90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 164

• 30 063
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Като заговорихме за китайско да питам - фъстъците като са бобово, а не ядки, нали не е нужно да се ядат сурови? Може да се готвят? Че не стига че са гадни сурови, ами са и опасни.  Sick

# 121
  • На топло...
И бамята, и зеленият боб са подходящи заради състава си за всеки ден. Нямат никакви допирни точки със зрелия боб, по-скоро със зелето. Манджа с бамя и зелен боб може да се яде всеки ден. За варива е подходяща само ако има ориз или картофи вътре Wink.
Само щото едно нещо се казва "боб" не значи, че е за "бобов ден" Peace.
Това е разбира се личното ми мнение въз основа на данни от нета за съдържанието на мазнини, белтъчини, въглехидрати, баластни вещества, вода (наскоро пак поствах сравнение зелен боб, зрял боб и зеле, сега не ми се търси).

# 122
  • София
Като заговорихме за китайско да питам - фъстъците като са бобово, а не ядки, нали не е нужно да се ядат сурови? Може да се готвят? Че не стига че са гадни сурови, ами са и опасни.  Sick
Мисля, че сурови трябва. Поне аз затова съм ги отписала, сурови не понасям. А защо са вредни?

# 123
набързо да ви попитам-водата трябваше ли дса е минерална или може и чешмяна,че аз досега все съм на минерална newsm78

# 124
  • Sofia
Не са вредни, а опасни. Има едно животно, забравих го какво се казва, вредител някакъв, който живее по фъстъците и ако не са подложени на топлинна обработка причинява белодробни заболявания. Естествено не във всички фъстъци го има, но така или иначе е рисковано.
А защо все пак трябва сурови (ако трябва де)? Нали са бобово?  newsm78

Ееееее, eniq, ти пък съвсем се втелясваш вече....  Laughing Може и от реката, ако искаш. По отношение на диетата няма никакво значение. Водата си е вода.

# 125
И бамята, и зеленият боб са подходящи заради състава си за всеки ден. Нямат никакви допирни точки със зрелия боб, по-скоро със зелето. Манджа с бамя и зелен боб може да се яде всеки ден. За варива е подходяща само ако има ориз или картофи вътре Wink.
Само щото едно нещо се казва "боб" не значи, че е за "бобов ден" Peace.
Това е разбира се личното ми мнение въз основа на данни от нета за съдържанието на мазнини, белтъчини, въглехидрати, баластни вещества, вода (наскоро пак поствах сравнение зелен боб, зрял боб и зеле, сега не ми се търси).
Тъйй, това беше важно за мен да го разбера, значи днес все още имам шанс да ям нещо режимно като си направя ориз със задушени зеленчуци за вечеря, вместо плануваната манджа от зелен боб, бамя и домати, която се оказа хич не бобова Simple Smile))))
Ехх, човек се учи докато е жив!!
Нану, много ти благодаря за информацията   bouquet

# 126
  • По света и в нас.
Здравейте и от мен.
Днес ми е плодов ден :з-2 ябълки,о-печена тиква,в-зеле.
След първата четворка бяхна -2кг ,сутринта се премерих аз съм си ги върнала #CrazyИдеше ми да извия #Cussing outдо небесата.Не си позволявам нищо и стриктно спазвам и нищо,но няма да се отказвам.Детето беше право да не радвам толкова на свалените килограми,ама аз.......
Корема ми се подува и на мене,не ям нищо пържено от какво ще да е newsm78явно от плодовете newsm78.И установих,че плодовия най лесно май го издържам,попивам си и чайчета.

# 127
Альооо, звездичката, на бой носиш ли или ще казваш марката на соса?  Mr. Green

Алексче, ще издържи! И 2 четворки. Не питай откъде знам  hahaha

Нану, редно ли е да уточним, че се отнася за съвсеееем зеления и млад фасулец, защото този от баба си има добре оформени и твърди бобчета, а шушулката не е съвсем зелена и хрупкава? Peace

# 128
  • София
Зеления фасул си е за варива Peace

# 129

Ееееее, eniq, ти пък съвсем се втелясваш вече....  Laughing Може и от реката, ако искаш. По отношение на диетата няма никакво значение. Водата си е вода.
Joy
Успя да ме разсмееш. Много сте писали Simple Smile На мен иначе ми е криво и потиснато Sad Не знам защо. Може би , защото сложих едни дънки от лятото и нещо не ми стояха както искам. Не че не ми ставаха де, ама ме е яд, че не е лято Crossing Arms Мразя я тая зима. Както и да е! Криси добре дошла и успех, ако имаш въпроси питай! И успех с всичките ти изпити! Аз като се замисля и от сесията се изнервям, просто много ми идва да ставам и лягам с мисълта за учене и някаква работа през деня. Искам някаква почивка, ама и аз не знам какво да направя. Дори и като не уча, като сега, пак си мисля какво имам за утре кое как и т.н. ooooh! Направо не мога да си почина качествено и постоянно си правя планове за нещо. Много се отплеснах. Вечерята беше режимна- зеле с орис и салата прясно зеле. Утре съм на тъпите въглехидрати и нямам идея какво да ям! Може би ще са някакви филии, защото нямам време и желание да си правя нещо. по принцип готвенето ме успокоява, но трябва да го правя с чувство иначе нищо не става! newsm11 , пък може и кус кус със захар  newsm78 ще го измисля.
Нана физиономиите ти одеве много ми харесаха,ама молят е не обезмълвявай и ти(лел каква дума) Hug
п.с. някой питаше за доматен сок- ако е такъв който приготвя баба ви примерно внимавайте- захар може и да няма но сол 100% тъй че не става за плодов освен ако не е прясно изцеден!  PeacePeace

# 130
  • София
Тинки, аз далеч не оставам безмълвна, но някои потребителки не се нуждаят от коментар. То може да се коментира нещо, което заслужава коментар.

Нану, зеленият фасул си е за варива. Вече го коментирахме май този въпрос.  Grinning

# 131
Напълних си едни печени чушчици със сиренце,запекох ги,наръсих ги с кашкавалче и за компания с млечна салатка,па нека ми е зле...
А салатката от печени чушки с оцет,мога постоянно да си я хапвам ,нали,само без плодовия?

# 132
Днешния плодов пак мина суперско. Общо за деня 1/2 ябълка, два банана, 2 шепи бадеми и малко сушени червени боровинки.

Днес ми взеха каката на бабин дом и взех, че си направих таблица да си следя манджите и килограмите. С графика даже.  Joy Ще видя дали ще успея да си я попълвам редовно или ще ме домързи. Ако на някой му е интересно или реши да я ползва като темплейт, ей тук да цъкне. ЦЪК

# 133
Здравейте и аз да се отчета за днес
2-ри ден варива
З: 2 портокала
О:ориз със зеленчуци и малко салата прясно зеле
В:ориз със спанак и печено зеле
За водата няма да коментирам ... Sad Има още много да работя по въпроса!!!
Лека вечер на всички! Grinning

# 134
  • София
Отчет и от мен;
З-3 малки портокала;
О-1 1/2 ябълка;
Сз-ядки около 20 грама;
В-зелена салата с краставица,ядки;

Общи условия

Активация на акаунт