90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 164

• 30 057
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ето за бамята http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BC%D1%8F .
http://---/vegetables.php

Според мен не е бобово . Особено на втория линк пише кои са бобови,а на бамята пише  ,че е от семейство слезови.

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 17:17 от mikimik

# 106
  • София
Май ще излезне, че бамята е подходяща за всеки ден.  Thinking

# 107
Е, що да не е? Тя си е зеленчук, като тиквичката. Wink

# 108
  • София
Ми щото аз го възприемах към бобовите, но очевидно греша де.

Ето кое друго е слезово според уики:
Слезови (Malvaceae) е семейство покритосеменни растения, включващо около 200 рода и 2300 вида. По-известните родове са памук (Gossypium), липа (Tilia), слез (Malva), грънче (Hibiscus), ружа (Althaea), лаватера (Lavatera). Едногодишното тревисто растение бамя е също от семейство слезови, както и маслодайното абутилон.

# 109
На мен също ми изглежда като 'ежедневна'  Peace

# 110
  • София
По спомени от детството,от тогава не съм яла бамя,тия малки семенца, които има вътре нямат нищо общо с малки бобчета,но може и да бъркам. За мен си става за всеки ден. Само за плодовия незнам.

# 111
Е, айде сега бобчета.. И чушките и доматите си имат такива "бобчета" - семе като семе.. Laughing

# 112
  • София
Е, айде сега бобчета.. И чушките и доматите си имат такива "бобчета" - семе като семе.. Laughing
Ако не бъркам в предната тема,някой описа семките като такива  Peace.

# 113
Разрових се и установих,че бамята е нещо като домата по отношение на калории и състав,така че май си е ежедневна или поне аз така ще я консумирам  Crazy

# 114
Ако не бъркам в предната тема,някой описа семките като такива  Peace.
Така беше, ама едва ли на някой му е дошло на ум, че има общо със същинския боб  Peace

# 115
Днес беше до тук режимен ден. За вечеря ще си спретна свинско със зеле и утре ще псувам кантара  hahaha

# 116
Хайде и аз да се отчета след моята вариация на плодовия ден. До тук всичко е както трябва да бъде - днес вече се одобрих в огледалото и си мисля че утре качените след празниците два килограма вероятно няма да ги има. Интересно ми е да разбера тези които са в почивка от диетата или са достигнали желаните килограми как процедират за задържането им. Аз например много рядко смесвам храните от 4-те дни на едно хранене. Ама така го обясних ooooh! Да кажем че на едно хранене хапвам разрешените или за белтъчните, или за въглехидратния, или за бобовия и много рядко в плодовия ден продукти. Друго което правя е че често при белтъчно хранене с месото и зеленчуците хапвам сирене или кашкавал и си позволявам кола лайт Embarassed Като кача някое и друго килце прибягвам до режима, но вместо плодов ден правя втори въглехидратен с плодове като гледам да не ям повече от 200 гр въглехидратна храна и не карам повече от седмица или десетина дни. И да не звучи написаното като ерес  Grinning да добавя че за по-добри резултати правилата на първа страница трябва да се спазват  Peace

# 117
  • sf
леле, колко сте изписали.
Вървя по план, даже на обяд не си изядох бисквитката от яд,ама ще си я изям за вечеря.

Много ми идва мисленето на меню и за мен, и за домочадието  Rolling Eyes
по цял ден само храна ми е в главата , пуста лакомия  hahaha
не мисля да се меря поне две четворки,че много ме обезкуражава . Никакво търпение нямам , това ми изиграва много лоша шега.  #Crazy  пък туй некви си 300-500 грама, плюс,минус нищо не е

# 118
Оф, нищо не стана днес с въглехидратния, болна съм и ми е толкова зле, че освен плодове и течности не можах да ям друго. А правих шоколадови квадрати за пръв път и само ги опитах да видя как съм се справила. Утре продължавам с плодове, дано сладкишът издържи до другия въглехидратен в хладилника, че вкъщи няма кой друг да го изяде.

# 119
Човек да не си вземе детето от училище и ще изпусне цяла тема.

Запичат ми се броколките и ще се вечеря! smile3535.

Мен китайското ми е застанало между ушите и не мога да го измъкна оттам. Днес ходих да търся соев сос и намерих -  направен от соя, вода, сол и 2% алкохол... Който не е режим, нооооо 2% на 1-2 лъжички, все едно не се е случвало. Mr. Green
Та утре съм/сме на "китайски" ориз. Party Party Party

Общи условия

Активация на акаунт