Отговори
# 390
Някой по-горе беше написал, че има секцио по избор - няма такова нещо, но ако се договориш с лекаря, той трябва да измисли медицинска причина за да го направи. Ако зависи от мен и всичко е наред пак бих родила нормално, въпреки многото шевове при първото раждане. После възстановяването е по-бързо, корема се прибира по-бързо, да не говорм, че кърмата тръгва по-бързо.
Подкрепям те напълно, да не говорим че самата ти влизаш по-бързо във форма и с килограмите  Simple Smile

# 391
Добро утро,момичета!
В началото си мислих...ами каквото е това е.Като му дойде времето хоп и който се падне,ни екип нито тищо!Да ама не.Като чух какви работи разказват родилите,с тея нещастия...направо ми се изправи косата,то да те е страх да стъпиш в болница да не те окипазят.Даже да се посмеете-моя мъж е израждал крави,та му викам прочети това онова и лягам вкъщи никъде няма да ходя  Joy
Идея нямам какво да правя....при секцио-страх от упойка,при нормално страх от други работи #Crazy
 Е,аз днес заминавам за моята утопия-гр.Пловдив...имам изпитчета,такам..да стискате палци Wink
 От както раздуха по телевизията случките с родилки...направо ми се стричи.То даже един доктор се скара,че по този начин всяват паника и много бременни жени отказват нолрмални процедури или упойки,като така застрашават бебето и себе си от страх.Може ли сега и за това да треперя...на мен ми е за първи път и изобщо незнам какво ме чака Shocked

# 392
За жалост, в нашата мила родина, никой не ти обръща внимание. Това Хипократова клетва, това хуманност - тинтири минтири. Все още цари мнението, че като си платиш, получаваш и внимание. Повечето бъдещи родители, и въобще такива, на които има предстои планова операция, предпочитат избора на екип. Първо, много често се прави проучване кой лекар какъв е като човек и професионалист, доколко са успешни операциите и така. На самия него не му е безразлично с кого работи и подбира хората си, така че наистина да защити името, което вече е създал. Моят лекар НЕ изражда. Както има лекари, които израждат, но НЕ наблюдават бременните. Когато няма кой знае какви проблеми през бременността, мисля че това няма кой знае какво значение. За мен най-важното е лекарят, който ще ме изражда, да има верният рефлекс и преценка на ситуацията, за да може да реагира адекватно. Аз съм ЗА избор на екип. Както съм и ЗА избор на наблюдаващ ме. Ти, пепи, не си ли избра гинеколога? Съответно плащаш за това - всеки месец! Друг е въпросът, че много често лекарят прибира парите уж че не е избор на екип. Само че все още не съм го избрала!

# 393
Рали мила когато му дойде времето сама ще решиш, повярвай ми!  Hug
Успех на изпитите!
И момичета не трябва да мислим че като с някого се е случило еди си какво и са нас ще се случи, нали си говорихме че ще мислим само позитивно  Hug Hug Hug

# 394
  • Видин
Здравейте и от мен. Вчера не съм влизала, защото нямах възможност, а и днес съм се зарекла да почета малко. При мен нищо ново, на 19ти съм на ЛКК за нов болничен и се надявам тогава пак да си видя малкото мъниче.
Честито на всички именници вчера.
Честито и на малкия рожденник на Анчелоти  bouquet
И аз имам днес повод за празнуване. Преди 5г. на тази дата беше моя църковен брак и бях с бяла рокля (ние първо подписахме граждански брак и няколко месеца по-късно църковен) По този повод ви черпя и си пожелавам много семейно щастие, късмет и здрави деца Praynig

# 395
мама Рая, въпросът ми беше дали диоптъра ти е минус, защото до колкото аз знам опасност от отлепяне на ретината има само тогава.

# 396
  • В. Търново
Ех, 6 страници за една вечер, много сте активни, момичета  Grinning И аз тръгвам да пиша по тема, после виждам, че има друга тема.. Rolling Eyes
По темата за избор на екип -  и аз като пепина съм на мнение , че не е тоолкова наложително, но все сам преценява. Аз първата си дъщеря я родих без избор, просто отидох и родих..И добре че, зашото раждах през нощта, точно за 3 часа, та се съмнявам, че екипа щеше да се събере толкова бързо, сигурно докато събудех избрания доктор и трябваше да черпя веднага, че много бързо стана работата  Mr. Green Но..пак казвам-всеки има право на избор. Ох, забравих вече кои бяха точно мамите с термин 25-ти юли-но да знаете, имате специааални палчета от мен-моят първи термин с дъщеря ми беше на 25-ти, та ми е една слабост... Hug Нищо, че родих на 21-ви...още датата ми е като запечатана  Grinning
Благодаря за закуската - ние вчера бяхме на мекички, но няма да откажа и днешните виртуални!
На мамите с хубави изследвания и резултати - честито! Все така!
Никол, мила, дано всичко бързо се оправя и да се прибираш вкъщи да почиваш!
Хубав ден от мен!

# 397
Някой по-горе беше написал, че има секцио по избор - няма такова нещо, но ако се договориш с лекаря, той трябва да измисли медицинска причина за да го направи. Ако зависи от мен и всичко е наред пак бих родила нормално, въпреки многото шевове при първото раждане. После възстановяването е по-бързо, корема се прибира по-бързо, да не говорм, че кърмата тръгва по-бързо.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=925

# 398
мама Рая, въпросът ми беше дали диоптъра ти е минус, защото до колкото аз знам опасност от отлепяне на ретината има само тогава.

минус е

# 399
  • В. Търново
Niya_Petrova - виждам, че си от Видин. Моят съпруг е от там, та ми е слабост северозапада! Поздрави! Живот и здраве, април месец се очаква да си идваме, та може едно кафенце да си чукнем  Wink

# 400
За жалост, в нашата мила родина, никой не ти обръща внимание. Това Хипократова клетва, това хуманност - тинтири минтири. Все още цари мнението, че като си платиш, получаваш и внимание. Повечето бъдещи родители, и въобще такива, на които има предстои планова операция, предпочитат избора на екип. Първо, много често се прави проучване кой лекар какъв е като човек и професионалист, доколко са успешни операциите и така. На самия него не му е безразлично с кого работи и подбира хората си, така че наистина да защити името, което вече е създал. Моят лекар НЕ изражда. Както има лекари, които израждат, но НЕ наблюдават бременните. Когато няма кой знае какви проблеми през бременността, мисля че това няма кой знае какво значение. За мен най-важното е лекарят, който ще ме изражда, да има верният рефлекс и преценка на ситуацията, за да може да реагира адекватно. Аз съм ЗА избор на екип. Както съм и ЗА избор на наблюдаващ ме. Ти, пепи, не си ли избра гинеколога? Съответно плащаш за това - всеки месец! Друг е въпросът, че много често лекарят прибира парите уж че не е избор на екип. Само че все още не съм го избрала!

Съгласна  с теб, затова че в България въобще не може да става въпрос за Хипократова клетва и т.н, но да мама Рая  аз отидох в клиниката и се записах при АГ който беше на смяна, т.е не съм го избирала, може да ви се струва странно, но за мен тук всички са едни и същи, и това идва от факта че имам вече 4 бременности, и се нагледах на какво ли не, затова не смятам че ще платя за екип, освен ако не е планова операция, каквато например ми беше извънматочната бременност, на която или трябваше да платя, или рискувах да се събудя без тръба и яйчник  Cry

Niya_Petrova честита годишнина мила, много любов, семейно щастие и здраве, пожелавам ви да запазите дълги години хармонията помежду си  Hug

# 401
  • Видин
Niya_Petrova - виждам, че си от Видин. Моят съпруг е от там, та ми е слабост северозапада! Поздрави! Живот и здраве, април месец се очаква да си идваме, та може едно кафенце да си чукнем  Wink
Имай късмет да дойдеш и да не се обадиш Naughty Шегувам се разбира се. Много ще се радвам да се запознаем. Вие в кой квартал отсядате, като идвате? Не че Видин е голям, но все пак Mr. Green

# 402
Здравейте от мен! Аз не съм писала отдавна но всеки ден с нетърпение ви чета. Днес ми излезнаха резултатите от БХС с резултат 1:19000.
Честито на всички сини гащи!!!!!!!!! Аз искам розовииииииииии  Praynig Praynig Praynig.
Надявам се скоро да почнат найстина розовите щъркели защото те малко по късно се виждат!
Аз имах малко емоции преди няколко дни. Малко нерви и скандали и после  luvbed Вечерта излезнахме за малко на разходка и като се прибрах отивам до  smile3550 и гледам кафяво зацапване но не беше хич малко. Ле леее като се шашнах ужасссссссс. Почти бяхме тръгнали до майчин дом защото беше 9 вечерта и взех че се отказах и реших да изчакам малко да видя дали ще продължи. Измих се и добре че нямаше повече нищо после. Доста се чудя от нервите ли е или може да е от  luvbed.  В понеделник съм на консултация  Praynig
Да ви кажа, че аз вече усещам малки леки движения от време на време като легна по гръб. Но не напълно легнала, а само когато главата и гърба са ми леко повдигнати на по-високо. Много е хубаво усещането. Пожелавам го на всички много скоро да го усетят!!!!!!!!! Това е назабравимо чуство!
Лек и щастлив петък 13!!!!!!!!!!

# 403
  • В. Търново
Niya_Petrova, мъжът ми живее на центъра кажи-речи, зад гимназията на центъра уличките. Задължително ще се обадя, да се стопли, ще ударим по един сок на "Летен кът"  Wink То като нищо може да излезете познати, във Видин близките набори се знаят  Mr. Green

# 404
Пепи можеш само да се радваш,че си случила на акушерка и че си родила за 20мин.Имам няколко приятелки и познати,които силни и вилни тръгнаха да раждат без избор на екип,едната лежа 1 месец(роди нормално!!!) защото "лекарят" я окипази,а другите раждаха по 20 часа,все им се казваше "млъквай нищо ти няма!"....ами аман от такива лекари,които са се заклели!За това и си избрах лекар и това бяха най-добре похарчените ми пари.Беше до мен през цялото време,казваше ми,че всичко е наред,постоянно слушаха тоновете на бебето,преглежда ме,а и акушерките в негово присъствие бяха доста по-мили,отделно всеки ден беше в болницата за да ме види как съм и да ме прегледа(а беше в отпуск!).Пак бих платила и то без да се замисля.Пожелавам ти от сърце да попаднеш на такъв лекар,но аз нямам смелостта да ида и да се оставя в ръцето на някой,който и хабер си няма.
Олях се,извинявам се  Blush
Роксана една приятелка ражда с мен,но тя беше секцио.Няма причина за секциото.Просто избор на родилката и си заплаща операцията.Лекарят не и написа никаква причина за операцията,просто си е избор на секцио.Май само в нашата родина има избор на секцио  Thinking
Мама Рая много правилно го каза,важно е лекарят да има рефлекси и преценка,да може да реагира в кризистни ситуации!
За възстановяването след нормално раждане определено съм съгласна.Много бързо дойдох на себе си,грижех се без проблем за бебето,беше при мен от момента в които се роди.Една седмица след раждането нищо ми нямаше,като изключим лохиите Mr. Green
Рали1213 консултирай се с прителки,който скоро са раждали,събери мнения,допитай се до лекаря и сама за себе си ще вземеш най-правилното решение.Важното е да се чувстваш сигурна в ръцете на лекаря и да не те е страх. Hug Успех на изпита!
П.С. Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.  Crazy  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт