След края на "Листопад" - тема 67

• 38 653
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
честита ни нова тема  Heart Eyes

и аз ще се изкажа сега отностно финала - какво да ви кажа,има много неща,които ми направиха силно впечатление и ме накараха да се позамисля...Наистина краят на сериала е доста тежък и тъжен.Бях го гледал на турски няколко пъти и дори да не разбирам езика се просълзявах,та какво ли ми оставаше снощи,наистина до сега на сериал не бях плакал и то толкова много...Всичко постепенно си идваше на мястото/като изключим къщата,на както Тахсин каза на Фикрет - на нея те вече гледат като бреме,а не толкова като на дом/.Почувствах се доста гадно и ми стана жал за Шевкет - толкова искаше да излезе на свобода и да прегърне баща си,а вместо това го намери умрял...Но за мен ако не беше отишъл на сватбата на Седеф/където даже не го забелязаха/ можеше да зарадва за последно баща си.
 Фикрет наистина ме издразни,като почна да проверява телефона на Тахсин и номерата от фактурата,и тя много горда се оказа,все едно тя е единствената жена,на която са и изневерили...права си е,но наказанието,спряма мъжа и беше огромно...
 Неджля наистина искаше да каже на Али за бебето,но той я отсече,не че нещо щеше да се промени,както тя му каза...Някои се питат защо не е дала пари на семейството си,за да останат при тях в Истанбул - ако те са искали са щели да останат.Мисля,че са искали да се оттърват от този голям град и от всички лоши спомени,свързани с него.Дойдоха в Истанбул цялото семейство,млади и зелени както се казва,а за жалост накрая не всички се завръщат, и са изморени от всичко,което изживяха...
 Оуз даже не си заслужава да коментирам - получи си заслуженото наказание...
 За Ферхунде какво да кажа - преди 2-3 седмици някъде,когато имаше лек романс с онзи младеж ме накара да си помисля,че се е променила,но май съм мислил погрешно - започна да оплита Али Серпер в същите мрежи,в които бяха Шевкет,Митхат и Левент.Наистина ме накара да си просълзя накрая,когато я дадоха да се разхожда сама из къщата и да си спомня/може би/,за всичко,което семейство Текин направиха за нея.Разбира се,всичко това е много късно...Личеше си,че страда,когато плачеше над снимката им...питам се,защо не се опомни по-рано?
 Не знам дали има друг такъв тъжен финал...просто си плаках истински.Целият сериал беше невероятен.Макар да не го харесвах,когато започна 1вият път,лятото с повторението се загледах и ми направи силно впечатление.Това е един истински сериал с неща,взети от обикновенни човешки живот - как едно семейство от чисто и непорочно се превърна в развалина.
 Думите,които Фикрет изричаше накрая ме накараха да се разплача даже още по-силно.Просто думи нямам...така е направено,та да накара всеки човек да се разплаче,докато гледа финала на сериала.
 Този сериал определено ще ми липсва...Али Ръза,Ферхунде,Лейля,Неджля...дори самата музика,която е невероятна и засилва чувствата...Толкова се натъжавам,като си помисля,че вече няма да го гледам,че всичко приключи...Сигурно всеки ден ще си пускам финалната серия и последните моменти от нея и ще си плача,ще си спомням всичко...защото това е един наистина страхотен сериал...
 И се надявам и след края му да се правят нови теми тук...
 Може би има и още неща,които могат да се изкажат,но това го написах на бързо просто.Поздрав за всички верни фенове/като мен/ с най-яката и моя любима песен/който иска песните от сериала да ми пише/.

и с български субтитри

# 61
Добро утро. Hug Hug Hug

Желая ви хубав ден.   bouquet

# 62
Добро и от мене!  Hug
Мерси на работливите пчелички-соя фен и Снежка, които се грижат за нашия виртуален комфорт! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гласувах, че този край е логичен, макар и малко тъжен. Малко ми беше пресилено това във филма, че всички възможни беди се стовариха на главите на Текинови-изнасилване, изневери, разводи,кражби, затвори, извънбрачни деца и т.н. Вярно, че това го има в живота, но тук особено беше акцентирано и наблегнато. Явно за това си има обяснение.........  Rolling EyesТова обаче не ми попречи да гледам филма с удоволствие. Много ще ми липсва.........  Confused Confused Confused

# 63
Сбогом ,а не съвсем Hug

# 64
Добро и от мене!  Hug
Мерси на работливите пчелички-соя фен и Снежка, които се грижат за нашия виртуален комфорт! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гласувах, че този край е логичен, макар и малко тъжен. Малко ми беше пресилено това във филма, че всички възможни беди се стовариха на главите на Текинови-изнасилване, изневери, разводи,кражби, затвори, извънбрачни деца и т.н. Вярно, че това го има в живота, но тук особено беше акцентирано и наблегнато. Явно за това си има обяснение.........  Rolling EyesТова обаче не ми попречи да гледам филма с удоволствие. Много ще ми липсва.........  Confused Confused Confused
Съгласна съм с теб и за мен края на филма беше напълно логичен и за всичките злини които се струпаха точно на сем.Текин но това явно си е мнението и желанието на сценаристите,дори и тъжен и доста се разминава с романа....но филма беше прекрасен и го гледах с удоволствие  bouquet

# 65
Мисля си че искаха да ни покажат (най-вече със Седеф и Ферхунде),че когато имаш подкрепата на родителите си нещата рано или късно се нареждат. Heart Eyes
Имаш гръб, нечия помощ на която да разчиташ.
Взаимоотношенията на Ферхи с майка й станаха прекрасни, и дори тя си има вече някакво семейство.
Докато децата на АР разпилени като есенни листа..............

# 66
 Когато  съм чела предишните тема ,често обвинявахме Оуз и Ферхунде че са  съсипали семейството.И все си задавам въпроса- ако в това семейство имаше диалог между родителите и децата ,ако имаше доверие и най вече разбиране от страна на родителите,ако нямаше страх и криене  мислите ли че Оуз и Ферхи щеше да им напакостят толкова
 Ферхи влезе в домът им като жена на Шевкет. Те не я искаха и Шевкет ги изманипулира че ще се самоубива .Мислех си дали ако те / Най вече Али Ръза И Хайрие/ я бяха приели , дали ако бяха позволили да заживеят самостоятелно щеше да се стигне до тук.Ферхи много хитро забеляза пукнатините във измислената фасада на семейството и се възползва когато скочиха срещу нея.
 Оуз бе въведе в семейството то Али Ръза. Дали ако не беше омъжил дъщеря си насила този мъж щеше да се настани трайно в живота им
 Оуз и Ферхи видяха това  което беше самата истина - че сем. Текин съвсем не са образцовото семейство за което се имат, видяха стремежа на младите и криворазбраните ценности на старите, видяха че един баща слага честа и достойнството пред децата си/ И че това е слабото му място/, видяха че в това семейство липсва споделянето и доверието  , и в даден момент се възползваха от слабостите им

# 67
Така е Джолева Peace . Когато на финала Ферхунде плачеше над старата снимка, мъжа ми каза: "И сега защо плаче, след като тя и Оуз причиниха толкова неща на семейството и са виновни за този финал?". Тогава аз му отговорих с почти твоите думи, той се замисли и каза, че наистина съм права. Оуз и Ферхунде допринесоха за случилите се събития, но ако на техните действия имаше адекватно противодействие, нещата щяха да са коренно различни.
Снежи, мерси за закуската Hug

# 68
Така е Джолева Peace . Когато на финала Ферхунде плачеше над старата снимка, мъжа ми каза: "И сега защо плаче, след като тя и Оуз причиниха толкова неща на семейството и са виновни за този финал?". Тогава аз му отговорих с почти твоите думи, той се замисли и каза, че наистина съм права. Оуз и Ферхунде допринесоха за случилите се събития, но ако на техните действия имаше адекватно противодействие, нещата щяха да са коренно различни.
Снежи, мерси за закуската Hug

Абсолютно съм съгласна!  Hug Наистина Али Ръза много изгуби, а и децата му най-вече , с вечното плащане на "данък обществено мнение"............  Tired Или казано на техен език: "Какво ще кажат хората............... Shockedooooh! ooooh! ooooh! Sick Явно сляпото придържане към определени порядки и норми, наложени от обществото не води до нищо добро. Наистина има норми на поведение, но човек най-вече трябва да е себе си, а родителите му да се опитват да го разберат и да го подкрепят в нужда.Както правеше Нехир...........  Flutter  Hug

# 69
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1180867
ЖАЛКО, хубавият сериал “Листопад” свърши...

Ура! Тази турска досада “Листопад” най-после свърши!..........

# 70
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1180867
ЖАЛКО, хубавият сериал ”Листопад” свърши...

Ура! Тази турска досада ”Листопад” най-после свърши!..........
И критиците като при нас в темата - всеки има право на мнение. По напред в темата някой беше побликувал рейтинга  на сериала и броя на зрителите. Това за мен е по показателно  от това че на някого му са платили да напише съответната статия.Аи вестниците трябва все пак с нещо да си запълват страниците

# 71
# 72
Снощи започна един доста хубав исторически филм "Легендата за Испания" може би е минисериал,но много ми допадна,поне запълни празнината от края на "Листопад".Има ли някой идея дали ще има тема по този филм и кога ще пуснат "Пепел от рози"?
Някой беше писал защо Неджля не им купи къща и да останат в Истамбул...съгласна съм с Джолева,че нищо хубаво не им се е случило в този град и нека сами да се опитат да градят бъдещето си ,а не да чакат всичко наготово и поднесено на тепсия.Освен това Неджля започва нов живот във Франция нека и тя да намери своето щастие,жалко че късно се сети колко ценен беше за нея Джем ,и след прибързаната женитба с Али и трябва време за да преусмисли и да подреди изцяло живота си без веригата поставена и от собственото и семейство.Таксин достатъчно направи като ремонтира изцяло къщата в Трабзон,нека и те започнат на чисто своя живот и да съберат останкъте от живота си,който разбиха сами.

# 73
 Mr. Green Грешка

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 13:19 от Slawena

# 74
Снощи започна един доста хубав исторически филм "Легендата за Испания" може би е минисериал,но много ми допадна,поне запълни празнината от края на "Листопад".Има ли някой идея дали ще има тема по този филм и кога ще пуснат "Пепел от рози"?
Някой беше писал защо Неджля не им купи къща и да останат в Истамбул...съгласна съм с Джолева,че нищо хубаво не им се е случило в този град и нека сами да се опитат да градят бъдещето си ,а не да чакат всичко наготово и поднесено на тепсия.Освен това Неджля започва нов живот във Франция нека и тя да намери своето щастие,жалко че късно се сети колко ценен беше за нея Джем ,и след прибързаната женитба с Али и трябва време за да преусмисли и да подреди изцяло живота си без веригата поставена и от собственото и семейство.Таксин достатъчно направи като ремонтира изцяло къщата в Трабзон,нека и те започнат на чисто своя живот и да съберат останкъте от живота си,който разбиха сами.
ВАНЯ за филма "Легендата за Испания" има тема в раздел -Кино  и телевизия. Все още няма много потребитело но филма наистина е хубав и се надявам че темата ще се раздвижи

Общи условия

Активация на акаунт