Отговори
# 645
  • Някъде по Дунава
Катя123, хубаво е че резултатите са добри за теб
Нели Ди, по твоята схема ми се пада да имам пак момиче. Аз лично нямам претенции, мъжът ми също казва че няма, но знам че тайно всеки мъж си желае за мъжки наследник.
Котонче, аз още нищо не съм купувала, не от суеверие, а просто мисля че е рано, пък и имам доста неща от каката, а и незнам още пола. Като по големи покупки ще вземем количка и сгъваема кошарка( но може и от Продавалника), а иначе ще имам нужда само от малко нови дрешки. Предния път си купих електрическа помпа и съм много доволна от нея, въпреки че е втора употреба, все още работи. Единственото нещо, което преди нямах и мисля сега да купя е бебефон. Ходих на гости на приятелка, която имаше такава джаджа и мисля че ще е полезна. Живеем в семейна къща на 2ет. и често се налага да слизам до първия. Горе още нямаме баня и WC та от тази гледна точка искам бебефона.
Ния Петрова, и аз пазарувах от Продавалника дрехи за бременни, но...преди 4г.  Simple Smile Все още ги пазя, дори скоро ги извадих и изпрах. Имам джинси и дънков сукман от там, а от нормален магазин за бремени си купих официален панталон. С тези дрехи пролетта ми е готова, но по нататък ще си купя и нещо за лятото. Слава богу още се събирам в дрехите си, но някои вече започнаха да ми стягат в корема  Simple Smile

# 646
Аз съм много доволна от Полимед, имат добра база и специалисти, там се следя и са ме регистрирали вече, а за раждане и аз мислех в Щерев, ама близо 2000 лв да набутам при положение с тях мога да накупя всякакви екстри за бебо ми се стори излишен разход и реших в Майчин дом по препоръка на докторката от Полимед.

# 647
Megi_82 не мисля че си внушаваш, затова че усещаш бебето  Peace
аз от 2-3 дни го усещам как се движи, и аз първия път си мислех че червата ми се вълнуват  Laughing, но после се повтори още няколко пъти, основно вечер като си легна го чувствам  Heart Eyes, и каката я усетих доста рано, в 16г.с вече си ме риташе  Laughing, докторката на 4д каза че при по-слабите тези неща се усещат по-рано  Peace

# 648
За нас също парите са много, но засега сме решили, че ще спестяваме... Rolling Eyes Дано и роднините помогнат малко. Но, разбира се, има много време дотогава, важното е да сме живи и здрави и всичко с бебетата да е наред, другото са преходни неща  Simple Smile Иначе Полимед звучи добре (гледах сайта), но аз на този етап търся добра държавна болница, за да си "вържа гащите" при извънредна ситуация. Иначе си мисля, че ако се следя на две места частно, лекарите ще се ревнуват, а и аз самата трудно ще преценявам на кого да вярвам  Simple Smile Пък за следенето засега съм много доволна от "Щерев", а и цените на прегледите са нормални. Благодаря ти за споделеното мнение   bouquet

# 649
Здравейте мацки,
Бамбукита аз преди ходих при д-р Барбова от Полимед. След първия ми мисед не ми назначи никакви изследвания и ми каза, да не се притеснявам и че със сигурност втори път няма да се случи...След втория път пак не искаше да ме праща на изследвания. Пак по нейна препоръка и двата пъти абразиото ми беше при доц. Карагьозова. Оказа се, че втория път дори не са ме изчистили добре...да не говоря за отношението на въпросната доцентка...бях потресена #2gunfire #2gunfire #2gunfire Въобще да попадне човек на свестен доктор си е направо шестица от тотото. Само да спомена, че при въпросната Барбова даже ходих с препоръки, защото мъжа ми и сина и са приятели от детинство...
За покупки и аз ще мисля по нататък по-скоро от суеверие, въпреки, че по-принцип не съм суеверна.  Mr. Green

# 650
  • В. Търново
nikolaeva, аз в абсолютно същото положение - и ние живеем в къща на 2 етажа и тъй като спалнята ни е на 2-ят ми беше адски неудобно да тичам при всеки рев на малката-е, сега вече си взех бебефон от продавалника-най-обикновен, но да ти кажа-почувствах се като родена с него. Дъщеря ми вече е голяма, но пак ми е облекчение от това постоянно търчане нагоре-надолу из къщата. И ние си имаме всичко по-основно-и кошара(сгъваема)-бабите купиха да има, а отделно от дъщеря ми си имам дървена. Количка не мисля да купувам-на старите ни-купувани преди 3 години нищо им няма-и зимната и лятната. Ванички, стойки...всичко е в наличност. За дрехи да не говорим-е, ако е момиче пак, де. Ако излезе момченце пак-ще сменям гардероба тотално. Права е Niya_Petrova за розовата мания.  Grinning  Grinning И аз купувах предимно в жълтата и зелената гама, но пак основния ни гардероб е розов...  Laughing И аз издирвам някоя хубава помпа, че с дъщеря ми счупих 3 , та дадох повече пари, от това да си бях купила нова и хубава  Twisted Evil Ох, наистина си е  облекчение при второто дете, то са луди покупки и луди пари за първо...Ама пък е тооолкова хубаво..ех!  Flutter

# 651
за помпите четох доста отзиви. Grinning
И аз искам да си взема живот и здраве и мисля да е Медела мини електрик.
По-евтина е, а върши същата работа като голямата която е 280лв.
Тази струва 144лв.
То никой не знае дали ще има кърма или не, но чета че тя много помага най-вече в началото, за да тръгне кърмата. Thinking

# 652
  • В. Търново
И аз съм се спряла на Медела, но - Двуфазната механична помпа - Harmony, ръчния вариант. Аз съм на мнение, че няма как да нямаш кърма, зависи от теб далии ще стимулираш да тръгне, да запазиш нивото и най-вече упоритост и търпение към това бебо да се "научи" да суче. Но най-вече всичко е до желание да се кърми. Имам познати, които си накупуваха помпи за по 200 лв и пак не кърмеха децата си, защото се оказаха като "вързани", по-лесно е да го връчиш на бабата с кутията АМ и да бягаш на кафе... Flutter И други, които и без помпа ги кърмеха до 1 година, Хмм...е не е ли до желание...?!

# 653
И аз да споделя мнението си за помпите, не че имам голям опит де, но с първото си дете ползвах ръчна помпа, която ползвах единствено и само след като съм кърмила вече, да се доизцедя. Даже незнам дали беше някаква известна марка, но ми вършеше работа, а струваше 12 лв си спомням  hahaha Нямах проблеми и от самото начало имах коластра. Когато бях в 5-ия месец ясно си спомням как се чудих защо сутиените ми лепнат на мястото, където са зърната на гърдите, и впоследствие като почнах да чета разбрах че това е коластра и е много полезна за бебо. Дано и сега имам кърма, няма нищо по-хубаво и по-лесно от това да кърмиш рожбата си.

# 654
Здравейте,
Катя, надявам се че вече си по-спокойна и няма да се "впускаш" в нови филми.  Simple Smile
cotton4e - аз съм с едно детенце вече и няма да правя кой знае какви покупки. Дрешките обаче трябва. Занесох ги на село и братовчедка ми ги е взела - даже и тези, които не й трябват, взела за 1-2 месеца бебе а нейното беше на 6 месеца. Много ме е яд ама... какво да й кажа - тя цял живот така влачи след мен.
Иначе, нали съм ви казала че мъжът ми освен ИТ има и бизнес с детски стоки /е-магазин/ и ще му възложа да ме снабди с някои неща - нова помпа, корито, стерилизатор за микровълнова, шишета... обаче ще следя дали фирмите имат промоции и тогава ще купувам. Ако не се случи юни ще се снабдявам със всичко.
Сега съм в размисъл за стволовите клетки. Някой правил ли го е вече? Аз с първото дете не замразих и сега съжалявам малко. Обмислям вариант сега да вложим пари в това.
Хубава вечер от мен  bouquet

# 655
Бамбукита разглеждах сайта на Полимед и не видях никъде да пише за Жк Интересуваме колко се заплаща за проследяване на бременноста и за всеки ехограф допълнително и изобщо заплаща ли се Видях че имат 3Д и 4Д а нали сега съм на тая вълна имаш ли мнение относно прегледа който се извършва

# 656
Привет, малко инфо за момичетата от София (аз за съжаление няма да мога да се възползвам, защото живея в Шумен)
Лекции безплатно и без предварителна регистрация:
София The Mall, бул. цариградско шосе 115, ет2
18 януари 10 часа
подготовка за раждането- лектор-д-р Диана Денчева
25 януари 10 часа
методи за обезболяване на раждането- лектор д-р Спас Игов
8 февруари 10 часа
грижи за новороденото лектор- д-р татяна ралчева
15 февруари 10 часа
най-подходящите пози за кърмене и как да изградим режима на хранене
лектор д-р ася иванова
22 февруари 10 часа
хомеопатично лечение подходящо за бременната, кърмачката и бебето- лектор д-р ирена маждракова

# 657
Буболинката отдавна се интересувам от това защото преди години мой много близък приятел почина от левкемия и единственото му спасение тогава беше да се вземат стволови клетки от пъпната връв на бебето което чакаха с жена си, но така и не дочакаха за съжаление  Cry. Че оттам тръгнах да се интересувам, но някак си незнам - не мога да бъда въобще сигурна че ще ги съхраняват правилно  - все пак това е Бг, а при нас всичко се прави малко през просото, и парите не са малко за процедурата - първоначално знам че се плащат около 3500 лв, а после всяка следваща година по около 200 евро годишно за съхранение. Иначе е много добре като идея, въпреки че никой не иска да си помисля че може да дойде момент в който единственото спасение за детето му да е стволовите клетки от пъпната му връв, но живота вече е така непредсказуем и може би за всичко е хубаво да се мисли навреме.

# 658
 в един сайт видях че слагат отделно 4Д и фетална морфология/като прегледи/ аз си мислех че това е едно и също Някой можели да ми поясни По-добре да се изложа тук с въпроса си отколкото да се обадя в МЦ като и аз незнам какво да обясня

# 659
Бамбукита разглеждах сайта на Полимед и не видях никъде да пише за Жк Интересуваме колко се заплаща за проследяване на бременноста и за всеки ехограф допълнително и изобщо заплаща ли се Видях че имат 3Д и 4Д а нали сега съм на тая вълна имаш ли мнение относно прегледа който се извършва

То няма какво да пише за ЖК. ЖК може да води всеки гинеколог, който работи със ЗК. Не се заплаща нищо за проследяване. За ехографите зависи от доктора. Не знам да имат 3д и 4д там, ама щом пише, сигурно имат.

Общи условия

Активация на акаунт