АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 464
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
И на мен ми е адски рано за имена и избор на колички, ама... какво да направя като с любимия отдавна сме решили какви ще са имената, а май и на количка съм се спряла Laughing
Блонди, това ново Chicco е супер, добър избор ми изглежда Peace Изобщо много ме радват моделите на Chicco и Peg Perego, италианска му работа Wink. Ние обаче със сигурност ще се спрем на евтина, непретенциозна количка, защото и на двамата с любимия ни се струват прекалено големи суми от типа на 1500-2000 лв за нещо, което реално погледнато, ще ползваме не повече от година. Затова и засега харесах ето тази - Cangaroo Victoria 2011 - хареса ми като дизайн (особено в тюркоазено и розово/кафяво), нищо че е порядъчно тежка и голяма, тъй или иначе не смятам никъде да я качвам (имаме метростанция наблизо и изобщо не смятам да се мъкна с колички по автобуси и трамваи Wink), а и за по-дълги и неудобни маршрути мисля да си взема слинг - из нашите разнебитени улици и с най-комфортната количка е пълен ужас. Изобщо комбинацията при нас ще бъде количка + слинг и май така би ми било най-комфортно предвид лунния пейзаж и неудобството навсякъде почти из София.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 15:11 от Шехина

# 121
Здравейте! И аз чакам бебче през август и съм много щастлива да се запиша в тази тема.Терминът ми е на 24 август. Сега съм в 8 г.с. Когато ходих на гинеколог за потвърждаване на бременността за първи път бях в 6,5 г.с.  Гинеколожката ми каза, че още е рано и да отида отново на 23 януари, за да ми каже  и какви изследвания трябва да си направя. За сега пия витамини за бременни и гледам да се храня здравословно и да мисля позитивно.

# 122
  • Варна
Здравейте,мамчета Hug . Благодаря на всички за подкрепата,но за съжаление няма какво да се направи по моя въпрос(не съм от тия,които биха оставили нещата така).Освободена съм 2 дни преди да изтече 6-месечния изпитателен срок и то защото се възпротивих на шефката ми ,която ми забраняваше да се храня ,а 10 часа не става без храна,особено в нашето положение. Та,минало е вече това.Всичко се връща!Сега гледам да мисля позитивно,а и да отдъхна малко.

За количка все още не съм се замисляла .Не е лошо да погледна  моделите,а и откъм цени да се ориентирам.Но пък името вече съм го намислила Wink .Не знам защо съм толкова сигурна,че ще е момиченце Thinking .Каквото и да е,да идва вече Heart Eyes                                        

# 123
  • До морето
dbs, права си по принцип, че е много рано още за всичко, ама моя лекар предния път ми каза да си мисля само хубави неща, да се опитвам да си представям бебето и разни подробности. По- добре така, отколкото постоянно да си мисля глупости, аз и без това съм Данчо Паниката Laughing Та затова, сега си зяпам колички, представям си как ще изглежда стаята, къде ще сложим кошарата, мисля за смяна на колата, че сегашната няма да ми върши работа, такива работи  Laughing Laughing Laughing

Иначе за пола, вие имате ли някакви усещания, аз нямам нииииикакви, каквото- такова Wink Интересното е, че мъжа ми откакто се познаваме твърди, че ще има син, а стана няколко пъти като говорим и той без да се усети казва " като се роди малката". Та, да видим, може неговото бащино шесто чувство да е по- развито от моето  Laughing

Олееее, всеки втори коментар днеска е мой, спирам да досаждам и отивам да гледам филмче. До после

# 124
  • Враца
Здравейте, маминкиии, преди малко се върнах от прегледа, с таткото си имаме снимка на ембрионче 8,5 мм с тупкаща черна точица, термина, който показва снимката е 31.08, но не смятам да го сменям, нека си остане 27-ми, то всичко е относително. Simple Smile Много сме щастливи и веднага след прегледа разнесохме снимката на родителите, на бабите, всички много се радват  Heart Eyes
За количката, която е постнала Блонди наистина е супер, но и аз съм от тези, на които им се струва, че инвестирането на толкова много средства заколичка не е много оправдано, но все пак всеки си има право на мнение (е, сигурно ако ги имах излишни и аз бих ги дала де Wink ) За имена ми се струва прекалено рано, само ми се върти някаква идея каквото и да е да е с буквата А, понеже и аз и таткото сме с инициали А.А. Как мислите? newsm78

# 125
Софи:-) супер табличка, благодаря  bouquet
И аз тази сутрин се ровех в нета да разбера кога свършва първият триместър и бях удивена от разликите между различните сайтове. А то какво се оказа, че имало цели три метода за изчисление: по развитие, по гестация и по зачатие.

Развитие
Този метод  е най-често използваният. При него се взимат под внимание истинските стадии на развитие на бебето за разделяне на бременноста в триместри. От последния менструален период (ПМП) до 12г.с. се развиват всички главни органи на ембриона и той се превръща във фетус. От 12г.с. до 27г.с. продължава развитието на фетуса и той става жизненоспособен. От 27г.с. нататък фетусът завършва своето развитие и се подготвя за раждане. Според този метод вторият триместър започва в 12г.с. 0д., а третият - в 27г.с. 0д.

Гестация
Този метод разделя 40 седмичната продължителност на бременността на три. Тук вторият триместър започва в 13г.с. 3д., а третият в 26г.с. 6д.

Зачатие
Този метод разделя 38-те седмици на развитие след зачатието на три и се добавят две седмици. Според него вторият триместър започва в 14 г.с. 5д., а третият в 27г.с. 3д.

# 126
Интересното е, че мъжа ми откакто се познаваме твърди, че ще има син, а стана няколко пъти като говорим и той без да се усети казва " като се роди малката". Та, да видим, може неговото бащино шесто чувство да е по- развито от моето  Laughing

И всеки трети коментар е мой Mr. Green

Аз имам предчувствие, че ще е момче нашето. Нямам идея защо, просто предчувствие. Но пък и сякаш за разлика от повечето мами, на мен ми е безразлично какво ще е бебето Wink Каквото дойде, все ще го обичаме и ще му се радваме Hug

Между другото, по повод положителните мисли, аз също се улавям, че не само се старая да мисля хубави неща за малкото бобче вътре, ами и понякога наум му говоря Laughing, когато примерно си вървя с обичайната динамична походка и започва да ме стяга коремът, тогава му говоря наум и го успокоявам, че всичко ще е наред. Луда работа Mr. Green

# 127
Нашата кукла ще се казва Ева Simple Smile ако не е Ева ще е Виктор,но каквото и да е най-важното е да е живо и здраво!Но знаем,че ще имаме принцеса Grinning аз още преди да решим,че ще действаме за бебе бях избрала количка Grinning хаха
 http://www.babyland.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B … ne---violet/4279/
ако някой има някакви наблюдения над тях много ще се радвам да сподели Simple Smile

# 128
А, луда, не е луда, съвсем нормално и мило си е  Hug

Тук количките без кош и столче са над 400е, около 600 по-сносните, като дам и 150 за столче и айде готово. А количката ще я вземем без ДДС и ще стане на същата цена. Иначе наистина са много пари.

Шех, що 1 година само?  Thinking Аз с Кики точно 4г ползвах  Simple Smile

ferriy, браво за хубавите новини  Hug

мими, добре дошла и лека  Hug

защото се възпротивих на шефката ми ,която ми забраняваше да се храня

Ау, а да дишаш даваше ли ти?  #Crazy

Ако за вас са вторите и третите коментари, аз съм доста и преди всеки първи  hahaha

# 129
Мами, отдавна не съм се разписвала, но ми трябва мнението ви за нещо, че мойто свеки само ме шашка.
Понеже малката ходи на градина, а в градината имат варицела и било вредно за бебето, ако тя случайно я хване, въпреки че аз като малка вече съм я изкарала. Има ли нещо вярно в това, как мислите? Защото аз си мисля, че е страшно само ако не съм я боледувала.

# 130
  • гр.Велики Преслав
Здравейте, маминки!
Днес не ми е толкова лошо и се заразих от позитивизма ви.
Блонди, количката е страхотна, много ми харесва, но и цената й си я бива  http://www.9plus.bg/products/strollers_acessories/baby_strollers/i_move_chicco/
Все пак, няма нищо лошо човек да си се ориентира от рано.

Чета си днес новините в нета (интересно как попадам на такива все за бременни) и разбирам, че след Кейт Мидълтън и Анджелина Джоли очаква бебе, според месеците вероятно през август http://woman.-spam082-/n/andzhelina-e-bremenna-iska-da-izprevari … enifur.13913.html
Много бебчета ще се родят през този месец, живот и здраве.

Аз днес сам със следното притеснение: в градината на сина ми имало Варицела. Той не я е преболедувал, но аз пък съм я изкарала. Трябва ли да се притеснявам за плода, ако вероятно детето се разболее или да го спирам от градина превантивно?

# 131
Аз като майка раждала скоро имам сравнително хубава количка. Дори бяхме решили да я продаваме, че нали не се знаеше кога ще забременея и тъкмо миналия месец я пуснахме и за щастие разбрахме точно преди да я продадем- много си я харесвам и така или иначе нямаше да мога да й взема и половината цена от това, което сме дали. Ти от вас които нямат колички и са от София- помислете сериозно за количка с големи гуми. Laughing

# 132
  • гр.Велики Преслав
Jija , не стига че сме на един хал  Grinning , че и по едно и също време публикуваме.
Извинявам се, че втория линк не се отваря, но явно http://woman.-spam082-/ имат някаква защита против копиране  newsm78

# 133
Jija щом си я карала не се притеснявай!  Hug

# 134
А моята майка не помни точно коя шарка съм карала Sad
Миналата ми бременност имаше една лекарка, която беше бременна и детска лекарка- тя каза,че не било опасно и от др. място съм го чувала, а в нета пише обратното . Ами аз май няма да си пусна детето скоро на ясла??

Общи условия

Активация на акаунт