. тя беше убедена, че това е правилното, защото имах доста тежко раждане, но моят доктор взе решение, което се оказа прявилно и за което никога не съжалих! През цалото време бях спокойна, защото Той беше до мен и ме успокояваше! седя до мен цяла нощ и след това идваше да ме види всеки ден докато ни изпишат!
За избора на болница също мога да кажа, че важно е не лукса, а доктора и доверието в него! Ако ме изражда Гунев, мисля че бих се съгласила да родя и на поляна! Защото му вярвам! Мисля, че отивайки да раждаме никоя ни е ясно, че не отиваме на хотел или санаториум и най-важно е не лукса! Преживява се мизерията!

# 460
Тя мизерията се преживява - не и от мен обаче, не и след като ти лепнат хиляди инфекции. Разбира се е важно лекарят, който ще води раждането да е запознат и да му имаме доверие - няма спор!

# 461
Лати и аз това имах предвид.За целта и аз първо потърсих доктора и после клиниката.В този ред на мисли Петя_28 аз не съм раждала в МД нито пък бях с епидорална.Родих в АГ-то с една системка окситоцин+1 мусколно  Mr. Green за 2 часа.Не държа на болка,паникьосвам се,имам страх от игли и т.н. и т.н.,но определено бих казала,че не ме болеше.Бях изпаднала като в транс  Joy и въпреки всичко бях адски спокойна.
smile Crazy едричко бебче си родила  Laughing Моито бе6е кажи речи с 1кг надолу.

# 462
Звездичка!, аз също съм чувала много добри отзиви за д-р Дачева и съм се спряла на нея.
Добри отзиви има и за д-р Жекова, която е шеф на отделението. Но поради този фак мисля, че е прекалено заета и затова предпочитам Дачева/ а и имам позната раждала при нея и ми я препоръчва/.
Ками, аз съм в Дружба и сме съвсем близичко, така че може да си уредим някоя срещичка. Hug

# 463
В Токуда правят много добри прегледи на бебето, което е много голям плюс.
Аз също се чудя между Токуда и МД. Окръжна болница ми е много далече, а доколкото знам лекаря, който ще те изражда, наблюдава тоновете последния месец. И все пак ще питам моят лекар, който сега ме наблюдава, кой ще препоръча, защото той няма да ме изражда. В МД една мама, която миналата година е раждала, каза, че имат много добра техника. Като се има предвид, че ще останеш най-много 5 дни, не е проблем, че е мизерно. Все пак се чисти сутрин и вечер. Е да чаршафите са лекьосани, но кво пък. Все пак се дезинфекцира. Аз не съм хващала никакви буби, но това, което ми направи впечатление в Тина Киркова, че на майчето до мен не й казаха въобще, че прамят вливания на антибиотик на бебето й. Това според мен е недопустимо. Не че ще кажеш НЕ, но трябва да знаеш, че има усложнение, нали?

# 464
  • София
Ей,Лати,все се каня да те питам-ти не беше ли в априлската или майската темички 2005? Много ми е познат ника ти,а и гледам,че големите ни юнаци са на еднаква възраст Laughing.

Момичета,благодаря ви за отзивите за докторите.Ето,започвам да събирам полезна информация само за няколко часа.Златни сте Hug

А,че се сетих като прочетох за бактерии и вътреболнични инфекции.Моето момченце в МД при престоя след раждането го заразиха с ешерихия коли,за която разбрахме чак в 4 месец,когато започна да ака слуз и кръв.За това сега толкова се чудя за МД пак.А в Окръжна за 1 месец лежане там,нямах никакви проблеми.
Но пък доктора ми в МД беше железен и раждането беше безупречно.
Не знам,има време.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 18:20 от Ками

Общи условия

Активация на акаунт